shimano-разликите между японското и малоазийското

Модератор: sapuna

yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Re: shimano-разликите между японското и малоазийското

Мнение от yzyna »

Много ми е интересно,и имам желание,да се покаже поне едно шимано,от по-горен клас,счупено от експлоатация!Всеки казва че тази държала толкоз,онази еди колко си,а аз лично повреден от риболов TWIN POWER не съм виждал,ако има колеги които имат таквиз макарета в арсенала си да споделят,все пак да се знае,коя при какви условия поддава!
Павел Иванов написа: Японският ми Биомастер умря след като поседя съвсем малко в опесъчена вода докато си вадя една тройка от между пръстите докато Малоазийският ми Туйн Пауър умря след като без да искам го настъпих в тинята докато примерно Малоазийската ми Дайва СОЛ е топена освен в тиня и в нормален морски пясък както и в суперфинен черен такъв на Канарските острови като освен че беше заровена в него децата притичаха няколко пъти отгоре и и след изтръскване и изплакване с вода нищо и нямаше
Павка,всички знаем отношението ти спрямо марката,но не трябва ли малко от малко да се внимава къде си оставяме такъмите,ми защо не си хвърлиш GSM-а в калта,и след това да очакваш да ти служи безпроблемно!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

yzyna написа:...ми защо не си хвърлиш GSM-а в калта,и след това да очакваш да ти служи безпроблемно!
Хвърлям го , вервай ми :lol: :lol: :lol: В последствие верно че обикновенно ми се налага да си купувам друг ама това ли е най-важното :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Айде мола Ви ти се - пак :lol: Павле,основния ми начин при гоненето на сома по Марица е ---------дълго и мъчително киснене във водата,нагазил до кръста :idea: :!: Макарите с които ловя вече всички знаят каква марка са по ред причини!Нито една макара нямам повредена и само ги заменям с нови а старите бойци си почиват заслужено и чакат да ги поразходяако искам !!!Моля те Павка,и в пясък ги оставям и в кал съм ги валял,просто е смешно това твърдение за калта и водата.Когато извадя голяма риба,какво мислиш че правя с пръчката/не си я завирам в задника - да знайш/просто я оставям на брега в пясък или кал,просто това не се гледа,особенно когато е започнало да се стъмнява.Май наистина си в комбина с вносителя на Сол :D :lol: Викам да ми направиш партия и аз ще почна да ги хваля и да спра да купувам Шимано :roll:

P.S Хи,хи,хи,тама не сетих :wink: Павка,като тръгна да отивам за риба,макарите като разберат че ще има тормоз,направо не искат да говорят с мен.Едната бяга на една страна а другите на друга.Представи си за какво става въпрос,и да се съпоставят нещата реално.Аз ходя за риба нон-стоп и тормозя такъмите постоянно.Това ще рече че съм за риба поне /това е минималната бройка/ 4 дни в седмицата,от които поне два са по за цял ден,от сутринта до минимум 20:00 и дори до 24:00.И на тролинг и на спининг и на отвесена блесна от лодка и на силикони и т.н.Нямам счупило се Шимано,въпреки терора който им налагам.Може да бягат,може да не им се ходи за риба :o :shock: :lol: но след първите минутка -две,им става кеф че съм ги извел на разходка и да знайш,само кви риби вадят,мале мале :mrgreen: :lol: :wink: За миналата година,написаното не важи,,защото наистина ги бях разредил излетите заради многото проблеми !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Сори Любе ама не съм комбина с ни един вносител еле па конкретизиран със специално определен модел на дадена марка ! Просто каквото ми трябва си го внасям сам и мога да дам реална съпоставка ! То това май е и основният проблем че бъркам некъде на некои където от доста време вкарват нещо и са успели да го наложат на пазара и спокойно могат да го товарят с надценки между 100 и 300% ! Сори ама надценки от тоя тип не ми аресват ама ич ! Парета се правят и с 10% надценка ( знам от опит ) ама с повече чанч ! Хич не ме кефи да дам няколкостотин долара за макара и да я потдържам като мога да дам двайсет / трийсет и като я потдържам да е дЪ фърст ! Предпочитам като плащам за нещо то да работи без да ме интересува как и без да ме занимава ! Ако не изпълнява тези изисквания то значи че не ми трябва :idea: Колкото и да ми е неприятно мога да си позволя такива "волности" :twisted: Пак се повтарям ама преди време бях един от отявлените Дайво противници и това доведе до Шимано епохата ми ( как само звучи :lol: ) , през масура ми е кое как се казва затова си купувам по няколко неща от нещо , правя си съпоставка и след като не ми изнасят тия неща си заминават и други ги заменят та така !

