Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
здравеите колеги днес ходих на Цар Калоян до Дервента вход 5лв неограничен брои пръчки вече има и таранка малко е дребна но е краста едни колеги извадиха шаран около2кг казват че имало амур и толстолоб
Здравей. Имаш път около 60 км. Хващаш пътя за Разград. След Осенец има отбивка и завиваш надясно. Язовира е след табелата на село Балкански. Минаваш едни дупки по пътя и гледаш вляво и ще видиш язовира. Има отбивка вляво. Ако имаш GPS и си с актуална карта след село Балкански ще видиш и самия язовир на картата. Застани на стената, която е точно на пътя - там е най-дълбоко. Някъде около 2 метра е дълбоко като имаш впредвид, че ловя с 8-ца. Приготви се за шарковци на телескопа или ако ще ловиш с ваглер. Аз съм ловял там със стръв бял и съм доволен горе-долу. Недей да слагаш малка кука 8-ми номер ти е идеална. Вземи си нещо против кърлежи, че доста хора се оплакват.Благодаря за информацията! Тей като баща ми е в Италия повечето време и не ходя много често около 10 пъти в годината, но си прекарвам блестящо! Скаричка, биричка, излетче супер. Малък съм да! Едва на 16 съм и от 2 години почти ходя за риба и да това ми е рекордния за сега шаран 1,2 кг
на телескоп 4 метра с 7 номер кука и на торен червей! Иначе дано тая година пак да отида там или другаде и добре да си прекарам! А за това място "Балкански" някакво инфо може л ида ми дадеш
На колко километра от Русе е, колко е дълбоко, как сте стига до там и т.н.! Мерси предварително и Лека вечер!
Успех и да пишеш какво си хванал, дано да подобриш рекорда на шаро

Здравейте колеги!
Искам да споделя с всички понеже се чувствам стр6но доволен от себе си!значи,днес към 21 часа решихме с жена ми да се разходим покрай дънава и да си набележем места за риболов(ест следкато падне забраната)та решихме да видим старото риболовно селце!И следкато слязохме doly,и след огледа,решихме да се полъбуваме на залеза,и а,какво да видим,2-ма господа,с лодка и поне 200м мрежа най спокойно и неъбезпокоявано си я пъскаха и отелязваха с вързани шишета!И аз ест възмътен,след консълтация с господата от КАТ,звъннахме на гранична полиция,обедиха ме че ще се направи проверка и алармира господата от ЯРА.Дано да са направили нещо!Поне радостната новина беше че на 5-7метра от брега видяхме СТАДО ТОЛСТОЛОПИ НА ПОВЪРХНОСТА!чак неможех да повярвам на очите си,но беше истина,стояха си и гледах и им се радвах!Това е засега,дано наистина да има проверка от страна на граничните!
Искам да споделя с всички понеже се чувствам стр6но доволен от себе си!значи,днес към 21 часа решихме с жена ми да се разходим покрай дънава и да си набележем места за риболов(ест следкато падне забраната)та решихме да видим старото риболовно селце!И следкато слязохме doly,и след огледа,решихме да се полъбуваме на залеза,и а,какво да видим,2-ма господа,с лодка и поне 200м мрежа най спокойно и неъбезпокоявано си я пъскаха и отелязваха с вързани шишета!И аз ест възмътен,след консълтация с господата от КАТ,звъннахме на гранична полиция,обедиха ме че ще се направи проверка и алармира господата от ЯРА.Дано да са направили нещо!Поне радостната новина беше че на 5-7метра от брега видяхме СТАДО ТОЛСТОЛОПИ НА ПОВЪРХНОСТА!чак неможех да повярвам на очите си,но беше истина,стояха си и гледах и им се радвах!Това е засега,дано наистина да има проверка от страна на граничните!
Браво колега! Дано има все повече такива съвестни граждани като теб да се обаждат на хората отговорни за спазването на законите. Къде точно ги видяхте тези толостолопи по това време ми е много интересно.kreslio написа:Здравейте колеги!

