яз. КОПРИНКА

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: яз. КОПРИНКА

Мнение от Бачо Илия »

Точно така е , само че на пружинката ( или на хранлката) в долния край трябва да има някакво малко утежнение за да се застопори добре на дъното и да се натегне линията на фидера. Другия монтаж е точно както ти си го писал по-горе , първо се връзва повод с кука , после се нанизва подвижното и едно манисто , после се връзва вирбел и на него от другата страна- долния повод с кука :D

п.п. забравих да добавя че на този гьол с обичайния фидер-мантаж (с "кошничка" , със или без противооплитаща тръбичка) няма да стане номера , поради многото закачки-на всяко второ хвърляне ще се оставя на дъното по един комплект :wink: До като тези двата на картинката (първия и подвижната хранилка) са по-удачни за такова дъно.
Последно промяна от Бачо Илия на Вто Май 06, 2008 2:54 pm, променено общо 1 път.
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Nightmare написа:Добре аз само не разбирам тежести да слагам ли?Явно не.Значи в крайна сметка пружинката играе ролята на тежест(колкото и да е лека).Тя пак ще потъне така ли?Куки 10-12 номер и по тънко основно...
Благодаря много за информацията.В събота или неделя съм там за проби пак :lol:
Колега в събота сме на водоема,ако искаш заповядай на съвместен риболов.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Събота едва ли ще мога :?
Най вероятно ще е неделята...дано да е хубаво времето,щото последните 2 пъти не се стоеше от вятър там :?
Трябва да си направя пръчките (мисля едната на плувка да я хвърлям)и другата на фидер..та да видим дали немоим измъкна някой рекорден за мен шаран :lol: :lol: :lol:

Поздрави и наслука и на вас и благодаря на IDA за подробните разяснения :D
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

В събота,с IDA пак ги мъчихме шараните,ама нъцки бяха са изпокрили.Времето беше отвратително и явно рефлектираше на рибоците.До 14 часа имах уловени една каракуда и малко кефалче на големия гьол.иначе рибоците си скачаха около плувката ама нещо неискаха да барат.IDA имаше един сериозен удар на фидера,ама такава газ си даде през папура,че чак го разцепи на две.та събрах багажа на бързо и се преместих на другия гьол да търся бабушката и работата се получи,започнаха да излизат прилични рибета.ето малко снимки.

Изображение
Изображение
Изображение

Още снимки в галерията.
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Аз също бях там(съжалявам че не съм се обадил,ама малко спонтанно тръгнахме) и също несъм много доволен :?
От обяд до 4-5 часа нищо не буташе тук-там някоя каракуда(и слънчевки яко)пробвахме на царевица,на протеинови топчета..на какво ли не.накрая извадихме около 3 кг каракуди на бял и земен червей на фидерчетата :)
ekisha
новобранец
новобранец

Мнение от ekisha »

Супер бива
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Nightmare написа:Аз също бях там(съжалявам че не съм се обадил,ама малко спонтанно тръгнахме) и също несъм много доволен :?
От обяд до 4-5 часа нищо не буташе тук-там някоя каракуда(и слънчевки яко)пробвахме на царевица,на протеинови топчета..на какво ли не.накрая извадихме около 3 кг каракуди на бял и земен червей на фидерчетата :)
другия път се обади да се запознаем.в събота на 90% пак сме там.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Бе , тия шарани там ни изнервиха и май ще ходим там докато сгащим поне няколко по 4-5 кила. Лошото е че местата дето се въртят са успоредно на шавари и обикновенно тръгват перпендикуляпно на линията и няма как да се спрът даже и с по-здрав такъм. Този големия миналия път ми отнесе 0.22 с повод 0.205 (колмици) на фидера , вярно че и аз се бях заблял покрай дъжд , чадъри и това-онова , но и да не бях , пак нямаше да го спра :oops: Е , хванах и един под кило (на водни ски) и си му дадох пътя :D За сметка на грубия такъм , по-голямата кука и двете или три царевички на нея , каракудите при мен бяха все над половинки , макар и малко на брой. В събота сигурно пак ще сме на поправителен , хем да сефтосаме новия (от вчера) фидер на shekira , тоя път ще гледаме да подберем малко по чист терен , поне шавара да е отпред , а не странично :D
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

