Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом начини за хващане помощ!!!!
Модератор: sapuna
- joro1973
- вече хвърля и на тежко
Като гледам тука - страстите се вихрят!
ами като тегне забрана...
Ето колеги, какви риби има в Чехия! Майстора е висок 175 см

Ето колеги, какви риби има в Чехия! Майстора е висок 175 см

Последно промяна от joro1973 на Пет Май 13, 2005 8:09 pm, променено общо 1 път.
колкото повече вали, толкова повече вали
- dzigy
- научил се да хвърля
Re: Сом начини за хващане помощ!!!!
над 5 кила сом може и да не ти хареса. малко е тлъстак. но около 1-3 килограма е супер. на язовир белопопци го хващах на плувка, на бял или торен червей - без значение, на около 2 метра дълбочина. едвам ги извадих - 11 сомета, но после ги пуснах. оставих си само три. килото им било по 7 лева. наслука пич.
Жоро Гоцов написа:дребно въведение за кльонка новобранец: не е важно дали е от Варна или от Видин а е важно да е направен от специалист в тая област и да е РАБОТЕЩ кльонк!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
забрави за идеята за Дърводелец!
първо прати момчето да си намери : МЪЖДРАВКА след това да изсъхне 20г и тогава му търси специалист да направи кльонка.

Я да се върнем малко на темата.Каква е таза школа??Приема ли ученици?Имам обурудването ходих веднъж на стамболийски и се запалих страшно много.Единствено нямам свестен кльонк за сега,но работя по въпроса.Липсва ми опит,но смятам тази година да го натрупам.Приемам всякакви предложения за съвместен риболов с някой опитен учител със здрави нерви и обещавам,че ще сложа снимки на сом до края на сезона.Жоро Гоцов написа: ...знаеш ли коя е първата Българска школа по риболов на сом?

как се лови сом
Защо ми се струва,че вместо да помогнете на човека,му се присмивате.Ловил съм сом в платен водоем на вилната зона на с.Куклен,само че бях с въдица за шаран,на червен червей.За разлика от шарана,сома дърпа и то рязко назолу към дъното,затова трябва предварително да се настрои аванса на макарата,иначе проклетото животно може да скъса кордата.Така,че може и без лодка.Колкото до израза такъми-използва се при ловджиите,а при риболова са дюзени.Наслука.
- little-dragon
- новобранец
-
- новобранец
[quote="Жоро Гоцов"]ти колко сома си хванал колега Новобранец?
...не питам за сомчета а за сомове???????????
...позната ли ти е оная приказка: пораснаше пилци поебашу квачку?
...знаеш ли колко тарикатчета съм видял по язовирите, който са капо?
...и знаеш какво значи да кльонкаш с метален кльонк 8 часа?
...много филми гледаш колега!
...учи се, а не заставай като петле на твърда позиция за неща който са ти чужди!!!!!!!!!!!!!!!
...знаеш ли коя е първата Българска школа по риболов на сом?
...а знаеш ли кой е най големия сом уловен в БГ с въдичка и къде е трофейната му главица?
...я да та чуя Новобранка............[/quote]
малееееееееее, уплаши ме
...колко сома съм хванал си е моя работа и не парадирам пред никого с това! Разкажи ти за твоите!
...позната ли ти е оная приказка: с чужда пита помен прави?
...аз по тарикати не се заглеждам, а по красиви жени!
...за металния кльонк, питай Деси, беше я канил в предаването да ги показва на зрителите!
...от време на време ходя и на кино да гледам филми!
...вече се изучих, имам и висше образование, а и смятам че всеки би трябвало да има свое мнение по дискутираните въпроси!
...знам!
...102,5кг Милко Георгиев!
...ето, чу ме!
...не питам за сомчета а за сомове???????????
...позната ли ти е оная приказка: пораснаше пилци поебашу квачку?
...знаеш ли колко тарикатчета съм видял по язовирите, който са капо?
...и знаеш какво значи да кльонкаш с метален кльонк 8 часа?
...много филми гледаш колега!
...учи се, а не заставай като петле на твърда позиция за неща който са ти чужди!!!!!!!!!!!!!!!
...знаеш ли коя е първата Българска школа по риболов на сом?
...а знаеш ли кой е най големия сом уловен в БГ с въдичка и къде е трофейната му главица?
...я да та чуя Новобранка............[/quote]
малееееееееее, уплаши ме

...колко сома съм хванал си е моя работа и не парадирам пред никого с това! Разкажи ти за твоите!
...позната ли ти е оная приказка: с чужда пита помен прави?
...аз по тарикати не се заглеждам, а по красиви жени!
...за металния кльонк, питай Деси, беше я канил в предаването да ги показва на зрителите!
...от време на време ходя и на кино да гледам филми!
...вече се изучих, имам и висше образование, а и смятам че всеки би трябвало да има свое мнение по дискутираните въпроси!
...знам!
...102,5кг Милко Георгиев!
...ето, чу ме!
Jokee, не се заяждай ти си трапер №1!
Бате Жоро, не се засягай ти си №1½
Само не можах да разбера защо не давате на Дракончето да не кльонка ношем?
То е верно, че нощтно време най-добре е да се спи, ама нали знаете – от сън спомени нема...От друга страна имам усещането, че някои хора отварят теми като ни провокират по един малко наивен начин да си чешем езиците и в крайна сметка да се хванем за гушите /образно казано/. Да не се окаже, че Малкия Дракон е съоражен с последна дума на техниката – откъм тъкъми, кораби и мъждравки!?
И да знаете колеги - Penna си е най-добре!
P.P. Какво е мултипликатор?
Бате Жоро, не се засягай ти си №1½
Само не можах да разбера защо не давате на Дракончето да не кльонка ношем?
То е верно, че нощтно време най-добре е да се спи, ама нали знаете – от сън спомени нема...От друга страна имам усещането, че някои хора отварят теми като ни провокират по един малко наивен начин да си чешем езиците и в крайна сметка да се хванем за гушите /образно казано/. Да не се окаже, че Малкия Дракон е съоражен с последна дума на техниката – откъм тъкъми, кораби и мъждравки!?
И да знаете колеги - Penna си е най-добре!
P.P. Какво е мултипликатор?
- little-dragon
- новобранец