Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
Re: С лодка в морето
и така
Браво майстори.Искам по ясна снимка на такъма на Киро,и как да си направя такива бидеми за паламуд.Колко е дебело влакното,обикновенно или да търся флорокарбон.На колко след лодката се пуска-30,50,или повече метри.Казвайте ми всичко че треперя от вълнение и риболовна треска.

Риболовци.
- miroslavpetkov
- научил се да хвърля
Пробвайте моделите на bassdream
Айде и от мен една тайна ...е не за всички но 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ами така е много по-добре.redovi555 написа:и така

Люси - скивай сега.

Обаче,Рапалата беше заменена с Юзури.

Те ти и комплекта днес

Влакното на такъма е 0.40 монофил.
Бидемите по 15см,0.30 флоуро.
Горе към основното е с възел.

Вирбела ми е преди воблера,за по -бърза смяна на воблерите.
Там вече ще ти светне какво имам на идея де.
Лошото е,че нямам воблери за 3-4м дълбочина - за сега не мисля да си купувам,
че - абе много фактори.

Чакам сафрида и чернокопа бре.....
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- G.Petkov
Киро,
Много ги ловите бре
!
Голяма жътва е при вас !
Все така наслука
!
Много ги ловите бре

Голяма жътва е при вас !
Все така наслука

- КИРО
- Обратна връзка:
Аааа Жоре - аз съм от слабите хващачи.
Има едни дето са много по-добри от мен.
Кланям им се на енергията и знанията.
Само дето не снимат по време на риболов,а само накрая.
Ама са си майстори.
Има едни дето са много по-добри от мен.
Кланям им се на енергията и знанията.
Само дето не снимат по време на риболов,а само накрая.
Ама са си майстори.

Е Кире мерси че се отзова по мойто питане.Тия мойте хора в Приморско,бачкат на мрежа 42 око,и чепарета от старите паламудени.Казват че миналата година,не можеш се разминеш от лодки по това време.Сега тия дни е било и там сеч пък аз съм за другата седмица натам пс аверите.

Риболовци.
- martin varna
- научил се да хвърля
Здравейте. Относно такъма за паламуд, аз го правя по следния начин:
1.Плетено влакно "основно"- на макарата примерно 0.16мм.
2.Вирбел от марковите нераждавейка най добре Японски.Връзва се за плетеното влакно със възел "паломар".Ако не го знаете има го в нета. На възела задължителна "плюнка" преди стягане-чудеса прай
3. Чепаре 4 куки. Ухото на чепарето го слагам на вирбела като преди това правя "полувъзел" за да стане двойна връзката между вирбела и монофила на чепарето. Това обяснение може и да не стана ясно, ама кът няма как да го снимам-сори
4. Закопчалка за воблер-марков най добре Японски примерно "BassDay". Връзва се към чепарето със възел "паломар"-става двоен. Закопчалката не е вирбел - те са специално направени за монтаж с воблер.
5. Накрая воблер на закопчалката.
Кире като гледам едната кука на юзурито малко се е поизправила от опотреба
Още нещо, задължително след риболов всичко барабар с воблерите макарите и пръчките минавам през сладка вода че солената на никой не прощава.
Надявам се да съм бил полезен. Успех на всички.
1.Плетено влакно "основно"- на макарата примерно 0.16мм.
2.Вирбел от марковите нераждавейка най добре Японски.Връзва се за плетеното влакно със възел "паломар".Ако не го знаете има го в нета. На възела задължителна "плюнка" преди стягане-чудеса прай

3. Чепаре 4 куки. Ухото на чепарето го слагам на вирбела като преди това правя "полувъзел" за да стане двойна връзката между вирбела и монофила на чепарето. Това обяснение може и да не стана ясно, ама кът няма как да го снимам-сори

4. Закопчалка за воблер-марков най добре Японски примерно "BassDay". Връзва се към чепарето със възел "паломар"-става двоен. Закопчалката не е вирбел - те са специално направени за монтаж с воблер.
5. Накрая воблер на закопчалката.
Кире като гледам едната кука на юзурито малко се е поизправила от опотреба

Още нещо, задължително след риболов всичко барабар с воблерите макарите и пръчките минавам през сладка вода че солената на никой не прощава.
Надявам се да съм бил полезен. Успех на всички.

-
- вече хвърля и на тежко
Доста риби ми се откачат на мене... незнам при вас как е, но на всеки 2 хванати имам по една откачена. Не ми се рискува да затягам аванса, че пръчката ми е на стойка, тъй като аз управлявам лодката и го оставям разхлабен, докато отреагирам - дали затова или заради друго незнам, но много се откачат пущините. Всъщност може би се откачат, тези, които удрят на чепарето - често се случва да има 2-3 риби и да успея да извадя само тази, която е на воблера. Споделете как е при вас - има ли толкова много гелета?!? Късмет на всички колеги!
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
- martin varna
- научил се да хвърля
Проблема идва от настройването на аванса на макарата. Аванса трябва да е така настроен че като те "шибне" първо да се хване а след това да се задейства аванса. Момента е много "тънък" защото при много стегнат аванс може да последва късане, а при много отпуснат аванс откачане на рибата. И друго - гледайте по възможност бързо да вадите рибата, защото когато са две или повече при отпускане тя си прави каквото иска и може да пререже основното влакно и резулта чао чао воблер и рибаЖАБИ-2 написа:Доста риби ми се откачат на мене... незнам при вас как е, но на всеки 2 хванати имам по една откачена. Не ми се рискува да затягам аванса, че пръчката ми е на стойка, тъй като аз управлявам лодката и го оставям разхлабен, докато отреагирам - дали затова или заради друго незнам, но много се откачат пущините. Всъщност може би се откачат, тези, които удрят на чепарето - често се случва да има 2-3 риби и да успея да извадя само тази, която е на воблера. Споделете как е при вас - има ли толкова много гелета?!? Късмет на всички колеги!

- КИРО
- Обратна връзка:
Зор майка - сменям ги често тройките де.martin varna написа: Кире като гледам едната кука на юзурито малко се е поизправила от опотреба![]()
Нося си резерви,че и по-големи изправяния е имало.
А и се изтъпяват бързо.
Абе за сега така ще карам - догодина ще им мисля пак.
- martin varna
- научил се да хвърля
Още нещо за оборудването при тролинг или кастинг с воблери. Колеги вземете си по едни "спинарски" клещи за откачане на тройките на воблера от рибата. Вече знам за няколко случая на забодени тройки по пръстите и висящи паламуди едновременно на воблера и ръката. Болката ще е страшна даже не искам да си го помисля. Но при адреналина от хванатата риба явно стават такива сакатлъци
.

- atanasov1589
- ще става разбирач
Рапала е ..MarviN написа:Поздравления за улова.
Maria ли е воблера?
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
голямо обикаляне днес, две-три квалитетни останалите само циганета.
А къде ги набарахте?..... чудя се накъде да тръгвам утре.redovi555 написа:голямо обикаляне днес, две-три квалитетни останалите само циганета.