Колко големи воблери...

Модератор: sapuna

Заключено
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

zinkpower написа:Колега Simbat, би ли казал какви воблери използваш при спининг от брега.И честита Коледа.
No.1 Rapala Countdown-Сребриста с тъмен гръб 7см.пролет,9см.есен.На тях удря и щука.
No.2 е моделът Mr. Walleye Rattlin' Rogue на фирмата Smitwick
Този воблер е обявен за най добрата примака изобщо за бяла риба според списани Field and Stream
http://www.fieldandstream.com/fieldstre ... 29,00.html

Тези два модела са най добри според мен-единия е потъващ а другия плаващ.Ползвам с успех също Yo zuri Cristal Minnow и Daiwa Peanut.

За успех от брега е решаващо да познаваш добре биологията на Бялата риба и установиш кои са и любилите места.Ако установиш къде се въртят Белит риби другото е лесно.Помня като още като дете дръпнахме с един приятел 5 бели между 1.5-2 кила на плувка за нула време докато другите нищо не хващаха-мястото меше решаващо.
99% от Белите ми риби са уловени в места с дълбочина около 1.5м.Излючение е през летните жеги и зимата,когато се събират в дълбоките ями и могат да бъдат достигнати само с джигове или воблери Rapala Countdown на туичинг,но дори и тогава в определени периоди на деня при наличие на опрееделени условия(най важни от които са светлина и атмосферно налягане) излизат в плитчините да ловуват.
Ако имаш по-конкретни въпро си за Бялата риба питай-във форума има доста компетентни риболовци.

Весели празничи на всички :D
zinkpower
новобранец
новобранец

Мнение от zinkpower »

Благодаря колега.Напролет ще ги пробвам,всъщност първо трябва да ги намеря.И ще пиша за резултата.Дай боже в ,,Успешни'' :D
Troli

Мнение от Troli »

Симбат,България и нашите бели риби нямат нищо общо с,белите риби в Щатите! :wink: Казвам ти го,направо!Ти не разбираш от тролинг! :wink: Тук в България,а и в Щатите никой не троли с Каунт-даун!Тук,няма и от воблерите,които показваш,а те са предимно за спининг,а не за тролинг!По принцип,може да се троли с всякакви воблери,но няма смисъл! :wink: Успешните са малцина и само след 2-3 години тролене човек се спира на тях и потвърждава казаното от мен! :wink: :D :D :D Ранна пролет 3-5-7см.,до 3.5м.газещи и си готов!С началото на лятото се преминава на 9см. и на горе и над 4м.газене!Защо ли?Защото бялата риба сменя дълбочината през сезоните.За това всеки,който има опит в тролинга няма да се прибере капо. :wink:
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Troli написа:Симбат,България и нашите бели риби нямат нищо общо с,белите риби в Щатите! :wink: Казвам ти го,направо!Ти не разбираш от тролинг! :
Като нямаш какво да кажеш що изобщо се обаждаш.
Имат много общо Белите риби:wink: и това е базирано на опита ми а не на предположения като тебе дет си виждал американска бяла риба през крив макарон.Колкото до предния ми пост-той беше в отговор на колегата,който ме пита за риболов от брега.А Рапала Каунтдаун и Магнум който ти е казал,че не стават за тролонг те е излъгал :wink:
И за кво изобщо праиш смешни коментари-до тука не каза нито един модел,който препоръчваш за тролинг,нито пък показа с нещо че разбираш от риболов на Бяла риба-и една твоя снимка като доказателство не съм видял затова никой не те и приема сериозно.
Troli

Мнение от Troli »

:roll:
Последно промяна от Troli на Чет Яну 03, 2008 11:51 am, променено общо 1 път.
Troli

Мнение от Troli »

Ти,Хсено не си чел внимателно!Казах,че на всеки воблер може да се улови риба на тролинг.Каунт-дауна е вариант на Оригинала,но е утежнен за да можеш да варираш в дълбочина!Това означава,че въдицата трябва да е в ръка и да местиш върха и нагоре-надолу за да уцелиш рибата.Ако си сам в лодката,как ще държиш 2-3 въдици и ще я управляваш?Кажи,какви успехи си имал на тролинг с Каунт-даун и ще поспорим,градивно? :wink: Нека всеки прецени за себе си,аз ли съм тролингистът или да речем Симбат? :roll:
Troli

