"Мрън-мрън" по темата "макари"

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя от изброените марки прави най качествени макари според вас

Shimano
183
37%
Daiwa
126
26%
D.A.M.
19
4%
Shakespeare
12
2%
Tica
24
5%
Zebco
8
2%
Abu Garcia
16
3%
Mitchell
38
8%
TUBERTINI
5
1%
Друга марка
58
12%

Общо гласове: 489

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Най-добра марка макари

Мнение от VGS »

А каде забравихте Спро.
Аз имам и Дайва, и Шимано, и ДАМ и Спро. И мога твърдо да кажа , че спрото по нищо не отстъпва на Шиманото. Разбира се говоря за един ценови клас.
За дайвата , шиманото и дам няма да пиша, обсъдили сте ги, Но спро винаги са ме изненадвали.
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Аз гласувах за друга марка не виждам Корморан сред "изтъкнатите марки" на писани по горе!
Изображение
Където качеството е от значение!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

VGS написа:А каде забравихте Спро.
Аз имам и Дайва, и Шимано, и ДАМ и Спро. И мога твърдо да кажа , че спрото по нищо не отстъпва на Шиманото. Разбира се говоря за един ценови клас.
За дайвата , шиманото и дам няма да пиша, обсъдили сте ги, Но спро винаги са ме изненадвали.
Да смо,че шимано което струва колкото спрото то не е шимано :wink: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
kiipo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kiipo »

Имам 2 рйобита които ползвам от 7-8 години,никога не са ме предавали,имам и други :D ,гласувах за шимано,а някои знае ли защо рйоби изчезнаха?
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Аз пък от немай къде ще добавя и марката SERT. Франсетата са направии много добра макара. От три години ги въртя на фидерите и ги ползвам във всевъзможни екстремни условия и не са мръднали!!
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Експлоатирам и Серт,Мичел,Окума,но фаворит ми е Шимано.За другите модели които ползвам не мога да кажа нищо лошо,ловя с тях на мач и фидер,а някои и ползвам за спининг.Големи натоварвания са имали,всяка една от тях има дребни кусури,но като се замисля за колко пари съм ги купувал,остават незабелижими.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Въх как съм пропуснал тая анкета :roll: Ама така става като вчера къркам , днеска бач до сбръч и тъй :roll:
Според мен анкетата ама извъобще не е правилно формулирана ! Трябвало е да се напише коя е най-добрата макара в определен ценови диапазон според съответният списуващ юзер . Значи преди да продължа да щракам да доуточня няколко неща :

1 ) Изцяло съгласен с Ангел ( Ал Капоне за незнаещи името му ! ) !

2 ) Макари не потдържам по никакъв начин освен да ги изплаквам на течаща вода кога много ги намърлям !

Значи тъй , моята класация в ценови диапазон ама реален такъв а не БГ вариант !

До 100$ - Риоби Заубер ! Ако и Риоби като фирма отдавна да не произвеждат макари то в техните заводи се правят на много фирми макарите ! Примерно на базата на Риоби Заубер се правят топ моделите на Куантум , СПРО , Граувел , ПЕНН , Тубертини и пр. и пр. доста от които като придобият неква самоличност кат марка се продават на доста по-високи от 100$ цени . Друг е въпроса че Риоби Заубер е направен на базата на Дайва Кеприкорн ама тва друга бира :lol:
Над 100$ за моят вид риболов има две марки като на първо място слагам Дайва а на второ Шимано което не ми допада по простата причина че има нужда от потдръжка как смазване и чистене след всяко пясъко , кало , водопотапяне до ниво Шимано Туин Пауър . По-горните може и да не им се налагат тез неща ама не съм ползвал таквиз та не коментирам !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

