Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Кърджалийски регион

Мнение от Don4o_62 »

Тонка,вечерта като се върнах от Кърджали пуснах лодката и мотора за продажба и на обед на другия ден заминаха,като още 2 - ма имаше на опашка :D виках си сега ще си почина от разходка с лодка :lol: ама не :wink: все едно тебе да те направя тролингист :D в Четвъртък и Петък ще сме под вашто място,че като гледах ония мазни тлъсти дебели каракуди,ме човърка дали и аз ще мога да ги хващам :lol:не само мургавеляците :mrgreen:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
serta76
новобранец
новобранец

Мнение от serta76 »

Don4o_62 написа:Тонка,вечерта като се върнах от Кърджали пуснах лодката и мотора за продажба и на обед на другия ден заминаха,като още 2 - ма имаше на опашка :D виках си сега ще си почина от разходка с лодка :lol: ама не :wink: все едно тебе да те направя тролингист :D в Четвъртък и Петък ще сме под вашто място,че като гледах ония мазни тлъсти дебели каракуди,ме човърка дали и аз ще мога да ги хващам :lol:не само мургавеляците :mrgreen:
Тез каракуди само да не вземеш да ги ядеш колега,аз оня ден ходих до бентонита за три часа хванах четири и ги дадох на един дядо да си ги изпържи,ся ми са оплаква че още оригал на газ!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

що ходиш на Бентонита,там ще си има утайка по дъното още години докато я свали надолу,има и други места дето влиза чиста вода,пък и много не си падам по каракудския риболов,това е за Тонката :D
нещо подочух че на Кърджали имало изваден сом около 200 кила, НО.... на ток както си му е реда :lol: от някой си цар :mrgreen:
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

Някой има ли информация за яз.Кърджали , интересуват ме мирните риби ?
Благодаря предварително :)
kartal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kartal »

...и кой ще те остави да ги хващаш. :fishing6:
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Бат Дончо,утре отивам до неделя на Боюк Дере.Виктор и Петьо,от днес на обед са там,и лющат мента със сода.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Тонка щяхме още днес да хукнем нататък, ама завчера се върна колега лодкаджия от Студения и за 2 дена нищо не изкарал и нещо ми мина мерака, пък и виж как трещи и гърми....до сега и при нас валя и гърмя и след час е при вас,но дано ви се размине да върви :drinkers: на рахат :D поканиха ме на Михалково в Неделя и може там да ида да я пробвам най накрая тая лодка,че както е тръгнало, може и да я продам без да съм се качил още на нея :lol:
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

Колеги, кажете ми къде на яз. Кърджали мога да си наловя уклей...както и на каква стръв и подходящо ли е времето за това. Че отпуската ми привършва. :) Благодаря!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Стръв - бял чръв, времето за приятен излет винаги е подходящо, виж за мястото .... трудна работа или требе обикаляне и търсене или ако някой е ходил скоро да сподели.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Улова на Уклей е много трудоемко начинание :wink: ,трябва да станеш на зазоряване и да си на брега като гледаш къде играе,предишния ден почваш подготовката....кофи,легени захранки няколко вида,бисквити,прясно мляко и куп ароматизатори :D връзване на тънки поводи 0,08 мм куки 0,16 или 0,18 зависи от големината на Уклея и вече подготвен,натоварен с няколко вида шир потреба кофи и легени,пинки и обикновен бял в различни кутийки и няколко цвята,стол, живарник,чадър,кърпа за бърсане от рибите,ако хващаш де :D си готов за преборване с рибките,абе сложна работа :wink: затова аз просто вземам 1 кутия бял цръв,кило мляно кюспе смесено с кило царевично,една лека 5 - ца може и без макара и сядам на някой стръмен бряг и почвам гол след гол,като захранката трябва да прави облак,Кърджали е много разтегливо понятие за улов на Уклей,поне някой раьон кажи дето ще ходиш да ти кажем какво,що
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

Don4o_62 написа:Улова на Уклей е много трудоемко начинание :wink: ,трябва да станеш на зазоряване и да си на брега като гледаш къде играе,предишния ден почваш подготовката....кофи,легени захранки няколко вида,бисквити,прясно мляко и куп ароматизатори :D връзване на тънки поводи 0,08 мм куки 0,16 или 0,18 зависи от големината на Уклея и вече подготвен,натоварен с няколко вида шир потреба кофи и легени,пинки и обикновен бял в различни кутийки и няколко цвята,стол, живарник,чадър,кърпа за бърсане от рибите,ако хващаш де :D си готов за преборване с рибките,абе сложна работа :wink: затова аз просто вземам 1 кутия бял цръв,кило мляно кюспе смесено с кило царевично,една лека 5 - ца може и без макара и сядам на някой стръмен бряг и почвам гол след гол,като захранката трябва да прави облак,Кърджали е много разтегливо понятие за улов на Уклей,поне някой раьон кажи дето ще ходиш да ти кажем какво,що
Благодаря за отговора колега, там е проблема, че никога не съм ходил на яз. Кърджали за уклей или за каквато и да е друга риба...затова не са ми известни местата и всякаква информация за места за уклей би ми била полезна...в частност ме интересуват районите около града, но съм с джип и не ме бърка и да пробвам и на по-трудно достъпни места извън града. :)
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Отивай към Х. Боровица или Чам дере по точно,щом си с джипка отивай на самата нула,ако не е пълен, че скоро не съм ходил след хижата по към нулата има път до язовира и там търсиш ръкавчета,също под самата хижа по вляво на поляната са уклейски места пак,но оня не дава коли вътре ако не спиш,оставяш я горе и слизаш до брега,но вляво ще идеш
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Лятно време за уклей-трудна работа...или сутринта към 5 почваш до към 8ч...или вечерта преди смрачаване идва към брега.Напече ли слънцето...изчезва дребосъка,особено ако я загони хищник....Скоро не съм чувал и да вадят на Енчец и Главатарци ,които са близо до града.Не е лошо преди да тръгнеш към хижа Боровица да се завъртиш на Енчец, виж там на заведението Моби дик дали има риболовци.Ако има значи са за уклей,може там да се пробваш.Ако няма...тръгваш нагоре и търсиш място.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

само ще си загуби времето на Енчец,на Главатарци със лодката като се закотвя на 30 -40 м. от брега отдясно на садките на дълбочина 4 - 5 м. излизат хубави уклей за стръв,но чак лодки ала бала за някакъв уклей не си струва,само към Чама към устието няма начин да го няма впредвид и дъждовната вода дето влиза сега
и да пишеш какво направи
Веско,айде чакаме да оплакнем окото с някой по голям шаран,поне им разбираш :D
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Don4o_62 написа: Веско,айде чакаме да оплакнем окото с някой по голям шаран,поне им разбираш :D
Тая година-трудна работа...много бракота,валяло.Снощи ИАРА-та пак са изкарали една мрежа на Мишо в близост до садките на главатарци.Досега 5-ца е най -големия.Но...с модерните ми въдици ,които ловят сами се надявам да ме изненада някоя десетка поне...дай Боже. :wink:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”