Болонезе-размер-монтажи

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Болонезе-размер-монтажи

Мнение от butnik »

Mиро,тая с металния кил вече има бг-копие и е на половин цена ,имам вече към 200 изтичания с тях,мога само да кажа браво.Металните килове ги предпочитам за река,по стабилни са и по чувствителни.А най-простия монтаж за река за изтичане е повод30-35см.микро вирбел,дропер над него и на 15 см група основно утежнение.Дълбочината я регулирам,дропера да е на 4-5см от дъното,при задържане по лесно се повдига повода от дъното и стръвта става неустоима за рибоците.Ако е труден риболова вече търся алтернативни монтажи за по-добра презентация на стръвата. :DПодвижна оливета никога не слагам,като се видим някой ден ще ти покажа защо.Ти видя как ти демонстрирах противоуплитащата за фидер.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

butnik написа:Mиро,тая с металния кил вече има бг-копие и е на половин цена :DПодвижна оливета никога не слагам,като се видим някой ден ще ти покажа защо.Ти видя как ти демонстрирах противоуплитащата за фидер.
тая с металния е схема,дето влакното минава през една трьбичка през самата плувка.мноо е удачно и не нарязва корпуса,както при обикновените..е,друг е вьпроса,ако ти треперят рьцете,че малко трудничко се вдява :D :D :D няма да споря с теб,но едни от най големите си мрени в ЗВЕРСКИ дьлбок бьрзей ли,вир ли-не знам как да го нарека,щото има и от двете сьм вадил по принципа с оливетката.как да ти кажа-значи сметай-бьрзея е толкова дьлбок и с яко течение ,и сьщевременно кьс,че е нужна бьрза намеса кьм дьното :wink: сьщевременно има и доста ззакачки камьни и не вьрви някак си да свалиш групирана тежест надолу,че хем закача,хем рибата се нервира от статични тежести-в тоя случай предпочитам гореописаната оливетка.бе,не знам-имам ти доверие,като се видим ще ми покажеш кво имаш предвид :drinkers: относно фидера-евала,монтажа е доста добьр,за което ти благодаря-следващия пьт и аз ще ти покажа един мноо як-дано ти е от полза :wink: нещо подобно е на твоя,но по лесен и за плетено главно :D относно плувките сьм най доволен от розовия вид-е нема такова нещо!!!!я издай бьлгарската формула за металния кил-като фирма имам предвид.че тия колмишките и те нещо позачезнаха по сф или,ако намериш са все детски грамажи.

пс-ааа-и относно забележката на колегата диман за "лигавите"..колега ,вземи си модела на колмик "летал" 6тица и ще питам дали е лигав :D :D мноо добьр строй и сравнително хубава цена са тиките,но не и уондьр 6тица-уондьра 5тица е гениален,баче шестака е гаден,тежьк и ...бе аз не го харесвам-един такьв сьщо подарих след пьрвия риболов с него.сега,ако си вземеш нещо за 30 лева и жило врьх-кво очакваш?ми лигав ще е ест.моя колмик,от който сьм безкрайно доволен е SHT2003Joyride -шестица-все едно от рьката ми излиза :D после излезна lethalла(бати-как метьлски звучи),ама вече си го бях взел джойрайда.от тика уондьр петица сьщо сьм бая доволен-има един модел на тика,дето е едно кьм едно с моя колмик-един авер си го взе,ама не знам дали ги има още-модела се казва ривиера и е мноо як.ми,това от мен засега :drinkers:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:!: :!: :!: :!:

Опааа, виждам, че става въпрос за плувки за река и значи нема как да не се намеся. Искам да кажа, че от известно време с болото и директния на река ловя само и единствено с модела "голф" на ония унгарските. Преди ловях само с по-тежките от тоя чешит, но един приятел (благодарско Иво) ме снабди с цялата гама грамажи на модела и сега съм им още по-голям фен. Реклама няма да им правя, който иска да ги пробва.
По въпроса за утежняването, както знаете, универсална система няма. Всичко е въпрос на импровизации, гредаш местото, преценяваш и утежнявяш. Не знам защо Бутник те тачи подвижната оливетка!? Аз си имам един чалъм само с плувка, оливетка и вирбел, без никакви допърнителни дропери и си работи идеално там където е нужно. Дано се видим някой ден, та да ми покаже!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Деди,Миро обясни защо я ползва,а ти ми обясни защо свободна а не фиксирана,има ли предимства и какви.А копието

