Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
Лефера си е класика за рибаря.Не е като каята,или сафрида.Ама от дядо знам,че на блесна се лови само като има джурум.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- КИРО
- Обратна връзка:
Та преди час говорих с комшията,беше в събота на Болата,към 4 кг чернокоп / почти към лефера 400-600гр. / .Тези с по-големите лодки пред Калиакра са направили по-хубава работа.Но як мъртвак.
Май много се разприказвах.
Май много се разприказвах.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
kuku написа:5.30 беше часът на първия и не по късно от 6 тоя на колегата.Същата вечер мяткахме двама ,доста по дълго ,на същото място - без успех.Ама пък що трябва да търсиш само тия риби бе Камба!?Вземаш и бомбардите и като се "натърмъчиш" почваш бомбардировки.След като спре зизито на вълноломът аз лично ще го търся зъбатия на новия канал на блесна и на плочата на плувка.
Само нема са отказваш!Ей!То ако беше лесно нямаше да е кеф като хванеш.
За друга риба на морето,освен за чернокоп,да не е лефер,и калкан...мисля,че тая година вече няма да ходя.Лошото е,че истински калкан все още не съм хванал,а чернокопите ги забравих как дърпат и как се откачат даже.

Пъстърва,ако мислиш,че сутринта преди изгрев не съм пробвал...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Ей, добри новини даваш Кире, ама пусто време незнам какво е.
Вчера с целия си акъл влязох в езерото
, сонара щях да настройвам, че като ме метна....................мани мани.
Давам газ тя стои на едно място почти, само пени водата, / за с/у вятъра говоря де/, станах вирвода, даже и не изкарах сонара от куфара. А мотора е 15 кс, не е да речеш някоя чикия от 2.5 и е нов на 15-20 часа е. Ама аз съм си виновен, щото не беше пален от края на август, а аз си влязох с лодката, греби навътре ама за 5-6мин ме закара от Казашко до старото яхтено
, а аз немога да се отдалеча та да запаля. По едно време хвърлих котвата абе с нея ме издухва, а там стърчат разни железа от водата
ужас значи. Е най накрая котвата хвана в нещо и отпочна паленето, ама не стана веднага, 7-8 пъти дръпнах. Така беше само като го палих, чисто нов, хеле запали машинката и мъка срещу вятъра, а немога да дам пълна газ, вдига носа и ще ме обърне. Хванах чалъма по едно време и за 25-30мин изминах разтоянието което ме издуха вятъра за 7-8 мин.
После като излязох незнам в езерото дали имаше толкова вода колкото в лодката
Тя темата не е много за тук ама обяснявам с презумцията, че е добре да си запалиш мотора вънка за секунда, ако не е пален много отдавна.

Та за чернокопа и лефера де, време му е вече трябва да има, ама защо пуста риба се върти около Калиакра, абе да се върти само да я има, ама нямаме агент от Каварна та да докладва за времето там
Е толкова за сега от мен, ще докладвам като приключа днешния ден
ако не, утрешния
Айде наслука на всички
Вчера с целия си акъл влязох в езерото

Давам газ тя стои на едно място почти, само пени водата, / за с/у вятъра говоря де/, станах вирвода, даже и не изкарах сонара от куфара. А мотора е 15 кс, не е да речеш някоя чикия от 2.5 и е нов на 15-20 часа е. Ама аз съм си виновен, щото не беше пален от края на август, а аз си влязох с лодката, греби навътре ама за 5-6мин ме закара от Казашко до старото яхтено

После като излязох незнам в езерото дали имаше толкова вода колкото в лодката

Тя темата не е много за тук ама обяснявам с презумцията, че е добре да си запалиш мотора вънка за секунда, ако не е пален много отдавна.

Та за чернокопа и лефера де, време му е вече трябва да има, ама защо пуста риба се върти около Калиакра, абе да се върти само да я има, ама нямаме агент от Каварна та да докладва за времето там

Е толкова за сега от мен, ще докладвам като приключа днешния ден

Айде наслука на всички
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- КИРО
- Обратна връзка:
Е,от мерак си забравил първото правило.Първо се пали мотора на сушата за 10-15 сек,после буташ лодката,ама ще свикнеш.
А за нашите момчета,и аз нямам идея що са на север,но почнаха и тук да се завъртат.Гледам в събота и неделя ще го бива временцето,та ще се правят проби из залива,и около него.

А за нашите момчета,и аз нямам идея що са на север,но почнаха и тук да се завъртат.Гледам в събота и неделя ще го бива временцето,та ще се правят проби из залива,и около него.
- 1000n
- разбира нещата
Не мога да повярвам, че не изобщо не удря.Камбата написа:Аве...дося бях на вълноломЪТ!Пак без удар.Мисля,че е излишно да споменавам,че търсих лефер и няма да кажа,че мятах само блесните,както обикновено.
Ей,пичове,вземам май мощно да се отказвам от риболова на тая риба.

