Риболов на Пъстърва с Воблер

Модератори: Павел Иванов, sestrata

bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Ех защо ли питах?
Ми то е ясно, че като можеш да ловиш и със стотинка пак ще хванеш.
Обаче, да се не набутвам я. А си харесах едни още по-скъпи и красиви. Толкова, че и Пумата ще ги хареса, а покрай него и рибите сигурно.
Има и още по-тънък вариант на Илиянци по 1.50 лв.
Обаче с Бат Стан не съм съгласен отнсно класирането.
Че видите ли, като си след 6-ият няма смисъл. Ми то аз като си погледна моите. В двете крайности. Но повечко са след репера"
6-те топ риболовци". Но се сътезавах за клуба от кйто исках, а някой хора така и не разбраха майтапа на отказването.
Ех защо ли питах...
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: зури-мури

Мнение от Cougar »

Бат Стан написа: Дали воблерът ще си върти дупето като парижанка или софиянка няма кой знае ква разлика
:D Този аргумент много ми хареса и може да го вкараме направо в риболвната литературна класика. Напълно съм съгласен с него. (но какво е дупето на въпросната парижанка или софиянка все пак е важно нещо). :D

Към Bingofish:

Питай най-спокойно. Така всички по нещо научаваме.
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

А намерих я тази блесна.
Меппс Еликс, предшественикът на ХД-то.
http://www.mepps.com/mepps/faq/#6
Един от въпросите е за нея. Имаше я доскоро при Красан.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Еееее, Бинго, не се коркай, извинявай ако съм те засегнал, за зури-мурито ставаше въпрос, а не за твоето питане. Бай Красан е пич. А по въпроса за състезанията нещата стоят точно така: по-добре винаги трети или четвърти, отколкото единия път първи, а следващия девети.
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: хай

Мнение от Cougar »

Последните 2 вечери взех един стар приятел за риба. Той на времето се бил сбил в една кръчма и набил двама трима души, въпреки че единия му избил зъб от устата, но после като дошла полицията той набил и един полицай та го прибрали на топло за май цяла година.

Изображение

Вчера след като измъкна този redhorse-sucker се цамбукна в реката и си напълни гащеризона. Малко остана да трябва да ходя да го спасявам. За втори път му беше от последните ни 3 ходения. "И на най-добрите се случва понякога, :D " беше коментара му.

Днес го закарах на маса километри и тъкмо хванах една свястна риба и се нагласих за риболов, той ми казва че бил готов да се прибира. Комарите и мухите го били изяли. Ами като е тръгнал по обикновенна риза така ще бъде. А..а този приятел Бpайън, човек трябва да го бави като малко дете.

Изображение
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: хай

Мнение от bingofish »

Бат Стан написа:Еееее, Бинго, не се коркай, извинявай ако съм те засегнал, за зури-мурито ставаше въпрос, а не за твоето питане. Бай Красан е пич. А по въпроса за състезанията нещата стоят точно така: по-добре винаги трети или четвърти, отколкото единия път първи, а следващия девети.
Бат Стане, хич и не се сърдя. Може и да съм свикнал.
Става дума, не дали изобщо ще се хване риба, а да повишим интезивноста на кълвиното.
Ето на какво попаднах днес случайно в магазина на Никулдена.
Изображение
Изображение
За 4-ри кинта. Изглежда истински. Сравних веднага по шарка из нета с този модел. Играе добре, тествах го вече. Ще лови, така усещам.
:wink: По вида на кутията си личи, че е не е "прясна стока" и е била пренебрегвана .
Така и с блесните Меппс Елих, дет ги имаше при Красан. Модела е спрян още през 70-те. :!: Е ако знаех, че ги имаше по два кинта, а сега се чудя дали да скачам на ПМ за 6 долара. Но добре, че на река за пъстървите/ така любими мръвки на някои/, замятам само на муха.
То и там, гледам в едно списание, се заформя дебат. Коя муха колко е световно известна и т.н. Но друга тема.
Последно промяна от bingofish на Вто Юли 12, 2005 10:22 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Здрасти Бинго ! На доста богат асортимент Йо - Зури и Миноу попаднах в рибарският преди СофияФрансАуто на Цариградско шосе :D Ся неам ама никфо време да си снимама новите придобивки ама кат ми остане ще ги кача :wink: Кофтито е само че цената и на двата модела е по 8 кинта ама поне не са залежала стока а доста пресен асортимент и богат!

