Mepps vs. Robinson

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Re: Mepps vs. Robinson

Мнение от zapalen_92 »

Jechev написа:
zapalen_92 написа:Взех на Робинзон-а,защото в моя умрял град няма на Меппс.И на всичко одгоре взех номер 4,защото нямат по малки.Много умрял град е това Павликени.
София колко е умрял напоследък, направо е призрачен град....Lusox-а и тук е неодкриваема блесна...
Вероятно не се доставя по магазините или незнам какво.Може би дистрибуторите да ги имат,но началниците по магазините и персонала да не поръчват от тях.Кой знае.Щото по скъпи пък Робинзона е същата на същата цена.Незнам всичко може да е :)
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Защото ментаците ги взимат на килограм и ги продават с голяма надценка ,но на относително ниска цена.Например един Мепс го взема за 4лв. и го продава за 5лв.Една друга блесна я взема за 0.50ст. и я продава за 3лв.На оригинала лев печалба,на другата два и половина :wink: Отиваш в магазина и гледаш две уж еднакви блесни ама едната с два лева по-скъпа.Викаш си -ми за тези два лева ще взема захранка например.И в резултат имаш прекрасно парче ламарина вместо уловиста блесна.

П.П.Цените са само за да дам примера.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

А освен това Робинсона далеч не е същата :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Павел Иванов написа:А освен това Робинсона далеч не е същата :idea:
Е как не е.На пръв поглед е същата в кое е разликата.За мен си приличат коренно.Сляп ли съм? :lol: :wink: :lol:
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Коренно могат само да се различават :D Тук главна роля играе материала от който е направено листото на блесната, огъването на ухото на оста и огъването на самото листо :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

zapalen_92 написа:......Сляп ли съм? :lol: :wink: :lol:
Ами явно освен плуването требва да ти се препоръча да хапваш повечко моркови ! Подобрявали зрението :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Павел Иванов написа:
zapalen_92 написа:......Сляп ли съм? :lol: :wink: :lol:
Ами явно освен плуването требва да ти се препоръча да хапваш повечко моркови ! Подобрявали зрението :roll:
Вече взе да се ебаваш с мене майче????Някой път просто незнаете кога да спрете.(ГРАНИЦА ЗА ВАС НЯМА ЛИ)?!?
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

За успешни е ама тука допродължавам за Робинзона.
Днес телефона звъни(алармата) в 5:20.Глася се ям земам такъмите и айде на корекцията (река Росица)за щука.Отивам и с първото мятане нещо за закача на блесната Робинзон Гепард започна да шляпа и няма 5 секунди и се откачи.Голям яд :twisted: Нищо аз не се отказвам и продължавам с мятането.Един час нищо и по едно време ми одари ето това:
Изображение
Изображение
Изображение
Голям кеф сефтосах Робинзона :)Ето още малко снимки :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Робинзона уловиста блесна за щука :lol: :lol:
Изображение
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

Здравеи запален_92 то чожек дан те запали по тея блесни че и тема си отжорил тук :) но няма лошо.
А според мен мепса и робинсона се еднакжо уложисти преди имах една такажа мепс и си ловеше все толкожа колкото тея на робинсон.
А zapalen_92 знаеш ли зашто ти се откачат мн пити щуките защото ловиш с мн мека пръчка.Тя е перфектна за костур кефал но не и за щука.
Може тея дни да отидем за помятаме ако изкаш.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

vladi_ написа:Здравеи запален_92 то чожек дан те запали по тея блесни че и тема си отжорил тук :) но няма лошо.
А според мен мепса и робинсона се еднакжо уложисти преди имах една такажа мепс и си ловеше все толкожа колкото тея на робинсон.
А zapalen_92 знаеш ли зашто ти се откачат мн пити щуките защото ловиш с мн мека пръчка.Тя е перфектна за костур кефал но не и за щука.
А ти си?Имаш ли скайп ако имаш пиши на лични там да се разберем.И въдицата защо да ми е мека въдицата акцията й е 20-40 грама.Не е ли точно за блесни и воблери?Макар че е 1.80 ако това е проблема да ама да е мека?Или?
Ако темата не трябва да е тук я местя в успешни кажете само и я местя?Пиши лични за скайп :)
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Метнах я в успешни кажете ако трябва да я изтрия тук?
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Щуките там имат много добра украска, само това казвам, а Робинзон да го духат под вода.
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Запален, много ще има да ловиш докато разбереш за кво иде реч. Щуката е пасивен хищник. За разлика от Бялата, тя е активен. Пасивноста се изразява в атака от засада, за това и е такава природата. На вътре има и едри и дребни екземпляри- делба на територии. Друго температурата, нивото и атмосферните усл- я на водата, променят стоенето на плевелните риби , а хищните просто се нъвъртат около тях и ги следват устремено, нали това ядат или ние така мислим. А пък иначе. В реките щуката си държи всякви територии, хващал съм и на чисто каменисто дъно щука, е ли преходна риба .................. тогава или обитава мястото? :roll: Знае ли човек...... рибешка работа. :!:
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

zapalen_92 написа:
vladi_ написа:Здравеи запален_92 то чожек дан те запали по тея блесни че и тема си отжорил тук :) но няма лошо.
А ти си?Имаш ли скайп ако имаш пиши на лични там да се разберем.И въдицата защо да ми е мека въдицата акцията й е 20-40 грама.Не е ли точно за блесни и воблери?Макар че е 1.80 ако това е проблема да ама да е мека?Или?
Ако темата не трябва да е тук я местя в успешни кажете само и я местя?Пиши лични за скайп :)
То акцията може и 70гр да е и пак да е мека пръчката!кастинга няма значение!не ти знам пъчката, но ако е с по-лигав връх, може и да е прав колегата.... а че си за по-дълга(което също дава предимство при засичане)спор няма:roll:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Запален,незнам кой сляп и кой моркови ше яде,ама прочети малко за блесните Мепс и после прочети малко за блесните на Робинсън и останалите подобни марки/ако въобще намериш нещо/.Ще разбереш къде са разликите и от къде идват разликите в цените на уж две еднакви блесни.Единственото копие на блесна,която лови наравно с оригинала си е копието Алба на оригиналните клатушки на Абу Гарсиа - Тоби.Става дума за риболов на чернокоп и лефер.За другите риби немога да кажа,но предполагам,че й распера и бялата риба си ги харесват тея блесни.

Относно блесните на Мепс,ще ти дам едно жокерче,потърси в риболовните магазини като начало ето тази книжка:

Изображение

Също в нета има доста филмчета,най-вече руски.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”