Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
то май всички сме били там но не сме се видели. А за нивото и аз не мога да си го обясня както си седя и изведнъж краката са ми във вода после пак спадна и следобед отново се качи. по съм склонен да си направя извода че след 4,5 такива недели рибата не че не преместила ми просто вече плува в буркани с марината.Като добавим и играта с нивото совите наистина не са това което бяха, особено на бело поле.naskobo написа:Точно така беше на Бело поле в неделя, 13.10., нагоре от навалицата.Реката беше добра на цвят, нивото играе чувствително, не знам защо(?)Рибите са много редки, но добри. 3-ма човека лупнахме средно по 6-7 скобара от тъмно до тъмно, между тях 3-4 над литър, другите средняци.Мряната беше много активна на пинки, ако ни беше цел,щяхме да наловим количества и то едри, но просто пробвахме дали скобара не се е преориентирал от хляб на месо- още НЕ!Мисля, че това беше последния ден на тия места за годината, та може и снимчици да пуснаDJONI RINGO написа:......Моите наблюдения са ,че този период е ,,мъртъв,, така да го кажа-усещат ли че ще има групиране и не искат!Евентуално ги търсете по настоятелно между 15 и 18 h!Предполагам че поне до края на месеца ще са из цялата река но мудни!търсете си шареният риболов повече!......!![]()
Любопитно ми е, тази навалица в района от моста и 200-300 м нагоре дали е имала смисъл??!
Що се отнася до това дали скобара е минал на червей,това не може еднозначно да се определи. Просто ще кажа че зимата рибата предпочита червея пред хляба в студените дни при повече мои излети. Ето например сега, докато бе студено кълвещи доста добре на дълбокото и то на червей или пинки, стопли се и за ден дла рибата се върна в бързея и предпочиташе троха. А това че не се хващат количества е на първо място заради смяната на нивото на реката което от 1 две седмици е постоянно и то в рамките на деня с по 10 15 процента. Има и нещо вярно в това което казва колегата джони ринго и в този период ъз предпочитам да си ловкам мрени за релакс. Но дакато водата е още топла риболов в бързеите и на изтичалата ще има.
скобара е риба проклета

-
- фен клуб-скобар
Джони Ринго относно този риболов говори само верни неща-като казах мъртъв период имах в предвид че се ловят ,но не количества!за белките зимата и за хляба е много относително и се редуват етапи-не мога да кажа кое предпочита повече за зимният сезон,защото е различно един път така два обратно:)естествено аз говоря само за риболов на плувкаpojara28 написа:то май всички сме били там но не сме се видели. А за нивото и аз не мога да си го обясня както си седя и изведнъж краката са ми във вода после пак спадна и следобед отново се качи. по съм склонен да си направя извода че след 4,5 такива недели рибата не че не преместила ми просто вече плува в буркани с марината.Като добавим и играта с нивото совите наистина не са това което бяха, особено на бело поле.naskobo написа:Точно така беше на Бело поле в неделя, 13.10., нагоре от навалицата.Реката беше добра на цвят, нивото играе чувствително, не знам защо(?)Рибите са много редки, но добри. 3-ма човека лупнахме средно по 6-7 скобара от тъмно до тъмно, между тях 3-4 над литър, другите средняци.Мряната беше много активна на пинки, ако ни беше цел,щяхме да наловим количества и то едри, но просто пробвахме дали скобара не се е преориентирал от хляб на месо- още НЕ!Мисля, че това беше последния ден на тия места за годината, та може и снимчици да пуснаDJONI RINGO написа:......Моите наблюдения са ,че този период е ,,мъртъв,, така да го кажа-усещат ли че ще има групиране и не искат!Евентуално ги търсете по настоятелно между 15 и 18 h!Предполагам че поне до края на месеца ще са из цялата река но мудни!търсете си шареният риболов повече!......!![]()
Любопитно ми е, тази навалица в района от моста и 200-300 м нагоре дали е имала смисъл??!
Що се отнася до това дали скобара е минал на червей,това не може еднозначно да се определи. Просто ще кажа че зимата рибата предпочита червея пред хляба в студените дни при повече мои излети. Ето например сега, докато бе студено кълвещи доста добре на дълбокото и то на червей или пинки, стопли се и за ден дла рибата се върна в бързея и предпочиташе троха. А това че не се хващат количества е на първо място заради смяната на нивото на реката което от 1 две седмици е постоянно и то в рамките на деня с по 10 15 процента. Има и нещо вярно в това което казва колегата джони ринго и в този период ъз предпочитам да си ловкам мрени за релакс. Но дакато водата е още топла риболов в бързеите и на изтичалата ще има.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ей не се оплакваите, поне сте на вода,а аз я имам 20 излета тая година я не.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Д.Граховски написа:Ей не се оплакваите, поне сте на вода,а аз я имам 20 излета тая година я не.
Ти си късметлия, аз съм с 1, сега чакам събота и неделя, дано стане хубав риболов на Невестино

Рибата винаги е на другия бряг
И да сме се видели, не сме се позналиpojara28 написа:....то май всички сме били там но не сме се видели..

Последно промяна от naskobo на Пон Окт 14, 2013 9:49 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
здравеите колеги вцхера и днес бех по реката под помпата много слабо излезее мренка слабо и някои плескач(морунаж) скобара го нямаа ...
-
- фен клуб-скобар
Колега,,плескач-плискач,, и морунаж са много различни рибки и риби
под помпата си е чисто зимно скобарско и се ловят най добре чак от средата на другия месец там-питай аз го харесвам там мястото -правил съм серенади 

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Евала Насе...екстра улов
..миналата седмица и аз добра подготовка уж направих , но уви само мрени и морунажчета

..миналата седмица и аз добра подготовка уж направих , но уви само мрени и морунажчета

...нещо поста на Наско изчезна..но както и да еrosakat написа:Евала Насе...екстра улов![]()

-
- фен клуб-скобар
Нали знаеш,че не е само до подготовкаrosakat написа:Евала Насе...екстра улов![]()
..миналата седмица и аз добра подготовка уж направих , но уви само мрени и морунажчета![]()

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Преместен е в раздела "Моят риболовен излет":rosakat написа:
...нещо поста на Наско изчезна..но както и да е:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 2#p1175752
DJONI RINGO написа: Нали знаеш,че не е само до подготовкаИзбор на място,време,хорски фактори и още и още ..... Абе много лично отношение трябва към тези риби

tcekata написа:Преместен е в раздела "Моят риболовен излет":rosakat написа:
...нещо поста на Наско изчезна..но както и да е:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 2#p1175752

- ivos
- научил се да хвърля
А относно това, че не се разпознаваме по реките и водомите, вземете пример от мен и си сложете на аватара ваша снимка та да не се подминаваме като пътни знаци, мисля че идеята е добра, така правят в някои форуми 

-
- фен клуб-скобар
абе нож с две остриетаivos написа:А относно това, че не се разпознаваме по реките и водомите, вземете пример от мен и си сложете на аватара ваша снимка та да не се подминаваме като пътни знаци, мисля че идеята е добра, така правят в някои форуми

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
А мене няма как да не ме познаете,аз си приличам с тоз екземпляр от аватара кат съм станал рано,само че по-млад.Па и много говоря и съм с рибарски бял голф(очукан и изкалян). 

Tell people there’s an invisible man in the sky who