Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

За/против за монтаж с две куки?
Модератор: sapuna
- петър власев
- разбира нещата
Re: За/против за монтаж с две куки?
Айде и да пишеш кво е станало ,води си и записки
и ни съ отчайвай

я чувствась себя очен хорошо
-
- новобранец
Първо трябва да уточниш каква риба ще ловиш, но като цяло няма нужда от втора кука - просто можеш да хвърлиш още една въдица на плувка - едната я оставяш близо или още по-добре на дъното, а с другата експериментираш с дълбочина и стръв.
А иначе не съм съвсем съгласен с колегите, които с лека ръка отхвърлят монтажът с две куки - аз използвам повод с две паралелно вързани куки (единия е по-дълъг от другия за да не се оплитат), при риболов на черна мряна на "влашка плувка". Черната мряна е много претенциозна риба по отношение на стръвта - просто в течение на деня тя сменя на няколко пъти предпочитанията си. Затова често при по-ниска интензивност от страна на рибата слагам двоен повод с различна стръв.
Наслука
А иначе не съм съвсем съгласен с колегите, които с лека ръка отхвърлят монтажът с две куки - аз използвам повод с две паралелно вързани куки (единия е по-дълъг от другия за да не се оплитат), при риболов на черна мряна на "влашка плувка". Черната мряна е много претенциозна риба по отношение на стръвта - просто в течение на деня тя сменя на няколко пъти предпочитанията си. Затова често при по-ниска интензивност от страна на рибата слагам двоен повод с различна стръв.
Наслука
-
- фен клуб-скобар
Влашка плувка си е на дъно, а не риболов на плувка.
-
- новобранец
напълно наясно съм с това - говорех по принцип за монтажа с две кукиВлашка плувка си е на дъно, а не риболов на плувка.
-
- учете се от него
Две куки " на плувка" и две куки " на дъно" , са две съвсем различни нещаStanislav Stanev написа:напълно наясно съм с това - говорех по принцип за монтажа с две кукиВлашка плувка си е на дъно, а не риболов на плувка.

-
- и господ не е толокова добър
Специално за 2 куки на дъно е безмислено,макар и да съм хващал доста риби на горна кука.В зависимост от дистанцията и начина на поставяне на въдицата горната кука в повечето случаи става долна и дефакто е излишна.За да бъде наистина горна кука трябва да се хвърля на близо и въдицата да е изправена.Дали има нужада от 2 куки то по същата логика може да има нужда от 10.Така ще сложим повече стръв.
Затова е най добре една и ако е горна да е със стопери да сваля долу рибата за да не се закача тежеста.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него
Абсолютно съм съгласен че като става дума за едра риба (шаран , амур, сом, щука, бяла риба...) не само че е желателно , ами и е наложително куката да е само една! Втората кука само може да създаде проблеми със закачки , с уплитания , пък включително и ядове при кепчосването!!! От друга страна , при риболов "на дъно" на костури и каракуди ( отпред олово и отзад куки) , винаги използвам две куки. Особенно ако се нацели ятото с костурите , повече от половината вадения са с по две риби

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
като гледам какви "мъдри" мнения има, се чудя как още някои не са започнали да си правят чепаретата за сафрид с една кука... 
Брат напиши твоето мнение,за чуждите не се претеснявай.Придържайте се към темата или изобщо не пишете.

Брат напиши твоето мнение,за чуждите не се претеснявай.Придържайте се към темата или изобщо не пишете.
-
- и господ не е толокова добър
Относно това,че има чепарета за даден вид риболов,не значи,че са удачни или правилни за всички модели риболов. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Случва се да ловим пролетен уклей /в много висока вода/ в дунав с дори и повече от 2 куки, също и сабица, но в затворен водоем мисля че е излишно и повече ще пречи. В течаща вода, при наличие на многобройни и конкуриращи се за стръвта дребни риби е ефективно!!! При висока вода, силно течение уклея сменя дълбочината в която се движи стотици пъти за ден.....спестява доста празни замятания...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."