Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

такъм за ЗАРГАН
Модератор: sapuna
Re: такъм за ЗАРГАН
Остатавяш 2м от заложената заргана и слагаш едно квадратче стереопор (от този синия,дето го използват за изолация).Срязваш го леко със скалпел от едната страна и го поставяш на кордата.Това се прави за да може да падне лесно стереопора и да не разбере рибата,че има нещо гнило в тази работа.Най много това важи за лаврака,защото е много хитра риба,а той умира за заргани.artoma написа:Мерсисамо е това не го разбрах много
"Оставяш около 2м и слагаш едно малко стереопорче на кордата"
Последно промяна от петър василев на Съб Сеп 25, 2010 6:19 am, променено общо 1 път.
Меси, Vasilev
ше тества задължително, когато ида в Турция 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз първо не съм съгласен с това че повече от 4 метра пръчка не е удобна за водене долу и вадене на рибата дори напротив.даже смятам скоро да си купя една много сериозна според мен 5-метрова пръчка Tica Wonder специално за заргански риболов акцията и е 5-40 и тежи само 197 грама според етикета.по-скоро се чудя на каква машинка биха се спряли професионалистите?? дайте предложения?моля дайте съвет понеже не съм сигурен кое е по-подходящо- плетено влакно или флуорокарбон?
Качествени чепарета Borkata

Дълъг прът над 4 метра , за да можещ да хвърлящ бомбардата навътре. Важно е куката да е малка , поради устата на заргана 

тбК
Преди двегодини бях на почивка в гърция и успях да надърпам доста заргани.Останах много очуден на стръвта която предпочиташе тамошният зарган бял червеи.Та реших да опитам и на нашето черномоие въпросната стръв, успях да хвана само два заргана защото може би не му беше още времете средата на юли.