Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Бог да го прости!
Да се надяваме, че прехода за него ще продължи на едно по-добро място..
Мир на праха му!
Да се надяваме, че прехода за него ще продължи на едно по-добро място..
Мир на праха му!
Никоя риба не е по - важна от живота !
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Вчера бях на погребение на мой чичо....думнал го инфаркта..., рекох си - к'во да праиш - съдба и т.н., но днес съм шокиран от новината за Инку, изпитвам загуба и ми е тъжно и мъчно за Ицето....не ми е роднина, даже на живо не съм го виждал, но го чувствах някак си близък, беше ми приятно да го чета...'бахмамаму и нелепа смърт
...повече щеше да му отива да издъхне с чашка МП и айрян над маса с тънки мезета, докато слуша някое рок парче.
А дали обаче е нещастен случай, предвид работата му?!
Почивай в мир, Ицо, ти достойно служеше на себе си!
Ето и последния му пост на стр. 196, така и не успя да стигне до 300!
А дали обаче е нещастен случай, предвид работата му?!
Почивай в мир, Ицо, ти достойно служеше на себе си!
Ето и последния му пост на стр. 196, така и не успя да стигне до 300!
INCUBUS написа:NO...THIS IS SPIRTA! Точно тази вечер,се включиха в "конференцията"едно семейство на художник и декораторка,които от доста време са икономическо-политически емигранти в Бенидорм,Испания,както и един подобен man,повечето време живеещ в далечна Канада.Такъв купон се заформи,като основното мезе бяха около 2 кг тлъсто телешко с един пръст мазнина над него,препичаха ни и филийки,та...Сега,тук в къщи,със съпругата, си говорим със знаци -за по-сигурно,че ще е по-разбираемоУникална петъчна вечер,утре вечер съм в "тих"режим-в неделя ще ставам в 04.30,ще ме возят на риболов на един много приятен полудив язовир,където имам навика с едно кило много проста захранка /за 2,50/,да побърквам некои риби-излизат много дебели уклеи-18 -22 см дължина,а с кутийка царевица, понякога се правят "чудеса" с тлъсти каракуди - с тегло от 200 до 600 грама /има и по-големи,но аз лично там по-голяма от 650 грама,не съм хващал /,много е приятно там,тревички,само дето няколко пъти ,през деня, от двете страни на язовира пеят "електронни"ходжи
Е,сега,понеже ми работи някъде половината съзнание,си долоквам втория тандем "МП и Айр.";препрочитам през страница "Да убиеш демократ"от поредицата на Левашов;опитвам се да си представя как звучи на руски "деебамамаму" в устата на един руски евреин,който говори на млади германци и като същински Наполеон,гледам и новините по БТВ ...ай стига,че направо рецидивирах графоманските изпльоквания...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
tolio_pm
- разбира нещата

Ееееее,тъжна история:(-като гръм от ясно небе
Мир на праха му
Съболезнования на близките му
И да му е лек пътя сред безкрайните риболовни полета
Мир на праха му
Съболезнования на близките му
И да му е лек пътя сред безкрайните риболовни полета
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- Jack Daniels
- разбира нещата

Ебаси и живота...мир на праха му
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- Павел Иванов

Ицо беше пич и мъжкарче от всякъде .
Сипах си една МП с айран в негова памет.
Сипах си една МП с айран в негова памет.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- stonetales
- разбира нещата

Не знам пичове, и аз не го бях виждал на живо, ама от постовете му не лъхаше безсилие, а хъс за живот.
Според мен си е бутнат и изчакан да го смръзне водата!
Вече няколко часа приоритетно само за това си мисля и така го чувствам.....
А това с мастиката ще го направя специално заради него:)
Според мен си е бутнат и изчакан да го смръзне водата!
Вече няколко часа приоритетно само за това си мисля и така го чувствам.....
А това с мастиката ще го направя специално заради него:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- GODzillata

Мен ме е свило чак в гърлото...ако имах под ръка МП, щях да я излокам цялата...в негова памет....(имам бърбън, ама Пав си е жив и здрав и дано дъъъъъълги години да е такъв!)...та бих се напил до безпаметност.....не мога да повярвам, че Ицето повече няма да пише тук, беше епикуреец, наслаждаваше се на живота, на работата си, на семейството си....представям си какво му е било....много е гадно да се удавиш....не познавам района там, ама толкова ли не е могъл да издрапа?
....водата не е толкова студена все още...може би не е можел да плува?
......ето защо е кофти човек сам да ходи за риба!

