Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Петиция
Модератор: bobopeli
-
- и господ не е толокова добър
Да за такива теми ще се включат и извън форума,Амаренчето,пикаете ли в мивката и други простотии,но за нещо сериозно забрави.То за среща не могат да се съберат хора.Надявам се тука да се жегнат малко и да си помогнат,ако не за нас поне да остане нещо за децата ни.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- maycal
- ще става разбирач
Когато някой иска нещо от някой друг, от институция, нещо, най-добре е , когато знае точно какво иска и да може да се постави на мястото на този, от който очаква реакция, и да е наясно горе-долу какво може да сеочаква, да се постигне! Иначе се получават, обикновено, силови и хаотични настоявания, които са пак по-добре от нищо, но са слабо ефективни!snegk написа:.....ако аз взема да им пиша законите,как да спрът бракониерите,ако взема да пиша адинистративните наказания,то за какво е парламента..... .
на книга нещата изглеждат ето така...
http://accinfo.persof.com/naview.aspx?type=art&id=19563
http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=48
http://accinfo.persof.com/naview.aspx?type=art&id=19563
http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=48
Последно промяна от Jechev на Вто Фев 12, 2008 11:50 am, променено общо 1 път.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

Незевисимо какво се пише ама се пише,щом се пише значи се чете,и независимо дали темата е глупава или много важна тези хора я виждат и рано или късно ще дадът мнение по нея,друг е въпроса ние можем ли да разчитаме 15 хиляди и нещо народ само и само дето се е регистрирал за глупоста да пише само на лични и други простотии но вече излизаме извън темата и се страхувам за спамckapa написа:Nedelcho, 500 не са никак малко, но не забравяй колко хора четат този форум и не дават мнения...например в теммата за АМАРЕНА няколко човека дадоха десетки мнения и натрупаха "политически актив" и после излиза че имали над 100.....,а темата не е риболовна дори..., ако не броим русалката в нея)

- krokibg
- учете се от него
Бат Неделчо,грешиш че сме малко!!!Тук във форума може да е така,но тези проблеми не са само наши/НАРИБА.КОМ/а са общи,на всички риболовци.А те за наша радост са много,вервай ми.Има ги и по високите етажи на властта,но от многото лапаница са забравили за любимото си хоби и когато ходят за риба,отиват по частни -зарибени и добре поддържани водоеми.За тях тези проблеми които обсъждаме несъществуват.Дано успеем да раздвижим нещата,но не със някакви заповеднически тон а да се даде да разберат че ще питаме постоянно и няма да се примирим със безхаберието на тези от които зависят тези неща.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- SILVESTER
- ще става разбирач
Много си прав Кроки,Krokibg написа:Бракониерите имат няколко места ,на които да се пласира рибата.МАГАЗИНИТЕ,КРАЙПЪТНИТЕ ПУНКТОВЕ ЗА ЖИВА РИБА,РЕСТОРАНТИТЕ И НА ЧАСТНИ ЛИЦА ПО КВАРТАЛИТЕ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първите три,ако се вземат мерки от държавата,да се проверяват постоянно,дасе отнемат лицензийте им за продажба на риба,ДА СЕ ЗАТВАРЯТ НАПРАВО ОБЕКТИТЕ ЗАРЕЖДАНИ НЕЗАКОННО,плюс солидни глоби от по 2-3000 лв и т.н,Ще се намали бракониерството с цел зареждане на същите,със много голям процент.Ако няма къде да се продава,рибата трябва да се хвърли и мръзненето и мокренето за добива и,ще се обезмисли.....
Трябва на всяко заведение да се изисква документ за произход,
и макар че това е изискване на една система за качество която от една година е задължителна в България,и за която ни натиснаха от ЕС,никой не прави проверки и одити,
явно и да се правят,очите на проверяващите се затварят с някоя и друга пачка.
Трябва да се подчертае в петицията за одит поне 2 пъти годишно на специалисти от ЕС,защото с на нашите си проверяващи няма да имаме вяра поне още5-6 години
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- indalo
- фен клуб-скобар
И аз мисля, че 500 не са малко, защото лично аз ще събера 10 подписа най- малко от риболовци, които даже не поглеждат форума. Аз нямам време да давам много мнения
, но изчитам всяка темичка и се радвам, че го има форума. Виждам, че има много хора, които мислят позитивно и вярвам, че с общи усилия нещата могат да се променят. Вярвам в бъдещето и подкрепям инициативата
.