ИДА сега като ти гледам аватра случайно да беше с един зелен чадър?И да имаше една бяла кътиика дет на нея пише FEEDER :)
Минах 2-3 пъти май покрай тебе ама като не бях сигурен и не се обадих :oops:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Nightmare написа:ИДА сега като ти гледам аватра случайно да беше с един зелен чадър?И да имаше една бяла кътиика дет на нея пише FEEDER :)
Минах 2-3 пъти май покрай тебе ама като не бях сигурен и не се обадих :oops:
Аз бях , ми питай бе човек :D А долу на ъгъла с един син чадър беше Шаки (ама не изглежда като на аватара :lol: ), оттделно разните калъфи , чанти , раница , столче са Трабуко а и муцуната ми е същата като на аватара :D :D :D В събота сигурно пак ще сме на гьола , че там из тия папури ни изнервиха...... :evil: Тоя път обаче може да си взема въдици(по-долу на картинките) който по принцип не ползвам на арендни гьолове (по хуманни съображения :D :D :D ) Тия там не са точно "бройлери" , по на 4-5 години са и по на толкова кила , спортисти от всякъде+папур по на 2-3 метра от там където се въртят :twisted: :twisted: :twisted:

Изображение

Изображение

Макарите са петици , "Гребенщайн" с "Колмик-Паур" /0.30 по 250 метра 8) 8) 8)
Изображение
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Цък :? нии в неделя сме там,че събота имам състезание :)
Тъкмо събота вечерта ще кажете какво сте наловили и на какво...и какви монтажи :lol:
Поздрави :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Умувах за утре и асамблирах с подръчни материали ей това:
Изображение
Изображение

Реших да не вземам ония с 300-та грама акция че то срамота :oops: Две фидерчета , с твърдия връх ,3.30х 120гр. акция , макари петици (с 0.30 основно :oops: )
Изображение
Боката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Боката »

Благодарско за изчерпателното инфо...утре че ги тепам там :smt117
nokia66
новобранец
новобранец

Мнение от nokia66 »

някой може ли да ми каже за таксата
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Днес пак бяхме там и пак екшъни във папурите :D Не знам дали е за "успешни" , но за мен адреналина беше много и поетапно. Като кофти начало се оказа че съм забравил да взема ролките за поводи 0.22 и 0.25. Почнах с телемача 0.205/ повод 0.18 (първата снимка)- две юнашки късания в шавара , едно на кука и едно на долния дропер :wink: Баси старфайтерите- никакво потегляне, рязък старт 5-6 метра в папура и до там :axe: Махнах мача и сглобих едното фидерче(втпрата снимка) , майтап от всякъде-основно 0.30 , повод 0.205(нямах по- дебел и пуснах малко повече аванса) , измъкнах един недорасляк към кило и нещо и пак два старта в папура :twisted: Като влезе в папура , излиза само основното ,повод хранилка и шаран-"йок". Покрай разправията със шараните дръпнах и осем дърти каракуди с фидера (третата снимка). Оказва се че изобщо и на шараните и на каракудите не им пука от 0.30. Оказва се и че на такива къси дистанции (20-25метра) 0.30 на фидера си се натяга , не провисва и е като по учебниците за 0.22 , и то при много малко утежнение долу. Колеги , ако ходите там-задължително си носете жито за каракуди и бабушки , кълвът неистово на жито !!!! Шаки(четвъртата снимка , малко преди тръгване) днеска им изкърти муцуните на едно прокиснато и заебано от някой жито- там където седим на снимките , отсреща между дърветата ; отделно и два шарана по кило и двеста/триста (на житио и на хляб)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Та , такива работи с гьола.....поне се накефих на чевръсти шарани 8) 8) 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”