Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си направим осветление от светодиоди?
Модератор: emo vasilev
-
- разбира нещата
Re: Как да си направим осветление от светодиоди?
Да, знам че са по 2-3лв или повече...Както и да е, но просто темата е как да си "направим сами" и имам мерак сам да си го изработячуруликпенчо написа:Аз искам да си направя собственоръчно едно от онези работи дето рибарите като ходят нощем за риба и си ги закачат на главите и светят с тяхКъдето е изработено от светодиоди ...
![]()
![]()
И 'що ти трябва да го правиш,като по китайските борси струва само 2-3 лева барабар с батериите /при това китайски/ ,и пак издържат сума ти време?!?!
Има за главата,има и за козирката на шапката. Кеф ти риба,кеф ти паламуд.

П.С. Виждал съм правени собственоръчно и ме изкефи и искам и аз да си направя, пък и такава ми е специалността сега в училище. Но съм още в началото и не разбирам от схеми още... Но и за това има време, за това сега питам разбирачите

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- чуруликпенчо
- сериозен играч
В такъв случай ти желая успех в начинанието.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Шанкулов, самото тяло трудно ще направиш, а и да го направиш ще стане грозно... Затова препоръчвам ти да си вземеш едно от тия готовите за глава, да му изтърбушиш карантията и да сложиш 1бр 1-ватов диод с лупа... ефектът е огромен...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Разкажи по-подробноТедо написа:Шанкулов, самото тяло трудно ще направиш, а и да го направиш ще стане грозно... Затова препоръчвам ти да си вземеш едно от тия готовите за глава, да му изтърбушиш карантията и да сложиш 1бр 1-ватов диод с лупа... ефектът е огромен...

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
челниците са 2 варианта - с резистор /лош вариант
/ и с импулсно захранване... Вторите се познават се по това, че работят с 2 батерии х1.5V при положение, че белите светодиоди винаги са с над 3V пад. т.е. самото захранване освен, че регулира тока през диодите, повишава напрежението и осигурява еднакво светене /т.е. константен ток/ докато батериите се изхабят почти напълно /докъм 0.9-1V напрежение/...
Първият вид с "пресни" батерии свети та се кине и след 1-2 часа започва да мъждука...
Та значи, сваля се платката с диодите /обикновено са 5 или 7бр и двете жички идващи от захранването се запояват на площадките на мощния диод... Най-новите разработки на LUMILED (Philips) и на CREE са с по над 100lm (лумена) /W

В нашия случай през диода ще текат 100-150мА, а не 350мА /номиналният ток/, но въпреки това той свети в пъти по-ярко от 5 или 7бр "обикновени" 5мм диоди "no name" Made in China Да не говорим за гадната синкава светлина, която излъчват "китайчетата".
Имам такова нЯщо - ще го снимам за да видите за какво става въпрос...

Първият вид с "пресни" батерии свети та се кине и след 1-2 часа започва да мъждука...
Та значи, сваля се платката с диодите /обикновено са 5 или 7бр и двете жички идващи от захранването се запояват на площадките на мощния диод... Най-новите разработки на LUMILED (Philips) и на CREE са с по над 100lm (лумена) /W

В нашия случай през диода ще текат 100-150мА, а не 350мА /номиналният ток/, но въпреки това той свети в пъти по-ярко от 5 или 7бр "обикновени" 5мм диоди "no name" Made in China Да не говорим за гадната синкава светлина, която излъчват "китайчетата".
Имам такова нЯщо - ще го снимам за да видите за какво става въпрос...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Благодаря ти,
разбрах те напълно, но смятах, че един, бил и марков диод няма да свети по-силно от 7 скапани.
Дай параметри, по които да изпера новия диод
разбрах те напълно, но смятах, че един, бил и марков диод няма да свети по-силно от 7 скапани.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
200 грама АРИЕЛ и го изпираш перфектно и без накисване.Сеге забелязах темата и понеже бащата е електро инж. ще го помоля като се върне от вилата(че сменяме покрива)да ми даде схема и данни за направата на осветление с диоди.chirusa_bg написа:Благодаря ти,
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
- разбира нещата
Все пак благодаря Ви за инфото, колеги. Вие продължавайте да размишлявате по темата, а аз ще съм само зрител и само ще чета написаното от вас
Може пък както си чета да ми хрумне нещо и да си го изработя. Ще следвам вашите съвети и изисквания 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Най- добре си са петромаксите свети като слънце