butnik написа:
maximof написа:Хайде и аз да се включал. Имам 1шимано3000гтм супер айро(мачова машина) и една 1тййм дайва 2000 ес серия за фидер модел (модел за сащ) и 2те са Японски и са пърфект. Практикувам риболов на бомбарда булдо(блесна) директен риболов абе сещате се. Шиманото го смених защото започна да ми прави проблеми с канапа НО то не е правено за това за което аз искам а за което е предназначено (за мач такава дайва не съм пипал) но и много много не ходя. С дайвата проблемите по приключиха но (питай патило не старило) като влакното до къде на ръба на шпулата и тн. Най важно е да се подържат макарите (почистване и смазка на 3 (три) риболова максимум) японците го препоръчват и за техните модели (те са по деликатни) за да ви служат по дълго. Проблема на всички макари е че не ги избираме правилно а според джоба маа му. Ефтиното излиза по скъпо. Проблемите стават на бойното поле за съжаление а не в хола на празен ход. Ще ви дам 2 сайта www.japantackle.com и http://www.all-americanoutdoors.com. 1ят е да си сверявате за цена а другия марки различни извън гаражите. Във 2я шимано и дайва не са най скъпи те. Магнезиев корпус за по дълъг живот. Кътайте си такъмите а не в багажника. пс Купих си още 1 дайва емералдас 2506 голяма газърия нахално зелена цвят (муха лай.......нарка :D :D :D ) ама кеф цена няма.
Къде чети,че на три риболова иска смазка,защото на моетоШимано пише да не се отваря 5г. :D
В http://www.japantackle.com най последното отдоло е поддръшка и сервиз препоръчват да не се пръска с WD40. А макарата ти може и да е капсолована но има пробка за смазване. 5год. ако не я ползваш може. И на мен ми звучи чак пък толкова а ама го препоръчват джинките. А иначе саита е хубав лагери предлагат и въобще всичко е Японско оригинал няма 5/6.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

snegk написа:
VGS написа:А каде забравихте Спро.
Да смо,че шимано което струва колкото спрото то не е шимано :wink: :lol: :lol:
E ама представи си какво спро ще е това което струва колкото скъпите модели на шимано
Съгласен съм естественно ,че шиманото са добри но пък има и доста дръги марки които в съответния ценови клас имат своите предимства.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Даааа,Шимано си е Шимано ИзображениеУтре сабалян,като се събудя,някой хакер да вземе да вдигне малко процента на Дайва,че нещо запецна ИзображениеИзображениеИзображение

Павле,аз съм рекламно лице на шимано и взимам процент от продадените макари ИзображениеТи,ако така продължаваш с продажбите и рекламата,ша умреш от глад бре ИзображениеИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
tarkalana
новобранец
новобранец

Мнение от tarkalana »

момчета първата ми макара е марка швепс .модел 1979 год. :D :D :D но имаше риба . а сега и със шимано няяяяяяма.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Krokibg написа:Даааа,Шимано си е Шимано ИзображениеУтре сабалян,като се събудя,някой хакер да вземе да вдигне малко процента на Дайва,че нещо запецна
:lol: :lol: :lol: Като направя съпоставка с предишният ти смислен пост и туй детинско изказване се нещо ме тегли да погледна часът в който си го писал и да го отдам на по-големите градуси прелети в кръвта :wink: :lol: :lol: :lol: Да споделя аз какво виждам в тази анкета ! Значи все повече хора започват да си купуват Дайви въпреки че ги няма на нашият пазар а ако ги има в повечето случаи са морално остарели модели с много завишени цени и да се убеждават в качествата им а не да носят постоянно капаци . То и за туй Шимано си е предпочитана в БГ марка , най-малкото щото вноса и от братска Унгария е и е бил много по-лесен и е трябвало много по-малко да се слага отгоре за да се постигне три пъти по-висока от реалната му цена :lol: Общо взето лигитимноста на първото място в тая анкета е се едно да пуснат в Перник анкета коя кола е по-добра Фолсваген ( в частност Голф :lol: ) , Хонда , Рено , Опел и пр. като и там Хондата ще е на второ място след Голфа ако и да е в пъти по-добра ама това щото отскоро хората ( не всички де а даже напротив ) взеха да свалят капаците и тъй :wink: Реална класация на тези две марки може да се погледне във форумите на упоменатият примерно от МаксимоФ Джапантакле ( имат и англосписуващ такъв ) , Плат и други такива директно от родината на Дайва и Шимано а там класацията и без хакване не е в полза на Шимано както и в други форуми как на БасПро и пр. и пр. където има стотици хиляди РЕАЛНИ потребители от цял свят ! Тъпото в анкети от тоя тип е че се пита много общо "Най-добра марка макари" и за това се дават относителни отговори ! То и за това се чудят хората що примерно упомената по-горе Дайва я има само за Европейският пазар ? Ми много просто , щото само по Европа се обръща внимание на риболова на шаран а в много малка част от нея се ползва и за консумация таз риба . Та то от там и мегасмешното отношение къмто риЙзила на шарана ! Много се кефа кога нашите шаранджии разбрали , не разбрали за какво иде реч ривът за пазенето и пущането на шарана . Ми като погледне човек тоя начин на шарано ризиЙл идва от Англия , страна в която никой не яде шаран щото ги е гнус ! Да ама за чий да плащат сума си кинти кога го ловат шарана по платените гьолове увнаместо да го пуснат и после пак да го хванат ? Същото отношение къмто тая риба е и в Италия , Испания , Франция , в Германия ако случайно решиш да го задържиш то задължително требва да му спукаш канчето . Има и крайности като в САЩ и Австралия където когато шарана или бъфалото достигне прекалено голяма популация в някой водоем то там се пуска бързо разграждащ се токсин който изтребва всичко живо в участъка и след разграждането му и изчистването на умреляците се зарибява ударно с наистина ценни за географската местност видове и тъй .

Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Изображение А,Павле,кво не ти хасерсва на хумора ми бре ИзображениеАм чи само кажи,ще започна да пиша само в 7:30 сабахлан брйе Изображение

Абе,като та знам как ша реагираш,как да не пусна малко фитилаИзображениеНяма да влизам във спорове,но както и да го погледнем,найстина Шиманото преобладава във нашите магазини,докато Дайвата я няма много-много.Това,хубаво но като гледам по риболовните програми,ингилизите на мачовете си слагат 90% Шимано.Хамериканците,като ги гледам и тях,веднага се набива в очи че макарата на пръчките им 90% Шимано.И те,сигурно нямат внос ИзображениеАбе,много бедни хората,пари немат и затова все на Шимано налитат щот е евтино ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Знам бре Любе че ти е кеф да си гукаме по темата бре :lol: Инак точно по тоя въпрос ( Ингилизите = мач риболов ) споделих че анкетата е мега тъпо формулирана ! А до това Хамериканци и 90% Шимано особенно по отношение на пръчките е тука може царевички да рупаш ама отсекъде :wink:

Павел Иванов
snegk

Мнение от snegk »

Павел Иванов написа:
Krokibg написа:Даааа,Шимано си е Шимано ИзображениеУтре сабалян,като се събудя,някой хакер да вземе да вдигне малко процента на Дайва,че нещо запецна
:lol: :lol: :lol: Като направя съпоставка с предишният ти смислен пост и туй детинско изказване се нещо ме тегли да погледна часът в който си го писал и да го отдам на по-големите градуси прелети в кръвта :wink: :lol: :lol: :lol: Да споделя аз какво виждам в тази анкета ! Значи все повече хора започват да си купуват Дайви въпреки че ги няма на нашият пазар а ако ги има в повечето случаи са морално остарели модели с много завишени цени и да се убеждават в качествата им а не да носят постоянно капаци . То и за туй Шимано си е предпочитана в БГ марка , най-малкото щото вноса и от братска Унгария е и е бил много по-лесен и е трябвало много по-малко да се слага отгоре за да се постигне три пъти по-висока от реалната му цена :lol: Общо взето лигитимноста на първото място в тая анкета е се едно да пуснат в Перник анкета коя кола е по-добра Фолсваген ( в частност Голф :lol: ) , Хонда , Рено , Опел и пр. като и там Хондата ще е на второ място след Голфа ако и да е в пъти по-добра ама това щото отскоро хората ( не всички де а даже напротив ) взеха да свалят капаците и тъй :wink: Реална класация на тези две марки може да се погледне във форумите на упоменатият примерно от МаксимоФ Джапантакле ( имат и англосписуващ такъв ) , Плат и други такива директно от родината на Дайва и Шимано а там класацията и без хакване не е в полза на Шимано както и в други форуми как на БасПро и пр. и пр. където има стотици хиляди РЕАЛНИ потребители от цял свят ! Тъпото в анкети от тоя тип е че се пита много общо "Най-добра марка макари" и за това се дават относителни отговори ! То и за това се чудят хората що примерно упомената по-горе Дайва я има само за Европейският пазар ? Ми много просто , щото само по Европа се обръща внимание на риболова на шаран а в много малка част от нея се ползва и за консумация таз риба . Та то от там и мегасмешното отношение къмто риЙзила на шарана ! Много се кефа кога нашите шаранджии разбрали , не разбрали за какво иде реч ривът за пазенето и пущането на шарана . Ми като погледне човек тоя начин на шарано ризиЙл идва от Англия , страна в която никой не яде шаран щото ги е гнус ! Да ама за чий да плащат сума си кинти кога го ловат шарана по платените гьолове увнаместо да го пуснат и после пак да го хванат ? Същото отношение къмто тая риба е и в Италия , Испания , Франция , в Германия ако случайно решиш да го задържиш то задължително требва да му спукаш канчето . Има и крайности като в САЩ и Австралия където когато шарана или бъфалото достигне прекалено голяма популация в някой водоем то там се пуска бързо разграждащ се токсин който изтребва всичко живо в участъка и след разграждането му и изчистването на умреляците се зарибява ударно с наистина ценни за географската местност видове и тъй .
Много си се отнесъл с този пост,гледкай въдиците и макарите а релиса и риболова го остави за хората които го практикуват :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”