Здравей колега
Наистина дано има повече които да сигнализират!а въпросните толстолопи ги видяхме както казах,точно достърите рибарски колиби под кортовете!Които ги разръшиха преди няколко god!Могага да застана на 100% че ги видях!Но ако си решил че няма да ми повярваш,аз тогава нищо немога да направя!
Наистина дано има повече които да сигнализират!а въпросните толстолопи ги видяхме както казах,точно достърите рибарски колиби под кортовете!Които ги разръшиха преди няколко god!Могага да застана на 100% че ги видях!Но ако си решил че няма да ми повярваш,аз тогава нищо немога да направя!
Не колега, вярвам ти. Просто там не съм ходил никога за риба през живота си и ми беше интересна информацията за любимата ми риба за улов. С тях шега не бива екшъна е голям.kreslio написа:Здравей колега

еми ако искаш може да се организираме,че аз мисля да наоравя един хъбав 3 дневен риболов там!и наистина гледката беше великолепна!а и мястото е много чисто от към закачки и дървета в близост!
а въпросните мрежари сигърно бяха на половината на дънава и да, успоредно на брега я пъскаха!нали се сещаш че шанса да се закачи от някои кораб така е по малък!
а въпросните мрежари сигърно бяха на половината на дънава и да, успоредно на брега я пъскаха!нали се сещаш че шанса да се закачи от някои кораб така е по малък!
Честно казано никога не съм виждал да пускат перпендикулярно мрежа - не им разбирам ама да питам. Но това за корабите зависи от самата мрежа. По принцип знам, че не ги оставят на повърхността, защото стават много кражби. Виждал съм как ги пускат с едно въже с голям камък и после с една кука ги търсят. Относно за риболова съм фен, но завси кога искаш да го направим понеже съм и на училище и работа и ще съм свободен най-вече от петък до неделя. Предполагам, че говориш за мястото, където преди време копаха с багери.kreslio написа:еми ако искаш може да се организираме,че аз мисля да наоравя един хъбав 3 дневен риболов там!и наистина гледката беше великолепна!а и мястото е много чисто от към закачки и дървета в близост!

колега,тука и до утре неможем да серазберем!ако искаш да ти дам скъпе да се разберем
Прати на ЛС да не спамим хората. Утре ще ти пиша, че много ми се доспа.kreslio написа:колега,тука и до утре неможем да серазберем!ако искаш да ти дам скъпе да се разберем

-
- ще става разбирач
KOLEGA Kreslio da si chuyval za mreji za skymriq?
Пиши на кирилица
Митев
Пиши на кирилица
Митев
Здравейте колеги! От много, много време не съм стъпвал по язовирите, тъй като миналата година започнах работа и почивам само в неделя , но използвам този ден ад се видя със семейството и приятелите. Та решил съм да направя една почивка 2-3 дена покрай някой язовир. Като много се колебая дали да е Баниска или Батак. Можете ли да ми кажете какви са условията и на 2те места , как е рибата и т.н. Направо каквото инфо се сетите ще ми е от полза ( с такса ли е с билет ли е . др. ) Мерси предварително 

Колега tenesista_
че съм чувал,чувал съм,но несъм чувал дали са позволени по време на ЗАБРАНАТА за риболов!Или са позволени,и каквото друго си хванеш ти е бонус към улова!
че съм чувал,чувал съм,но несъм чувал дали са позволени по време на ЗАБРАНАТА за риболов!Или са позволени,и каквото друго си хванеш ти е бонус към улова!
- Vlado_852
- разбира нещата
Много странно се двоумиш колега. Едното е на 50 а другото на 500 км.vasko^^^ написа:Здравейте колеги! От много, много време не съм стъпвал по язовирите, тъй като миналата година започнах работа и почивам само в неделя , но използвам този ден ад се видя със семейството и приятелите. Та решил съм да направя една почивка 2-3 дена покрай някой язовир. Като много се колебая дали да е Баниска или Батак. Можете ли да ми кажете какви са условията и на 2те места , как е рибата и т.н. Направо каквото инфо се сетите ще ми е от полза ( с такса ли е с билет ли е . др. ) Мерси предварително
За Батак ще трябва да изчакаш забраната а на Баниска може да тръгваш веднага, само незнам как стои въпроса с преспиването. Таксата е 20лв. и шарана се плаща отделно ако не се лъжа. Относно риболова, разбрах за добри количества таранки и някое друго шаранче, като е много важно да уцелиш и място според мен. Мисля, че колегата MiTKo_Fisher може да допълни повечко по въпроса ти. Успех и приятно прекарване от мен...

-
- ще става разбирач
Кreslio и аз съм против мрежите но е факт че са разрешени специално за скумрията говоря. Улова на всяка друга риба е забранен ако си видял нещо такова съм съгласен