Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Възел за стопер?
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Възел за стопер?

Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 9:27 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря Butnik!Идеята е добра.
Правил съм нещо подобно,но по принуда.Няколко пъти ми се случва бабушката да не кълве , докато не махна вирбелчето от повода.Като го преместя над съчмите нещата се оправят.Имам чувството, че самата форма на вирбела ги плаши.
Това с готовите монтажи ми хареса.
Правил съм нещо подобно,но по принуда.Няколко пъти ми се случва бабушката да не кълве , докато не махна вирбелчето от повода.Като го преместя над съчмите нещата се оправят.Имам чувството, че самата форма на вирбела ги плаши.
Това с готовите монтажи ми хареса.

Риболовът не е слука,а наука!
аз съм ползвал готови възли но след 20-тина замятания се разхлабват и трябва често да се затягат.Предпочитам възлите от монофилно влакно , а и са безплатни

Здравейте колеги , от доста време чета информацията свързана с темата за риболов с ваглер . Днес се регистрирах ,за да не общувам анонимно , та искам да попитам нещо за възела/възлите/ : как се местят по основната линия , при коригиране на дълбочината , без да се къдри влакното?...все пак съм начинаещ в темата 

tetko написа:Аз ползвам този възел.
Ползвай този възел като го наплюмчваш при стягане и преместване.

Благодаря , а и винаги по два , нали? 

и аз също ползвам този възел, защото е много лесен и надежденtetko написа:Аз ползвам този възел.

А ето още един вариант на възел за стопер, който със сигурност ще се хареса на всички колеги поради лесната си изработка
http://www.foto.bg/data/6326/medium/S1052238.JPG
изработва се от памучен конец (за предпочитане е) с дебелина около 3 пъти по-голяма от тази на влакното. Литература:
http://www.foto.bg/data/6326/medium/Kniga.jpg
издание 1999 г.
http://www.foto.bg/data/6326/medium/S1052238.JPG
изработва се от памучен конец (за предпочитане е) с дебелина около 3 пъти по-голяма от тази на влакното. Литература:
http://www.foto.bg/data/6326/medium/Kniga.jpg
издание 1999 г.
- zarganski
- ще става разбирач
Само за улеснение го поствам директно в темата.
Знам, че се повтаряме до безкрайност с този стоп възел, но и аз го ползвам горния възел, при това не само за мача - много е надежден.
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 9:28 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
С това последното отрязване на мустаците на картинката по горе - не съм съгласен

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 9:28 pm, променено общо 1 път.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здр. всички ето малко снимки и обяснения от мене. Аз рядко ловя със стоп възел но когато се наложи да го правя го правя по следния начин: използвам монофил с 0.01-0.02 мм. по-дебел от основната линия, когато връзвам възела гледам основното лакно да е изпънато така възела става по-хубав и по-лесно се връзва. Селед като завържа възела оставям 2-3 см. "мустачки" така възела не се закача за водачите. Ако ваглера е по-тежък по-добре е да се използват два възела, както е казал Бутник по-горе отколкото други работи защото се закачат по водачите и линията или се къса или ваглера пада у краката ви

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Аз лично го правя все едно връзвам кука.svil написа:Преди да кажете, че има търсачка, вече час и нещо търся и не мога да намеря точния отговор. Четох доста плюсове и минуси както за използването на възел, така и за силиконовите стопери. Интересува ме какъв е точно възела, който се използва за стопер.
Благодаря.
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
-
- учете се от него
И аз ги правя само и единствено по този начин. Винаги ползвам, само и единствено влакно 0.18 за което съм сигурен че е "0.18"- по тънкото влакно при стягането поврежда основното влакно, а по дебелото не стяга добре и вече се явява по-твърдо от оптималната мекота на оставените 2-сантиметрови мустаци. Винаги и без никакви изключения връзвам два отделни възела един до друг и винаги с точно четери навивки около основното влакно и това за стопера, на всеки възел; повечето навивки деформират и нараняват основното влакно, по-малкото не стягат достатъчно добре възлите! Силиконовите стопери и конците съм ги изключил от тези схеми тотално- преди повече от 10 годиниsarafov написа: Аз лично го правя все едно връзвам кука.

п.п. повечето от тези неща са писани и на първата страница в тази тема, само дето трябва да се прочетът