Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от иванко »

В неделя съм там.Моля дайте някаква информация за такъми,стръв,хубави места и т.н.
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

В събота 12.04 бях на Пчелник!

Минах през Пчелник по черния път. Черния път е около 2км но е много добър. Карах на трета с 30-40км/ч. До сами входа на язовира има чакъл, но не ви препоръчвам да карате по него, защото е с големината на юмрук. Колите се оставят доста далеч от водата (към 500м), освен ако не сте на стената. Плаща се на входа още 10лв на човек и ви издават касов бон (просто невероятно). Ако представите 6 касови бона, печелите нещо, ама не разбрах какво. Рибари пускат само събота и неделя, от 8 до 17 часа.
В язовира има шаран, таранка, бял амур малко, щука - уж, толстолоб и сом. Шарана се плаща по 4лв на кило, тарнката е безплатна. Масовия размер на шарана е 700 - 1200гр. Има гол и див шаран. Над 2 кила в язовира няма.Таранката е 150-250гр.
Язовира е много красив и с разнообразен терен. Има широки и плитки ръкави, обрасли с растителност, идеални за таранка (и щука). Има и стръмни дълбоки места (на стената до 12м). Дъното е чисто, без закачки. Подходящ е за пикник, до брега има дървета с добра сянка
Аз пристигнах на язовира в 8и45 и всички най-хубави места бяха заети. Към 12 часа имаше поне 150 човека и което е доста неприятно - имаше много цигани заради безплатната таранка. От рибар до рибар имаше средно по 5м разстояние.
Бях хвърлил 2 дънни - на царевица с две куки (на тази нямах сериозен удар) и на пружина (2 шарана на тази + 1 празен удар). Дънните се хвърлят възможно най-навътре, до брега пробвах но не бута. (това се отнася за мястото на което аз застанах, но поради разнообразния релеф на язовира, не гарантирам, че навсякъде е така.) Преди да забиете куките в пружината, сложете на тях по един торен червей, ако нямате - царевичка. На чиста пружина по не удря. Освен дънните бях разпънал и един 6 метров гол телескоп, с който ловях на торен червей на дълбочина около 5м. На него хванах 2 шарана, които ще видите по-долу на снимките + 30тина таранки по 150-250гр. (сребристи). Таранката кълве почти постоянно, но по-рядко се закачат, понеже има и по-дребни от тези. Супер е за запълване времето, докато чакате удар на дънните.
Стоях до 2 и 30 и резултата беше следния:
-- Шаран див 1100гр и шаран гол 700гр, + още два по 800гр, които пуснах обратно във водата. - шарана е адски мазен и много мерише на тиня.
-- 30 таранки. - много вкусна, без грам мирис.
Трябва да кажа че аз бях от по-слабите рибари, дали поради по-кофти мястото, или поради липса на късмет не знам.
Колегите отляво на мен хванаха към 10 шарана, веднъж хванаха 2 шарана едновременно на 1 пружина - ако щете вярвайте. Тези от дясно хванаха и те към 8-9 шарана. Имаше рибари които хванаха по 20+ шарана, но те бяха на перфектни места.

Като цяло аз съм много доволен. Красив язовир, с много риба, макар и не много едра, чисто дъно, разнообразен релеф. Обиколил със всички язовири във Варненско - този е най-добрия на който съм бил. Изключая може би яз. Цонево.
Ето малко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
peichev
новобранец
новобранец

Мнение от peichev »

В събота 11.04. тръгнахме за държавния на Пода и около 06.30 на паркинга имаше 24 коли -по язовира пълна лудница от народ.Отидохме на частната локва на Пода -слаба работа-4 шаранчета / три под кило и един кило и сто/, един изтърван шаран около кило и един изтърван сом към 2 кила, малко таранка.Дъното е ужасно-треволяци,буклуци, постоянно закачаш- четири пружини съм назад, ако въобще ще ходите взимайте плувките щото горните риби са хванати само на плувка- една и още пет пружини- на тях нищо през целия ден.Цени-10лв. вход, 4лв кило шаран, 8лв.кило сом.Път- мнооооооооого разбит асфат- по високичка кола. До всеки рибар жена му, някой даже и с децата.Според мен в крайна сметка локвата не си заслужава,но ако все пак решите да ходите когато си тръгнете бъдете така добри да си приберете и боклучетата, че вече прилича на сметище там.Някой има ли актуална информация за ОДРИНЦИ -по моя непотвърдена имало доста сулка.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Неделя бяхме на Пчелник.Десет шарана между 800-1200 гр.Много народ,като на митинг.Бяхме на язовира в 6.15,а те взеха да пускат чак към 7.10.Бяхме на стената.Получих уверение от оня пич дето на излизане тегли рибата,че повече няма да задържат никой и всеки,когато си отиде може да се настанява.Каза,че по празниците язовира ще е пуснат и през делничните дни.Като цяло съм доволен,язовира е живописен,има доста и разнообразна риба.Чух за линове към три коилограма :) .Дали е истина не знам.Аз лично не видях някой да вади.Има и американски сом,щука(която по думите на оня с кантарчето се вадила само на мрежи :( )Във водата имаше една риба изядена на половина.Кофтито е ,че няма по-големи от 2кг.шарани.Като цяло съм доволен,обаче до две семици язовира ще го знае цяла източна България и ми се струва,че няма да става вече за ловене. :roll:.Това е от мен.
Davidoff
новобранец
новобранец