- YordanovYY
- новобранец

Пичове, сипах си МП + Айр. в памет на Ицо.
Всяка вечер чета постовете Ви, пия си мастиката без айран, но тази вечер не издържах...
Пия си,МП+ Айр., и не мога да повярвам, че Човека, изпълнил ме за пореден път с поста си в петък вечер вече го няма.
Почивай в мир Христо.
Всяка вечер чета постовете Ви, пия си мастиката без айран, но тази вечер не издържах...
Пия си,МП+ Айр., и не мога да повярвам, че Човека, изпълнил ме за пореден път с поста си в петък вечер вече го няма.
Почивай в мир Христо.
Дааааа, трудно е да повярва човек, че човека написал толкова оригинални и неподражаеми постове в тази тема...вече го няма... и няма да прочетем и вече ред от неговите саркастични, иронични, но и пропити с мъдрост слова..
Никоя риба не е по - важна от живота !
Много жалко!!!
И аз не го познавах лично!
Единствената ни допирна точка бе взаимният интерес към руското кино,който споделяхме в настоящата тема!
Служеше на себе си по най-добрия начин!
За съжаление преходът свърши много рано за него!!!
Лека му пръст!
Почивай в мир,колега!
И аз не го познавах лично!
Единствената ни допирна точка бе взаимният интерес към руското кино,който споделяхме в настоящата тема!
Нищо земно не му бе чуждо!INCUBUS написа:Изключително спокойна,е,малко с помощта на ....участието в "конференцията",консумацията на яки мезета от сорта на задушени картофки с кашкавал и бекон,тенурки /вид родопски питки / пак с кашкавал и месце ,както и хрупкави пилешки филенца,разумеется с много алкохол.Времето-средно скапано,доста хладно,предиобяд дъжд и вятър,привечер излезе за малко слънцето,ама само за парлама ,избуяха всички депресии и нервни разстройства,изперкалите на тема "жалби и молби"се активизираха сезонно...Следобяд яко служих на себе си , освен че се кефих много с клипове на Judas Priest ,изгледах две части от още един руски филм за Чеченския кадрил -" Честь имею!"Окончателно се определих за "откриването"след забраната -на язовир,щото реките ни текат бурни и кални.Пуснах и молбата за отпуск -от 06.06.до 26.06.вкл.,което означава риболов през ден с излети по 16-17 часа всеки на принципа "първи пристигнал-последен си тръгнал".Така най ги обичам.Е,съпругата с възмущение и форс си легна шумно и демонстративно,време е и за дъртия вампир да почиваИ от мен лека нощ,колкото и да остава от нея,качествен сън ви желая
Служеше на себе си по най-добрия начин!
За съжаление преходът свърши много рано за него!!!
Лека му пръст!
Почивай в мир,колега!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
stich
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Също без да го познавам лично този Човек вдъхваше у мен респект и уважение.
Четях всичките му постове с интерес.
Сбогом Христо
Дано си на по-добро място!
Четях всичките му постове с интерес.
Сбогом Христо
Дано си на по-добро място!

- ninastefanina
- сериозен играч

И аз не го познавах лично,обеща ми много неща,а си отиде!Дано почива в мир.Съболезнувания на семейството му.Днес детето ми има рожден ден,но не ми е празнуващо,независимо че не го познавам беше част от нас,от нашият форум.Съжалявам.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
lovo-бай СТОЯН
- сериозен играч

