Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

воблери джако
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Re: воблери джако
Мазниславе, ден с ден иmaznislav написа:
те тука изобщо ама избощо несъм съгласен ...
Ела ми на гости , и ще ти докажа , че цвета на примамката има огромно значение. Аз слагам оранжевия звяр ти слагаш зеления .. едни и същи модели и започваме ... Вече не ми се спори ,но само ще отбележа , че почти от всяка примамка имам поне по 2 броя с различни цветове.
Вчера направих 12 кефала по около педя само на Salmo tinny жълто с черно ... на другото нито удър и 1 брой на най-малкото Goldy vibromax пак със същата окраска![]()
Сменях доста воблери , за да си докажа , че не цвета е определящ , но резултата беше , че изпуснах да хвана още толкова.
Е всички си плуват пак на свобода
сериозно ти предлагам този облог
месец с месец както и място не си приличат по реката.Когато съм ловил с воблери в повечето случаи съм ползвал естествени цветове и се е хващало.Верно че понякога „крещящите„ цветове са по добрия избор.Имай предвид че когато не е много мътна и по плиткото дърпам кефали и на чисто черен мепс, които трудно се забелязва.
Тая година живот и здраве ще имам възможност да ползвам „Джако„ , серии „М„ и „J„ , в три разцветки и след няколко излета ще видим какво ще се получи

Айде , успех и чакаме ооооооооооооще снимки !

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Окраската на примамката си е от значение,но се влияе от водоема.Аз също имам почти цялата гама,но определено залагам на М 05 3см 3.2гр плаващ.Снимката я правих с умисъл да е леко закачлива/не и обръщайте внимание/,но наистина това е моят фаворит!Налитат му всякакъв размер кефали и то по всички реки в моя регион!По резултатен ми е дори от Meps Aglia Long/предишната ми любима примамка/.

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сега ме хвърли в размисъл ...sapuna написа:Окраската на примамката си е от значение,но се влияе от водоема.Аз също имам почти цялата гама,но определено залагам на М 05 3см 3.2гр плаващ.Снимката я правих с умисъл да е леко закачлива/не и обръщайте внимание/,но наистина това е моят фаворит!Налитат му всякакъв размер кефали и то по всички реки в моя регион!По резултатен ми е дори от Meps Aglia Long/предишната ми любима примамка/.
За М - 07 съм съгласен .. но М -05 .. май съм я пренебрегвал до сега заради ярката и окраска ...
Още днес - утре ще коригирам този си пропуск .. и да видим
Ако може малко конкретни примери какво и къде и по кое време на деня се лови точно с показания от теб

Благодаря
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Рекичката,която посещавам е малка-Стара река.Обикновено излетите са сутрин до към 8 часа и след това хващам гората.Единствения хищник там е кефалът.Вземат си добре както екземпляри по стотина грама,така и половин килограмови бухалки.Кефали над кило са рядкост вече,но не са изключение!

Въртях го два пъти и на Янтра за кратко.Представи се също добре,с малката разлика,че ударите бяха само в бързеите.Не знам на какво рибе го оприличават,но си го лапат.Колегите от региона се похвалиха и с някой распер по Лефеджа,но не знам точно на кой модел.Ще поразпитам и ще рапортувам!
Въртях го два пъти и на Янтра за кратко.Представи се също добре,с малката разлика,че ударите бяха само в бързеите.Не знам на какво рибе го оприличават,но си го лапат.Колегите от региона се похвалиха и с някой распер по Лефеджа,но не знам точно на кой модел.Ще поразпитам и ще рапортувам!
- Стара Видра
- ще става разбирач
Мазниславе,важното е да повярваш на примамката с която ловиш...Аз единствен имам абсолютно всичко което е правил досега Джако като воблери и Блесни(като имам и модели които няма да стъпят на пазара никога),ловил съм с всичките примамки,украски,размери,и мога да ти кажа,че всичките ловят еднакво!!!
Това са моите впечатления,ти имаш твоите и това е!!!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За ловенето спор нямаСтара Видра написа:Мазниславе,важното е да повярваш на примамката с която ловиш...Аз единствен имам абсолютно всичко което е правил досега Джако като воблери и Блесни(като имам и модели които няма да стъпят на пазара никога),ловил съм с всичките примамки,украски,размери,и мога да ти кажа,че всичките ловят еднакво!!!

