Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от pojara28 »

naskobo написа:
DJONI RINGO написа:......Моите наблюдения са ,че този период е ,,мъртъв,, така да го кажа-усещат ли че ще има групиране и не искат!Евентуално ги търсете по настоятелно между 15 и 18 h!Предполагам че поне до края на месеца ще са из цялата река но мудни!търсете си шареният риболов повече!......!
Точно така беше на Бело поле в неделя, 13.10., нагоре от навалицата.Реката беше добра на цвят, нивото играе чувствително, не знам защо(?)Рибите са много редки, но добри. 3-ма човека лупнахме средно по 6-7 скобара от тъмно до тъмно, между тях 3-4 над литър, другите средняци.Мряната беше много активна на пинки, ако ни беше цел,щяхме да наловим количества и то едри, но просто пробвахме дали скобара не се е преориентирал от хляб на месо- още НЕ!Мисля, че това беше последния ден на тия места за годината, та може и снимчици да пусна :wink:
Любопитно ми е, тази навалица в района от моста и 200-300 м нагоре дали е имала смисъл??!
то май всички сме били там но не сме се видели. А за нивото и аз не мога да си го обясня както си седя и изведнъж краката са ми във вода после пак спадна и следобед отново се качи. по съм склонен да си направя извода че след 4,5 такива недели рибата не че не преместила ми просто вече плува в буркани с марината.Като добавим и играта с нивото совите наистина не са това което бяха, особено на бело поле.
Що се отнася до това дали скобара е минал на червей,това не може еднозначно да се определи. Просто ще кажа че зимата рибата предпочита червея пред хляба в студените дни при повече мои излети. Ето например сега, докато бе студено кълвещи доста добре на дълбокото и то на червей или пинки, стопли се и за ден дла рибата се върна в бързея и предпочиташе троха. А това че не се хващат количества е на първо място заради смяната на нивото на реката което от 1 две седмици е постоянно и то в рамките на деня с по 10 15 процента. Има и нещо вярно в това което казва колегата джони ринго и в този период ъз предпочитам да си ловкам мрени за релакс. Но дакато водата е още топла риболов в бързеите и на изтичалата ще има.
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pojara28 написа:
naskobo написа:
DJONI RINGO написа:......Моите наблюдения са ,че този период е ,,мъртъв,, така да го кажа-усещат ли че ще има групиране и не искат!Евентуално ги търсете по настоятелно между 15 и 18 h!Предполагам че поне до края на месеца ще са из цялата река но мудни!търсете си шареният риболов повече!......!
Точно така беше на Бело поле в неделя, 13.10., нагоре от навалицата.Реката беше добра на цвят, нивото играе чувствително, не знам защо(?)Рибите са много редки, но добри. 3-ма човека лупнахме средно по 6-7 скобара от тъмно до тъмно, между тях 3-4 над литър, другите средняци.Мряната беше много активна на пинки, ако ни беше цел,щяхме да наловим количества и то едри, но просто пробвахме дали скобара не се е преориентирал от хляб на месо- още НЕ!Мисля, че това беше последния ден на тия места за годината, та може и снимчици да пусна :wink:
Любопитно ми е, тази навалица в района от моста и 200-300 м нагоре дали е имала смисъл??!
то май всички сме били там но не сме се видели. А за нивото и аз не мога да си го обясня както си седя и изведнъж краката са ми във вода после пак спадна и следобед отново се качи. по съм склонен да си направя извода че след 4,5 такива недели рибата не че не преместила ми просто вече плува в буркани с марината.Като добавим и играта с нивото совите наистина не са това което бяха, особено на бело поле.
Що се отнася до това дали скобара е минал на червей,това не може еднозначно да се определи. Просто ще кажа че зимата рибата предпочита червея пред хляба в студените дни при повече мои излети. Ето например сега, докато бе студено кълвещи доста добре на дълбокото и то на червей или пинки, стопли се и за ден дла рибата се върна в бързея и предпочиташе троха. А това че не се хващат количества е на първо място заради смяната на нивото на реката което от 1 две седмици е постоянно и то в рамките на деня с по 10 15 процента. Има и нещо вярно в това което казва колегата джони ринго и в този период ъз предпочитам да си ловкам мрени за релакс. Но дакато водата е още топла риболов в бързеите и на изтичалата ще има.
Джони Ринго относно този риболов говори само верни неща-като казах мъртъв период имах в предвид че се ловят ,но не количества!за белките зимата и за хляба е много относително и се редуват етапи-не мога да кажа кое предпочита повече за зимният сезон,защото е различно един път така два обратно:)естествено аз говоря само за риболов на плувка
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ей не се оплакваите, поне сте на вода,а аз я имам 20 излета тая година я не.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Д.Граховски написа:Ей не се оплакваите, поне сте на вода,а аз я имам 20 излета тая година я не.

Ти си късметлия, аз съм с 1, сега чакам събота и неделя, дано стане хубав риболов на Невестино :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

pojara28 написа:....то май всички сме били там но не сме се видели..
И да сме се видели, не сме се познали :wink::
Последно промяна от naskobo на Пон Окт 14, 2013 9:49 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

здравеите колеги вцхера и днес бех по реката под помпата много слабо излезее мренка слабо и някои плескач(морунаж) скобара го нямаа ...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Колега,,плескач-плискач,, и морунаж са много различни рибки и риби :)под помпата си е чисто зимно скобарско и се ловят най добре чак от средата на другия месец там-питай аз го харесвам там мястото -правил съм серенади :D

rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

Евала Насе...екстра улов :smt023

..миналата седмица и аз добра подготовка уж направих , но уви само мрени и морунажчета :D

Изображение
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

rosakat написа:Евала Насе...екстра улов :smt023
...нещо поста на Наско изчезна..но както и да е :D ..когато и да кажеш "евала" на Наско или Кърцата...все има защо :wink:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

rosakat написа:Евала Насе...екстра улов :smt023

..миналата седмица и аз добра подготовка уж направих , но уви само мрени и морунажчета :D

Изображение
Нали знаеш,че не е само до подготовка ;)Избор на място,време,хорски фактори и още и още ..... Абе много лично отношение трябва към тези риби ;)

Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

rosakat написа:
...нещо поста на Наско изчезна..но както и да е :D :
Преместен е в раздела "Моят риболовен излет":
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 2#p1175752
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

DJONI RINGO написа: Нали знаеш,че не е само до подготовка ;)Избор на място,време,хорски фактори и още и още ..... Абе много лично отношение трябва към тези риби ;)
:smt023 дам....така си е :)
tcekata написа:
rosakat написа:
...нещо поста на Наско изчезна..но както и да е :D :
Преместен е в раздела "Моят риболовен излет":
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 2#p1175752
:smt023
Аватар
ivos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivos »

А относно това, че не се разпознаваме по реките и водомите, вземете пример от мен и си сложете на аватара ваша снимка та да не се подминаваме като пътни знаци, мисля че идеята е добра, така правят в някои форуми ;)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

ivos написа:А относно това, че не се разпознаваме по реките и водомите, вземете пример от мен и си сложете на аватара ваша снимка та да не се подминаваме като пътни знаци, мисля че идеята е добра, така правят в някои форуми ;)
абе нож с две остриета :lol:

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

А мене няма как да не ме познаете,аз си приличам с тоз екземпляр от аватара кат съм станал рано,само че по-млад.Па и много говоря и съм с рибарски бял голф(очукан и изкалян). :D
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”