Мнение от Troli »

Ксено,и аз бях на Доспат по същото време по което беше и Н.Б.!Той не троли с каунт-даун за пъстърва!Магнума няма нищо общо с каунт-дауна и е измислен след него!Чел съм много и имам всички каталози на Рапала от 99г.!Не ме подценявай!Поне,ти! :wink:
Troli

Мнение от Troli »

Съгласен съм,че тези воблери хващат пъстърва или костур на Доспат!Забравяш,същественото! :wink: Тук става въпрос за улов на бяла риба,на тролинг! :wink: А,тази риба предпочита съвсем друго! :wink: Вервай,ми! :D :D :D
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Прочетох много внимателно всяка буквичка от темата и констатирах нещо което не мога да не коментирам.

Троли е прав във всяко едно от изказванията си.
Заставам твърдо зад неговите думи.

И ми се струва, че хора дето въобще си нямат и представа от тролинг (при тва в България) са си позволили да обиждат безнаказано.
Също чета изказвания на люде дето говорят за някви си магнуми, без въобще да са виждали магнум.
И да ги сравняват с каунт-дауна :lol:
Да се пукне човек от смях.

Троли баце стига с тия потайности вече.
Кажи си ся на кво ги мачкаш белите, че да мирясат.

Не, че всички тук не знаем де :wink:

Имаш си естествено правото да не казваш.
Който иска да хваща трябва да има от всичко.
И както ти казваш сам да установи кой е най-успешният воблер за бяла. :idea:

Макар и с теб да се ядем здраво, винаги признавам, когато си прав.

Наслука на всички.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

lorda написа: Също чета изказвания на люде дето говорят за някви си магнуми, без въобще да са виждали магнум.
И да ги сравняват с каунт-дауна :lol:
Да се пукне човек от смях.
Каунтдауна и Магнума са идентични воблери,създадени върху една и съща концепция !
Магнума е вариация на Каундауна пригодена за морски риболов,но по-малките модели са добри и за сладководен.
Не знам аз кой не е наясно...
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Що се карате бре?
Не му разбирам аз на този риболов,ама взех че дръпнах един филм в тази насока.Я вижте братушките как на всичко я дърпат :arrow: ЗА БЯЛА РИБА

ИзображениеИзображение Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Дърпат я!
Не си играят :lol:

Ама те там всичко на практика го прилагат и пробват, преди да говорят като някой книжни плъхове :lol: тук.

Наслука.
Изображение

Troli

Мнение от Troli »

Сапуне допускаш същата грешка,като Симбат! :wink: Полезно е да имаме инфо,как ловят руснаци и американци!Ние обаче нямаме необятни и чисти,реки и езера.Бялата риба при нас е кът!А там бълва от тях.Тук ни е доста по-трудно,а и бракониерите са повече.От руснаците може да се научи всичко и да се приложи у нас,защото рибите са от един род.В Щатите бялата риба е друг подвид/2-вида/,които достигат до 1.2кг. и до 3-4кг. и са по-тъмни.Тук бялата има условия да достигне до 20кг.Ксено пак объркваш хората! :wink: Магнума е измислен,като модел от Рапала,а това че някой е решил да ползва същото име е друг проблем.Истинският Магнум е Рапала и това го знае и ползва цял свят.Каунт-даун Магнум означава,че е потъващ а не че е Каунт-даун. :D :D Тафталогия се получи! :D Целта ми не е да се карам,а да бъда точен. :wink:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

А така баце.

Както винаги си много точен.
Рибите в Хамерика наистина са от друг вид нямащ нищо общо с "манталитета" на тукашните бели.

Просто няма какво повече да се каже.

Желая ти много успехи през Новата година.
Бъди жив и здрав.
Изображение

Troli

Мнение от Troli »

Имам ги и двата!Много ми ги хвалеха в магазина и се търсели! :roll: Пробвал съм ги,но нямам хваната риба на тях.Резидата,като цвят дава резултат на разсъмване,свечеряване и есенно време.Утре ще снимам и ще кача един бияч от 2006г.Важно!Всяка година биячът ми е различен.Може би това обяснява и тактиката на Рапала да сменя цветовете всяка година.Знаят неща за рибите,които ние трябва сами да разберем.Кой,колкото може. :wink: Хитреете,а?Споко и аз не казвам всичко,което знам! :D :D :D
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”