Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Препоръчайте ми спинингова пръчка за сом.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Препоръчайте ми спинингова пръчка за сом.
А какво плетено влакно като либри ще препоръчате за спининг на сом .имам 0,14 Мустад ,но ми е тънко и едно Whiplash Бъркли 0,28,но е по дебело и немога да замятам на повече от 15 метра с него..Спрял съм се на ППро но не се ориентирам с тези либри
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
50либри или 30(От местото на което ще ловиш, защото ако е чисто и търсиш дистанция си вземи 30 либри(около 13кг.) иначе 50либри(около 23кг.)
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- Стара Видра
- ще става разбирач
На големия вир дето хвана последния сом намерих опаковка от Пауър Про 62либриGODFATHER написа:50либри или 30(От местото на което ще ловиш, защото ако е чисто и търсиш дистанция си вземи 30 либри(около 13кг.) иначе 50либри(около 23кг.)

Предполагам се сещаш къде е тва

Последно промяна от Стара Видра на Чет Юли 31, 2008 12:35 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
Ти , щото знаеш че няма да ти удари голямСтара Видра написа:На големия вир дето хвана последния сом намерих опаковка от Пауър Про 62либриGODFATHER написа:50либри или 30(От местото на което ще ловиш, защото ако е чисто и търсиш дистанция си вземи 30 либри(около 13кг.) иначе 50либри(около 23кг.)луди хора сте вие
а аз ловя с 15лб.

- Стара Видра
- ще става разбирач
Не баце,щото и с 15либри ще го извадя,един приятел извади 45килограмов на Волга с 0.30мм монофил.........смяташ ли,че на мен ще ми удари такъв на спининг,а дори и да удари пак ще се мъчиме,стига да е закачен добре.......IDA написа:Ти , щото знаеш че няма да ти удари голямСтара Видра написа:На големия вир дето хвана последния сом намерих опаковка от Пауър Про 62либриGODFATHER написа:50либри или 30(От местото на което ще ловиш, защото ако е чисто и търсиш дистанция си вземи 30 либри(около 13кг.) иначе 50либри(около 23кг.)луди хора сте вие
а аз ловя с 15лб.
![]()
![]()
-
- учете се от него
Майтапя се бе човек , но за река това ми се вижда тъничко , един господ знае къде ще се завре и как ще се наложи да го стопираш силово

- Стара Видра
- ще става разбирач
Предпочитам да ми остане здраво Кроато отколкото да ползвам плетеняк надвишаващ максималната препоръчителна здравина обозначена на пръчката......IDA написа:Майтапя се бе човек , но за река това ми се вижда тъничко , един господ знае къде ще се завре и как ще се наложи да го стопираш силово
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Стара Видра написа:На големия вир дето хвана последния сом намерих опаковка от Пауър Про 62либриGODFATHER написа:50либри или 30(От местото на което ще ловиш, защото ако е чисто и търсиш дистанция си вземи 30 либри(около 13кг.) иначе 50либри(около 23кг.)луди хора сте вие
а аз ловя с 15лб.
Предполагам се сещаш къде е тваимах удър ама не го реализирах,на Ристо Рап 7см.
Владо, сома(16,200) го извадих с 30лб., но както знаеш местото е чисто и много дълбоко, взе достатъчно аванс и успях да го поизморя, но и влакното бе ново. Принципно с по малко от 30лб. не бих отишъл да въртя на Марица, но тъй като ти си с Кроа чийто тест не позволява по дебело Про, а аз с моето "простичко" ЧЕРИ мога да си сложа и 50лб. без проблем(даже предпочитам да въртя с 50, кокато наблизо има укрития и закачки, защото тръгне ли ти трябват 5-6сек. да го спреш силово, иначе става АДИО МАРЕ).
Когато решите с Бай Генчо отново да идвате към Пловдив пиши!!!!
Със здраве и успех.
Последно промяна от GODFATHER на Чет Юли 31, 2008 11:42 am, променено общо 1 път.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
-
- новобранец
Нещата на Тунджа не опират само до сопата, макарата и влакното. Вярно е, че сомовете там удрят на малки примамки, последният път ме удари на първи номер блесна- краен резултат изправена тройка. В общи линии за да изкараш там сом по-голям от 7 кила, на спининг, си требе и голяма доза късмет. В повечето случаи обаче си оставаш с разтуптяно сърце и разтреперани крака.
Колко просто, е всичко.
По-стабилни тъкъми по-добри резултати.
Ама кво да се прави като на някой хора им се експериментира.
И главите им не увират.
Ти му дадеш съвет той тръгне да те бие
По-стабилни тъкъми по-добри резултати.
Ама кво да се прави като на някой хора им се експериментира.
И главите им не увират.
Ти му дадеш съвет той тръгне да те бие

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Владунчо а що си поръчал 60 либрово Про да ти съ чуди чиляк щом толкоз го плюеш
От коги чекам тоя твой познат да пущи в сомският риболов снимка на онуй сомле и да каже че е 45кг.
Предстаам си къф смех ще падне та за тва сигурно 

От коги чекам тоя твой познат да пущи в сомският риболов снимка на онуй сомле и да каже че е 45кг.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов написа:
От коги чекам тоя твой познат да пущи в сомският риболов снимка на онуй сомле и да каже че е 45кг.Предстаам си къф смех ще падне та за тва сигурно

Да бе Владко и аз тва те питам.Павел Иванов написа:Владунчо а що си поръчал 60 либрово Про да ти съ чуди чиляк щом толкоз го плюеш![]()
За кво ти, е 60 либри.

Ааа зацепих

Му, ху, хуха...
Ако не ще на спининг (тоя хамалски начин на риболов

Ся си спомням, че нещо такова ми разправяше

Владе, кви сомове ще вадиш с 15 ЛБ, бре? АМи ти нямаш никакъв опит, то бива-бива самочувствие, ама...Аз по-голяма риба от 1-2 кила на снимка не съм те виждал да покажеш, та ти се чудя на оптимизма...
п.с. И аз искам да видя 45-килограмовия сом! Само накрая дано не се трансформира в някой 4,5 кг...
п.с. И аз искам да видя 45-килограмовия сом! Само накрая дано не се трансформира в някой 4,5 кг...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ох...Мунчо написа:Владе, кви сомове ще вадиш с 15 ЛБ, бре? АМи ти нямаш никакъв опит, то бива-бива самочувствие, ама...Аз по-голяма риба от 1-2 кила на снимка не съм те виждал да покажеш, та ти се чудя на оптимизма...
Ще се спукам от смях.