Риболов в дълбоки води!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Re: Риболов в дълбоки води!

Мнение от каридата »

Плетеняка е ментето на палър про 0.12 и съм го дискутирал с Павел Иванов,Беше ми на спининга преди това но много замалко.Каза че е около 0.20 монофил.Незнам дали е потъващо или плаващо.А за влакната на колмик ....то е ясно.Абе като цяло не ги обичам плетеняците.Преди имах на спининга,но повече ги ползвах за да си откачам примамките от колкото за нещо друго. :) Между другогто Мунчо каза че ментака е добър спрямо цената си.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Плетеното което ползвам е на Бъркли,а за монофил ви препоръчвам да ползвате специализираните такива или мачови влакна.Тия които е посочил IDA са много добри влакна,но не са подходящи за този риболов,само може би Axial-a.Влакното трябва да е с почти нулева разтегливост,особено ако ловите на голяма дистанция.А за големи дълбочини добавяйте World Champion на Ван ден Енде,той е по лепкав и храната ще стигне цяла до дъното.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Да бе кви са тияя прешълци със средни пръсти.
за Влакната използвам на браунинг 0.16 и 0.20 и претеняка за който писах по горе.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

аз също ползвам brawning black magic и да ви кажа за момента е перфектно,не съм имал никакви проблеми с него.малко не си одговаря на размера ама това не е много важно.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Фендрела ползвам тънък диаметър 0.12и нещо си
ама е доста еластично .ВИж на браунинг мачовите са твърди от тях има и по тънки ,че тези за фидер са до 0.16 май :supz:
Монофила и има по малко съпротивление по принцип и би трябвало да е по добре с някой тънак но знам ги жребчевските прагове .
Другия път пробвай и друго... Високо вдигнат връх... като на река .До сега там винаги така съм се спасявал и на плиткажи с миди също.
Ползваното влакно беше 0.18 (виждал си го и фидера и влакното).Третото е хранилка та да е правоъгълна или триъгълна.Има едни на корум тип лъжица ама не самозасичащите с ластик ами инлайн. доста плоски с концентрирана тежест.С тях яко стегната и лепкава манджа (на базата на варена стара царевица мляна през машинка +ала бала каквото ти кефне ).А може и метод ( с къс повод) че и забита кука в манджата. Успех
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

ЕЕЕ още един виден фидерист да изакаже мнение(ма то този каяк му изяде акъла) :D :lol: Това за високо вдигнатия връх и на мен ми дойде на акъла но тогава не го пробвах.Ама за Хранилките не можах да разбера защо трябва да са Триъгълни или правоъгълни? :|
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Каридка,според мен причината е в тежината на хранилката.С по-мек връх може да си позволиш да слагаш лека хранилка.Ако ловиш с едни подобия на хранилки с оловна люспа ,на един виден пловдивски производител,няма да споменавам имена,нищо не става.И върха в затворен водоем е почти до повърхноста на водата.Както и на дънните,не знам като гледам повечето ги вирват нагоре,защо ли.Аз знам защо да не се вирват,ама е друг мохабет.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Ми аз ловях с 1,5оз(най мекия който имам),а за хранилките с които ловя в затворени водоеми са едни ефтинджос от по левче от синя пластмаса.Ще пробвам с други хранилки.А триъгълните и четириъгълните ги ползвам за река че по трудно се търкалят по дъното.Трябва да се пробват различни неща ама другия път.а ето я и хранилката на снимката се вижда.Сори за солемината.
Последно промяна от каридата на Чет Окт 02, 2008 8:36 pm, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ами не се вижда
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Изображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

От тях имам и 20,30,40,50 грамови и според мен неса лоши за цената си.Наистина цвета е малко кофти но се лъжат рибите,имам и платики и шарани и морунажи хванати с тази хранилка.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

ЕЕЕ още един виден фидерист да изакаже мнение
:lol: :lol: :lol: тук не знам
(ма то този каяк му изяде акъла)
тук си много прав :supz: :supz: :supz:
но стига спам.Значи забелязал съм , че с "ръбести" хранилки по добре се изпъва ..независимо ,че се лови в язовир.Едно е олекването на хранилката на дълбочина (както споменаха колегите друго е и теченията в големите язовири които си я търкалят храилката независимо от асиметричното утежнение.ПРи едни и същи условия съм пробвал(пак на жребчево само че в плиткото) с ръбеста(30)и кръгла (30) с високо вдигнат...... връх :D и с едната имаше проблем а с другата не.Тогава пробвах и с едни методи с много дълъг черен шлаух дето кати ги натъпчеш стават над 100 гр ама по не бях доволен .Изпъването биваше ама усукваха линията при вадене и много огрубяваха монтажа..
Поздрави :drinkers:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Много ми е интересно ,аз като ловя само с кръгли хранилки и с плетено 0.15 и върхът ми е ниско над водата защо нямам проблем с изпъването.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не само,че е оригинално,а ме е срам да пиша и колко време го ползвам.А колкото до това,че ловиш с тънкия си връх,нищо не означава.Моя е 1oz, а и от връх до връх има разлика,то и затова са различни и цените.Сигурен съм,че е от върха,а той от какъв материал ти е .
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

butnik браво на теб!Уцелил си комбинацията за местат където ловиш.Ние да му мислим :P Ама на жребеца в голяма част от случеите е давало резултат повдигането на върха нагоре.За върховете е така.Като си взех пикерчето на спро очаквах нещо много финно като чувствителност и на въдицата и а върховете а сравнявайки ги с на други я ми фидер върховете на пикера са с върхова акция ( грубо казано :lol: ) а на хеви фидера параболик :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”