27,200кг. 158см. р.Марица

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Re: 27,200кг. 158см. р.Марица

Мнение от lorda »

Е хеееее

Гледам великият сомаджия се е намесил в темата :D

Айде пак да ми обясни, как на сома му било вече студени и спрял да гони.
Щото предният път нещо не доразбрах :lol:
аксел написа:Поздравления,за прекрасния улов.Много добър екземпляр,предполагам около 20кг/ако е мъжки/ и 23кг/ако е женски/! :smt041
Па ти много умееш да мериш риби по снимка :lol:
ЕВАЛЬА

Камене, блесната, която виждаш на снимките е подарена от мен на Кръстника (с желание и със заръка да фаща се големи риби с нея) миналата седмица.
Представяш ли си ако на теб взема да ти подаря едно олово кви ще ги вършиш :lol:
Ама няма да го направя щото си надувко :smt082, па и олова не ползвам :wink:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Sharko_92
новобранец
новобранец

Мнение от Sharko_92 »

Евала GODFATHER шапка ти свалям :)
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сома при положение че температурата спадне изведнъж от 24 до 14-15 градуса/както стана миналия месец/ и се задържи три четири дни,просто забравяш за него.Нека да е ясно че визирам температури 14-15градуса и положението на Марица.Благодарение на това че втора седмица времето се задържа хубаво и през деня е 22-24 градуса рибата си е активна.Иди да хванеш сом във петък,след като температурите станат 12-14 градуса.Говоря само за реката,не знам как е по язовирите със кльонкането,но водата когато се застуди отгоре,поради ниските температури и студения вятър,долните слоеве са топли и трябва време за да се охлади нацяло.На дъно,още ще има шансове да взима,но за гоненето,просто става по ленив и бавен заради шибаната температура.Предполагам че става дума за студените дни миналия месец и е нормално че нямаше удари.Може да има единични такива,които са инцидентни,но рибите са бебета по простата причина че са по дребни и стоят до последно в горните слоеве на водата за да се хранят и събират последните слънчеви лъчи,макар и слаби.Това са мой наблюдения и плод на дълги проби и настоятелно обловяване на почти всички места/от Пловдив до Свиленград/ които преди това са давали риби през няколко дни.Имах 26 сома през целия сезон и какво ли не направих за да станат 30,просто се застуди изведнъж и сома се покри а аз останах да чакам следващия сезон.Та значи,ако температурите се задържат над 20те градуса,ще се вадят риби до нова година,но много се съмнявам че ще стане.Ако някой извади сом на изкуственна примамка след тази събота,след като паднат температурите,ще му дам чисто нов спининг и макара - атакувайте Марица !!! ХАЙ -казах :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Krokibg написа:Ако някой извади сом на изкуственна примамка след тази събота,след като паднат температурите,ще му дам чисто нов спининг и макара - атакувайте Марица !!! ХАЙ -казах :idea: :idea: :idea:
Приятел, внимавай какво си пожелаваш :wink:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имаш го,само хвани,но след петък :wink: Ако си много сигурен в успеха след петък,дай да се хванем на вързано :lol: :wink: Днес извадих една щучка 700гр и един кефал на Манолето,на път за Езерово.Но след петък ще се активизират и по-едрите щуки.Думата си е дума обаче и връщане на зад няма.Ако имаш късмет печелиш и това е.Само няма да ходиш по-надоло от Първомай че водата е малка и след Първомай може да се затопля,колкото и слабо да е слънцето.Гледай да си със свидетели а може и да ми звъннеш да пратя някой да те гледа как ловиш,демек със охрана Изображение

аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Още веднъж,браво на майстора!Абсолютно съм съгласен с Кроки този път!!!!!!!!!Всичко,което е казал е напълно вярно!!!
За пример мога да кажа,че на всички места над Пловдив ежедневно се спининговат и то много интензивно, а защо няма удари на сомове??????,ами просто защото Въча е близо и вечер я надуват/а водата е ледена/.Вече втори месец няма интензивни валежи и притоците под Пловдив почти не текат.Обикновенно водата се пуска за последно петък,вечерта.
В събота не пускат централата и водата пада,а в неделя е най-малка и топла/по обед/.Поради маловодието и необичайно топлото време,температурата на водата на Марица на около 30-40км под Пловдив е около 10 градуса повече от тази около града. :idea: Ето защо,Кроки поставя такива изисквания и е напълно прав.Все пак си мисля,че дори и сега сомът атакува блесната на територия,а не защото е гладен и поради тази причина удари на воблери почти няма.Има и още една особенност-през есента сомовете се групират на определени места,където ще зимуват,а точно това чакат и бракониерите/мрежари,бомбаджии,токаджии,търмъкчии и всякакава бракониерска измет/,и е важно момчето/уловило сома/ да пази информацията за себе си!!!!!!Пожелавам му да е жив и здрав и да хване и по-големи! :D
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Стара Видра
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Стара Видра »

