Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Засипването на Враждебна /ВЧК/
Модератор: sapuna
- crazybot
- фен клуб-скобар
Re: Засипването на Враждебна /ВЧК/
Освен да се направи една масова кампания за пренасяне на рибата в други близки водоеми, които евентуално не са застрашени от съдбата на този гьол, но кои са те?!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Едва на 25 октомври, областният управител на София град, Пехливанов от квотата на ПП"Атака" отговори на запитването за засипването на езерото Враждебна :

Нищо друго освен наглост и цинизъм няма в този отговор.
На този кър около Враждебна, обрасъл с плевели и заринат с битови отпадъци,
"Управленецът" Пехливанов се загрижил за рекултивацията на бившата кариера.
Вместо да се почисти полето,
Да се зарине езерото, което не било езеро !
Че колко езера има до София, бе лайнар !
Ама нали е за пари!
А те за пари вече всичко са продали.
Няма такива, crazybot,
Няма.
А рибата ще премине в р.Искър и там ще измре,
Защото виждам какво тече в коритата на реките - Владайска, Перловска и прочие.
А тече лайна и битови отпадъци, които влизат в р.Искър и после в дефилето.
Там обаче Пехливанов не вижда келепир и не сключва договори за премахване на замърсяванията.
Но чистото езеро да го засипе - това е негов "дълг" пред Отечеството !
Нищо друго освен наглост и цинизъм няма в този отговор.
На този кър около Враждебна, обрасъл с плевели и заринат с битови отпадъци,
"Управленецът" Пехливанов се загрижил за рекултивацията на бившата кариера.
Вместо да се почисти полето,
Да се зарине езерото, което не било езеро !
Че колко езера има до София, бе лайнар !
Ама нали е за пари!
А те за пари вече всичко са продали.
crazybot написа:Освен да се направи една масова кампания за пренасяне на рибата в други близки водоеми, които евентуално не са застрашени от съдбата на този гьол, но кои са те?!
Няма такива, crazybot,
Няма.
А рибата ще премине в р.Искър и там ще измре,
Защото виждам какво тече в коритата на реките - Владайска, Перловска и прочие.
А тече лайна и битови отпадъци, които влизат в р.Искър и после в дефилето.
Там обаче Пехливанов не вижда келепир и не сключва договори за премахване на замърсяванията.
Но чистото езеро да го засипе - това е негов "дълг" пред Отечеството !
Верен служител на управляващата ни коалиция, не може да му се сърдим - каквото му е наредено от Министерски съвет, това прави.
-
- научил се да хвърля
До колкото разбирам фирмата сключила договор с общината ще "възстанови" терена"за своя сметка". Знам че повечето от вас ще разберат за какво става дума но ще поясня. Вместо фирмата да плаща за депониране на земна маса приблизително 2 лв на кубик или около 20 лева на камион или ако са отпадъци в което съм сигурен 6 лв на кубик и 60 лв на камион . Тези пари се плащат на депото/ сметището и някаква част влизат в общината все пак. Вместо това "безплатно" заравят гьоловете но така ощетяват с пари общината което сме ние данъкоплатците. И още един път ощетяват рибарите които пак сме ние които плащаме заплатите на тия същите за да ни ......правят на луди, че са скючили договор с някой който да свърши"безплатно" работата на общината която сме всъщност ние данъкоплатците.
Нема па нема па неще, па спре, па пак неще, и пак спре, па спре и да неще!
- G.Petkov
Ми да.
И аз като гледах страданията на "Многострадалната Геновева",
Който ломотеше в Канал 1, после си подаде оставката, после се пробва да брои бюлетини в Арена Армеец,
И реших, че си е загубил ума.
Ама то било обратното,
Човекът правилно си е направил сметката, че като депутат я изкара още година, я не.
А като общински съветник ще има цели четири години.
Пък трябва да храни млада жена и малко дете,
Пресметливец, дейба !
И аз като гледах страданията на "Многострадалната Геновева",

Който ломотеше в Канал 1, после си подаде оставката, после се пробва да брои бюлетини в Арена Армеец,
И реших, че си е загубил ума.
Ама то било обратното,
Човекът правилно си е направил сметката, че като депутат я изкара още година, я не.
А като общински съветник ще има цели четири години.
Пък трябва да храни млада жена и малко дете,
Пресметливец, дейба !

