Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Аз поне не искам никой да спира да пише,тука сме да обменяме инфо и опит.Кой колкото може и иска подчертавам последното щото като подхванах дискусията за тънкостите по риболова на скобар твърде малко хора се включиха и то ограничено /криете си тайните/.Колкото до снимките за мене определено не са всйо и вся / когато некой иска да лъже ,че снима рибата на колегите и готово знам за ловец който се снима с чужд трофей на вълк и после даже интервюта по вестниците даваше /Аз преценявам хората по това което пишат то си личи кой оди на риба и колко отбира.Наслука!
- prodigy666
- разбира нещата
абе тва си е цел пасажDJONI RINGO написа:И понеже фактологията винаги е по добре от фантастиката-слагам снимка на моя добър приятел Чичо Коле и другарче-вира на село Пастух-Калине ти го знаеш много добре тоя вир-тея риби са извадени от двама души-дето работят като стрели с такъмите тука са горе долу от цифрите на 60 номер .....тогава още рибата беше повече от водата! Но не са литраци байка а средняци плюс мешилкаИначе като се заговорихме помня един случай от близките години на красота по реката-ловехме с две аверчета на Покровник беше още острова и като ги запукаме риби от 300 до 500 плюс некой бонус-смазване! Срещу нас застават дъртите местни корморани към края на риболова,тръгвам да вадя живарника той бетон и викам,,Росене ела да помогнеш не мога да го извадя,,при което отсреща се чува,,Ебаго колко да е тежък вие като че ли 100 кила риби имате,,бех с един браунинг живарник до 3 обръч пълен-към 80 кила-ония отсреща пребледнеха прединфарктно-издърпваме живарника снимка и обратно-сигурно вечерта е имало мента глог и валериана:) тая случка беше ей така да няма напрежение в групата! Живи и здрави всички!

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
И аз знам един с чужд вълк се снима и интервю даде,да не е същияchokoboy написа:Аз поне не искам никой да спира да пише,тука сме да обменяме инфо и опит.Кой колкото може и иска подчертавам последното щото като подхванах дискусията за тънкостите по риболова на скобар твърде малко хора се включиха и то ограничено /криете си тайните/.Колкото до снимките за мене определено не са всйо и вся / когато некой иска да лъже ,че снима рибата на колегите и готово знам за ловец който се снима с чужд трофей на вълк и после даже интервюта по вестниците даваше /Аз преценявам хората по това което пишат то си личи кой оди на риба и колко отбира.Наслука!

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Без Djoni Ringo раздела няма да е същия, както е без Венци 72.Заяжданките също забавниDJONI RINGO написа:...Ако искате ще спра да пиша няма грижи!

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
Аз обаче обичам схемата око да види,ръка да пипне!Ще се снима с чужди ама ако и колегите са хванали
тея с ловеца и вълчо също не са ми понятни-не ги разбирам 

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Значи, искам само да кажа, че няма такъв точен колега като Джони...момчето е много коректно и дава супер точна информация. На мен лично ми е описвал дащни места едва ли не камък по камък, а и не са много колегите които познават реката колкото негоDJONI RINGO написа:мога да покажа с колко човека общувам на лични и колко отговора съм дал на всеки-и места и всичко-те нека кажат момчетата!Ако искате ще спра да пиша няма грижи!

Рибата винаги е на другия бряг
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
И аз съм на това мнение.Има ли някои колега да се е похвалил с щука на втори бараж.В петък мисля да ги пробвам на стример.Gad975 написа:Значи, искам само да кажа, че няма такъв точен колега като Джони...момчето е много коректно и дава супер точна информация. На мен лично ми е описвал дащни места едва ли не камък по камък, а и не са много колегите които познават реката колкото негоDJONI RINGO написа:мога да покажа с колко човека общувам на лични и колко отговора съм дал на всеки-и места и всичко-те нека кажат момчетата!Ако искате ще спра да пиша няма грижи!
-
- фен клуб-скобар
Аз ви предлагам скоро да си поговориме за зимната схема и начина на хранене-поне аз от известно време правя промяна-хем храня хем е бедно 

