Въдица за тролинг???

Модератор: sapuna

yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Re: Въдица за тролинг???

Мнение от yzyna »

rimohit написа:Много ви моля ...извинявам се , че намесвам въпроса тук но би било полезно при избор на такава пръчка
реагира при играта на примамката
какво значи това... как трябва да реагира добрата пръчка????? Да се клати като се клати воблера ли ... да се предават вибрациите по дръжката ли ....Благодаря предварително.
Естественно че добрата въдица трябва да реагира на всеки трепет на примамката,ми ако воблера с които тролим се заплете в нещо или в самия конец,можем да си тролим безрезултатно часове наред!
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

tomik написа:
yzyna написа:Преди година,две,един мой приятел прохождаше в риболова,та той ми развиваше подобни теории!Както се казва,до Бургас можеш да стигнеш и с трабант и с мерцедес,избора си остава изцяло личен!А и м/у другото,да дам едно предложение по темата,тествана от Sestrata за което му благодаря :arrow: TUBERTINI ENY SPIN, 2.40 м, 15-40 гр. -, реално тегло - 158 Онзи ден я прегледах по обстойно тази пръчка,има я в различни акции,на цена около 50.00лв. смея да твърдя,че е в пъти по-класна от гореопоменатаото бижу!
Мисля, че нещо неправилно се разбираме. Значи аз много добре знам разликата между Трабанта и Мерцедеса, но така категорично да кажеш, че Трабанта не става да идеш до Бургас с него, просто някак си не върви. Аз имам предвиш, че пръчката си върши перфектна работа, не е най-страхотната на света и няма по-добра от нея. Имах против само твоите доводи, поради които не ставаше.
А отностно Тубертинито - Да супер е но е 15-40, а не 50-100, мисля че тогава цената ще бъде друга.
По таз логика,всяко по здраво колче може да ни върши перфектна работа,нали?В крайна сметка,риболова е за удоволствие!
Последно промяна от yzyna на Вто Фев 03, 2009 10:52 am, променено общо 1 път.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

...........
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

yzyna написа:
tomik написа:
yzyna написа:Преди година,две,един мой приятел прохождаше в риболова,та той ми развиваше подобни теории!Както се казва,до Бургас можеш да стигнеш и с трабант и с мерцедес,избора си остава изцяло личен!А и м/у другото,да дам едно предложение по темата,тествана от Sestrata за което му благодаря :arrow: TUBERTINI ENY SPIN, 2.40 м, 15-40 гр. -, реално тегло - 158 Онзи ден я прегледах по обстойно тази пръчка,има я в различни акции,на цена около 50.00лв. смея да твърдя,че е в пъти по-класна от гореопоменатаото бижу!
Мисля, че нещо неправилно се разбираме. Значи аз много добре знам разликата между Трабанта и Мерцедеса, но така категорично да кажеш, че Трабанта не става да идеш до Бургас с него, просто някак си не върви. Аз имам предвиш, че пръчката си върши перфектна работа, не е най-страхотната на света и няма по-добра от нея. Имах против само твоите доводи, поради които не ставаше.
А отностно Тубертинито - Да супер е но е 15-40, а не 50-100, мисля че тогава цената ще бъде друга.
По таз логика,всяко по здраво колче може да ни върши перфектна работа,нали?В крайна сметка,риболова за удоволствие!
Колега дай да се разберем. Колегата горе се интересува за въдица за ТРОЛИНГ.
Все си мисля, че докато си тролиш нейде из язовира, вероятността да ти удари малце по-големичка риба е над 50%.
Това не е като спининговането от брега, когато горе доле знаеш каква риба ще хващаш и т.н за да си подбереш точната пръчка, която би трябвало да ти докара върховното удоволствие от хващането на 100 грамово кленче или пък пъстърва.
Затова си мисля, че когато тролиш трябва да си подготвен за всичко.
Имал съм случай да удари сом на 5 см. Салмо, и ми е доста интересно какво правим в случая с пръчка 10-30. Когато рибата си отиде преди да си я цункал по муцката - НЯМА УДОВОЛСТВИЕ.
Та затова си мисля, че при тролинга се ползва нещо по сериозно като пръчка, както ти каза некъв колец, пък сега пак както ти каза, всеки сам си избира дали "Трабуко Бляк Марлин" или "Шимано Спийдмастер".
Това е лично мое мнение, не искам да ангажирам никого с него, но нека да се мисли и малко логично.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Ок.Спирам дотук,всичко се върти около парата!!!!!!Поздрави на всички тролещи братя,и успех през сезон 2009-та,нека късмета бъде с нас! :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Точно това ми е проблема, не трепти върха на въдицата. И ми трябва такава на която трепти :lol:

