Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

shimano-разликите между японското и малоазийското
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: shimano-разликите между японското и малоазийското
Много ми е интересно,и имам желание,да се покаже поне едно шимано,от по-горен клас,счупено от експлоатация!Всеки казва че тази държала толкоз,онази еди колко си,а аз лично повреден от риболов TWIN POWER не съм виждал,ако има колеги които имат таквиз макарета в арсенала си да споделят,все пак да се знае,коя при какви условия поддава!
Павка,всички знаем отношението ти спрямо марката,но не трябва ли малко от малко да се внимава къде си оставяме такъмите,ми защо не си хвърлиш GSM-а в калта,и след това да очакваш да ти служи безпроблемно!Павел Иванов написа: Японският ми Биомастер умря след като поседя съвсем малко в опесъчена вода докато си вадя една тройка от между пръстите докато Малоазийският ми Туйн Пауър умря след като без да искам го настъпих в тинята докато примерно Малоазийската ми Дайва СОЛ е топена освен в тиня и в нормален морски пясък както и в суперфинен черен такъв на Канарските острови като освен че беше заровена в него децата притичаха няколко пъти отгоре и и след изтръскване и изплакване с вода нищо и нямаше
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Хвърлям го , вервай миyzyna написа:...ми защо не си хвърлиш GSM-а в калта,и след това да очакваш да ти служи безпроблемно!

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Айде мола Ви ти се - пак
Павле,основния ми начин при гоненето на сома по Марица е ---------дълго и мъчително киснене във водата,нагазил до кръста
Макарите с които ловя вече всички знаят каква марка са по ред причини!Нито една макара нямам повредена и само ги заменям с нови а старите бойци си почиват заслужено и чакат да ги поразходяако искам !!!Моля те Павка,и в пясък ги оставям и в кал съм ги валял,просто е смешно това твърдение за калта и водата.Когато извадя голяма риба,какво мислиш че правя с пръчката/не си я завирам в задника - да знайш/просто я оставям на брега в пясък или кал,просто това не се гледа,особенно когато е започнало да се стъмнява.Май наистина си в комбина с вносителя на Сол
Викам да ми направиш партия и аз ще почна да ги хваля и да спра да купувам Шимано 
P.S Хи,хи,хи,тама не сетих
Павка,като тръгна да отивам за риба,макарите като разберат че ще има тормоз,направо не искат да говорят с мен.Едната бяга на една страна а другите на друга.Представи си за какво става въпрос,и да се съпоставят нещата реално.Аз ходя за риба нон-стоп и тормозя такъмите постоянно.Това ще рече че съм за риба поне /това е минималната бройка/ 4 дни в седмицата,от които поне два са по за цял ден,от сутринта до минимум 20:00 и дори до 24:00.И на тролинг и на спининг и на отвесена блесна от лодка и на силикони и т.н.Нямам счупило се Шимано,въпреки терора който им налагам.Може да бягат,може да не им се ходи за риба
но след първите минутка -две,им става кеф че съм ги извел на разходка и да знайш,само кви риби вадят,мале мале
За миналата година,написаното не важи,,защото наистина ги бях разредил излетите заради многото проблеми !!!

P.S Хи,хи,хи,тама не сетих

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Павел Иванов
Сори Любе ама не съм комбина с ни един вносител еле па конкретизиран със специално определен модел на дадена марка ! Просто каквото ми трябва си го внасям сам и мога да дам реална съпоставка ! То това май е и основният проблем че бъркам некъде на некои където от доста време вкарват нещо и са успели да го наложат на пазара и спокойно могат да го товарят с надценки между 100 и 300% ! Сори ама надценки от тоя тип не ми аресват ама ич ! Парета се правят и с 10% надценка ( знам от опит ) ама с повече чанч ! Хич не ме кефи да дам няколкостотин долара за макара и да я потдържам като мога да дам двайсет / трийсет и като я потдържам да е дЪ фърст ! Предпочитам като плащам за нещо то да работи без да ме интересува как и без да ме занимава ! Ако не изпълнява тези изисквания то значи че не ми трябва
Колкото и да ми е неприятно мога да си позволя такива "волности"
Пак се повтарям ама преди време бях един от отявлените Дайво противници и това доведе до Шимано епохата ми ( как само звучи
) , през масура ми е кое как се казва затова си купувам по няколко неща от нещо , правя си съпоставка и след като не ми изнасят тия неща си заминават и други ги заменят та така !
пп - специално ти като гледам си тръгнал по много лош път ! Първо видя че ПП е наистина добър брейд и остави на второ място друг такъв който те кефеше ! Сега ще пробваш наистина добри брейдове . След време ще вземеш да си вземеш една Дайва Сертейт , ще половиш си нея известно време и кво ? Ми как кво , Шимано ще загуби един от най-верните си фенове

пп - специално ти като гледам си тръгнал по много лош път ! Първо видя че ПП е наистина добър брейд и остави на второ място друг такъв който те кефеше ! Сега ще пробваш наистина добри брейдове . След време ще вземеш да си вземеш една Дайва Сертейт , ще половиш си нея известно време и кво ? Ми как кво , Шимано ще загуби един от най-верните си фенове

Павел Иванов
Павел Иванов
- malkia_joro
- разбира нещата
Krokibg написа:.....
Пак се подхванахте,като в една друга темаПавел Иванов написа:.....

