За/против за монтаж с две куки?

Модератор: sapuna

Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Re: За/против за монтаж с две куки?

Мнение от петър власев »

Айде и да пишеш кво е станало ,води си и записки :smt090 и ни съ отчайвай
я чувствась себя очен хорошо
Stanislav Stanev
новобранец
новобранец

Мнение от Stanislav Stanev »

Първо трябва да уточниш каква риба ще ловиш, но като цяло няма нужда от втора кука - просто можеш да хвърлиш още една въдица на плувка - едната я оставяш близо или още по-добре на дъното, а с другата експериментираш с дълбочина и стръв.
А иначе не съм съвсем съгласен с колегите, които с лека ръка отхвърлят монтажът с две куки - аз използвам повод с две паралелно вързани куки (единия е по-дълъг от другия за да не се оплитат), при риболов на черна мряна на "влашка плувка". Черната мряна е много претенциозна риба по отношение на стръвта - просто в течение на деня тя сменя на няколко пъти предпочитанията си. Затова често при по-ниска интензивност от страна на рибата слагам двоен повод с различна стръв.

Наслука
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Влашка плувка си е на дъно, а не риболов на плувка.
Stanislav Stanev
новобранец
новобранец

Мнение от Stanislav Stanev »

напълно наясно съм с това - говорех по принцип за монтажа с две куки
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Stanislav Stanev написа:
напълно наясно съм с това - говорех по принцип за монтажа с две куки
Две куки " на плувка" и две куки " на дъно" , са две съвсем различни неща :idea: :idea: :idea:
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Специално за 2 куки на дъно е безмислено,макар и да съм хващал доста риби на горна кука.В зависимост от дистанцията и начина на поставяне на въдицата горната кука в повечето случаи става долна и дефакто е излишна.За да бъде наистина горна кука трябва да се хвърля на близо и въдицата да е изправена.Дали има нужада от 2 куки то по същата логика може да има нужда от 10.Така ще сложим повече стръв. :lol: Затова е най добре една и ако е горна да е със стопери да сваля долу рибата за да не се закача тежеста.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Абсолютно съм съгласен че като става дума за едра риба (шаран , амур, сом, щука, бяла риба...) не само че е желателно , ами и е наложително куката да е само една! Втората кука само може да създаде проблеми със закачки , с уплитания , пък включително и ядове при кепчосването!!! От друга страна , при риболов "на дъно" на костури и каракуди ( отпред олово и отзад куки) , винаги използвам две куки. Особенно ако се нацели ятото с костурите , повече от половината вадения са с по две риби 8) 8) 8)
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

като гледам какви "мъдри" мнения има, се чудя как още някои не са започнали да си правят чепаретата за сафрид с една кука... :shock:
Брат напиши твоето мнение,за чуждите не се претеснявай.Придържайте се към темата или изобщо не пишете.
snegk

Мнение от snegk »

Относно това,че има чепарета за даден вид риболов,не значи,че са удачни или правилни за всички модели риболов. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Случва се да ловим пролетен уклей /в много висока вода/ в дунав с дори и повече от 2 куки, също и сабица, но в затворен водоем мисля че е излишно и повече ще пречи. В течаща вода, при наличие на многобройни и конкуриращи се за стръвта дребни риби е ефективно!!! При висока вода, силно течение уклея сменя дълбочината в която се движи стотици пъти за ден.....спестява доста празни замятания...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”