на Колмик са JULIAN,това са нови плувки,има близалки за изтичане, пробвах ги и последната дърта мряна е хваната с нея.Прави ги Юлиан Цирка от Кюстендил,някой ако следи състезателните изяви,ще го знае много добре.Ако ги няма в София се наемам да изпратя.Нямам галерия,не мога да качвам снимки за да ги покажа.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

не сьм ходил наскоро по магазините,освен за стрьв,ама ще се поинтересувам-голфа на деди мисля,че го знам-ако иска да каже кьде го продават в разнообразни грамажи,ама тоя джулиан ми е крайно непознат :roll: поне не сьм го виждал по тукашните магазини-как и да е-ще се поразходя тия дни преди да се махна от сф и ще се позагледам :wink: мноо си се запалих по колмиците и ме е много яд,че баш колмичаря е пловдивско чедо и в софия тая фирма много не е на почит от магазинерите.преди,приятеля ми пепи бенев,като ходеше до плов при вьпросния пич,да си зарежда магазина си давах разни порьчки и ходех понякога с него,ама взе,че затвори магазина-накупих кво можах и се заредих засега-два сезона ще изкарам живот и здраве :D винаги ми е интересно новостите и всьщност на кралусо имам целата серия от грамажи,модела боло,ама след няколко неудачни риболова се отказах-седят си тук в един куфар.ако некой има желание да качи една схема за утежняване и малко подробности за описание при какви течения и как ще сьм благодарен-гледах некви филми,ама нещо не ми е ясно-тьп ли сьм-не знам :lol: м/у другото тая година почнах да мьрдам и по язовири-бех ги отебал доста време и искам да кажа,че болонезето мнооо добре си става за тях :D с плувка 2-3 гр праим чудеса :D :D е,не става за дистанция поради ред причини,ама като си избереш место с дьлбочина до отвесен бряг е чуден риболов-бати-ваглер не сьм слагал от мноо време-последните 4-5 години сигурно има два три пьти-цела торба ваглери се напукаха от старост-преди години само с това работех...имам един даже 35 ГРАМА :D :D :D между другото изключително много се интересувам от ето този модел на гамакацу-ползвам го както за болото,така и на фидерите,нещем да погледнем друга кука,обаче нещо не го намирам по магазините и ми е останала тая сбироточ на снимката-некой знае ли кьде в сф има по така гамакатски магазин,че аз сьвсем вече му изпуснах края?
Изображение
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

butnik написа:Деди,Миро обясни защо я ползва,а ти ми обясни защо свободна а не фиксирана,има ли предимства и какви.А копието

на Колмик са JULIAN,това са нови плувки,има близалки за изтичане, пробвах ги и последната дърта мряна е хваната с нея.Прави ги Юлиан Цирка от Кюстендил,някой ако следи състезателните изяви,ще го знае много добре.Ако ги няма в София се наемам да изпратя.Нямам галерия,не мога да качвам снимки за да ги покажа.
Изображение
Изображение
Това са плувките.Бутник ми ги препоръча и аз си взех цялата гама.Перфектни са
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