Наистина темата няма да е същата без Христо.Загубихме един приятел,съфорумник и най-вече човек,за когото искренно съжалявам ,че вече не-е сред нас.
Това е първият му пост,във този форум,и вторият,точно преди пет години.......Описвайки преживяното,за същото това място,където го застигна,тази трагична кончина.
Ице,почивай в мир приятелю.
И нека истината да излезе на яве,каквато и да е тя.
Защото това място,наистина гъмжи от гадни,мръсни,скапани бракониери.
'' Здравейте,колеги.В неделя отивам на риболов за намнайсти път на "Чама"-това е вливането на река Арда в яз."Кърджали".Тежка задача,поета доброволно под влияние на великата тръпка. Пътуване с дължина в едната посока 97 км от новия център на шибаното ми местоживеене-адреса ми е "На къндър в дивия,На Мачу Пикчу около пататото и зад бориките"-града на колегите от форума Наблюдател и Видрата.С още двама рибни терминатори от древния кв.Райково,ще гоним скобар,кефал,костур и още-каквото се хване,без трипер и пневмония.Много ми се ще,да Ви се похваля с резултат,различен от натрупани красиви гледки и рибно"капо".Ако пиша в "Успешни...",приемете на доверие- времето ще бъде лошо,а и аз съм пишман-фотограф.Освен това,изобщо не знам как да Ви кача снимки.Освен това,нашите риби тук не са големи и не са достойни за Ващите галерии.
'' Както обещах в "Отивам на излет",пиша -колебаех се дали тук или в "Неуспешни"и ще ви разкажа защо:
Тръгване в 05.30 - дъжд,мрак,празни кореми - гадост пълна,но мерак голям.По пътя - мъгла ,камъни,локви.Два часа и към 07.35 пристигнахме до разрушения мост.Започна епично търсене на скобара в условия,близки до бойните.Огромни маси мътна вода,носеща купища листа и цели клонки.Замятане в тихото-зад камъни,покрай брега,дълбочини всякакви;плувки,тежести,куки и стръв-разнообразни.Два вида хляб,бял,цветен,торен червей,жито.Скобар-ниц,ноу,ниенте,найн,ма няма хич!Времето бе с нас-спря да вали,облачно небе,без вятър-направо разкош за изстрадалия риболовец.Четири часа търсене на скобара и намиране на разни посерковци - от дребни по-дребни кефалета и костурчета.Мъка,братя,мъка!Реката е отвратителна и с тези валежи няма да се оправи до кроя на седмицата.
С мрачни физиономии/почти като на индиански злодеи от щатски филм/,провеждаме кратка оперативка.Вземаме решение и се понасяме назад към "нулата" на язовира /"Кърджали"/със скоростта на бит педераст.До заливчето,в което се бяха удавили бракониерите баща и син преди няколко месеца,заварваме пълна липса на риболовци и гора от забити в брега саморъчно направени ганьовски стойки за въдици /чаталчета от клони/.Възможните изводи са такива противоположни: а/Няма рибари,щото няма и риба и б/Няма рибари,щото до обяд са си наловили.Налага се и трети извод-ловили са "на дъно".Нивото в началото на язовира е доста ниско - очевидно водоем след яко изпускане /дали е така,това биха могли да кажат кърджалийските колеги/.Около час и половина пробваме "на плувка",но не кълве.
Разпъвам бойната речна дънарка - 3 м прът на "Фокус",именуващ се "Теле сик",акция 20-40 г,с цена от преди 3 години 28 лева;макара "Вега"надлежно очукана;корда 0,18 от забравена куча марка;подвижно олово 20 г;кука № 12,стръв-торен червей.Замятам,след десетина минути -кълване.Изваждам морунаж 26 см и хвърлям отново.Двамата ми колеги ми гледат сеира-заклети плувкари са и не носят дънни въдици.След малко хващам втори морунаж-като близнак на предния.До момента,от близкия баир се чуват изстрели,на които не обръщаме внимание / сутринта минахме в с.Боровица край събиращата се ловна дружинка /.Замятам трети път и докато изпъвам кордата,край нас след поредния гръм просвистява нещо - на 6-7 метра вляво и малко по-високо от групата ни.Предположихме,че е "бренеке"-старшничко му беше пеенето.Апапите предлагат немедлено да си обираме крушите,но осенен от светла надежда за кълване,измолвам малка отсрочка.И, о щастие - върхът на многострадалната пръчка се огъва и затрептява ; следва приятно съпротивление докато навивам и изваждам трети морунаж-красавец с дължина 34 см / мой рекорд до момента за голяма риба от този вид/.Пред вид фронтовата обстановка,бързо събирам цирка и си тръгваме назад към Смолян с противоречиви чувства и вечния сърбеж за още риболов.
Това е първият му пост,във този форум,и вторият,точно преди пет години.......Описвайки преживяното,за същото това място,където го застигна,тази трагична кончина.
Ице,почивай в мир приятелю.
И нека истината да излезе на яве,каквато и да е тя.