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

То и аз не ги разбирам,просто дадох пример че ако си келеме винаги има начин ние ходиме обикновено 3-4 човека.Ловиме по 10-15 скобара събирам ги на купчинка и ето ти един впечатляващ фотос цифра 60бр.Другия път не ловиме и просто не пиша нищо.На третия път ловиме по 30-40 и така ма кой ще лъжа - себе си.А иначе всякво инфо е добре дошло ниво цвят активност на рибите.Моите коментари са в тоя стил кратки и точни.И пиша винаги хванел не хванал, да се знае.Ше чакам дискусията за зимното хранене с интерес.Поздрави!DJONI RINGO написа:Аз обаче обичам схемата око да види,ръка да пипне!Ще се снима с чужди ама ако и колегите са хваналитея с ловеца и вълчо също не са ми понятни-не ги разбирам
Е не мога да се стърпя след такива постове. Тази седмица два пъти ходя на бело поле и риболов има, но трябва да знаеш какво и къде да го търсиш. Впечатлението ми е че скобара все повече и повече се обръща към белия,като вече се редуват периоди да иска троха и после бял. Няма еднозначин отговор какво да предпочетем. И двата пътш ловя с фидера и хващам но кълванетата са ми редки. Друго което виждам е че дребната мряна и уклея са още активни особено в топлото време. Ловя с по фин такъм защото наистина водата е ниска и бистра. повода ми е 010 а куката е 18. Друго по вагно за мен е че скобара все повече и повече се събира във вировете където болото с плувка около два грама е голямо оръжие. Стръвта на която налита както скобар във вировете така и морунаж е пинки т.е. по дребна, което за мен е странно защото съм свикнал това да става чак през студените зимни месеци. Другото което искам да споделя е че все повече и повече хора ходят на бело поле това не е на добре не ме разбирайте грешно нека има повече риболовци но заедно с тях идва и мърша имам в предвид бракониери . За това ако имате познати в иара или някой чете от тях нека засилят проверките там особено вечер и рано сутрин и то не за проверка на риболовен билет а за мрежене на реката която пак казвам е малка и удобна за подобни изцепления.prodigy666 написа:DJONI RINGO написа:Kалине с риск да се разрази полемика,мисля да ти отговоря,че 50 скобара по кило от сам човек по Струма няма как да стане в тези времена по Струма!значи има разлика от 40-50 скобара от 250-400-600 г и 50 по кило!първо всеки разбиращ от риболов човек знае,че тези от кило няма как да се задържат цял ден пред храната!quote] тези думи говорят много .... и тука и по реката са малко тези хора .... инфо от днес на бело поле след моста нищо имаше 1 дето мааше рехава манжа с бел прееба ми захранването ... след тва бех да гледам под моста ... там панаир имаше 1-2 с по 4-5 риби (скобари ) както джони каза мрените са аут от приоритетите на скобарджията .... след това се преместих на 1 вир под агромах там имаше 4 ма колеги 1ния искара 2 дребни скобара но случаино .... според мен ( като гледах как ги дига с болонезата влакното му беше поне 0.20![]()
) а моя риболов беше трагедия предимно опознаване на местата от моста надолу
![]()
![]()
П.с на вира над моста също имаше хора ама там не бех ходил от зимата и направо като видех къде е водата бегах![]()
иначе ректа си е вада ...![]()
а и дано се появят и други хора като джони че форума иначе няма да върви с коментари от рода днес на струма .... скобара .... на троха .... на нз си кво .... снимки ?
Н въпроса за зимното хранене само ще кажа че не употребявам, само стрелям и то в малки количества.
скобара е риба проклета

- prodigy666
- разбира нещата
да на бело поле беше лудница панаир голем но ! не всеки ги лови .... са че всеки хваща по 2-3 5 тва е щото има риба .... миналата година на вира над моста пак беше така но масово беха с пръст в уста .... жалкото е че от навлеци немоежеш да са се добереше до некое читаво место или ако се добереш веднага идват навлеците с кашата и пращат скобара у гърция .... са само тоя бракониечето от бело поле да им звънне на хоби тв и след тва гледаите панаир по струма .... ще стане софянци мофянци баки с манжа бомби .......
Че не всеки лови това е ясно.Кой колко ги може па они са едни проклети не се дават на секи.prodigy666 написа:да на бело поле беше лудница панаир голем но ! не всеки ги лови .... са че всеки хваща по 2-3 5 тва е щото има риба .... миналата година на вира над моста пак беше така но масово беха с пръст в уста .... жалкото е че от навлеци немоежеш да са се добереше до некое читаво место или ако се добереш веднага идват навлеците с кашата и пращат скобара у гърция .... са само тоя бракониечето от бело поле да им звънне на хоби тв и след тва гледаите панаир по струма .... ще стане софянци мофянци баки с манжа бомби .......

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
chokoboy написа:Че не всеки лови това е ясно.Кой колко ги може па они са едни проклети не се дават на секи.prodigy666 написа:да на бело поле беше лудница панаир голем но ! не всеки ги лови .... са че всеки хваща по 2-3 5 тва е щото има риба .... миналата година на вира над моста пак беше така но масово беха с пръст в уста .... жалкото е че от навлеци немоежеш да са се добереше до некое читаво место или ако се добереш веднага идват навлеците с кашата и пращат скобара у гърция .... са само тоя бракониечето от бело поле да им звънне на хоби тв и след тва гледаите панаир по струма .... ще стане софянци мофянци баки с манжа бомби .......А навлеци....знам ли ....един колега от форума така коментираше яз.Искър траите си вика да си ловиме на спокоиствие че тея навлеци от Перник не мое се доредиш от тех.След известно време същия търсеше инфо за яз.Пчелина /Лобош/.....Аз ги пъдим само като влезне на 5 м под мене с дънарката и земе да буа и да джапа да си откачи оловото да не къса.

-
- фен клуб-скобар

Последно промяна от DJONI RINGO на Чет Окт 10, 2013 10:14 pm, променено общо 1 път.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Не знам дали съм напълно съгласен, защото нямам нищо против хората с баките храна, но виж за палатковите лагери и присвояването на участък от реката това е простотия.DJONI RINGO написа:За това говоря-докато беше суша предните две години и само най печените ловеха тея с баките седеха като усрани-са панаир правят-по 5 дена места пазят,на караул са! Палячо и Мики Маус дойдоха
Като се сетя и аз какви глупости съм правил преди да започна да ловя риба като хората но винаги съм казвал че трябва си ходене по реката, а не бака с храна. не че вече съм кой знае какъв факир с въдицата но поне се усещам какво да променя за до ми тръгне и най куция излет и без да хвърля две баки с храна.
скобара е риба проклета