да де, нали за това се възмущаваме, но държавата е направила"нормативната рамка" и зад тази "законосъобразност" стои голямо безхаберие, апатия и почти никаква "целесъобразност" , но точно нормативно е най-добре да се започне промяната , майsnegk написа:
Има холяди глупости,които дори юристи немогат да схванат.То закони,точки и алинеи има много но не се прави нищо от това което е написано.

чета в сайта на ИАРА последния отчет, който е от......ЮЛИ 2007

Той е дори в Информациония им бюлетин, а " отчети" е "в процес на разработка"!

Ето нещо, което плаче за промяна- ПУБЛИЧНОСТА

според вас дали не е умишлен този "пропуск" за отчет

Ето каква трябва де е целта ни според мен, да задължим нормативно ИАРА да публикува дейноста си...всеки месец, и ако не го прави да и се търси отговорност

Последно промяна от Jechev на Вто Фев 12, 2008 12:56 pm, променено общо 1 път.
Джоко Росич

Джоко Росич

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не е ли най - добре, наистина да се организира един публичен митинг - протест срещу безхаберието на институцийте и на него да се връчи открито писмо или петиция на съответният орган. Като преди това уведомим медийте и изпратим писмото ( петицията ) и на тях, поискаме си законно разрешение от кмета за мнероприятието. Мисля, че двете идеи петиция и протест трябва да се обединят. Така посланието ще получи публичност и евентуално ще има реакция от правоимащите. Според мен нещата трябва да се организират малко по - отдалече за да можем да се съберем повече хора. А дали не трябва преди това найстина да се регистрира някакво гражданско здружение " ДА САСИМ ВОДОЕМИТЕ " или нещо подобно за да звучим по - сериозно и да ни обърнат повече внимание. Мисля, че не е сложно нека юристите да кажат.
След едно такова деиствие звънкаики на ИАРА за бракониерство едно е да се обадиш анонимно, друго е да кажеш, че се обажда член на еди кое си сдружение, особено ако сдружението е добило някаква популярност. Мисля, че няма да смеят да пренебрегнат сигнал, дори бракониера да е техен човек.
След едно такова деиствие звънкаики на ИАРА за бракониерство едно е да се обадиш анонимно, друго е да кажеш, че се обажда член на еди кое си сдружение, особено ако сдружението е добило някаква популярност. Мисля, че няма да смеят да пренебрегнат сигнал, дори бракониера да е техен човек.
- krokibg
- учете се от него
Лошото е че ние никой не можем да задължаваме,,но може да искаме да бъдат задължени да го правят.Погледнете само какво пише за гражданските здружения
Ние направихме такова във Пловдив със близо 1500 членове за миналата година.Веднага обаче след нас такова здружение направи една голяма фирма,която насила издаде риболовни билети на всичките си работници от техните заводи и дъщерни фирми,БАБИ,ДЯДОВЦИ,СИНОВЕ,ДЪЩЕРИ,ВНУЦИ И ПРА-ВНУЦИ,дето никога не са държали въдица и дори не са виждали жива риба.Целта е ясна,да могат да се въсползват от новите разпоредби за Гражданските здружения/колегата е дал линк към саита на министерството и самата разпоредба/.Има неща,които обикновенните и порядъчни риболовци немогат да знаят,но за хора които имат възможност да черпят информация от вътрешни источници,няма нищо скрито и неясно за това,какви манджи дробят по върховете и как,ако никой не се обади и роптае,ще си уредят пак техни си хора навсякъде и т.н.Какво общо има една фирма като "Сачи" със любителския риболов,някой може ли да ми отговори ???Но аз ще ви кажа че на "Сачи" бяха отпуснати милиони евро за да си изградят огромен и натъпкан със най - новата техника завод за колбаси....ебаси мамата
колбаси и любителски риболов = мелез между кашалот и диво прасе
Затова,макар и да се отклоних малко от темата,давайте да умуваме за нашите искания и крайния вариант на петицията,за да знаем поне за нас си,че сме направили всичко възможно да има риба за обикновенните риболовци и малко от малко горе да се замислят как аджеба да се налагат санкций и глоби на търгуващите със риба елементи,които нито са производители,нито имат документи че са закупили рибата от производител регистриран по задължителния ред за това.

