Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови риби

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тайната на успеха - шарани, амури и шаранови риби

Мнение от Secret Carp »

sapuna написа:Релийзващите се риби се поставят на дюшек/нещо меко/,а не им се дрънкат главите по камъните!!! :wink:

Канех се да го напиша много отдавна...още откакто качих клипа!А защо го качих ли?Ами за да се видят всички грешки! :lol:
Сега и аз да се изкажа:Прав е Сапуна за камъните :oops: Купихме дюшек,но още не сме хванали риба тази година та да го използваме...Първо моята пръчка е точно параболична 3.9м и е 3 либри!Изобщо не е твърда за шаранджийка :!: Второ-съгласен съм и със снег,но за това място Илийка-такъв е "нашия"начин...
Човешко е да се греши-Божествено е да се прощава,нали така.Дано хванем следващия път и ще направим всичко както си трябва :wink: Рибите са извадени от нас и се гордеем с това,а не с това,че им трошихме главите.
НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ ОБЕЩАВАМ пред всички тук във форума.
А сега по темата пишете колеги,че много пак надълбоко взехте да ровите :lol:
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

АЗ пък ще им чупа главите.. и другия път направо с камъка по главата .. както е писано в законите на други държави .. където практикуването хвани и пусни е строго забранено.. :lol: Да припомна че, в България също е разрешено да си взема рибата. В сайта също е разрешено да си вземеш рибата тъй че, невиждам закакво ме упреквате. А клипа и снимките сме пуснали само в този сайт. Пък за подвеждането на хората .. едва ли съм аз понеже на кой квот съм научил е доволен и колегите могат да го потвърдат. Нека те си преценат за ваденето на рибата кое е по правилно. Моя съвет е - пръчките само нагоре .. така имате по голям шанс.. след като наведете пръчката надолу има шанс и влакното да докосне подводни възвишения и довиждане. Повечето навеждат пръчката надолу .. пък газат във водата навътре .. за да скасът дистанцията .. и от страх да не към брега влакното да се пререже в някой камък. Аз пък несъм нагазвал никога и пак несъм истървал нито една риба. Филм съм гледал само един през живота си на Кевин НЕШ , където извади два шарана .. и мисля че, допусна сериозна грешка след като остави рибата да го дръпне във водата.. така че, аз предпочитам да се консултирам с колеги , което непропускам .. независимо кви риби хващат и как ловът.. а съвет съм дал на този който ми е поискал. Изградиш ли си даден навик е трудно да го промениш.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Стига си ги нервирал бе,нали двамата го купихме тоя дюшек :lol:
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Както написах в темата .. нетрябва да се сърди никой .. а и всеки има право на мнение дори и да не е правилно.
Все пак повечето вече се познаваме и е добре да се уважаваме,без значението кой какво хваща. Илийката е нещо нервен напоследък.. макар и да оспорваме някой неща ,, аз си знам че, той много ги чува нещата. :lol: Сигорен съм че, има и много колеги които ,повече и от нас разбират , обаче си пасуват и един господ знай как ни се подхилват :lol: За ваденията рабрахме .. някой няма ли да сподели .. тактика на захранване и някоя малка тайничка.
Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

неразбирам що Калоян-стз и каменовците си пасуват.
Изображение
kaloyan-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaloyan-stz »

Защото има хора,които разбират повече от мен,които са безгрешни и каквото и да кажа ще бъде прието с насмешка от тях,ако въобще бъде прочетено :D Иначе относно ваденето на рибите-всеки си има начин,без значение какъв е той,важното е да е успешен за него и най-вече да му доставя удоволствие!Въпроса е,че преди да почнеш да вадиш трябва да ти удари!А за мен най-важен фактор е мястото.Тънкостта не идва от това,че е тънкост а че нещо ти се е изградило в главата като тактика и целта е да накараш факторите да играят в твоя полза!Ако трябва да синтезирам,ще кажа че рано пролет се опитвам да търся най-плитките места от язовира,да храня малко с пва торбичка и да пазя пълна тишина!Лятото рибата не е капризна за тишина-храня много-около 20 кг на ден като се опитвам да експериментирам със захранката,но най-добре за мен е накисната царевица без аромати!търся или големи дълбочини или не по-малко от 2 метра до шавар или издаден нос!
п.с и моля всички(с малко изключения) да спрат да се бият в гърдите че пускат рибите и че се отнасят толкова хуманно към тях,както твърдят без наистина да го правят!
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Калояне .. за мен мнението ти е важно .. благодаря за откровенния пост.. незнам кой те е упреквал , но аз си мосля че, действаш много правилно и затова имаш от мен един :prayer:
Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Да не спамим другите теми .. ще разясним тука за амура на дунава
Мони я разкажи за течението как е там .. и Венелин може да каже как е около него
Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Е тва е много полезна информация .. значи ще идвам лятото да се пробвам там .. понеже сега амура е пасивен
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-6FADV1RAZk&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-6FADV1RAZk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ето ви Жребчево,тайната е че съм късметлия :lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Хах ... мноо готино си го направил Илийка .. остава да споделиш само как ги хващаш , мисля че, не е само късмет .. все ще има някоя малка тайничка :lol: При амура работата неопира само до подходяща стръв и монтаж :mrgreen:
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Пичове тази тема след като я позачистих я извадих от коша понеже все си мисля,че мястото и не е там.Много ви моля да я доразвиете като пичове без да се карате :D
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Вярно е .. нетрябва да се караме като малките деца .. а трябва да сме единни.. както казват колегите .. няма значение кой какви риби хваща .. важното е да ти доставя удоволствие.. и Илийката е много прав че, всяко вадене е различно . според даденото място.. а и всички ние трябва да продължаваме да се учим.. може да се наложи някога един от нас да представи сайта или страната ни .. и ние сме тези които трябва да го подкрепяме. Нали обединението прави силата.. Предлагам на всички да си подадем ръка .. и понякога дори и да спорим за нещо .. нека да сме си единни и да сме приятели, наздраве момчета. :drinkers:
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Този въпрос нали го изгладихме вече!
Айде да се придържаме към темата! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Значи .. след последния експеримент установих ,че самия пасаж от амури не се плаши лесно .. дистанция 80 метра .. хранене с лодка и ракета .. имахме и удар под лодката . преди да си тръгнем хвърлихме камъни и пак имаше индикация. Ето захранка с която храним и се опитваме да задържим пасажа: Вкисната царевица (10-15 кг) парчета нарязани малки домати (сравнително малко количество смесено в царевицата) и български пилети на с.Калояново 4-5 килограма (продават ги 0.80лв за килограм) Важното е как да докараме пасажа и да го задържим. Това според мен е една от тайните на успеха.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”