разбрах, че когато съм хванал рибата не съм направил единственото си неправилно изкарване на блесната, а единственото такова правилно

Та Камба ти бързо ли въртиш макарата, защото аз, когато хванах чернокопа въртях ама направо като луд

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чернокопа е уникално бърза риба.Скоро научих от Бобо,че паламуда бил още по-бърз,ама немога да кажа от опит.Попринцип бавното водене на примамката не представлява интерес за този хищник.Трябва да се върти зверски,или ако ще се води бавно,то да има мощни и енергични дърпания през 3-4метра.Е,пробвам и горе,и долу,и на първи номер Тоби,и на 2-ри,и бързо,и бавно с придръпвания,и на единия край на вълнолома,и на другия,е няма.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- научил се да хвърля
А вечер на плочата какво мога да търся на плувка и сафрид? 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Същото,само дето вчера вечерта за сефте ми се случва на плочата да има страшен вятър и вълни,а отвън да е спокойно.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
Прав е БОБО за паламуда,най бързата риба. Варна - София го взема за 45 мин.Камбата написа:Чернокопа е уникално бърза риба.Скоро научих от Бобо,че паламуда бил още по-бърз,ама немога да кажа от опит.

- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Новини от Царево. Отец Стоян днес следобяд за 2 часа-10паламуда. Съседа 1 паламуд и 4 чернокопа с големината на лефер. Но много риба играела. Утре съм в морето, ще пиша.
Ми нормално е да не се интересува от бавнодвижеща се примамка.Той михлюзинът никога не е виждал риба да плува бавно.Е може ,ама като е бил мнооого малък, та е забравил.В негово присъствие рибите са като ферарита.А която не е - вече не е риба
.
Тая заран повъртях и аз но ... нищо.То си и личеше де.Щом дребни риби плуваха спокойно отгоре какво да очаквам.

Тая заран повъртях и аз но ... нищо.То си и личеше де.Щом дребни риби плуваха спокойно отгоре какво да очаквам.
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Абе колеги тук,във Варна някога появявал ли се е паламуд, ама да е хващан на чепаре или мрежа. За Царево, дето казва колегата, знам какво е, риболовувал съм в Синеморец и разбирам че тази година ще има доста риба. 98г беше годината когато сме изваждали най-много риба, цената и беше паднала на тогавашни 500лв, сега м/у 50ст и лев. Ама риба ви казвам бол, всяка лодка се връщаше пълна, един колега с повреда в мотора докато чакал някой да го върже беше хванал педесетина рибки на чепаре като само го клатил от лодката
Ще си купя днес 2 чепарета, видях по 20лв и тежести по 7, па квото стане, те и за лефер стават.
Дано даде време утре да влезна от "болата". Св.Никола не ми даде при наличие на море, в язовир да риболовувам, строши ми се мотора вчера на Цонево....................................
Та за това питам де, имали реално изваден паламуд тук на север тази или друга година.?
Щото ако има значи пак ще има
Лефера и паламуда се ловят на едно чепаре, така че загуба няма, ама лефера е трудна риба, 5 да хванеш за цял ден на чепаре си е успех.
А може и до Бургас да мръдна, тръгвам в 3 сабайлем
и в 6 вече съм пуснал на "Ченгене скеле", абе пак се размечтах, айде късмет на всички.

Ще си купя днес 2 чепарета, видях по 20лв и тежести по 7, па квото стане, те и за лефер стават.
Дано даде време утре да влезна от "болата". Св.Никола не ми даде при наличие на море, в язовир да риболовувам, строши ми се мотора вчера на Цонево....................................

Та за това питам де, имали реално изваден паламуд тук на север тази или друга година.?
Щото ако има значи пак ще има

Лефера и паламуда се ловят на едно чепаре, така че загуба няма, ама лефера е трудна риба, 5 да хванеш за цял ден на чепаре си е успех.
А може и до Бургас да мръдна, тръгвам в 3 сабайлем

Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- КИРО
- Обратна връзка:
Появява се паламуда,но по-рядко.Но щом си се екипирал,проверката е задължителна.
А лефера е много по-вкусен от паламуда.Така,че повече лефер търси.
А лефера е много по-вкусен от паламуда.Така,че повече лефер търси.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От лодка се сещам за двама души,които на блесна и на воблер хванаха по 30+ лефера за един ден тази година.След това имаше спад,но отново задоволително.Кви са тея нямам удар,една риба,две риби? 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.