Мнение от Davidoff »

В събота ходих пак на Пчелник. Около 8.30. На практика работих с 2 въдици. Плувка на царевица. 1.660 кг ми бе наи-голямият шарко. Времето беше супер. На стената стоях, но на оня краи към гората. Захраних на около 5-6 метра и си бадих таранка - има и добри екземпляри. Взех 2-3 кг, другите таранки подарих на 2ма баиновци с галоши. Те си кротуваха и избиваха 10те кинта с таранка сас самоделни пръчки. Мисля, че останаха доволни от жеста ми - не се обидиха. Доволен съм. Това ми бе 3ти път. Промоцията е - с 5 бележки - 6 път FREE. Всеки път си сменям мястото. Интересен релеф. Наслука!
bat Zlatko
новобранец
новобранец

Мнение от bat Zlatko »

Привет,колеги! В събота,12.04,ходих на Засмяно,на язовира с един приятел.Към 7.30 бяхме там,имаше вече няколко групички колеги.Застанахме на първото свободно място,на двадесетина метра от една малка група папур.Каракудата беше като полудяла,в смисъл да си хвърля хайвера-постоянно пляскане, основно из папура и по-малко по чистия бряг.На нашето място имаше един найлон във водата и когато реших да го махна за да не ме дразни видях,че беше покрит с хайвер от двете страни,та се наложи да го оставя.Риболова протече доста вяло.Пробвахме на торен,бял и царевица и комбинации м-у тях.Краен резултат в 15.00ч.-20 средни каракуди,1 сулка-20см.на торен,1 малка червеноперка и 1 рак.Ловихме основно на плувка,на дънните-2 каракуди и сулката,която се откачи над брега и я оставихме да се върне сама във водата.Интересното е,че чухме за една група колеги,които са хванали 5 амура на царевица,от 3 до 5 кг.Те са били там от петък до неделя,захранили са обилно със суха царевица и са хванали 2 риби в петък и 3 в неделя.Инфото достигна до нас в понеделник,тъй като се оказа,че един от "амурската" група е колега в работата на моя приятел.В събота се чу и за още един уловен амур-към 3кг.,от други рибари. Това е в общи линии моя "отчет". Питам се обаче,дали ще е удачно през забраната да отида пак там? Защото не съм толкова запален риболовец и за мен е по-важен контакта с Природата.От друга страна ще ловя каракуди и дори да хвана някой амур,то той не си хвърля хайвера,тъй като се размножава изкуствено.А шарана спокойно мога да го пусна обратно,след като го снимам,разбира се.Друг е въпроса доколко го има. От трета страна пък-възможно е присъствието на рибари с въдици да възпре мрежарите и търмъкчиите/блажени са вярващите/!! Питам се също така и защо този язовир не е взет под аренда? Доколкото знам е плитък,но все пак толстолоба и амура оцеляват,защо и шаранът да не оцелее!? А и тази сулка!!!??? Простете,че съм толкова многословен,но единствено тук мога да споделя някои неща!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Ако говориш за Засмяново големия язовир (не рибарниците), той е държавен и съответно забраната за риболов важи за него. Друг е въпроса дали си от хората, които спазват тази забрана. Аз лично не съм. Ходя си на риболов и през забраната. Не смятам, че като хвана 20тина риби ще свърши света. Риба в язовирите няма, не заради риболовци като мене, а заради онези с мрежите. Лично съм виждал как горските си пият бирата, през забраненото със един мрежов рибоизловител, който беше заградил разлива на Елешница и извади хиляди бройки шаран, докато си хвърляше хайвера. Това затвърди убеждението ми да не спазвам забрани. Даже смятам да побракониерствам скоро уклей на Камчия. Това е въпрос на личен избор.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Един буклук мръсно не прави, мислиш ТИ, и ОЩЕ 8 000 000 българи!

