Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

лаврак
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Re: лаврак
Ватусе един приятел от София щеше да го удави лаврак около 7 кила,добре че се е скъсала кордата та да не стане зян и харпуна,та си представям 11 кила как дърпа и като предположа че и макара е нямал на харпуна...малиии 

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Емиле, мнението което изказах за навиците на лаврака, се отнасят изключително само за Черно море. За другите морета нямам наблюдения.
Киро, не мисля, че се заяждаме, просто разискваме и току виж сме родили някоя истина.
Момчиле, видял съм няколко твои трофейни лавраци на снимки и може да се гордееш с тях. Относно борбата за изваждането на едър лаврак, не мисля, че е задължителна макарата /не казвам, че е излишна/, но според мен много по-важно е къде е простреляна рибата и съответно ако е лошо ударена неизменно и борбата се превръща в драма. На мен лично голям лаврак ми е вземал харпуна /разказвал съм историята в другия сайт/, но тогава и аз си бях донякъде виновен защото не прецених силата на добичето.
Булти, благодаря ти! Добре заварил!

Киро, не мисля, че се заяждаме, просто разискваме и току виж сме родили някоя истина.

Момчиле, видял съм няколко твои трофейни лавраци на снимки и може да се гордееш с тях. Относно борбата за изваждането на едър лаврак, не мисля, че е задължителна макарата /не казвам, че е излишна/, но според мен много по-важно е къде е простреляна рибата и съответно ако е лошо ударена неизменно и борбата се превръща в драма. На мен лично голям лаврак ми е вземал харпуна /разказвал съм историята в другия сайт/, но тогава и аз си бях донякъде виновен защото не прецених силата на добичето.

Булти, благодаря ти! Добре заварил!

Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- научил се да хвърля
Точно за това иде реч бат Ванко ако не е ударена както трябва...я това може да се случи на всеки и по всяко време.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
верно ве
..."Марш при бай Мето !" - обикновено тва се чуваше когато те наказваха с арест
...и аз се извинявам 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
колеги здравеите и от мен от скоро посещавам (подводния риболов) тук от добрич сум имам бунгало на фара на шабла гмуркам се от 8-9г. и имам над 30 риби от този вид отстреляни на не повече от 5 метра. В раиона от шабла до камен бряг искам да споделя че харпуна ми е турски боклук от 2 години на сам преди тва бях с един руски ластичен мани мани
че макари нямало че нз кво си всичко е....(подробности) стрелата ми е завързана с въже 3 метра че.... не за тва пиша де. Само да кажа исках че водата не падне ли под 13-14 градуса такава риба не мога да видя ако ште и цял ден да стоя по местата на които сум сигурен че се мярка

6te go mislq
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Начко, добре дошъл!
Това ,което пишеш е доста интересно като информация. Ако имаш желание и добра воля можеш да разкажеш някоя случка, както и да добавиш подробности относно навиците и местообитанията на този вид риба.
Това ,което пишеш е доста интересно като информация. Ако имаш желание и добра воля можеш да разкажеш някоя случка, както и да добавиш подробности относно навиците и местообитанията на този вид риба.
Последно промяна от justinian на Пон Окт 26, 2009 5:08 pm, променено общо 1 път.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
История.... Всичко започна (за лаврака) преди 4 години баща ми е много запален по морския риболов (мрежи парагати лодки и т.н.т) преди да вляза в казармата лятото бях при него.Там се запознах с водолази (рапанджии и харпунджий) до тогава бях влизал само за попчета краи балчик и тук там някои платерина краи шабла малко или много се запалих по подводния риболов като виждах как излизат с по 10-20 кефала за 3-4 часа на куканите но до тогава не бях и чувал за (лаврак).не съм и влизал за (кефалите които виждах по хорските кукани) защото нямах неопрен а тва става края на септември началото на октомври (дати не мога да се сетя може и малко да лъжа) Че.... имах две мрежички подарък от баща ми и с гумената лодка ги засилвах тук и там предимно за кефаловириби тук там някои лефер или карагиоз....както и да е един ден на силен югозапътен вятър пуснах мрежите м/ду малкото море (паметника) и залива с лодкостоянките на нефт и гас (баща ми много ме критикува:морето щяло да вдига и мрежите щели да дадът фира
) тва става около 17:00-18:00ч. след като ги пуснах час два и вятъра се завуртя от североисток както и да е морето (ужас меко казано 3-4 бала) на другия ден с моя парцал (гумената лодка) нямало да стане...(приказки на рибарите там) обаче мое величество дебела глава запалих колата качих лодката и по брега по брега до мрежитеее... надух я аз и цап цап до пъвата тапа хванах въжето обаче вълните много големи и няма как да започна да дърпам в лодката мрежите (тогава се сетих за приказките на колегите там) викам си поне съм влязъл да видя какжо има по въжето по въжето и..квовидя силуети 3,4 както и да е излязох и там на рибарското селище ела да видиш (АМА ТЕ ЕИИИ ТАКИВА ГОЛЕМИ КЕФАЛИ ВИДЯХ ГИ ДА СВЕТЯТ ПО МРЕЖАТА И Т.Н.Т) не извадихме мрежите вупросния ден. на другия ден морето се беше смилило пред моята нетърпимост малко по добре беше извадих аз мрежите ама вътре не са кефалите за които мислих...
пребирам аз лодка мрежи в колата и гас към селището там доиде един стар рибар веско като видя вика тва е лаврак 4 риби бяха по 3-4 килограма. Всичко ок ама мене свърта ли ме.. водата 11 градуса беше аз костюм нямам викам си еи там отивам и нагазвам квото ще да стажа еееее да ама неее... то голям студ беше само докато се пуснах във водата и назад нито въздух ми остана нито кураж 4е как да е намерих един костюм от единия рапанджия 5мм на нз ква куча марка тежести маска и т.н.т харпуна руски ветеран около 70 см стрелата не завързана и... ето колуминацията влизам аз на тва място след около 3 дни морето прекрасно видимост до турция
че.... плувам си в посока мястото с мрежата и на 3.5-4м един камък като кула от дъното се издига на 10см под водата аз .....апнеята ми е около 50сек.
само тва търся гепих се за него и...... голямото чакане.. 2 мин първите 2 риби под водата ми се сториха като китове минаха по краи мен аз само ги подведох (не стрелях нз защо) след 10 мин ситуацията се повтаря само че бяха повече 7-8 може би нз този път стрелнах, в областа на хрилете ударен замръзна направо нито се опита да бяга нито да мръдне започна да слиза кън дъното аз след него хжанах стрелата и като тапа на вън голяма радост беше ама и мн. студ набрах че тва е историята с първия ми лаврак (2.600) с харпун.

6te go mislq
- Диканаров
- кандидат преподавател
Чудесен разказ! Продължавай все така с интересните си преживявания!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво Начко.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Браво колега.
Темата я почистих от излишен спам, а част от мненията бяха преместени
ТУК

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ванка (ватос) разкажи за твоята случка с лаврака че ми е много любопитно
какво се е случило къде ако не е тайна дълбочина, сезон и въобще историята.

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пиша тук, за да не отварям нова тема: значи от около 20 дни до днес виждам вече трето лавраче, всички един калибър 300 - 350 гр. за жалост първото го взех защото беше много мътно и помислих, че е лефер. Молбата ми е да не се стрелят, много са наивни и кротки- да ги оставим да пораснат 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- научил се да хвърля
Единствения начин това да се случи е ако не казваш къде си ги видял,иначе съм с двете ръце "ЗА" !!!
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
да тая година бая ги има и аз доста често виждам такива малки