Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!

Мнение от КИРО »

Лефера си е класика за рибаря.Не е като каята,или сафрида.Ама от дядо знам,че на блесна се лови само като има джурум.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Та преди час говорих с комшията,беше в събота на Болата,към 4 кг чернокоп / почти към лефера 400-600гр. / .Тези с по-големите лодки пред Калиакра са направили по-хубава работа.Но як мъртвак.
Май много се разприказвах. :D
Изображение

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

kuku написа:5.30 беше часът на първия и не по късно от 6 тоя на колегата.Същата вечер мяткахме двама ,доста по дълго ,на същото място - без успех.Ама пък що трябва да търсиш само тия риби бе Камба!?Вземаш и бомбардите и като се "натърмъчиш" почваш бомбардировки.След като спре зизито на вълноломът аз лично ще го търся зъбатия на новия канал на блесна и на плочата на плувка.
Само нема са отказваш!Ей!То ако беше лесно нямаше да е кеф като хванеш.

За друга риба на морето,освен за чернокоп,да не е лефер,и калкан...мисля,че тая година вече няма да ходя.Лошото е,че истински калкан все още не съм хванал,а чернокопите ги забравих как дърпат и как се откачат даже. :roll:

Пъстърва,ако мислиш,че сутринта преди изгрев не съм пробвал...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Ей, добри новини даваш Кире, ама пусто време незнам какво е.
Вчера с целия си акъл влязох в езерото :( , сонара щях да настройвам, че като ме метна....................мани мани.
Давам газ тя стои на едно място почти, само пени водата, / за с/у вятъра говоря де/, станах вирвода, даже и не изкарах сонара от куфара. А мотора е 15 кс, не е да речеш някоя чикия от 2.5 и е нов на 15-20 часа е. Ама аз съм си виновен, щото не беше пален от края на август, а аз си влязох с лодката, греби навътре ама за 5-6мин ме закара от Казашко до старото яхтено :( , а аз немога да се отдалеча та да запаля. По едно време хвърлих котвата абе с нея ме издухва, а там стърчат разни железа от водата :cry: ужас значи. Е най накрая котвата хвана в нещо и отпочна паленето, ама не стана веднага, 7-8 пъти дръпнах. Така беше само като го палих, чисто нов, хеле запали машинката и мъка срещу вятъра, а немога да дам пълна газ, вдига носа и ще ме обърне. Хванах чалъма по едно време и за 25-30мин изминах разтоянието което ме издуха вятъра за 7-8 мин.
После като излязох незнам в езерото дали имаше толкова вода колкото в лодката :D
Тя темата не е много за тук ама обяснявам с презумцията, че е добре да си запалиш мотора вънка за секунда, ако не е пален много отдавна.
Изображение
Та за чернокопа и лефера де, време му е вече трябва да има, ама защо пуста риба се върти около Калиакра, абе да се върти само да я има, ама нямаме агент от Каварна та да докладва за времето там :wink:
Е толкова за сега от мен, ще докладвам като приключа днешния ден :D ако не, утрешния :D
Айде наслука на всички
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Е,от мерак си забравил първото правило.Първо се пали мотора на сушата за 10-15 сек,после буташ лодката,ама ще свикнеш. :D
А за нашите момчета,и аз нямам идея що са на север,но почнаха и тук да се завъртат.Гледам в събота и неделя ще го бива временцето,та ще се правят проби из залива,и около него.
Изображение

Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Камбата написа:Аве...дося бях на вълноломЪТ! :D Пак без удар.Мисля,че е излишно да споменавам,че търсих лефер и няма да кажа,че мятах само блесните,както обикновено. :lol: Ей,пичове,вземам май мощно да се отказвам от риболова на тая риба. :evil:
Не мога да повярвам, че не изобщо не удря. :roll: Аз съм хващал един единствен чернокоп на блесна, не беше тази година, но емоцията е невероятна - както си въртях макарата колкото мога по-бързо чернокопът направо спря движението на влакното. Аз въртях много бързо, защото не ми хареса как бях хвърлил и исках да изкарам блесната веднага. Тогава си помислих, че хващането на тази риба си е чиста случайност. Едва след като тези дни прочетох статията, чиито линк изпращам http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=56
разбрах, че когато съм хванал рибата не съм направил единственото си неправилно изкарване на блесната, а единственото такова правилно :D
Та Камба ти бързо ли въртиш макарата, защото аз, когато хванах чернокопа въртях ама направо като луд :shock:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Чернокопа е уникално бърза риба.Скоро научих от Бобо,че паламуда бил още по-бърз,ама немога да кажа от опит.Попринцип бавното водене на примамката не представлява интерес за този хищник.Трябва да се върти зверски,или ако ще се води бавно,то да има мощни и енергични дърпания през 3-4метра.Е,пробвам и горе,и долу,и на първи номер Тоби,и на 2-ри,и бързо,и бавно с придръпвания,и на единия край на вълнолома,и на другия,е няма.

- Лий Улф - 1939 г.
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Teodor »

А вечер на плочата какво мога да търся на плувка и сафрид? :roll:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Същото,само дето вчера вечерта за сефте ми се случва на плочата да има страшен вятър и вълни,а отвън да е спокойно.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Камбата написа:Чернокопа е уникално бърза риба.Скоро научих от Бобо,че паламуда бил още по-бърз,ама немога да кажа от опит.
Прав е БОБО за паламуда,най бързата риба. Варна - София го взема за 45 мин.Изображение
Изображение

Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kiril_bulgaria »

Новини от Царево. Отец Стоян днес следобяд за 2 часа-10паламуда. Съседа 1 паламуд и 4 чернокопа с големината на лефер. Но много риба играела. Утре съм в морето, ще пиша.
Изображение
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Ми нормално е да не се интересува от бавнодвижеща се примамка.Той михлюзинът никога не е виждал риба да плува бавно.Е може ,ама като е бил мнооого малък, та е забравил.В негово присъствие рибите са като ферарита.А която не е - вече не е риба :D .
Тая заран повъртях и аз но ... нищо.То си и личеше де.Щом дребни риби плуваха спокойно отгоре какво да очаквам.
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Абе колеги тук,във Варна някога появявал ли се е паламуд, ама да е хващан на чепаре или мрежа. За Царево, дето казва колегата, знам какво е, риболовувал съм в Синеморец и разбирам че тази година ще има доста риба. 98г беше годината когато сме изваждали най-много риба, цената и беше паднала на тогавашни 500лв, сега м/у 50ст и лев. Ама риба ви казвам бол, всяка лодка се връщаше пълна, един колега с повреда в мотора докато чакал някой да го върже беше хванал педесетина рибки на чепаре като само го клатил от лодката :shock:
Ще си купя днес 2 чепарета, видях по 20лв и тежести по 7, па квото стане, те и за лефер стават.
Дано даде време утре да влезна от "болата". Св.Никола не ми даде при наличие на море, в язовир да риболовувам, строши ми се мотора вчера на Цонево.................................... :(
Та за това питам де, имали реално изваден паламуд тук на север тази или друга година.?
Щото ако има значи пак ще има :D
Лефера и паламуда се ловят на едно чепаре, така че загуба няма, ама лефера е трудна риба, 5 да хванеш за цял ден на чепаре си е успех.
А може и до Бургас да мръдна, тръгвам в 3 сабайлем :D и в 6 вече съм пуснал на "Ченгене скеле", абе пак се размечтах, айде късмет на всички.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Появява се паламуда,но по-рядко.Но щом си се екипирал,проверката е задължителна.
А лефера е много по-вкусен от паламуда.Така,че повече лефер търси.
Изображение

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

От лодка се сещам за двама души,които на блесна и на воблер хванаха по 30+ лефера за един ден тази година.След това имаше спад,но отново задоволително.Кви са тея нямам удар,една риба,две риби? :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”