Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

направи си сам...плувки
Модератор: emo vasilev
Re: направи си сам...плувки
Стиропора не може да се боядисва с бои съдържащи разредители, само с бои на водна осново, или трябва преди това да се грундират с такава боя или епоксидна смола/ не съм пробвал/ и след това с друга.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Е като напластим бои и лакове върху плувката и отиде един грам от товароносимостта и. 
Нали номера е по-малка плувка с възможно по-голяма товароносимост (е...ти думата).
Преди (когато си правех) ги боядисвах с черен маркер за CD -та.

Нали номера е по-малка плувка с възможно по-голяма товароносимост (е...ти думата).
Преди (когато си правех) ги боядисвах с черен маркер за CD -та.

Може и да не съм прав, но общото тегло на тежести и плувка ще е еднакво.В единият случай ще имаш повече тежести по линията, в другият /боядисана с повече боя/ по-малко по линията при еднакъв размер на плувката. Същото като при ваглера - сваляш шайби от него, но добавяш същото тегло дропери по линията. А стиропора го боядисваш ако искаш да постигнеш маскировъчен ефект иначе си е достатъчно плътен и здрав.
Намерих итересна руска програма за изчисляване теглото и товароподемността на плувки.Дано да е от полза за някои.http://www.daily-fishing.ru/pages/popla ... poplavkov/ . Направена е на Ексел,за да я ползвате трябва да разрешите ползването на макроси.
Някой има ли идея от къде около Бургас мога да си намеря балса?
Не този маркер Ванко , другия.
-
- научил се да хвърля
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1 ето ги и моите плувки
направени са от фибран, тъй като не намепих балса в Шумен. Направени са по начина показан на клипчето 

FCSH - isianty !
- nikodim1978
- новобранец
Здравейте някой пробвал ли се е с сърцежината на царевичен кучан понеже аз се опитвам и ако стане нещо ще кача снимки.
- nikodim1978
- новобранец
Здравейте някой пробвал ли се е с сърцежината на царевичен кучан понеже аз се опитвам и ако стане нещо ще кача снимки.
-
- научил се да хвърля
Пробвай от сърцевина на магарешки трън.Ето резултата.

- antivik
- кандидат преподавател
На времето /70-те години когато не се намираше балса/ си ги правех от царевица. Номера е ножчето с което режеш да е много остро и след това да се шлайфат с много финна шкурка. Иначе стават груби, с дупки и задирания. След това трабва да се боядисат с боя и лак непропускащи вода, иначе изсъхналата сърцевина се напоява отново.nikodim1978 написа:Здравейте някой пробвал ли се е с сърцежината на царевичен кучан понеже аз се опитвам и ако стане нещо ще кача снимки.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- научил се да хвърля
Плувки освен от паче перо не съм си правил ,тъй като един приятел произвежда и ме снабдява когато ги привърша. Мисълта ми е ,че когато няма балса може да се изработват от ЛОПЕН/може да има и друго име но аз го знам като лопен/ .Намира се лесно и се обработва както е показал испанеца. Днес се убедих ,че самоделките от коркова тапа са по резултатни за щука, съотношениего на ударите беше 3-1 в полза на корковите. Прибирам купешките и ще карам пак с коркови самоделки.
- antivik
- кандидат преподавател
Нека и аз да се включа с малко снимки. Предварително се извинявам за качеството, но това са възможностите на мобифончето.
Ето я царевицната плувка от младини, антената е от тръстика
.
Тази е от корк, с антена от изтънена алуминиева тел. От начало мислех влакното да преминава само през тръбичката, но при пробите започна да се заплита в антената и се наложи да добавя горната халка
.
Следващите две са от дърво
Дългата, дето мяза на ваглер, съм и дялкал на ръка от чам. Пробвана е на практика и ми е вадила рибоци. Късата е стругована от липа.
Тези трите
са от материал на който не му знам името, ето го
знам, че се ползва за изолации и саниране на блокове/обикновено панелки/.
А ето и начина и част от пособията, които ползвам при струговане
, ползвал съм този начин преди да изгледам клипа.
И като съм почнал да споделям, ето и едно нещо малко в страни от плувките, което много ми улесни живота по време на излет. Вместо да ровя по джобове и торби си направих ето това
,
,
в събрано положение, в процес на изработка и в завършен вид.
Ето я царевицната плувка от младини, антената е от тръстика

Тази е от корк, с антена от изтънена алуминиева тел. От начало мислех влакното да преминава само през тръбичката, но при пробите започна да се заплита в антената и се наложи да добавя горната халка

Следващите две са от дърво

Тези трите

А ето и начина и част от пособията, които ползвам при струговане

И като съм почнал да споделям, ето и едно нещо малко в страни от плувките, което много ми улесни живота по време на излет. Вместо да ровя по джобове и торби си направих ето това

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Някой правил ли е плувка от липа ?
-
- разбира нещата
Много е лека от липата,от чам по добри стават.skrijo написа:Някой правил ли е плувка от липа ?

На къса плувка,в репея...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
mimi750830 написа:Много е лека от липата,от чам по добри стават.skrijo написа:Някой правил ли е плувка от липа ?

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.