колебая се между няколко макари

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: колебая се между няколко макари

Мнение от kosatkata »

Колега ако има нещо което си установил , че не е наред с тези макари на Мичел го кажи.Аз имам малко по долния клас http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=465 и на първо четене което значи впечатленията ми са очарователни за тази цена на макарата.Много плавно и мазно въртене , добър аванс , не намирам разлика в луфтовете като ги сравнявам примерно с Ексейджа на Шимано и перфектно редене на влакното.Казвам това понеже притежавам и двете.Не мога да направя сравнение с Абу Гарсиято защото не съм я виждал , но предполагам че и тя ще е нещо такова.Когато пишете обосновете се.Успех на колегата с избора на макара.Поне аз смятам че която макара от досега изброените да вземе няма да сбърка.
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

не съм ловил с нея,но съм я виждал и въртял.Впечатлението ми е ,че за такчв клас и цена трябва да е поне двапъти по-добра.Шпулата "играе",лакирана е кофти...дано някой който е ловил с нея сподели,но и с намалението не бих я купил.Абу и мичел са под една"шапка ",но и двете марки вече нямат нищо общо с миналото си..за съжаление :axe:
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Прав си колега Стоянов за ABU GARCIA и MITCHELL , не са предишните,но и SHAKESPEARE също е закупен от този консорциум PURE FISHING.През 1999 година ABU GARCIA имаха модел SUVERAN,който и до сега е ненадминат по качество на изпълнение и показатели.Съжалявам ,че не можах да си го купя. Вече този модел не се произвежда. От скоро в България предлагат една нова френска марка PEZON & MICHEL и по мнението на познати колеги мачовият им модел- REDOTABLE FR 300 MATCH е бил доста приличен.Надявам се скоро лично да се убедя в това (очи да видят и ръка да пипне).
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

beis написа:подкрепям колегата butnik за мен идеалната комбинация сапоставена цена качество и то за мачов риболов е
SHIMANO EXAGE 3000 мачова шпула,задна авансова система и барзооборотна
И аз имам такава-супер е!!!
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

:smt023 :smt023
Изображение Изображение Изображение Изображение
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

петко стоянов написа:не съм ловил с нея,но съм я виждал и въртял.Впечатлението ми е ,че за такчв клас и цена трябва да е поне двапъти по-добра.Шпулата "играе",лакирана е кофти...дано някой който е ловил с нея сподели,но и с намалението не бих я купил.Абу и мичел са под една"шапка ",но и двете марки вече нямат нищо общо с миналото си..за съжаление :axe:
Тук си в голяма грешка, може би това е макарата, на която шпулата играе най-малко. Ако си забелязал самото поставяне на шпулата е по друг начин, а не като на всички останали макари. Специално моята не мърда въобще и въобще не мога да споделя твоето мнение, защото макарата е перфектна. А защо е намалена не мога да знам, но мисля, че като свърши промоцията отново ще си е на старата цена.
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Колега Петко Стоянов , Мичелите са намалени защото излязоха новите модели и от фирмата ги разпродават , разбира се и ние правим това .Съвсем нормална практика . Истина е ,че може да се иска повече от външнив вид , но пък щом я продават от 4-5 години тази макара значи хората я харесват . Колко макари има на пазара с такива обороти . И Нещо за Шимано - И там нещата не са много читави ,с тези ефтините модели дето ги напускаха доста проблеми си имат . Шимано имат няколко модели които винаги ще си останат Класика : Страдик , Super GTM , ТTwin power , но стария , не знам дали има нов . Така че , нещата навсякъде са еднакви , а модела на Абу e прекрасен , с алуминиево тяло , супер качествени лагери и тн.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
петко стоянов

Колега Видракс,трябва още да падне цената,за да отговори на качеството...а със шимано нема начин да сравняваш....поне за близките 45-50годинки :wink:
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

петко стоянов написа:Колега Видракс,трябва още да падне цената,за да отговори на качеството...а със шимано нема начин да сравняваш....поне за близките 45-50годинки :wink:
Да се тези на Шимано - Страдик , Super GTM , ТTwin power, няма как да я сравнява, ама с по-долните модели, не само че може, ами и май ще ги бие.
петко стоянов

Според мене,един нексейв по нищо не одстъпва на шекспира,дори напротив....ебати тъпия спор-земи квот те кефи,да не струва хиляди :wink:
Заключено

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”