Ама този път аз съм виновен

Красотата на живота е в това,че продължава.

- krokibg
- учете се от него
Едно е,когато нещо го направи и зглоби квалифициран и образован човек а съвсем друго е,когато го направи някой,който му стоят на главата и го учят постоянно какво да прави и няма никакво образование.Разлика има и тя е очевадна.Старите,направени в Япония макари са и до ден днешен перфектни а правените от Малайзийци са много по-кекави.Проблема е,че и там както и у нас,някой печели за сметка на качеството и вкарва в макарите детайли,които са направени с некачественни материали.
Павка,да оставим сега приказките за цени и разни други неща ! Аз се чудя,как при мен след толкова тормоз,нямам проблеми с тях а при теб и при толкова лек и не .толкова чест риболов са се счупвали от някакъв пясък и кал.Ами,беше споменал и нещо като настъпване ? Настъпи и Сола и ще те питам дали няма да се преебе.
Що се отнася до това,че съм луд фен,е истина.Това неозначава че не ползвам и други марки ! Ползвал съм и ползвам и Дайва,които за жалост са ми правили проблеми.Има добри модели от Марката и това е факт,но и Шимано имат модели,които са с пъти по-добри от Дайвите - факт !!!особенно,когато са правени от Джапанка а не от циганин с 3ти клас килийно образование

Павка,да оставим сега приказките за цени и разни други неща ! Аз се чудя,как при мен след толкова тормоз,нямам проблеми с тях а при теб и при толкова лек и не .толкова чест риболов са се счупвали от някакъв пясък и кал.Ами,беше споменал и нещо като настъпване ? Настъпи и Сола и ще те питам дали няма да се преебе.
Що се отнася до това,че съм луд фен,е истина.Това неозначава че не ползвам и други марки ! Ползвал съм и ползвам и Дайва,които за жалост са ми правили проблеми.Има добри модели от Марката и това е факт,но и Шимано имат модели,които са с пъти по-добри от Дайвите - факт !!!особенно,когато са правени от Джапанка а не от циганин с 3ти клас килийно образование

- Павел Иванов
Сорри Любе ама не ми се почва наново
Старите нам кво си не струват и две стинки съпоставени с новите читави модели без значение за Дайва или Шимано говориме ! Просто изискванията ни са повишени и тъй
пп - за това си го и харесвам СОЛа , настъпвал съм го не само в мека тиня

пп - за това си го и харесвам СОЛа , настъпвал съм го не само в мека тиня

Павел Иванов
Павел Иванов
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Айде,стига,аз също съм фен на Шимано и ама никой не може да ме убеди,че Дайвата е по-добра.Така,че тези спорове са излишни,ама абсолютно излишни.Има разлика в производството на двете места ,в Малайзия се правеха само евтините модели до скоро,явно си ги правят добре,щом са им гласували доверие да правят и макарите от по-горният клас 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
Въртял съм дайви и шимана произведени и в малаазия и в Япония.Има разлика още при самото въртене,това обаче може да се разбере когато има 2 еднакви макари с различно производство.Обаче като се има на изпредвид разликата и в цените,по добре малоазиатско

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
До сега търсехте разликите м/у Япония и Малайзия!Ама човека пита за:
"shimano-разликите между японското и малоазийското",което май ще рече Анадола!
"shimano-разликите между японското и малоазийското",което май ще рече Анадола!

Ползвам шимано малаизия и съм доволен.Коллегата с който ходим заедно е с японско и чесно казано не виждам и не намирам съшествена разлика в двете машинки.
-
- сериозен играч
Искам да помоля Любо "krokibg",да бъде така добър,да внесе яснота относно по-старите,и истински модели на фирмата!Ако друг колега притежава модели от време оно,нека да заповяда,може и снимков материал! 

- krokibg
- учете се от него
На подписа ми излизат на клип всички въпросни шимана от време оно.Имам и GTM,AERO и т.н.Това обаче дето Павката сега го каза,направо ме уби тотално.Биле нищо
Павле,за пореден път те приканвам да гледаш повече тази телевизия където гоните по нея хамсийките и да наблюдаваш внимателно колко човека ловят с тези дето викаш старите които не стрували.И върхара е с мачово шимано и англичаните които ги дават са с Шимана и Руснаците са с Шимано,просто няма равно на него !!! Узунче,като се кача на вилата,ще ги снимам всичките старчоци и ще ги кача.Да видят хората,след толкова години тормоз и толкова извадени риби,какво им има.Просто си стоят в раницата и чакат с нетърпение да ги сложа на някоя пръчка.Готови са за бой веднага,само да им намигна и сами вадят рибата

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Любо,купувам стар модел Страдик или Супер Аеро или Мач модела хикс ли беше забравил съм пак е черна, като Аерото.Сори за спама.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....