Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- izzyone
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Джони тук по Благоевград наистина на морунажа се вика плЕскач. Не ги бърка колегата с пръскач или плискач или както още се нарича малката досадна рибка. По-същия начин на това на което ние му викаме мамарец някъде го знаят като ручейник или скобара някъде е алай някъде бойник и т.н.DJONI RINGO написа:Колега,,плескач-плискач,, и морунаж са много различни рибки и рибипод помпата си е чисто зимно скобарско и се ловят най добре чак от средата на другия месец там-питай аз го харесвам там мястото -правил съм серенади
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
това с мамареца цяла България знае че има мамарец и ручейник а такова нещо като зеленка както му казват на мамареца в благоевградско ми звучи като име на някаква болест, а че на морунажа му викат и платика или плЕскач е грешка във всяко отношение.izzyone написа:Джони тук по Благоевград наистина на морунажа се вика плЕскач. Не ги бърка колегата с пръскач или плискач или както още се нарича малката досадна рибка. По-същия начин на това на което ние му викаме мамарец някъде го знаят като ручейник или скобара някъде е алай някъде бойник и т.н.DJONI RINGO написа:Колега,,плескач-плискач,, и морунаж са много различни рибки и рибипод помпата си е чисто зимно скобарско и се ловят най добре чак от средата на другия месец там-питай аз го харесвам там мястото -правил съм серенади
ПС Ти остави ми и гугъл е на моето мнение

скобара е риба проклета

Джони ние му викаме плЕскач това си е рибата дори е по хубава от скобара според мен !
Сега разбирам, че Кюстендил и Благоевград са в различни езикови поясиВецев написа:Джони ние му викаме плЕскач това си е рибата дори е по хубава от скобара според мен !

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
еми незнам може и така да е 

-
- фен клуб-скобар
Спокойно бре мъжаги:))))) Извинете
))))

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
Може ама само за ядене-дърпа много ,но е по слаба борбата-ловехме по 30 кила на 3 бараж редовно преди годиниВецев написа:Джони ние му викаме плЕскач това си е рибата дори е по хубава от скобара според мен !
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Тука по благоевградско сме си неандарталци мани това, че се водим граждани.

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
А къде изчезна морунажа от Невестино, преди някоя година се ловеше добре на бял червей и по специална подхранка. А вчера ходих под прага в Невестино и се хванаха добри мрени, но си трябва много бял да ги задържиш и като се завъртят удари ли яка мрена влакното свири като на скобар. Към 17 ч. се завъртяха скобари и почнаха да прескат и ми провалиха мренарския риболов. Смених на троха но се хващаха пак мрени, но усетих че имаше няколко побутвания от скобар. Към 18-18.30ч. започнаха да плескат преди второто прагче все едно хвърляш камъни. Реката е бистра и малка и още не чак толкова студена, а нивото не е мърдало може би от 2 седмици. Под новия мост са се групирали 2-3 ята скобар и са яки тупалки сигурно и над кило, но се държат в по плиткото и при малко движени се крият под моста, може и някой да се излъже привечер.
А ето две снимки от вчера.
А ето две снимки от вчера.
- Прикачени файлове
-
- Снимка0038.jpg (78.35 KiB) Преглеждано 1022 пъти
-
- Снимка0034.jpg (100.97 KiB) Преглеждано 1022 пъти
Заеби!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Колеги някой да се похвали за плескач някъде ооколо благоевград ??
-
- фен клуб-скобар
Света не се върти само около Благоевград-давай с истинското име,защото тука има хора дето сега си мислят друго! Аз също се заблудих с тея ,,висша форма,, слова: 

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
Това е положението колега.....topsoft написа:Заеби!

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- izzyone
- фен клуб-скобар
Не съм твърдял че е правилно или не, просто уточних коя риба има предвид колегата и защо така я нарича. А пък за зеленката ето да не съм голословен http://znam.bg/com/action/showArticle;j ... =151228286" onclick="window.open(this.href);return false;pojara28 написа: това с мамареца цяла България знае че има мамарец и ручейник а такова нещо като зеленка както му казват на мамареца в благоевградско ми звучи като име на някаква болест, а че на морунажа му викат и платика или плЕскач е грешка във всяко отношение.
ПС Ти остави ми и гугъл е на моето мнение
Не виждам нищо лошо в това че на едно място една риба или стръв или каквото и да било се нарича по различен начин, отколкото на друго. Ако не на друго поне на диалекти сме богати
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
-
- научил се да хвърля
За пръв път слушам, че в Джумайско му викате на морунажа, плескач. Ние петричаните си го знаем, легла. А скобар такова нещо нема. Он си е бойник
.