Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Воблери за лефер , паламуд
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Воблери за лефер , паламуд
turing написа:МОРЯК аз също ползвам този пилкер и съм доволен.също така ползвам и кастмастер и преди него три куки от чепаре втори номер.имали го гада има и успех
Здравей turing , тъкмо щях да питам за вариант на воблер + 3-4 куки от чепаре и видях писаното от теб .Та молбата ми е - пусни снимка на такъма с кастмастъра + куките , да видя какви трябва да са бидемите и майката .Пък да кажеш и за основното на макарата или мултито . Успех на всички.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Камене,има разлика при двата модела,чепаре и воблер.Камбата написа:Манете ги тея чепарета,истината е в блесните и воблерите!
Обяснявам за чепарето.Ще се помъча,като го правя да имам и снимков материал.
Когато се лови с чепаре от лодка,шанса е много по-голям,защото се покрива близо 15м по вертикала във водата.Не се знае къде е рибата.Там основния въпрос е скороста,някъде от порядъка на 4 км/ч,и олово 1-1,5кг с перо / да не се върти чепарето /.Не е лесно занимание,и там дърпаш постоянно нагоре и пускаш,като за сафрид.Пък и района за обикаляне е голям.Боблер от лодка,мисля че повече е губене на време,и много голям късмет да намериш пасажа.
Иначе,циганката се е показала на доста места,тая година ще има и лефер,и паламуд.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
За да говорим за воблери поне трябва да си ги виждал и да знаеш,че са риболов не за лов.досега никой не е измислил по-ефективна примамка от воблера .Визуално ,акустично а и като поведение/игра/няма аналог в рибарското куфарче.ЕФЕКТИВНОСТ-може да търсим няколко вида :количествена -за това има фустанели,мола и други .Но тук говорим за спортен/джентълменски/риболов . Така ,че добре е да запазим удоволствието пред количеството.А риболова с воблери в морето е нещо неуписуемо готино.да добавя - има ситуации в които с воблер се постигат КОЛИЧЕСТВА които с чепаре само можеш да мечтаеш. Въпрос на опит , умение и много "капо"-та .
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Това е завършеният вариант на копието на Yo-zuri Crystal Vibe.Ще трябва обаче да му правя корекции,щото гърба му се показва на повърхността,а трябва да потъва.Незнам дали ще играе добре,но утре ще имам възможност да разбера.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
Пъстърва,
Сега,как да го кажа.
От по-старото поколение съм значи.Ония дядковци,така са ме учили.Какво е кефа?
Дето бачо Илия казваше,
-- Като почне да се пълни чепарето,почвам да го навъртам на шията,става един гирлянд с паламуди,другите лодки акъла им се взема.Демек,я да ви видя.
Този номер може да имаш късмет да го направиш един път в живота си.Тогава не са имали фото.
Морския риболов,никога не можеш да го сравниш с лов.
Там си гониме късмета,докато в язовири,платени и т.н.,имаш някаква информация на кое място да застанеш и пак т.н.
И пак още,каквото ти даде морето,го вземаш...,то знае кога и какво ще ти вземе.
Наистина в последно време се научихме да връщаме на морето маломерните риби,много добре,и други работи има да учиме.Както казваш за удоволствието от воблери и блесни,ако не тази година,догодина ще ги пробвам.
Едно е сафрид на плувка,друго е на пълно чепаре.Ако ме разбираш.
Спортен и джентълменски риболов.
Разбира се.Но един сафрид,не можеш да го сравниш с един шаран.
Друг е морския риболов.Парче от 300-400гр,при нас е много емоционален момент.Рядко щастие за морските.
За по големи парчета,някава надежда в бъдещето,че ще имат късмета на живота си.
Сори, за голямото писане,но това е моята версия.
Сега,как да го кажа.
От по-старото поколение съм значи.Ония дядковци,така са ме учили.Какво е кефа?
Дето бачо Илия казваше,
-- Като почне да се пълни чепарето,почвам да го навъртам на шията,става един гирлянд с паламуди,другите лодки акъла им се взема.Демек,я да ви видя.
Този номер може да имаш късмет да го направиш един път в живота си.Тогава не са имали фото.
Морския риболов,никога не можеш да го сравниш с лов.
Там си гониме късмета,докато в язовири,платени и т.н.,имаш някаква информация на кое място да застанеш и пак т.н.
И пак още,каквото ти даде морето,го вземаш...,то знае кога и какво ще ти вземе.
Наистина в последно време се научихме да връщаме на морето маломерните риби,много добре,и други работи има да учиме.Както казваш за удоволствието от воблери и блесни,ако не тази година,догодина ще ги пробвам.
Едно е сафрид на плувка,друго е на пълно чепаре.Ако ме разбираш.
Спортен и джентълменски риболов.
Разбира се.Но един сафрид,не можеш да го сравниш с един шаран.
Друг е морския риболов.Парче от 300-400гр,при нас е много емоционален момент.Рядко щастие за морските.
За по големи парчета,някава надежда в бъдещето,че ще имат късмета на живота си.
Сори, за голямото писане,но това е моята версия.
- Моряка
- кандидат преподавател
Прав си ,но донякъде.През повечето време говорим за любителски риболов и съответната консумация на улов иpastarvata написа:Но тук говорим за спортен/джентълменски/риболов ..

