Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

питане
Модератор: nkolev66
Re: питане
ако позволи колегата Диканаров , ще направя едно допълнение - когато говорим за пневматичен харпун - амортисьора е на стрелата - пружина , не е проблем пневматиката да го бута барабар с тежката стрела , при някой ластични харпуни обаче също има амортисьори , те са обикновено от гумена , синтетична или силиконова материя и се връзват към тялото на харпуна с помощта на вирбели или карабини - там стрелата е по-тънка , ластиците са по слаби , но по -пъргави от пневматиката и там по стрелата се избягват всякакви втулки и тем подобни препятствия - само голо въже фиксирано с възел в отвор в края на стрелата 

- l3op0ld
- новобранец
- Обратна връзка:
здравейте колеги риболовци. първо да кажа за много години и да открия темата за 2009 година
това лято смятам и аз да се захвана с харпунджийството. за рожденният си ден (31.07) получих харпун от брат ми еффесуб 75см но за жалост си бях нарязал ръката и докато оздравее(средата на август) всички знаете имаше гадни течения и водата беше мътилка и реших да не влизам за да нестане някой сакатлък
доколкото виждам от вашите коментари на фичоза има реализация за този вид риболов. ако знаете други места за тази цел близо до варна ще се радвам ако споделите. и поздрави на колегата диканаров който има невероятни коментари и ги чета с удоволстви
колега ако събереш всичкият си опит в книга ще те гоня за автограф да знаеш 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Направи една проба около " Робинзон "l3op0ld написа: ако знаете други места за тази цел близо до варна ще се радвам ако споделите.
Това е като свиеш по пътя за буната на Панорама,не правиш десния завой,а караш направо,към лодкостоянката Френклиман.
Имаше едни складове на Златните,/ там беше това заведение Робинзон /,след тях има място за паркиране в дясно,долу е райското заливче.
Пробвай там.
Не съм влизал под вода от 15-аха,
близо вече 20г,но там все още няма как да е цивилизовано.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Извинявам се за въпроса но от седмица си късам нервите и не мога да кача снимка-някой да помогне !Благодаря предварително !
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
-
- научил се да хвърля
благодаря,получи се 

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."