Видове пелети

Модератор: Paublo_Eskobar

milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Видове пелети

Мнение от milo69 »

лошото при тези комбинации е че не можеш да разбереш на кое от двете кълве :D
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

IDA как се казва тази книга дето си я снимал
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

dunavski написа:IDA как се казва тази книга дето си я снимал
Никак не се казва, казва се Алън Скоторн- петкратен световен шампион (индивидуално, и единствен в света с толкова световни титли) по риболов "на плувка" ( тогава, когато е писана статията, беше само "трикратен")!!! Имам удоволствието, да го познавам лично, него, Боб Нъд и Уил Райзън. Съпругата му се казва Сандра Скоторн- световен шампион (жени) по риболов "на плувка".!!! :wink:
Изображение
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

:D :D :D Голям :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Изображениена тези нямам отказ досега.Особено при по студено време.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

петко стоянов написа::D :D :D Голям :wink:
Да :idea:
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

IDA написа:
Никак не се казва, казва се Алън Скоторн- петкратен световен шампион (индивидуално, и единствен в света с толкова световни титли) по риболов "на плувка" ( тогава, когато е писана статията, беше само "трикратен")!!! Имам удоволствието, да го познавам лично, него, Боб Нъд и Уил Райзън. Съпругата му се казва Сандра Скоторн- световен шампион (жени) по риболов "на плувка".!!! :wink:
Да, да кариерата и семейното положение на Алън Скотърн я знам, но тази статия дето си я качил доколкото виждам е от книга или списание или пък автора може да е Скотърн ........ незнам затова та питах, а не кого познаваш и кого не
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

В края 2001 година започна да излиза едно списание, нещо като притурка на " Български РИБОЛОВЕЦ", под името "Мач РИБОЛОВ плюс". Излязоха само три броя, от които аз има 2-ри и 3-ти брой :wink: Статиите за пелетите и за фидер на торен червей , са от там :idea:
Поздрави!
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Другия начин за закрепване на пелети към куката, е със специални силиконови пръстенчета :idea: С тях може да се прикрепи към стеблото на куката или куката да се забие в ухото на пръстенчето, а пелета- в него :idea: :idea:

Изображение
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

За меките,тези които съм снимал няма нужда,поне така пише на тях,за мач,щека.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Твърдите пелети ги пробивайте и на косъм.Тези силикони стават прекалено плътно до куката и всяка закачена риба е на късмет.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:За меките,тези които съм снимал няма нужда,поне така пише на тях,за мач,щека.
За меките е ясно, те са си специално направени за набождане на кука, обаче в Карлово няма такива "екстри", даже пръстенчетата ги докараха, щото аз ги поръчах 8) А другите ( тия на картинката по-горе са 8мм., шаранджийски на СЕНЗАС), трябва предварително да се подготвят( от вечерта) и отделно да се гледат, дали не са "плуващи", ако са такива, трябва да се постиснат с пръсти преди да се забодът на куката (повечето от видовете пелети са "плуващи") Днес гледах едни много финни бургийки, дето сигурно ще стават за тях, ама последния път ловихме основно "на плувка" и с куки номер 16, поводи 0.10/0.112- "косъма" ми изглежда малко стряскащо за такъв фин монтаж :roll:
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Взимам два размера пилети,малки и големи.Малките в захранката големите на косъм.Малките също ставатн,но за дребни риби.Не е казано,че на малките не може да удари голям,но докато удари малките изпреварват.С малките съм ловил на плувка,първо ги пробивам странично и ги слагам деректно на куката,но куката поне 8 номер.Големите пелети които имам в момента са 24мм. на 3 см.и на тях имам доста шаранчета под кило.Явно като се накиснат и малките свалят до като им стане удобна за лапкане. Най важното при риболов на косъм е куката да е съобразена със стръвта,това важи особено ако се използват селиконови косъми или пръстени. Също е много важно къде на куката ще се сложи стръвта :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Като стане въпрос за пелети ... мисля че скоро няма да се наложат като цало в България .. както и протеиновите топчета.. А като говорим за цената.. купих си саме вендъж на ванде-енде .. 13 лева за килограм .. е смешно.. и прекалено скъпо.. кат сметнеш кви материали има в пелетите.. всъщност те са само за балъци.. ако си направите сами пилети от кюспе и други семена според сезона .. ще имат и по голям ефект.. да неговорим че квото и да сложиш в тоз килограм .. няма да ти излезе повече от 0,50 -1.50 лв за килограм . По този начин ще можете и да си храните на спокойствие.. и несе заблуждавайте че купените може да имат по-голям ефект. Неслушайте бачо Илия и снегк .. те са богати :lol:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

С тази кутия която съм си взел и струва 10лв изкарвама един сезон.А белия червей за един риболов ми е толкова.Особено сега като се затопли времето.Така,че не е богаташко,а вместо да си правиш в магазините където продават фуражна храна за животни има гранули-пелети за зайци,коне и те стават за риболов,да не казвам,че има производители на захранки които само ги пакетират и продават като техен продукт.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”