Тиката е изглежда здраво направена, но на 2,70 най-голямата акция е 15- 50 ако не се лъжа и при воблери по 10-15 см ще се сгъва прекалено много и няма как да отчита почукванията.
Иначе предпочитам да държа едната въдица в ръка през повечето време. Така усещам и най-леките почуквания и си позволявам да драскам по дъното с воблерите :roll:

Засега съм се спрял на Тиката хеви модела, но с определен компромис :roll:
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Точно затова говоря и аз колега. Трябва по-твърдичка пръчка, колец както я нарече колегата, но той явно не иска да разбере.
Зависи с какви финанси разполагаш наистина, и според това ще си вземеш пръчка, но не е зле да пробваш и модела на "Трабуко", който ти е показал колегата. Според мен работи доста добре върха при използване на примамки по-големи от 5 см. Вади доста добре както бели рибки, така и някое доста големо Соме. Пак казвам моята е 2,40 / 50-100 гр. Сумата не е никак голяма да си я купиш и като не ти хареса да тролиш с нея, я оставяш в гардероба и като ходиш за риболов на дъно си я взимаш. :D :D

А тиката съм ти я предложил още в началото. Наистина перфектна пръчка, ако я вземеш няма да сбъркаш, поне според мен де.
Последно промяна от tomik на Вто Фев 03, 2009 12:47 pm, променено общо 1 път.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

tomik написа:Точно затова говоря и аз колега. Трябва по-твърдичка пръчка, колец както я нарече колегата, но той явно не иска да разбере.
Зависи с какви финанси разполагаш наистина, и според това ще си вземеш пръчка, но не е зле да пробваш и модела на "Трабуко", който ти е показал колегата. Според мен работи доста добре върха при използване на примамки по-големи от 5 см. Вади доста добре както бели рибки, така и някое доста големо Соме. Пак казвам моята е 2,40 / 50-100 гр. Сумата не е никак голяма да си я купиш и като не ти хареса да тролиш с нея, я оставяш в гардероба и като ходиш за риболов на дъно си я взимаш. :D :D
:lol: :lol: :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ивак,аз пък да те питам що се спря точно на 2.70м-30гр.-више гр.,акция? :shock: Много филми гледаш или бъркам? :oops:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Troli Rapala написа:Ивак,аз пък да те питам що се спря точно на 2.70м-30гр.-више гр.,акция? :shock: Много филми гледаш или бъркам? :oops:
бе вземи кажи нещо , като си такъв умник и ловец на сомове бе!!!
Писна ми от тебе!!! само заяжданки навсякъде!!!
Само да ти кажа че заради тебе вече не влизам в сомския. Оттам нищо не може да се научи. Само глупости от ТРОЛИ!!!
Що ли имам чувството че ТИ си май фен на филмите!! вздиш отвреме навреме по некоя снимка с една мивка костур и все претендираш колко си велик!!!
Що не се снимаш с некоя риба, да видим аджеба кой е тоя велик риболовец Троли!!!
Айде спирам , че взех да ти слизам до нивото!! :evil:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

:lol: :lol:

Да обясня за въдицата и филмите. :roll: Винаги ми е било удобно с 2,70 и не виждам защо да вземам друга дължина.
Понякога пускам по 3 въдици и ако влача с 2 метра въдичка воблерите ще се оплетът моментално.
По-голямата акция я искам с идеята да не става на джувка като пусна да влача воблери, които слизат на 5-6 метра :wink:
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Ivak, не се подлъгвай по акцията. Просто вземи пръчки от колеги и прицени коя ти пасва. Определено колец не ти е нужен. Играта на пръта е много важна. За лодка БЪРЗ СТРОЙ до 50г. максимум.Успехи през сезона.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За риболов от лодка важи едно правило,колкото е по-къса пръчката-толкова по-удобно се работи и изважда рибата! :wink: Мернах Ивака в рекламата преди филма и за това го избъзиках! :D Освен това,твоите предпочитания са същите,като там! :wink: Та,така! :drinkers:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Имам си добри учители просто :wink: Дали е правилно или не аз не знам само слушам и изпълнявам :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Единият е почти най-добрият,но кой как се уреди! :D Но за заплитането е мит!Вервай ми!Ще стане много дълго да го обсъждаме,важно е сезонът да е добър! :drinkers: Ше чекаме резултатите от новото-въдицо! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”