А сега де? 

-
- новобранец
Киро,като гледам снимките ти аха,аха сме набори .Тея твои спомени нали се сещеш ,че са и мои .Когато купих първият си воблер си казах"никога не е късно да станеш за смях" и аз бях скептик като теб но какво по естествено да търсиш и ловиш хищника там където той ловува и се храни /лефера знаеш натиска в плиткото и там става "панаира" на такива места с каменисто дъно и вълбочини 10-15м. просто е невъзможно да пуснеш и въртиш леферско .Ето днес му видяхме муцунката на "зъбатия" но до лодката и "чао рагаци" надявам се до 10 дни да го метнем сериозно /рибата бе около 250гр./Местните в Царево излязоха с хубави паламуди -ИДВА!!!
Моряк,да прав съм защото искам да учим младите не само да хващат а и да пускат без да им се свива сърцето . Нагледал съм се на ИДИОТИ /естакадата Шкорпиловци/дето хващат и прибират калканчета като капачки от буркани,граца и чернокопчета по5-6см. с тъпото оправдание "като се препържат знаеш ли колко са вкусни" зарганки защото с тях щели да ловят кая или"ами взимам ги щото те и без това отиват в Турция" За мен това нее благородно,дженталменско,спортменско.Те така....
'
'
Моряк,да прав съм защото искам да учим младите не само да хващат а и да пускат без да им се свива сърцето . Нагледал съм се на ИДИОТИ /естакадата Шкорпиловци/дето хващат и прибират калканчета като капачки от буркани,граца и чернокопчета по5-6см. с тъпото оправдание "като се препържат знаеш ли колко са вкусни" зарганки защото с тях щели да ловят кая или"ами взимам ги щото те и без това отиват в Турция" За мен това нее благородно,дженталменско,спортменско.Те така....
'
'
- КИРО
- Обратна връзка:
Пъстърва,щом си гледал репортажите,значи ти е наясно,че тук не сме се събрали някакви "бракониери"
Айде стига със забележките,и да си гледаме кефа / риболова /.Пък ти е ред да пишеш за твоите подвизи.
Айде стига със забележките,и да си гледаме кефа / риболова /.Пък ти е ред да пишеш за твоите подвизи.
Tук открих интересна стара тема
. Дайте мнения да я раздвжим малко.. Има ли някой опит с някой нови работещи воблери ? При мен останаха само 1-2 модела Yo-zuri, който скоро пробвах да влача с лодка и нямах резултат... но риба си имаше . Може би, защото не бях търпелив, или други казват трябало да гази воблера горе други долу.... с чепаре и скандил.???...Колегите пък ме отказваха ''Стига с тези циганки я хванеш я не.. Гледай колко сафрид има...Ама те залагат на сигурно... пък аз търся адреналин 

Бреййй
явно само аз практикувам влачене на воблер.
Другите предполагам разхождат лодките насам натам и търсят нефт 

- КИРО
- Обратна връзка:
Аз бендзин търсех ама............
Влачехме тези дни ве,Но имахме със шурито само по един чернокоп.
После минахме на чепарета.
Влачехме тези дни ве,Но имахме със шурито само по един чернокоп.
После минахме на чепарета.
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
да не спамя другата тема значи едни оъ хващачевите воблери са тия, ако сложите и някои други никой няма да ви се разсърди
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
;;;;;;;;;;;;;
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
..............
Малко нови попълнения.
За жалост времето май ще е лошо.
[URL=http://imageshost.ru/photo/2303225 ... .jpg[/img][/url]