Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от izzyone »

DJONI RINGO написа:Колега,,плескач-плискач,, и морунаж са много различни рибки и риби :)под помпата си е чисто зимно скобарско и се ловят най добре чак от средата на другия месец там-питай аз го харесвам там мястото -правил съм серенади :D
Джони тук по Благоевград наистина на морунажа се вика плЕскач. Не ги бърка колегата с пръскач или плискач или както още се нарича малката досадна рибка. По-същия начин на това на което ние му викаме мамарец някъде го знаят като ручейник или скобара някъде е алай някъде бойник и т.н.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

izzyone написа:
DJONI RINGO написа:Колега,,плескач-плискач,, и морунаж са много различни рибки и риби :)под помпата си е чисто зимно скобарско и се ловят най добре чак от средата на другия месец там-питай аз го харесвам там мястото -правил съм серенади :D
Джони тук по Благоевград наистина на морунажа се вика плЕскач. Не ги бърка колегата с пръскач или плискач или както още се нарича малката досадна рибка. По-същия начин на това на което ние му викаме мамарец някъде го знаят като ручейник или скобара някъде е алай някъде бойник и т.н.
това с мамареца цяла България знае че има мамарец и ручейник а такова нещо като зеленка както му казват на мамареца в благоевградско ми звучи като име на някаква болест, а че на морунажа му викат и платика или плЕскач е грешка във всяко отношение.
ПС Ти остави ми и гугъл е на моето мнение :lol:
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Джони ние му викаме плЕскач това си е рибата дори е по хубава от скобара според мен !
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Вецев написа:Джони ние му викаме плЕскач това си е рибата дори е по хубава от скобара според мен !
Сега разбирам, че Кюстендил и Благоевград са в различни езикови пояси :o
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

еми незнам може и така да е :D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Спокойно бре мъжаги:))))) Извинете :)))))
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Вецев написа:Джони ние му викаме плЕскач това си е рибата дори е по хубава от скобара според мен !
Може ама само за ядене-дърпа много ,но е по слаба борбата-ловехме по 30 кила на 3 бараж редовно преди години

Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Тука по благоевградско сме си неандарталци мани това, че се водим граждани. :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

А къде изчезна морунажа от Невестино, преди някоя година се ловеше добре на бял червей и по специална подхранка. А вчера ходих под прага в Невестино и се хванаха добри мрени, но си трябва много бял да ги задържиш и като се завъртят удари ли яка мрена влакното свири като на скобар. Към 17 ч. се завъртяха скобари и почнаха да прескат и ми провалиха мренарския риболов. Смених на троха но се хващаха пак мрени, но усетих че имаше няколко побутвания от скобар. Към 18-18.30ч. започнаха да плескат преди второто прагче все едно хвърляш камъни. Реката е бистра и малка и още не чак толкова студена, а нивото не е мърдало може би от 2 седмици. Под новия мост са се групирали 2-3 ята скобар и са яки тупалки сигурно и над кило, но се държат в по плиткото и при малко движени се крият под моста, може и някой да се излъже привечер.
А ето две снимки от вчера.
Прикачени файлове
Снимка0038.jpg
Снимка0038.jpg (78.35 KiB) Преглеждано 1022 пъти
Снимка0034.jpg
Снимка0034.jpg (100.97 KiB) Преглеждано 1022 пъти
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Заеби!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Колеги някой да се похвали за плескач някъде ооколо благоевград ??
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Света не се върти само около Благоевград-давай с истинското име,защото тука има хора дето сега си мислят друго! Аз също се заблудих с тея ,,висша форма,, слова: :D

DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

topsoft написа:Заеби!
Това е положението колега.....:(

Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

pojara28 написа: това с мамареца цяла България знае че има мамарец и ручейник а такова нещо като зеленка както му казват на мамареца в благоевградско ми звучи като име на някаква болест, а че на морунажа му викат и платика или плЕскач е грешка във всяко отношение.
ПС Ти остави ми и гугъл е на моето мнение :lol:
Не съм твърдял че е правилно или не, просто уточних коя риба има предвид колегата и защо така я нарича. А пък за зеленката ето да не съм голословен http://znam.bg/com/action/showArticle;j ... =151228286" onclick="window.open(this.href);return false;
Не виждам нищо лошо в това че на едно място една риба или стръв или каквото и да било се нарича по различен начин, отколкото на друго. Ако не на друго поне на диалекти сме богати
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

За пръв път слушам, че в Джумайско му викате на морунажа, плескач. Ние петричаните си го знаем, легла. А скобар такова нещо нема. Он си е бойник :).
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”