'' Здравейте,колеги.В неделя отивам на риболов за намнайсти път на "Чама"-това е вливането на река Арда в яз."Кърджали".Тежка задача,поета доброволно под влияние на великата тръпка. Пътуване с дължина в едната посока 97 км от новия център на шибаното ми местоживеене-адреса ми е "На къндър в дивия,На Мачу Пикчу около пататото и зад бориките"-града на колегите от форума Наблюдател и Видрата.С още двама рибни терминатори от древния кв.Райково,ще гоним скобар,кефал,костур и още-каквото се хване,без трипер и пневмония.Много ми се ще,да Ви се похваля с резултат,различен от натрупани красиви гледки и рибно"капо".Ако пиша в "Успешни...",приемете на доверие- времето ще бъде лошо,а и аз съм пишман-фотограф.Освен това,изобщо не знам как да Ви кача снимки.Освен това,нашите риби тук не са големи и не са достойни за Ващите галерии.
'' Както обещах в "Отивам на излет",пиша -колебаех се дали тук или в "Неуспешни"и ще ви разкажа защо:
Тръгване в 05.30 - дъжд,мрак,празни кореми - гадост пълна,но мерак голям.По пътя - мъгла ,камъни,локви.Два часа и към 07.35 пристигнахме до разрушения мост.Започна епично търсене на скобара в условия,близки до бойните.Огромни маси мътна вода,носеща купища листа и цели клонки.Замятане в тихото-зад камъни,покрай брега,дълбочини всякакви;плувки,тежести,куки и стръв-разнообразни.Два вида хляб,бял,цветен,торен червей,жито.Скобар-ниц,ноу,ниенте,найн,ма няма хич!Времето бе с нас-спря да вали,облачно небе,без вятър-направо разкош за изстрадалия риболовец.Четири часа търсене на скобара и намиране на разни посерковци - от дребни по-дребни кефалета и костурчета.Мъка,братя,мъка!Реката е отвратителна и с тези валежи няма да се оправи до кроя на седмицата.
С мрачни физиономии/почти като на индиански злодеи от щатски филм/,провеждаме кратка оперативка.Вземаме решение и се понасяме назад към "нулата" на язовира /"Кърджали"/със скоростта на бит педераст.До заливчето,в което се бяха удавили бракониерите баща и син преди няколко месеца,заварваме пълна липса на риболовци и гора от забити в брега саморъчно направени ганьовски стойки за въдици /чаталчета от клони/.Възможните изводи са такива противоположни: а/Няма рибари,щото няма и риба и б/Няма рибари,щото до обяд са си наловили.Налага се и трети извод-ловили са "на дъно".Нивото в началото на язовира е доста ниско - очевидно водоем след яко изпускане /дали е така,това биха могли да кажат кърджалийските колеги/.Около час и половина пробваме "на плувка",но не кълве.
Разпъвам бойната речна дънарка - 3 м прът на "Фокус",именуващ се "Теле сик",акция 20-40 г,с цена от преди 3 години 28 лева;макара "Вега"надлежно очукана;корда 0,18 от забравена куча марка;подвижно олово 20 г;кука № 12,стръв-торен червей.Замятам,след десетина минути -кълване.Изваждам морунаж 26 см и хвърлям отново.Двамата ми колеги ми гледат сеира-заклети плувкари са и не носят дънни въдици.След малко хващам втори морунаж-като близнак на предния.До момента,от близкия баир се чуват изстрели,на които не обръщаме внимание / сутринта минахме в с.Боровица край събиращата се ловна дружинка /.Замятам трети път и докато изпъвам кордата,край нас след поредния гръм просвистява нещо - на 6-7 метра вляво и малко по-високо от групата ни.Предположихме,че е "бренеке"-старшничко му беше пеенето.Апапите предлагат немедлено да си обираме крушите,но осенен от светла надежда за кълване,измолвам малка отсрочка.И, о щастие - върхът на многострадалната пръчка се огъва и затрептява ; следва приятно съпротивление докато навивам и изваждам трети морунаж-красавец с дължина 34 см / мой рекорд до момента за голяма риба от този вид/.Пред вид фронтовата обстановка,бързо събирам цирка и си тръгваме назад към Смолян с противоречиви чувства и вечния сърбеж за още риболов.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- Vid
- кандидат преподавател

Седя, чета и не мога да повярвам... Ицо беше изключително ерудиран човек, говорихме да му ходя на гости у Смолян и да пием и ядем тънки мезета и после за риба...........
Винаги съм се чудил - защо хубавите хора си отиват толкова рано, а гадовете живеят до 100 години?
Поклон пред личността ти и сбогом приятелю...
Винаги съм се чудил - защо хубавите хора си отиват толкова рано, а гадовете живеят до 100 години?
Поклон пред личността ти и сбогом приятелю...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata

Ей, не мога да заспя, още съм под влияние на тъжната новина...
Викам си, я чакай да хвърля едно око на форума, може да е някакво съвпадение на имена и т.н. и току-виж има пост от Ицо, с който опровергава всичко, но уви!
Викам си, я чакай да хвърля едно око на форума, може да е някакво съвпадение на имена и т.н. и току-виж има пост от Ицо, с който опровергава всичко, но уви!