-
- новобранец
Здравейте... От две години се говореше, но не вярвах, че ще дойде момент в който наистина някой Дебил ще предприеме подобна гавра с нас риболовците, които посещаваме това страхотно място... Днес отидох за пръв път тази година и установих, че тези с килимите са заградили достъпа до северната част на водоема (баластриерата)
В крайна сметка... Аз мисля, че трябва да се борим за този водоем и да спрем заравянето с всички средства (включително НЕЗАКОННИ) Кажете къде е добре да подадем сигнал и ако трябва да направим видеа и т.н. за да стигне до максимален брой хора. Това би могло да стане като Парк облагороден, а не просто да го заровят. Смятам, че не е честно спрямо никой от нас и нашите Деца. Ще се радвам да споделите идеи... Мисля, че бихме могли да направим петиция... А също така смятам, че ако успеем да бутнем Шибаняшкото правителство можем да спрем дейността по заравянето. Очаквам вашите предложения Колеги.
В крайна сметка... Аз мисля, че трябва да се борим за този водоем и да спрем заравянето с всички средства (включително НЕЗАКОННИ) Кажете къде е добре да подадем сигнал и ако трябва да направим видеа и т.н. за да стигне до максимален брой хора. Това би могло да стане като Парк облагороден, а не просто да го заровят. Смятам, че не е честно спрямо никой от нас и нашите Деца. Ще се радвам да споделите идеи... Мисля, че бихме могли да направим петиция... А също така смятам, че ако успеем да бутнем Шибаняшкото правителство можем да спрем дейността по заравянето. Очаквам вашите предложения Колеги.
-
- новобранец
Преди около седмица обиколих гьола и минах точно от там където се засипва, заградено е с ограда, направили са кантар за камьоните и имаше доста битови боклуци явно минали през този кантар, готови да бъдат изсипани в гьола, явно не изсипват дамл земна маса а и вадят някой лев и от боклуци. Нямаше ли да го засипват само със земна маса?
-
- новобранец
Здравейте.
След като разбрах, че се засипва езерото направих група във Фейсбук и подписка против засипването му. https://www.peticiq.com/signatures/270507/
Това е страницата. https://www.facebook.com/groups/179454823377348/
Въпреки всички "Институции" и "Фирми" Смятам, че можем да спасим езерото с малко положени от нас Усилия.
Имам връзка с Кмета на район Кремиковци и тези дни ще проведа среща. Моля към всички, които четат да подпишат петицията и който има ФБ да се присъедини към групата. Въпреки този Пехливанов можем да спасим Езерото или поне по-голямата част от него.
Поздрави: Стефан Стефанов
След като разбрах, че се засипва езерото направих група във Фейсбук и подписка против засипването му. https://www.peticiq.com/signatures/270507/
Това е страницата. https://www.facebook.com/groups/179454823377348/
Въпреки всички "Институции" и "Фирми" Смятам, че можем да спасим езерото с малко положени от нас Усилия.
Имам връзка с Кмета на район Кремиковци и тези дни ще проведа среща. Моля към всички, които четат да подпишат петицията и който има ФБ да се присъедини към групата. Въпреки този Пехливанов можем да спасим Езерото или поне по-голямата част от него.
Поздрави: Стефан Стефанов
- G.Petkov
Въпросният Пехливанов вече е извършил злото - договорът е подписан.
Възможно е да се е облагодетелствал от стореното.
Най-вероятно след изборите, които предстоят, няма да чуем повече за този лайнар.
Проблемът е в договора.
Формално е перфектен.
Рекултивира се държавен терен.
Както написах на ст. 2 фирмата изпълнител е много, ама много яка.
Много милиони са усвоили, имат пари и за адвокати и за ....... , абе за всичко.
Трудно ще се оспори такъв договор.
Също като подпорната стена-хотел в Алепу !
Лайнарите си имат всички необходими документи.
Иначе подписката е добра идея,
Хубаво е да се подържа напрежението, но и това няма да ни реши болката.
Единствената възможност е да ни подкрепи някоя от еко-партиите.
Ама те са заети да правят кинти и е слабо вероятно да се заинтересуват от нас.
Възможно е да се е облагодетелствал от стореното.
Най-вероятно след изборите, които предстоят, няма да чуем повече за този лайнар.
Проблемът е в договора.
Формално е перфектен.
Рекултивира се държавен терен.
Както написах на ст. 2 фирмата изпълнител е много, ама много яка.
Много милиони са усвоили, имат пари и за адвокати и за ....... , абе за всичко.
Трудно ще се оспори такъв договор.
Също като подпорната стена-хотел в Алепу !
Лайнарите си имат всички необходими документи.
Иначе подписката е добра идея,
Хубаво е да се подържа напрежението, но и това няма да ни реши болката.
Единствената възможност е да ни подкрепи някоя от еко-партиите.
Ама те са заети да правят кинти и е слабо вероятно да се заинтересуват от нас.
-
- новобранец
Накрая ще си сложа главата в торбата и ще започна собственоръчно да ги острелвам един по един... Колкото до фирмата, ако е необходимо ще минирам ЦЕЛИЯ ШИБАН РАЙОН.
Прочеее както споменах има вратичка и тя е, че Водоема е Естествен Байпас за придошлия Искър, Тъй като част от водата я поема именно това Езеро.... Враждебненци са били Наводнявани вече и това е достатъчно да излязат с Тоягите на протест... Колкото до този Капут от Атака... И скоро ще му знам и кътните зъби.
Подписвайте и пращайте Петицията на приятели, познати и т.н. Ако е необходимо пак да се сезират РИОСВ, ЗЕЛЕНИТЕ и т.н.

