Бомбардиране в сладки води

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

chanio
разбира нещата
разбира нещата

Re: Бомбардиране в сладки води

Мнение от chanio »

и аз го пробвах тоя риболов с бомбардата успешно в сладки води.монтажа...мноо лесен,както колегата по-горе писа основно 0.18,сбиро бавно потъващо 12гр.,стопер,вирбел,повод 0.14-60см.за стръв,както изкуствени,така и естствени видове.предимството е далечното мятане,може да са водят всички видове стръв.може да се остави на дъното или повърхността(според сбирото)с естествена стръв.при кълване рибата почти не усеща сбирото,плътността му е близка до тази на водата и влакното се промушва през него.никъв стопер м-у сбирото и пръта(mosella 3м,акция 10-50гр).хамериканки излъгах така на паста(power bait),и костурчета на червей и блесничка.
дали е за спинингов незнам?видях колеги руснаци,които си ловяха с потъваща бомбарда на дъно или с плуваща на повърхността(като булдо),вадеха риби :!: по принцип е за спининг.да се мятат далече мухи,блесни и т.н. ама става и инъче
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Не съм ползвал досега бомбарда,но това лято съм решил да опитам...Често ползвам булдо,като монтирам 2-3 мухи на чепаре преди булдото.При монтаж зад него почти никога не съм имал кълванета,като за сметка на това оплитанията са много повече.В тази връзка искам да попитам-как стоят нещата с оплитанията при сбирото,още повече,че поводът е(доколкото разбрах)доста дълъг-около метър;и още-има ли и каква връзка м/у параметрите на сбирото и вида на рибата,която се търси,както и вида на използваната примамка...
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Ако навреме стопираш полета на линията,няма да се оплете :wink:
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Димича написа:Не съм ползвал досега бомбарда,но това лято съм решил да опитам...Често ползвам булдо,като монтирам 2-3 мухи на чепаре преди булдото.При монтаж зад него почти никога не съм имал кълванета,като за сметка на това оплитанията са много повече.В тази връзка искам да попитам-как стоят нещата с оплитанията при сбирото,още повече,че поводът е(доколкото разбрах)доста дълъг-около метър;и още-има ли и каква връзка м/у параметрите на сбирото и вида на рибата,която се търси,както и вида на използваната примамка...

Аз също често ползвах булдо , но от миналата година ползвам само бомбарда.Монтажа който ползвам е: На основната линия нанизвам бомбардата , след нея слагам стопер ,вирбел и накрая вързвам мухите. От както използвам сбирото мога да кажа че не съм имал оплитания.С булдото съм имал заплитания в случаите когато не успея да задържа линията навреме - тоест преди да се приводни булдото - така че да се изпъне линията и мухите да минат пред булдото.Със сбирото несъм имал оплитания при такава ситуация.
Използвам плуващо сбиро бяло на тубертини 8 гр. за реката и 10 гр. за затворени водоеми.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

:prayer: :prayer: :prayer: Сърдечни благодарности към всички колеги за споделената информация. :D
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

благодарско и от мен :drinkers:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

По-долу, на картинките са разни аксцесоари за Сбиролино- чепарета с мухи, малки блесни и воблерчета, има и още дълъг списък + всякакви видове жива стръв :idea:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

8) 8) 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”