Затова,макар и да се отклоних малко от темата,давайте да умуваме за нашите искания и крайния вариант на петицията,за да знаем поне за нас си,че сме направили всичко възможно да има риба за обикновенните риболовци и малко от малко горе да се замислят как аджеба да се налагат санкций и глоби на търгуващите със риба елементи,които нито са производители,нито имат документи че са закупили рибата от производител регистриран по задължителния ред за това.

според мен е задължително да имаме някакво сдружение от чието име да придадем публичност на исканията си!аз съм готов да помогна, с каквото мога и да участвам , с каквото и колкото трябва!!
Разходка из софийските сокаци с въдици- те това му викам гледка!
и тропане с празни рибарски кофи пред Министерство на земеделието!
малий к'ви идеи ми идват....ухааа....юри на маслинитееее...

Разходка из софийските сокаци с въдици- те това му викам гледка!
и тропане с празни рибарски кофи пред Министерство на земеделието!
малий к'ви идеи ми идват....ухааа....юри на маслинитееее...

Джоко Росич

Джоко Росич

- krokibg
- учете се от него
Сега ще сканирам документите които са необходими за такова здружение и от всеки град да се заеме по един колега и да събере всички които милеят за риболова.Нека си направят събрание/учредително/ да си изберат управителен съвет и надзорен съвет сминимум по 5-7 члена във тях,за да нямат възможност хора които имат някакви лоши намерения,да вредят на здружението.Един адвокат да вземе да им направи документите за регистрация и до ги подаде във съда на града от които са,но след учредителното събрание,което може да се организира и от 10-15 човека.Гласуват и регистрират здружението.Дайте ми съвет как да кача сканираните документи някъде във форума или да ги пратя на тези които ще организират тези учредителни събрания по-места.
И още нещо много важно.Изискванията са такива че здружения които са по-малки и нямат членска маса,немогат да имат тежест и глас но могат да се влеят като дъщерни такива,във по-големите здружения и да влеят членската си маса във тях.Така ще имаме възможност в последствие,да направим едно общо национално здружение което ще има седалище във София /защото там са всичките институций/ Тогава вече можем да искаме и настояваме за много работи.Сканирам документите и ги качвам във моята галерия,ако ми стане номера.
И още нещо много важно.Изискванията са такива че здружения които са по-малки и нямат членска маса,немогат да имат тежест и глас но могат да се влеят като дъщерни такива,във по-големите здружения и да влеят членската си маса във тях.Така ще имаме възможност в последствие,да направим едно общо национално здружение което ще има седалище във София /защото там са всичките институций/ Тогава вече можем да искаме и настояваме за много работи.Сканирам документите и ги качвам във моята галерия,ако ми стане номера.
Аха, сега ми се изясни това "раздържавяване" на язовирите, а даже наивно бях решил, че нещата ще се подобрят с това, а то било просто узаконяване на бракониертвото, тоест големите язовири пак ще са изтарашени с мрежи, но вече законно, а ние риболовците ще имаме да си плащаме куп такси и пак няма да хващаме!!!!Krokibg написа:Лошото е че ние никой не можем да задължаваме,,но може да искаме да бъдат задължени да го правят.Погледнете само какво пише за гражданските здруженияНие направихме такова във Пловдив със близо 1500 членове за миналата година.Веднага обаче след нас такова здружение направи една голяма фирма,която насила издаде риболовни билети на всичките си работници от техните заводи и дъщерни фирми,БАБИ,ДЯДОВЦИ,СИНОВЕ,ДЪЩЕРИ,ВНУЦИ И ПРА-ВНУЦИ,дето никога не са държали въдица и дори не са виждали жива риба.Целта е ясна,да могат да се въсползват от новите разпоредби за Гражданските здружения/колегата е дал линк към саита на министерството и самата разпоредба/.Има неща,които обикновенните и порядъчни риболовци немогат да знаят,но за хора които имат възможност да черпят информация от вътрешни источници,няма нищо скрито и неясно за това,какви манджи дробят по върховете и как,ако никой не се обади и роптае,ще си уредят пак техни си хора навсякъде и т.н.Какво общо има една фирма като "Сачи" със любителския риболов,някой може ли да ми отговори ???Но аз ще ви кажа че на "Сачи" бяха отпуснати милиони евро за да си изградят огромен и натъпкан със най - новата техника завод за колбаси....ебаси мамата
колбаси и любителски риболов = мелез между кашалот и диво прасе
![]()
![]()
![]()

Джоко Росич

Джоко Росич