пп - специално ти като гледам си тръгнал по много лош път ! Първо видя че ПП е наистина добър брейд и остави на второ място друг такъв който те кефеше ! Сега ще пробваш наистина добри брейдове . След време ще вземеш да си вземеш една Дайва Сертейт , ще половиш си нея известно време и кво ? Ми как кво , Шимано ще загуби един от най-верните си фенове :wink: :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

И сега последно какво- Млайзийско или Японско :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Krokibg написа:.....
Павел Иванов написа:.....
Пак се подхванахте,като в една друга тема :lol: :lol: :lol:
Ама този път аз съм виновен :oops: :oops: :oops: ,защото вчера на пияна глава написах нещо къде не е по темата :oops:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Едно е,когато нещо го направи и зглоби квалифициран и образован човек а съвсем друго е,когато го направи някой,който му стоят на главата и го учят постоянно какво да прави и няма никакво образование.Разлика има и тя е очевадна.Старите,направени в Япония макари са и до ден днешен перфектни а правените от Малайзийци са много по-кекави.Проблема е,че и там както и у нас,някой печели за сметка на качеството и вкарва в макарите детайли,които са направени с некачественни материали.

Павка,да оставим сега приказките за цени и разни други неща ! Аз се чудя,как при мен след толкова тормоз,нямам проблеми с тях а при теб и при толкова лек и не .толкова чест риболов са се счупвали от някакъв пясък и кал.Ами,беше споменал и нещо като настъпване ? Настъпи и Сола и ще те питам дали няма да се преебе.

Що се отнася до това,че съм луд фен,е истина.Това неозначава че не ползвам и други марки ! Ползвал съм и ползвам и Дайва,които за жалост са ми правили проблеми.Има добри модели от Марката и това е факт,но и Шимано имат модели,които са с пъти по-добри от Дайвите - факт !!!особенно,когато са правени от Джапанка а не от циганин с 3ти клас килийно образование ИзображениеИзображение

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Сорри Любе ама не ми се почва наново :wink: Старите нам кво си не струват и две стинки съпоставени с новите читави модели без значение за Дайва или Шимано говориме ! Просто изискванията ни са повишени и тъй :wink:

пп - за това си го и харесвам СОЛа , настъпвал съм го не само в мека тиня :D

Павел Иванов
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Айде,стига,аз също съм фен на Шимано и ама никой не може да ме убеди,че Дайвата е по-добра.Така,че тези спорове са излишни,ама абсолютно излишни.Има разлика в производството на двете места ,в Малайзия се правеха само евтините модели до скоро,явно си ги правят добре,щом са им гласували доверие да правят и макарите от по-горният клас :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

Въртял съм дайви и шимана произведени и в малаазия и в Япония.Има разлика още при самото въртене,това обаче може да се разбере когато има 2 еднакви макари с различно производство.Обаче като се има на изпредвид разликата и в цените,по добре малоазиатско :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

До сега търсехте разликите м/у Япония и Малайзия!Ама човека пита за:
"shimano-разликите между японското и малоазийското",което май ще рече Анадола! :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Ползвам шимано малаизия и съм доволен.Коллегата с който ходим заедно е с японско и чесно казано не виждам и не намирам съшествена разлика в двете машинки.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Искам да помоля Любо "krokibg",да бъде така добър,да внесе яснота относно по-старите,и истински модели на фирмата!Ако друг колега притежава модели от време оно,нека да заповяда,може и снимков материал! :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

На подписа ми излизат на клип всички въпросни шимана от време оно.Имам и GTM,AERO и т.н.Това обаче дето Павката сега го каза,направо ме уби тотално.Биле нищо :shock: Павле,за пореден път те приканвам да гледаш повече тази телевизия където гоните по нея хамсийките и да наблюдаваш внимателно колко човека ловят с тези дето викаш старите които не стрували.И върхара е с мачово шимано и англичаните които ги дават са с Шимана и Руснаците са с Шимано,просто няма равно на него !!! Узунче,като се кача на вилата,ще ги снимам всичките старчоци и ще ги кача.Да видят хората,след толкова години тормоз и толкова извадени риби,какво им има.Просто си стоят в раницата и чакат с нетърпение да ги сложа на някоя пръчка.Готови са за бой веднага,само да им намигна и сами вадят рибатаИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Любо,купувам стар модел Страдик или Супер Аеро или Мач модела хикс ли беше забравил съм пак е черна, като Аерото.Сори за спама.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”