апропо : доста познат ми звучиш.............. :roll:
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Здрасти Павка!
От скоро съм любител на воблерите, инак съм въртял блесни и клатушки от преди 20 години. С някакви бележити трофеи не мога да се похваля. Та за това питам. Мерси за инфото за тази фирма.
Осемте лева, са под 8-те долара. Знаех, че ще ми отговори някой конкретно и няма да се оарчвам.
Поздрави и Наслука!
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

О..оо Бинго, ти вече и апарат имаш. Честито!

Днес най накрая реших да се шибна в един гъсталак през един канал, точно срещу често посещавана рибарска позиция. Костурите и шараните не бяха много очаровани и водата бая се завихряше и почти ми преля в гащеризона, но пък за геройството бях възнаграде с един куп блесни измежду които и тези 2 воблера.

Единия е имитация на рак, предполагам на REBEL. Много уникално решение са намерили за поставяне на куките. Ползва специална двойка която имитира пипалата на рака. Двойката може да се маха чрез развиване на един винт! Скоро ако из примамките има и електроники и батерии въобще няма да се учудя. Горките риби..какво ги чака.

А на другия воблер пише DUEL и е много High-Теch като си променя цветовете под различни ъгли.

Чудесии....

Изображение

Изображение
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

А мерси, Пума!
Спечелих, го с една две линии. :D
Напълно за очакване е да се шибнеш в храсталаците и от там да дебнеш рибоците. Но с какво, какъв такъм? Беше писал, че ако не си със Сейнт Кроа или Г. Лумис не си американец. Нали не бъркам?
Чакам отговора с интерес, акции, строй/ :roll: / и футове.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Добре де, ще си взема две зуми-мурита за републиканското в събота и неделя на Тетевен. Току виж се разкълвало на тях, въпреки че съм приготвилдруга изненада с примамките, ама след състезанието ще ви я кажа.
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Жоро, твоето St.Croix не ми представлява интерес въобще. :D

Виж стажантката ти ми е интересна, но откакто тръгна по походи с Фиххера и Левака май вече си спрял да ми отговаряш на въпросите.

Предлагам на Фиххер да открие и един подфорум "Стажантки в риболова", че и за мен да има нещо на този сайт.

Пък вие там си дърпайте сомовете със здраве! :D :D
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Ей Жоро, влудваш ме с тези приказки за воблери и пръчки тям подобни. :evil:

ЗА МАЦКАТА кажи нещо тука, другите тривиални теми ги зарежи

Да не би от уеб-сайт да си я свалил като и гледам наименованието на филето, но пък със сигурност сомска въдица държи и пейзажа ми прилича на Ивайловград. :D

:?: :?: :?:

:idea:
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

До сега тази година не съм хванал ни една бяла риба, ни една щука и ни един сом (white catfish).

Ето 2 снимки от днес (общ улов 2 риби и то едната докато извадя апарата и се откачи от воблера)
:D

Изображение

Изображение
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Pumata написа:
До сега тази година не съм хванал ни една бяла риба, ни една щука и ни един сом (white catfish).
И аз. За сега съм ги оставил да отдъхнат. "Класиката" е през септември и октомври, когато забранят Панега. Че миналата година стоя, малко отворен дом и уж си за хамериканка и хоп, некой ярко шарен мъжкар в торбето. Такива налитали повече. :roll:
Нищо не казваш за тактики, такъми и стратегии. По-специално, езерен риболов на сивен. Така големшки риби ми се ловят. Преди две години в БГ риболовеца имаше едни снимки на такива риби уловени през денят на езеро. По кило и нагорница. Трябва да са надали добичетата още. Все не мога да засеча господина, да го питам та да опитам и тука.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”