Такава е и работата с рибата.Поне да беше в законовите норми нямаше да съм с претенций :roll: .
peichev
новобранец
новобранец

Мнение от peichev »

НЯКОЙ ИМА ЛИ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОДРИНЦИ????ПРЕЗ ЗАБРАНАТА ПУСКАТ ЛИ? ЦЕНИ, УЛОВ?

........
FAQ's написа:#2.4-Препоръчително е да не ползвате голям брой емотикони в едно мнение , както и писането с главни което се приема за викане и повишен тон.
Следващия път-предупреждение! sapuna
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Днес 19.04 от нямане какво да правя, се засилих на река Камчия да побракониерствам. Около моста на Пода. Седях към един час да къпя плувката, но не ми удари нито веднъж и се отказах. Не ми беше толкова за риболова, колкото да поразходя колата в това прекрасно време. На връщане към Варна се отбих от Харамията към с. Здравец да навестя блатото под язовира. Преди 4-5 години имаше бая таранка там, макар и дребна. Оказа се, че блатото си е още там, доста пълноводно, но обградено с ограда и с табела "Частна собственост, влизането забранено, въоръжена охрана." Пък и то не става за риболов, понеже цялото е покрито с водна леща.
Тъй и тъй бях там, викам си - що да не отида да видя аз. Здравец. Оказа се обаче, че такъв вече не съществува. Пресушен, както изглежда - доста отдавна. Ето снимка:

Изображение

Ето до какво води глупоста на един арендатор.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

На Здравец преди около 6-7 години бях хванал таранка килограм и двеста грама.Много ме кефеше язовира,обаче,обаче не знам какво да кажа. Тъпа работа-българска,само за това се сещам.:smt010
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

А какво ли се е случило с хижата, на язовира Здравец :roll: ?
За бракониерите само слънчаци :lol: !
bat Zlatko
новобранец
новобранец

Мнение от bat Zlatko »

За Одринци-мой познат е бил в събота-19.04 там,платил е такса 5 лв. и е ловил каракуда на плувка.Казва обаче,че трябва да имаш редовен риболовен билет,защото минавали да проверяват.Също така казва,че изрично е питал за забраната и са му казали,че за Одринци няма да важи.Имало е доста народ,така че предполагам,че инфото му е точно.Хванал е към 4 кг.каракуда на опашката на язовира. Това е от мен. Наслука!!!
Аватар
shurito
новобранец
новобранец

Мнение от shurito »

Иванко, защо не обясниш на хората как да стигнат до ПОДА през село Круша,
и не лъжи че ти си хванал Американския сом,
Опитай се да им обясниш каде се намират развъдниците в Девния :twisted: :ANAL:
Аз бас хващам че ако ти обясниш, никой не може да ги намери и на другия ден във
форума дупе да ти е яко :shock: :shock: :shock:
Аре и аз съм вътре вече питаите.

???На елешница миткосват ли много горските и мога ли да изгърмя в забранения сезон?
SHURITO
най-добрата стръв е 10лв
най-много кълве на магазина
Аватар
shurito
новобранец
новобранец

Мнение от shurito »

иванко написа:Неделя бяхме на Пчелник.Десет шарана между 800-1200 гр.Много народ,като на митинг.Бяхме на язовира в 6.15,а те взеха да пускат чак към 7.10.Бяхме на стената.Получих уверение от оня пич дето на излизане тегли рибата,че повече няма да задържат никой и всеки,когато си отиде може да се настанява.Каза,че по празниците язовира ще е пуснат и през делничните дни.Като цяло съм доволен,язовира е живописен,има доста и разнообразна риба.Чух за линове към три коилограма :) .Дали е истина не знам.Аз лично не видях някой да вади.Има и американски сом,щука(която по думите на оня с кантарчето се вадила само на мрежи :( )Във водата имаше една риба изядена на половина.Кофтито е ,че няма по-големи от 2кг.шарани.Като цяло съм доволен,обаче до две семици язовира ще го знае цяла източна България и ми се струва,че няма да става вече за ловене. :roll:.Това е от мен.
Това е вярно! И за касовия апарат е вярно!
Събираш 4 касови бона и 5-то посещение е FREE
SHURITO
най-добрата стръв е 10лв
най-много кълве на магазина
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”