Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Видове пелети
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Видове пелети
лошото при тези комбинации е че не можеш да разбереш на кое от двете кълве 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
IDA как се казва тази книга дето си я снимал
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- учете се от него
Никак не се казва, казва се Алън Скоторн- петкратен световен шампион (индивидуално, и единствен в света с толкова световни титли) по риболов "на плувка" ( тогава, когато е писана статията, беше само "трикратен")!!! Имам удоволствието, да го познавам лично, него, Боб Нъд и Уил Райзън. Съпругата му се казва Сандра Скоторн- световен шампион (жени) по риболов "на плувка".!!!dunavski написа:IDA как се казва тази книга дето си я снимал

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да, да кариерата и семейното положение на Алън Скотърн я знам, но тази статия дето си я качил доколкото виждам е от книга или списание или пък автора може да е Скотърн ........ незнам затова та питах, а не кого познаваш и кого неIDA написа:Никак не се казва, казва се Алън Скоторн- петкратен световен шампион (индивидуално, и единствен в света с толкова световни титли) по риболов "на плувка" ( тогава, когато е писана статията, беше само "трикратен")!!! Имам удоволствието, да го познавам лично, него, Боб Нъд и Уил Райзън. Съпругата му се казва Сандра Скоторн- световен шампион (жени) по риболов "на плувка".!!!dunavski написа:IDA как се казва тази книга дето си я снимал
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- учете се от него
В края 2001 година започна да излиза едно списание, нещо като притурка на " Български РИБОЛОВЕЦ", под името "Мач РИБОЛОВ плюс". Излязоха само три броя, от които аз има 2-ри и 3-ти бройdunavski написа:IDA как се казва тази книга дето си я снимал

Поздрави!
-
- учете се от него
Другия начин за закрепване на пелети към куката, е със специални силиконови пръстенчета
С тях може да се прикрепи към стеблото на куката или куката да се забие в ухото на пръстенчето, а пелета- в него

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За меките,тези които съм снимал няма нужда,поне така пише на тях,за мач,щека.
-
- и господ не е толокова добър
Твърдите пелети ги пробивайте и на косъм.Тези силикони стават прекалено плътно до куката и всяка закачена риба е на късмет.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него
За меките е ясно, те са си специално направени за набождане на кука, обаче в Карлово няма такива "екстри", даже пръстенчетата ги докараха, щото аз ги поръчахbutnik написа:За меките,тези които съм снимал няма нужда,поне така пише на тях,за мач,щека.

-
- и господ не е толокова добър
Взимам два размера пилети,малки и големи.Малките в захранката големите на косъм.Малките също ставатн,но за дребни риби.Не е казано,че на малките не може да удари голям,но докато удари малките изпреварват.С малките съм ловил на плувка,първо ги пробивам странично и ги слагам деректно на куката,но куката поне 8 номер.Големите пелети които имам в момента са 24мм. на 3 см.и на тях имам доста шаранчета под кило.Явно като се накиснат и малките свалят до като им стане удобна за лапкане. Най важното при риболов на косъм е куката да е съобразена със стръвта,това важи особено ако се използват селиконови косъми или пръстени. Също е много важно къде на куката ще се сложи стръвта 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
Като стане въпрос за пелети ... мисля че скоро няма да се наложат като цало в България .. както и протеиновите топчета.. А като говорим за цената.. купих си саме вендъж на ванде-енде .. 13 лева за килограм .. е смешно.. и прекалено скъпо.. кат сметнеш кви материали има в пелетите.. всъщност те са само за балъци.. ако си направите сами пилети от кюспе и други семена според сезона .. ще имат и по голям ефект.. да неговорим че квото и да сложиш в тоз килограм .. няма да ти излезе повече от 0,50 -1.50 лв за килограм . По този начин ще можете и да си храните на спокойствие.. и несе заблуждавайте че купените може да имат по-голям ефект. Неслушайте бачо Илия и снегк .. те са богати 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
С тази кутия която съм си взел и струва 10лв изкарвама един сезон.А белия червей за един риболов ми е толкова.Особено сега като се затопли времето.Така,че не е богаташко,а вместо да си правиш в магазините където продават фуражна храна за животни има гранули-пелети за зайци,коне и те стават за риболов,да не казвам,че има производители на захранки които само ги пакетират и продават като техен продукт.