Прочеее както споменах има вратичка и тя е, че Водоема е Естествен Байпас за придошлия Искър, Тъй като част от водата я поема именно това Езеро.... Враждебненци са били Наводнявани вече и това е достатъчно да излязат с Тоягите на протест... Колкото до този Капут от Атака... И скоро ще му знам и кътните зъби.
Подписвайте и пращайте Петицията на приятели, познати и т.н. Ако е необходимо пак да се сезират РИОСВ, ЗЕЛЕНИТЕ и т.н.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
За съжаление засипването се отразява и на рибата .Тази година ходя вече 4 пъти и за цял ден с все по лоши резултати.Тази събота от 5.00 до 12.00 нямах кълване ,като по целия гьол плуваха умрели едри каракуди(само каракуди).Ядосах се и си бих камшика.Тази сутрин по БТВ показаха друг гьол със същата съдба до Богров.Подробен репортаж,говори и Тома Белев.Въпроса е как да направиме един протест като викнеме и телевизията.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- itzo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ду нот уори...всички ще ловим риба у Гречко
Защо да се коркаме за някакъв си “култов” гьол в задния ни двор... Само не си миите ръцете безконтролно, на който и да е БГ“гьол”...Да не стане като с “милите кравички” . Какво доживяхме... и защо си го причинихме !?

успех на цялото рибарско воинство
- G.Petkov
bogno написа:За съжаление засипването се отразява и на рибата .......
Потвърждавам.
И аз имам два празни излета и спрях да ходя.
Това засипване неминуемо ще вкара отрови и вредни вещества във водата.
А в началото на пролетта е имало добри резултати.
- G.Petkov
Отдавна ги няма нито ПП "Атака", нито Сидеров, да не споменаваме и никому неизвестният Пехливанов.G.Petkov написа:Едва на 25 октомври, областният управител на София град, Пехливанов от квотата на ПП"Атака" отговори на запитването за засипването на езерото Враждебна ........
Проблемът е, че го няма и голямото езеро до Враждебна.
Това е останало от него към днешна дата,
До пролетта ще зарият и малкото вода, която е останала.
Пожелавам всичко най-лошо на тези, които направиха това,
И на тези, които им го позволиха !