GODFATHER написа:
Krokibg написа:Ако някой извади сом на изкуственна примамка след тази събота,след като паднат температурите,ще му дам чисто нов спининг и макара - атакувайте Марица !!! ХАЙ -казах :idea: :idea: :idea:
Приятел, внимавай какво си пожелаваш :wink:
Баце,ама той не е казал на ква цена ще е спининга :lol: ако ще се връзваш на бас,налагай да е поне Спийд МАСТЕР 50-100 :lol:
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Браво градски маиката му е упорството и резултата при тебе не закъсня !!!А аз от месец вече се отказах да въртя и явно съм сбъркал !!А от таз блесничка :D :D имам поне няколко броя но кои ти върти :? :? :?
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

аксел написа:Все пак си мисля,че дори и сега сомът атакува блесната на територия,а не защото е гладен и поради тази причина удари на воблери почти няма.
С това нещо не съм въобще съгласен.
Удари на воблери има но предимството точно на тази блесна е, че може да бъде предложена в близост до сома за разлика от по-голямата част използвани воблери.
Както по-долу си казал, стоянките на сома вече са други и е губене на време да го чакаме да се вдигне да гони.
Сега просто трябва да му метнем пред устата.
Тук вече проличава иснинският майсторлък и познаване на тази риба.

П.П.
Ще те помоля преди да изказваш смехотворни твърдения, че блесната я гонил щото пазел територия, а воблера за да яде, да понатрупаш малко опит в спининга :idea:
В това, че познаваш тази риба и стоянките и не се съмнявам, но за да я уловиш на спининг трябва да знаеш и с какво ловиш (примамка).
А ти определено имаш средновековни и закостенели схващания за различните типове примамки.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

Браво бе Ванка,другият път 30+ :smt041 :smt041
Аватар
gunis
новобранец
новобранец

Мнение от gunis »

Ване, поздрави и от мене пожелавам ти 30+...
-none-
новобранец
новобранец

Мнение от -none- »

Може би през това времена годината сома повече си пада по клатушки или по принцип примамки с по бавна игра имитирайки болна рибка, явно вече не му се гони толкова на добичето,но виждаме до какво води упорството.
10x за рибата
Всичко започна с Делфин 5:)))
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

.Ако някой извади сом на изкуственна примамка след тази събота,след като паднат температурите,ще му дам чисто нов спининг и макара - атакувайте Марица !!! ХАЙ -казах :idea: :idea: :idea:

бате Любо тва само за раиона на Марица покраи Пловдив ли е наДъхвацията или и нии къМ Любимец можеМ да участваме в битката за Първи сом след птък и да имаме шанса за Слава просто се ИнтереСуваМ пък и тва е звеРски яКоо :supz: :supz: :supz: :smt039 :smt039 :smt117 :smt117 :smt102
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ха,ха,ха,там в долния край да извинявате :lol: ама водата докато стигне при вас се позатопля,колкото и да е слабо есенното слънце и температурата на водата е със няколко градуса по-висока - проверено лично с термометър - разлика от мерене до мерене 1:35 минути :lol: :lol: :lol: В момента във който падне пърия дъжд и водата ще се изстуди и помътнее.Ако времето се пооправи и задържи пет-шест дни отново тполо пак ще има шанс но ще са инцидентни удари на риби които ще зазимят по-късно.Те и мечките спят зимен сън,но има такива които заспиват доста след всички.Все пак има някакви шансове,но след многократните ми проверки завършили миналата есен в гонене на 30тата бройка,положението е същото като да си метнал в градската тоалетна - мъртвило !!! Абе,само да завали и мерцедес ще заложа :shock: :lol: :lol: :lol: :wink:

Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ДОЦЕНТА!!!

11 ноември в-к РИБАР!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”