Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Колко големи воблери...
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
No.1 Rapala Countdown-Сребриста с тъмен гръб 7см.пролет,9см.есен.На тях удря и щука.zinkpower написа:Колега Simbat, би ли казал какви воблери използваш при спининг от брега.И честита Коледа.
No.2 е моделът Mr. Walleye Rattlin' Rogue на фирмата Smitwick
Този воблер е обявен за най добрата примака изобщо за бяла риба според списани Field and Stream
http://www.fieldandstream.com/fieldstre ... 29,00.html
Тези два модела са най добри според мен-единия е потъващ а другия плаващ.Ползвам с успех също Yo zuri Cristal Minnow и Daiwa Peanut.
За успех от брега е решаващо да познаваш добре биологията на Бялата риба и установиш кои са и любилите места.Ако установиш къде се въртят Белит риби другото е лесно.Помня като още като дете дръпнахме с един приятел 5 бели между 1.5-2 кила на плувка за нула време докато другите нищо не хващаха-мястото меше решаващо.
99% от Белите ми риби са уловени в места с дълбочина около 1.5м.Излючение е през летните жеги и зимата,когато се събират в дълбоките ями и могат да бъдат достигнати само с джигове или воблери Rapala Countdown на туичинг,но дори и тогава в определени периоди на деня при наличие на опрееделени условия(най важни от които са светлина и атмосферно налягане) излизат в плитчините да ловуват.
Ако имаш по-конкретни въпро си за Бялата риба питай-във форума има доста компетентни риболовци.
Весели празничи на всички

Симбат,България и нашите бели риби нямат нищо общо с,белите риби в Щатите!
Казвам ти го,направо!Ти не разбираш от тролинг!
Тук в България,а и в Щатите никой не троли с Каунт-даун!Тук,няма и от воблерите,които показваш,а те са предимно за спининг,а не за тролинг!По принцип,може да се троли с всякакви воблери,но няма смисъл!
Успешните са малцина и само след 2-3 години тролене човек се спира на тях и потвърждава казаното от мен!
Ранна пролет 3-5-7см.,до 3.5м.газещи и си готов!С началото на лятото се преминава на 9см. и на горе и над 4м.газене!Защо ли?Защото бялата риба сменя дълбочината през сезоните.За това всеки,който има опит в тролинга няма да се прибере капо. 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Като нямаш какво да кажеш що изобщо се обаждаш.Troli написа:Симбат,България и нашите бели риби нямат нищо общо с,белите риби в Щатите!Казвам ти го,направо!Ти не разбираш от тролинг! :
Имат много общо Белите риби

И за кво изобщо праиш смешни коментари-до тука не каза нито един модел,който препоръчваш за тролинг,нито пък показа с нещо че разбираш от риболов на Бяла риба-и една твоя снимка като доказателство не съм видял затова никой не те и приема сериозно.
Ти,Хсено не си чел внимателно!Казах,че на всеки воблер може да се улови риба на тролинг.Каунт-дауна е вариант на Оригинала,но е утежнен за да можеш да варираш в дълбочина!Това означава,че въдицата трябва да е в ръка и да местиш върха и нагоре-надолу за да уцелиш рибата.Ако си сам в лодката,как ще държиш 2-3 въдици и ще я управляваш?Кажи,какви успехи си имал на тролинг с Каунт-даун и ще поспорим,градивно?
Нека всеки прецени за себе си,аз ли съм тролингистът или да речем Симбат? 

Прочетох много внимателно всяка буквичка от темата и констатирах нещо което не мога да не коментирам.
Троли е прав във всяко едно от изказванията си.
Заставам твърдо зад неговите думи.
И ми се струва, че хора дето въобще си нямат и представа от тролинг (при тва в България) са си позволили да обиждат безнаказано.
Също чета изказвания на люде дето говорят за някви си магнуми, без въобще да са виждали магнум.
И да ги сравняват с каунт-дауна
Да се пукне човек от смях.
Троли баце стига с тия потайности вече.
Кажи си ся на кво ги мачкаш белите, че да мирясат.
Не, че всички тук не знаем де
Имаш си естествено правото да не казваш.
Който иска да хваща трябва да има от всичко.
И както ти казваш сам да установи кой е най-успешният воблер за бяла.
Макар и с теб да се ядем здраво, винаги признавам, когато си прав.
Наслука на всички.
Троли е прав във всяко едно от изказванията си.
Заставам твърдо зад неговите думи.
И ми се струва, че хора дето въобще си нямат и представа от тролинг (при тва в България) са си позволили да обиждат безнаказано.
Също чета изказвания на люде дето говорят за някви си магнуми, без въобще да са виждали магнум.
И да ги сравняват с каунт-дауна

Троли баце стига с тия потайности вече.
Кажи си ся на кво ги мачкаш белите, че да мирясат.
Не, че всички тук не знаем де

Имаш си естествено правото да не казваш.
Който иска да хваща трябва да има от всичко.
И както ти казваш сам да установи кой е най-успешният воблер за бяла.

Макар и с теб да се ядем здраво, винаги признавам, когато си прав.
Наслука на всички.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Каунтдауна и Магнума са идентични воблери,създадени върху една и съща концепция !lorda написа: Също чета изказвания на люде дето говорят за някви си магнуми, без въобще да са виждали магнум.
И да ги сравняват с каунт-дауна![]()
Магнума е вариация на Каундауна пригодена за морски риболов,но по-малките модели са добри и за сладководен.
Не знам аз кой не е наясно...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Що се карате бре?
Не му разбирам аз на този риболов,ама взех че дръпнах един филм в тази насока.Я вижте братушките как на всичко я дърпат
ЗА БЯЛА РИБА

Не му разбирам аз на този риболов,ама взех че дръпнах един филм в тази насока.Я вижте братушките как на всичко я дърпат

Сапуне допускаш същата грешка,като Симбат!
Полезно е да имаме инфо,как ловят руснаци и американци!Ние обаче нямаме необятни и чисти,реки и езера.Бялата риба при нас е кът!А там бълва от тях.Тук ни е доста по-трудно,а и бракониерите са повече.От руснаците може да се научи всичко и да се приложи у нас,защото рибите са от един род.В Щатите бялата риба е друг подвид/2-вида/,които достигат до 1.2кг. и до 3-4кг. и са по-тъмни.Тук бялата има условия да достигне до 20кг.Ксено пак объркваш хората!
Магнума е измислен,като модел от Рапала,а това че някой е решил да ползва същото име е друг проблем.Истинският Магнум е Рапала и това го знае и ползва цял свят.Каунт-даун Магнум означава,че е потъващ а не че е Каунт-даун.
Тафталогия се получи!
Целта ми не е да се карам,а да бъда точен. 

Имам ги и двата!Много ми ги хвалеха в магазина и се търсели!
Пробвал съм ги,но нямам хваната риба на тях.Резидата,като цвят дава резултат на разсъмване,свечеряване и есенно време.Утре ще снимам и ще кача един бияч от 2006г.Важно!Всяка година биячът ми е различен.Може би това обяснява и тактиката на Рапала да сменя цветовете всяка година.Знаят неща за рибите,които ние трябва сами да разберем.Кой,колкото може.
Хитреете,а?Споко и аз не казвам всичко,което знам!