Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Re: Зарган и Илария

Мнение от baretata »

Какво да правя бе човек то нашето вече не е професия, не е хоби ами е диагноза.
Пашата обича смелите.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

[quote="baretata"]Абе аз съм от ония амсалаци дето стоят с гащиризоните в канала море-езеро и със 7 метровите пръти чакат да си хванат риба. Ама маи още е рядка.[/quote]

Барета, аз пък не съм от тези амсалаци, които минавайки покрай вас ви карат да ги псувате - винаги намалям ход и отдавам чест на бедните рибари. Ама толкова ли сте бедни, че клечите точно след отходния канал който изригва 50 метра преди вас. Не усещате ли вонята.
Защо не излезете от тоя лайнарник. Места много. Може да хванете по малко риба, но ще е чиста и няма да рискувате здравето си. Държа си лодката на Веслец и редовно миннавам през канала. Лайняна река се влива в морето и се задържа в залива . Миналото лято, цяло лято от Траката до Галата беше задръстено от лайна. Вземаха проби и писаха по вестниците и нищо .
Извинявам се, че се отклоних от темата, но побеснявам като видя как ни съсипват природата.
Аватар
abator
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от abator »

Колеги, някой има ли вече някакви успехи на бомбарда или още е рано ?
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дели,с каква лодка си?
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

abator написа:Колеги, някой има ли вече някакви успехи на бомбарда или още е рано ?

Въобще не е рано,ако ще ловиш илария,или платерина.Аз още преди две седмици хванах 5-6 рибки.Трябва да уцелиш мястото.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Дели , не сме бедни приятел ама на плувка там е голяма тръпка, особено със 7 метровия прът е голям кеф като запоЧнеш да я вдигаш. А пак да не си мислиш че ако хващаш на Морска гара , Петрол или някаде из езерото е по чиста. Всичко е мазут и фекалии. Само че там не ги виждаш.
Пашата обича смелите.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Bareta,
Явно тръпката е причина да клечите във фекалиите, но имайте в предвид, че можете да си докарате сериозни здравословни проблеми. Това, което бълбука на петдесетина метра след вас по посока езерото са фекални води идващи от Института по хидродинамика. Там всяка сутрин се хвърлят и мрежи и рибата отива на борсата. Още едно голямо течение с фекалии минава през канала под моста. То е от Белослав и от Варненската пречиствателна станция, която лятото изпуска директно в езерото. Това се събира в залива заедно с фекалиите от крайбрежните заведения и цяло лято водата от Галата до траката е кафява. Надали това е само планктон.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Дели написа:Bareta,
Явно тръпката е причина да клечите във фекалиите, но имайте в предвид, че можете да си докарате сериозни здравословни проблеми. Това, което бълбука на петдесетина метра след вас по посока езерото са фекални води идващи от Института по хидродинамика. Там всяка сутрин се хвърлят и мрежи и рибата отива на борсата. Още едно голямо течение с фекалии минава през канала под моста. То е от Белослав и от Варненската пречиствателна станция, която лятото изпуска директно в езерото. Това се събира в залива заедно с фекалиите от крайбрежните заведения и цяло лято водата от Галата до траката е кафява. Надали това е само планктон.
Че то това е от години и цяла Варна дето консумира риба да е пукясала.
А сега де? :roll:
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Относно коментарите по горе -за всеки влак си има пътници...А по темата в неделя от 8 до 13 ч 16 платерини доста добър размер и няколко барбуна Става въпрос за дружба.НАСЛУКА 8)
За да поискаш, трябва да дадеш
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Teodor »

to6eto69 написа:Относно коментарите по горе -за всеки влак си има пътници...А по темата в неделя от 8 до 13 ч 16 платерини доста добър размер и няколко барбуна Става въпрос за дружба.НАСЛУКА 8)
Ама на бомбарда или на дънна? :wink:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

На дъно . Общо взето всеки ден има по някой които да пробва на бомбарда но резолтатите са отчаиващи...за съжаление защото и ас я предпочитам....
Аватар
emcho0o
новобранец
новобранец

Мнение от emcho0o »

колега каде това на дружба на оня железния мост с многото пробойни дупки ??? :D :D :D
Гладни и мокри...но не и без риба :)
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Срещо бившата вече сладкарница ЧЕРНОМОРЕЦ дупката е една и е затапена с дървена скара.....СКРОМНО -благодарение на мен
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Вчера ,като влизах за сафрид на Траката един вадеше миди от към Евсиноград и каза,че видял много иларии по дъното.Ако бях се гмуркал аз инфото щеше да е сигурно ама :roll:
А сега де? :roll:
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

moriak1 написа:Вчера ,като влизах за сафрид на Траката един вадеше миди от към Евсиноград и каза,че видял много иларии по дъното.Ако бях се гмуркал аз инфото щеше да е сигурно ама :roll:

Аз се гмурках вчера на същото място и потвърждавам информацията:има много илария около 25-35 см,която пасе по камъните
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”