Спорим за това дали има значение цвета - универсален цвят няма , но и не приемам твоето твърдение ,че ти трябва само 1 примамка от даден вид без значение от нейния цвят

Да веднъж рибата взима добре на ярки примамки ( ранна пролет и късна есен и облачно време) , друг път в яркото слънце иска тъмни примамки с естествени цветове

Да съгласен съм , че играта е най-важна за един воблер , но смятам , че когато се копува воблер за които знаем , че работи аз препоръчвам ПОНЕ 2 в двете разновидности на цветовете - 1 естествен цвят и един в по крещащ

Пример:
Тази ранна пролет 15 март горе в планината преди смрачаване си упорствам с модел М - 07
Рибата следва , но не взима

Реших да послушам писаното в дебелите книги и сложих М -05
пак същия модел , воден по същия начин , на същото място , но с доста по - ярък цвят
На другите пробвани примамки (Салмо, Ъгли , Голди - нито заслеждане)
На 2 -рото обиране аванса засвири

Имах още 10 мин и хванах още един кефал ...
След което стана тъмно
Този пример го давам като показателен , как цвета на ДОБРАТА примамка позволява да се спаси капото в случай когато рибата не е толкова активна

На слука на всички колеги

За вярата в примамките - те тва е друга бира
- Стара Видра
- ще става разбирач
И после аз съм си налагал мнението и не приемам чуждото........ок както искаш така си ги мисли нещата(ловя на спининг от 13години)а на Дако воблери от 4
пп.Кой беше казал,че украските са за купувача
май не беше само един

пп.Кой беше казал,че украските са за купувача

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
еиСтара Видра написа:И после аз съм си налагал мнението и не приемам чуждото........ок както искаш така си ги мисли нещата(ловя на спининг от 13години)а на Дако воблери от 4![]()
пп.Кой беше казал,че украските са за купувачамай не беше само един
![]()

Всяко обсъждане тук се приема за СПОР ли вече?
и от кога конкретните примери са нещо забранено...
Обади се да отидем заедно за риба и да опитаме нагледно хавите

И верно много обидчиви сте станали

Дано да е от лошото за спининг време

Колкото до украските и копувача и да и не

-
- ще става разбирач
Момчета , кво спорите за цветове , пробване и ще се види за дадения момент как е.
Аз залагам , живот и здраве , на следните модел и цветове:
М 01 , М 03 , М 05 , М 07
J 02 , J 06 , J 17 , J 05 , за кефал.
За разпер ще пробвам на големите от модели „J„ 02, 17 ,,,VIP 01 , 03
и за пръв път , ще пробвам за разпер на „крещящи„ цветове ,J 05 , 06
Здраве да е , да има удоволствие и радост , ще ви кажа и резултатите.
Аз залагам , живот и здраве , на следните модел и цветове:
М 01 , М 03 , М 05 , М 07
J 02 , J 06 , J 17 , J 05 , за кефал.
За разпер ще пробвам на големите от модели „J„ 02, 17 ,,,VIP 01 , 03
и за пръв път , ще пробвам за разпер на „крещящи„ цветове ,J 05 , 06
Здраве да е , да има удоволствие и радост , ще ви кажа и резултатите.
- Стара Видра
- ще става разбирач
Тези са се доказали в последните 5 години по Тунджа,сомовете също много ги харесват(ама не е от украските)laplandeca написа:
За разпер ще пробвам на големите от модели „J„ 02, 17
J 05 , 06

Хората са казали:Стара Видра написа:И после аз съм си налагал мнението и не приемам чуждото........ок както искаш така си ги мисли нещата(ловя на спининг от 13години)а на Дако воблери от 4![]()
пп.Кой беше казал,че украските са за купувачамай не беше само един
![]()
"Не питай старило, а питай патило"

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- вече хвърля и на тежко
Това е един воблер Джако. Той е само на един риболов и вижте какво стана с него. Как ще го коментирате, като до тук чета само хубави работи. Държа да отбележа, че това е модел ВИП, т.е. малко по-скъп от другите, баш двойно, или точно една десетачка. Мога да кажа, че нито е закачан някъде по дъното нито нещо подобно. Какво мислите Вие дали съм попаднал на някой наистина дефектен или .......

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Гадничко е паднала боята,но ако не е деформиран и играе добре,немисля,че има голямо значение боята. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- вече хвърля и на тежко
Не деформация няма никаква, нали това казвам, само боята. Проблема с играта идва като се намокри по-обилно и подгизне, тогава разваля и игра и започва да потъва и т.н.Камбата написа:Гадничко е паднала боята,но ако не е деформиран и играе добре,немисля,че има голямо значение боята.
- Стара Видра
- ще става разбирач
Дори и да е в теб вината за сегащното му състояние,настоявам да ми бъде върнат,а на теб напълно безплатно ще ти бъде даден нов такъв+един подарък по-твой избор,за компенсация....Немога да си обясня как може без удър да се случи такова нещо,но това са си мои размислиtomik написа:Това е един воблер Джако. Той е само на един риболов и вижте какво стана с него. Как ще го коментирате, като до тук чета само хубави работи. Държа да отбележа, че това е модел ВИП, т.е. малко по-скъп от другите, баш двойно, или точно една десетачка. Мога да кажа, че нито е закачан някъде по дъното нито нещо подобно. Какво мислите Вие дали съм попаднал на някой наистина дефектен или .......