Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Мога ли да си закупя мухарка до 100лв.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Мога ли да си закупя мухарка до 100лв.
Как да не може в един магазин в моя район(варненски окраг
) бях видял на скоро мухарки за около 40 лв има и шнурове и макари. Не им разбирам много от класовете ама мога да попитам за инормация.

Знам, че темата е от пантивека, но който го интересува - Мухарка от OROZOV & CO СОФИЯ за 18,45 , пак оттам шнур за 21 лв., лидера е около 5 .. в съседния магазин макарата е 14,5 лв. ..... 18,45 + 21 + 5 + 14,5 + 10 (мухи) = комплеткт за 68,95 лв. ... като за начинаещ поне докато се научи да мята мисля че е изгодно
-
- научил се да хвърля
от моя скромен опит който съм придобил до момента мога да кажа следното ползвам 5/6 клас мухарка със макара също 5/6 клас и шнур плаващ двойно коничен 5 клас. всичко това за около 200 лв. преди 3години. пръчката е 4 коленна с транспортна дължина 65см. мога да кажа, че пръчка принадлежи към средния ценови клас аз също съм начинаещ мухар но естествено може и за много по малко пари да си окомплектоваш пръчка,макара, шнур. това е лично мое мнение базирано на наблюденията, риболова, литературата и форума естествено. измежду всички даващи съвети по тази тематика има хора с дългогодишен опит до които успях да се допитам някои ми препоръчаха и пръчки 4/5 клас което е също много добро решение. при първите ми излети на реката лових с 4/5 клас мухарка травъл серия от 8 колена с 30 см. транспортна дължина която ми беше подарък от щатите за около 30-ина долара и също бях много доволен е малко зор виждах с по-големите риби но пък за сметка на това имаше хубави емоции при ваденето на рибата.