Течен фосфор

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Re: Течен фосфор

Мнение от snegk »

glarusa написа:Днес не можах да намеря,но брат ми обеща че във вторник ще ми докара.Ще ти пиша допълнително като намеря.Пък за черпинито-аз вече не пия...ама мноооо'у ям!
Два ми нещо на ум ама няма :lol: :lol: :lol: :lol: Майтап :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Развалени храни с изтекъл срок на готност не ям... :lol: тъй че да не ти идват на акъла такива неща..."Майтап" :roll:
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Адаш, що не пробваш да монтираш в силиконката, направо от малките (3мм.) светещи ампулки- някъде в дебелата част, успоредно с куката :idea:
Изображение
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Хорца, вижте да се разберем! Такова нещо като течен фосфор НЕ СЪЩЕСТВУВА при стайна температура. Фосфора съществува при стайна температура в две форми: P4 - бял фосфор (белезникаво-жълт восъко-подобен и силно отровен!), който се само запалва на въздуха и прави страшни изгаряния, съхранява се под вода и на тъмно наистина леко свети в резултат на окисление от разтворения кислород във водата в която се съхранява, а дугия фосфор е червения: Pn червеникав прах който се съдържа в главичките на клечките кибрито който е стабилен на въздуха при стайна температура и не свети. Имаше мисля и черен фосфор който съществуваше само при специални условия, но може и да бъркам.
Освен това за което говорите няма нищо общо с фосфора! А става въпрос за луминисцентна боя, която се "зарежда" на светло и свети за известен период от време след това, но сравнително слабо и през дена трудно се забелязва. В миналото са ползвали такава боя която свети постоянно без зареждане, но съсържаща малки количества Радий-226 (силно радиоактивен!), а в днешно време слабо-радиактивния тритий (тежък водород) напълнен в циферблати на уреди, часовници, светещи мушки, като предизвиква постоянно светене на луминофора в цифеблата.
Светещите ампули за плувки пък са на още по-различен принцип: хемилуминсценция - светят в резултат на химическа реакция на 2 или повече вещества (има различни рецепти). Тази реакция е подбрана така че да протича възможно най-бавно, но въпреки това приключва необратимо след известно време.
Ето защо най-доброто за целта е луминисцентния лак за мерници (мушки). Ето един такъв например:
http://cgi.ebay.com/Luminous-GLOW-IN-TH ... 1|294%3A50
След като исъхне се зарежда на светло и свети известно време след това на тъмно. Още по бързо и качествено се зарежда особено на тъмно и свети малко по-дълго с джобен детектор за банкноти (UV-лампа), продавам една такава за 18 лв. с размери 15x3x3 см. захранвана от 4 батерии АА.
snegk

Мнение от snegk »

Попов,аз го гледах на руския филм.В една тубичка подобнбо на маркер,намазаха селикона и го сложиха на тъмно.Без да му светят.Незнам,видях и питам. :?:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Що ми се върти в главата,че вуенните ползваха фосфор за бомби които причиняваха много силни изгарания по кожата можеби 3 степен и мисля,че е забранен за свободна продажба а това което свети не е фосфор ами някъкво друго вещество със същото наименование... спред мен можеш да пробваш да нарежеш тънки лентички от тези светищите играчки и да ги забиеш в силинкона или да ги налепиш по воблера... ама от тук идва и друг проблем,че ако не уцелиш баланса няма да се получи добра игра и сцепление под водата... :)
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Илийка,имах такова бурканче от лекарство и го потърсих.Намерих го паднало на страни в гаража и цялото истекло от шишенцето а остатъка вътре също втвърден защото е взел въздух.Бях му сложил вътре една две съчми от лагер и преди да намажех антенките на плавките го разклащах и мажех.След като изсъхнеше,когато се стъмни само малко светлинка или проблясък му стигаха за да се види.Взех го навремето от магазина Риболовен Свят при Митака и Ицо но трябва да се обадя и да питам дали още го имат и от къде го бяха взели.Беше с бледо розов цвят а не червен и имаше бял отенък.Има такова нещо което търсиш,дано да ти помогна но утре ще стане че сега е късно да звъня.Поздрав !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
POPOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от POPOV »

Точно за луминисцентна боя говорите. Другото остава да е сместа от светещите ампули, но доста се съмнявам, щото не става за нанасяне на траен слой а вероятно би се разтворила от водата бързо. Така че по-вероятно е да се намери ако я търсите под правилното име: луминисцентана боя (лак) или тривиално наречена фосфоресцираща боя (лак), но е напълно погрешно да и казвате фосфор. Както колегата правилно каза преди години военните са използвали фосфора (белия основно) за запалителни бомби които са причинявали тежки изгаряния и отравяне.
Пуснах по горе линк в ибей където може да се поръча боята (лак) от търговец, пращащ до тук, излиза с доставката 10-тина долара 1 бурканче, ако е трудна за намиране у нас.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Преди две години имах един сайт за фосфорециращи воблери но сега не се сещам.Бяха направени от материал омесен предварително с тази боя.Имаше поне пет цвята които цапочваха от фосфорно бяло,през зеленикаво и жълто до синьо-лилаво.имаше ги цветовете и ги продаваха отделно като артикул след воблерите.Бях го запаметил но не се сещам сега къде съм го наврял този сайт.Ако го намеря ще пиша.Спокойто Илийка ще намерим,затова сме приятели,да си помагаме :drinkers: :drinkers: :drinkers:

snegk

Мнение от snegk »

Момчета благодаря за съветите.За флоресцентна боя Сапуна пусна линк,има ги и в Бургас.
http://www.colmic-bg.com/?page=accessories&cat=17
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Обърна ли внимание на надписа-ЗА АНТЕНИ НА ПЛУВКИ!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

butnik написа:Обърна ли внимание на надписа-ЗА АНТЕНИ НА ПЛУВКИ!
Обърнах :lol: :lol: Днеска ще се опитам да сваля част от филма и ще го пусна,но първо трябва да го намеря,че станаха много филмите :lol: :lol: Само някой да не каже: "много филми гледаш" :lol: :lol:
snegk

Мнение от snegk »

Сега гледах филма подробно,преди само го разглеждах.Значи едни те са с флоресцентна боя,които светят при осветявана с ултравиолетова светлина,във водата се вижда много лек силоет(как става тоя номер незнам)Другото което мислих за маркер е спринцовка,взимат течност от някакви светещи ампули,после мушкат селикона и започват да изцежда като същевремено вади иглата.Демек улея от иглата се пълни със светеща течност,но после сложи и няколко капки отвън,как тези капки не се измиват незнам.Въпреки всичко аз ще направя няколко воблера с прахов разствор и лак.Ще пробвам и номера с иглата. :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Илийка,течния фосфор от ампулките за нощен риболов ще траят само няколко часа.Не можеш да ги ползваш постоянно.Трябва да се намери начин да се вкара в примамката фосфор,който да се активира при осветявавне и на всяко замятане вечер или на две три замятания да го осветяваш и зареждаш както са някой от воблерите.Радвам се че си намерил боя и мисля че след няколко проби,ще намериш начин да ти свърши работа.Иска се да се поиграеш на проба-грешка :lol: :lol: :lol: :wink:

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Аз съм имал такива фосфорни силикони,но трябва да са били на светлко,не знам колко време траят,ползвал съм ги преди развиделяване на Пясъка за бяла риба.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”