Препоръчайте ми спинингова пръчка за сом.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

jazzta
новобранец
новобранец

Re: Препоръчайте ми спинингова пръчка за сом.

Мнение от jazzta »

А какво плетено влакно като либри ще препоръчате за спининг на сом .имам 0,14 Мустад ,но ми е тънко и едно Whiplash Бъркли 0,28,но е по дебело и немога да замятам на повече от 15 метра с него..Спрял съм се на ППро но не се ориентирам с тези либри
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

50либри или 30(От местото на което ще ловиш, защото ако е чисто и търсиш дистанция си вземи 30 либри(около 13кг.) иначе 50либри(около 23кг.)
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
Стара Видра
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Стара Видра »

GODFATHER написа:50либри или 30(От местото на което ще ловиш, защото ако е чисто и търсиш дистанция си вземи 30 либри(около 13кг.) иначе 50либри(около 23кг.)
На големия вир дето хвана последния сом намерих опаковка от Пауър Про 62либри :shock: луди хора сте вие :lol: а аз ловя с 15лб. :oops:
Изображение
Изображение
Предполагам се сещаш къде е тва 8) имах удър ама не го реализирах,на Ристо Рап 7см.
Последно промяна от Стара Видра на Чет Юли 31, 2008 12:35 am, променено общо 1 път.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Стара Видра написа:
GODFATHER написа:50либри или 30(От местото на което ще ловиш, защото ако е чисто и търсиш дистанция си вземи 30 либри(около 13кг.) иначе 50либри(около 23кг.)
На големия вир дето хвана последния сом намерих опаковка от Пауър Про 62либри :shock: луди хора сте вие :lol: а аз ловя с 15лб. :oops:
Ти , щото знаеш че няма да ти удари голямИзображение Изображение Изображение

:D
Изображение
Аватар
Стара Видра
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Стара Видра »

IDA написа:
Стара Видра написа:
Ти , щото знаеш че няма да ти удари голямИзображение Изображение Изображение

:D
Не баце,щото и с 15либри ще го извадя,един приятел извади 45килограмов на Волга с 0.30мм монофил.........смяташ ли,че на мен ще ми удари такъв на спининг,а дори и да удари пак ще се мъчиме,стига да е закачен добре.......
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Майтапя се бе човек , но за река това ми се вижда тъничко , един господ знае къде ще се завре и как ще се наложи да го стопираш силовоИзображение
Изображение
Аватар
Стара Видра
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Стара Видра »

IDA написа:Майтапя се бе човек , но за река това ми се вижда тъничко , един господ знае къде ще се завре и как ще се наложи да го стопираш силовоИзображение
Предпочитам да ми остане здраво Кроато отколкото да ползвам плетеняк надвишаващ максималната препоръчителна здравина обозначена на пръчката......
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Стара Видра написа:
Предполагам се сещаш къде е тва 8) имах удър ама не го реализирах,на Ристо Рап 7см.

Владо, сома(16,200) го извадих с 30лб., но както знаеш местото е чисто и много дълбоко, взе достатъчно аванс и успях да го поизморя, но и влакното бе ново. Принципно с по малко от 30лб. не бих отишъл да въртя на Марица, но тъй като ти си с Кроа чийто тест не позволява по дебело Про, а аз с моето "простичко" ЧЕРИ мога да си сложа и 50лб. без проблем(даже предпочитам да въртя с 50, кокато наблизо има укрития и закачки, защото тръгне ли ти трябват 5-6сек. да го спреш силово, иначе става АДИО МАРЕ).

Когато решите с Бай Генчо отново да идвате към Пловдив пиши!!!!
Със здраве и успех.
Последно промяна от GODFATHER на Чет Юли 31, 2008 11:42 am, променено общо 1 път.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Pomatomus Saltatrix
новобранец
новобранец

Мнение от Pomatomus Saltatrix »

Нещата на Тунджа не опират само до сопата, макарата и влакното. Вярно е, че сомовете там удрят на малки примамки, последният път ме удари на първи номер блесна- краен резултат изправена тройка. В общи линии за да изкараш там сом по-голям от 7 кила, на спининг, си требе и голяма доза късмет. В повечето случаи обаче си оставаш с разтуптяно сърце и разтреперани крака.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Колко просто, е всичко.

По-стабилни тъкъми по-добри резултати.

Ама кво да се прави като на някой хора им се експериментира.
И главите им не увират.
Ти му дадеш съвет той тръгне да те бие :lol:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Владунчо а що си поръчал 60 либрово Про да ти съ чуди чиляк щом толкоз го плюеш :roll:

От коги чекам тоя твой познат да пущи в сомският риболов снимка на онуй сомле и да каже че е 45кг. :lol: Предстаам си къф смех ще падне та за тва сигурно :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Павел Иванов написа:
От коги чекам тоя твой познат да пущи в сомският риболов снимка на онуй сомле и да каже че е 45кг. :lol: Предстаам си къф смех ще падне та за тва сигурно :wink:
:lol: :lol: :lol: Къде го тоя сом бре????
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Павел Иванов написа:Владунчо а що си поръчал 60 либрово Про да ти съ чуди чиляк щом толкоз го плюеш :roll:
Да бе Владко и аз тва те питам.
За кво ти, е 60 либри. :roll:

Ааа зацепих :idea:
Му, ху, хуха...
Ако не ще на спининг (тоя хамалски начин на риболов :lol: ) та да пробваш на дъно :lol:
Ся си спомням, че нещо такова ми разправяше :lol:
Изображение

Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Владе, кви сомове ще вадиш с 15 ЛБ, бре? АМи ти нямаш никакъв опит, то бива-бива самочувствие, ама...Аз по-голяма риба от 1-2 кила на снимка не съм те виждал да покажеш, та ти се чудя на оптимизма...

п.с. И аз искам да видя 45-килограмовия сом! Само накрая дано не се трансформира в някой 4,5 кг...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Мунчо написа:Владе, кви сомове ще вадиш с 15 ЛБ, бре? АМи ти нямаш никакъв опит, то бива-бива самочувствие, ама...Аз по-голяма риба от 1-2 кила на снимка не съм те виждал да покажеш, та ти се чудя на оптимизма...
Ох...

Ще се спукам от смях.
:lol:
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”