5кила написа:не сьм ходил наскоро по магазините,освен за стрьв,ама ще се поинтересувам-голфа на деди мисля,че го знам-ако иска да каже кьде го продават в разнообразни грамажи,ама тоя джулиан ми е крайно непознат :roll: поне не сьм го виждал по тукашните магазини-как и да е-ще се поразходя тия дни преди да се махна от сф и ще се позагледам :wink: мноо си се запалих по колмиците и ме е много яд,че баш колмичаря е пловдивско чедо и в софия тая фирма много не е на почит от магазинерите.преди,приятеля ми пепи бенев,като ходеше до плов при вьпросния пич,да си зарежда магазина си давах разни порьчки и ходех понякога с него,ама взе,че затвори магазина-накупих кво можах и се заредих засега-два сезона ще изкарам живот и здраве :D винаги ми е интересно новостите и всьщност на кралусо имам целата серия от грамажи,модела боло,ама след няколко неудачни риболова се отказах-седят си тук в един куфар.ако некой има желание да качи една схема за утежняване и малко подробности за описание при какви течения и как ще сьм благодарен-гледах некви филми,ама нещо не ми е ясно-тьп ли сьм-не знам :lol: м/у другото тая година почнах да мьрдам и по язовири-бех ги отебал доста време и искам да кажа,че болонезето мнооо добре си става за тях :D с плувка 2-3 гр праим чудеса :D :D е,не става за дистанция поради ред причини,ама като си избереш место с дьлбочина до отвесен бряг е чуден риболов-бати-ваглер не сьм слагал от мноо време-последните 4-5 години сигурно има два три пьти-цела торба ваглери се напукаха от старост-преди години само с това работех...имам един даже 35 ГРАМА :D :D :D между другото изключително много се интересувам от ето този модел на гамакацу-ползвам го както за болото,така и на фидерите,нещем да погледнем друга кука,обаче нещо не го намирам по магазините и ми е останала тая сбироточ на снимката-некой знае ли кьде в сф има по така гамакатски магазин,че аз сьвсем вече му изпуснах края?
Изображение
До 10 номер са страшни.ловя много с тях,Миро ако искаш мога да ти купя,тук си ги намирам.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Относно монтажа за Кралусо-боло,Миро нямам галерия и по необясними причини не мога да си направя,ще се опитам да ти обясня без да мога да ти снимам и пратя,повод35-40см,микро вирбел,дропер,който трябва да е горе-долу 10% от тежината на близалката,на 30 см,още един един номер по голям,на 10см един номер по-голям от предходния и на 3см основно утежнение,коетоза улеснение се прави с оливета фиксирана със съчми.Оливетата трябвада е със овална -сферична форма.При задъражане плувката трябва да седи вертикална,по точно антената,ако се подава тялото или заема някаква непривично положение добавяш още съчми от двете страни на оливетата,ако надвишиш с 30% грамажа на плувката ще я смениш с по голям грамаж.Поне става лесно,само изхлузваш шлаухките.Има оливети и на Кралусо,не са със идеално сферична форма,ама няма да издребняваме.И най-важното е измерването на дълбочината на линията по която ще провеждаме ,закачаме сонда тип жабка на най-долният дропер и претупваме мястото,за да се ориентираме за дълбочините и евентуално за ями,след цялата тая процедура,повдигаме плувката с 3-4см,така,че дропера да е над дъното на толкова и започваме.Много сложно изглежда,но ако дойдеш пак на гости ще ти покажа всичко което знам.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

gorkata_petrov написа:
па те като истински бе :D и на цвет ги е докарало момчето :shock: язьк,че неам пьт кьм вас :evil: нищо-за тоя сезон сьм подготвен,па наесен,като атакувам манолето с борката хем ще се видим да полеем ( :drinkers: ),хем ще обсьдим-ти,ицо,земи ми купи неколко комплекта от гамакацото,ако имаш вьзможност-главно 12,едно/две14 и едно 10 и ги зазими некьде надьлбоко...
:D :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ще ти взема,а плувките са уникални и има вече разнообразие от модели,включително и близалки за изтичане.
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

5кила написа:
gorkata_petrov написа:
па те като истински бе :D и на цвет ги е докарало момчето :shock: язьк,че неам пьт кьм вас :evil: нищо-за тоя сезон сьм подготвен,па наесен,като атакувам манолето с борката хем ще се видим да полеем ( :drinkers: ),хем ще обсьдим-ти,ицо,земи ми купи неколко комплекта от гамакацото,ако имаш вьзможност-главно 12,едно/две14 и едно 10 и ги зазими некьде надьлбоко...
:D :D
Ще те чакаме с нетърпение :drinkers:
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

А за да не спамиме по темата,щото ми правят забележки,за фидера не знам,дали ще ми покажеш нещо което не знам,освен ако не си го мислил ти,в което не се съмнявам.На Манолето ще направим един боло риболов,то май там направихме съвместно първия си риболов.Помниш ли какъв скобар заковах с EXTREME-то.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Веско,копие се правят на много добрите и известни неща,а в случая 1 към 1.И има една приказка за всеки влак си има пътници.Плувките си ги плащам,не правя реклама на никой .А ти ако трябва да ми плащаш за реклама,май трябва да съм с нова щека.Има си авторски права,патенти и др.Помниш какво се случи една година,как се прибираше стока от щандовете в панаира.А колкото до "твореца"на него му трябва поощрение,че е изработил такива копия,защото слушам-ей,тия плувки са същите като Колмик,а чичо Веско да не я свалил цените и от тоя род.
Аватар
Чичо веско
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Чичо веско »

butnik написа: ... да не я свалил цените и от тоя род...
Ще взема да ги пробвам да видя как ще вървят на 1,90лв. - малка промоция през летния сезон...
:rolleyes:
colmic.bg

Like Colmic.bg

И утре е ден...но друг!
ejoff
новобранец
новобранец

Мнение от ejoff »

6te moje li nyakoi da mi kaje stava li bolonesa 7m.za yazovir???????? :?: :?: :?: :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”