Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Течен фосфор
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Течен фосфор
Два ми нещо на ум ама нямаglarusa написа:Днес не можах да намеря,но брат ми обеща че във вторник ще ми докара.Ще ти пиша допълнително като намеря.Пък за черпинито-аз вече не пия...ама мноооо'у ям!

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- glarusa
- кандидат преподавател
Развалени храни с изтекъл срок на готност не ям...
тъй че да не ти идват на акъла такива неща..."Майтап" 

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- учете се от него
Адаш, що не пробваш да монтираш в силиконката, направо от малките (3мм.) светещи ампулки- някъде в дебелата част, успоредно с куката 

Хорца, вижте да се разберем! Такова нещо като течен фосфор НЕ СЪЩЕСТВУВА при стайна температура. Фосфора съществува при стайна температура в две форми: P4 - бял фосфор (белезникаво-жълт восъко-подобен и силно отровен!), който се само запалва на въздуха и прави страшни изгаряния, съхранява се под вода и на тъмно наистина леко свети в резултат на окисление от разтворения кислород във водата в която се съхранява, а дугия фосфор е червения: Pn червеникав прах който се съдържа в главичките на клечките кибрито който е стабилен на въздуха при стайна температура и не свети. Имаше мисля и черен фосфор който съществуваше само при специални условия, но може и да бъркам.
Освен това за което говорите няма нищо общо с фосфора! А става въпрос за луминисцентна боя, която се "зарежда" на светло и свети за известен период от време след това, но сравнително слабо и през дена трудно се забелязва. В миналото са ползвали такава боя която свети постоянно без зареждане, но съсържаща малки количества Радий-226 (силно радиоактивен!), а в днешно време слабо-радиактивния тритий (тежък водород) напълнен в циферблати на уреди, часовници, светещи мушки, като предизвиква постоянно светене на луминофора в цифеблата.
Светещите ампули за плувки пък са на още по-различен принцип: хемилуминсценция - светят в резултат на химическа реакция на 2 или повече вещества (има различни рецепти). Тази реакция е подбрана така че да протича възможно най-бавно, но въпреки това приключва необратимо след известно време.
Ето защо най-доброто за целта е луминисцентния лак за мерници (мушки). Ето един такъв например:
http://cgi.ebay.com/Luminous-GLOW-IN-TH ... 1|294%3A50
След като исъхне се зарежда на светло и свети известно време след това на тъмно. Още по бързо и качествено се зарежда особено на тъмно и свети малко по-дълго с джобен детектор за банкноти (UV-лампа), продавам една такава за 18 лв. с размери 15x3x3 см. захранвана от 4 батерии АА.
Освен това за което говорите няма нищо общо с фосфора! А става въпрос за луминисцентна боя, която се "зарежда" на светло и свети за известен период от време след това, но сравнително слабо и през дена трудно се забелязва. В миналото са ползвали такава боя която свети постоянно без зареждане, но съсържаща малки количества Радий-226 (силно радиоактивен!), а в днешно време слабо-радиактивния тритий (тежък водород) напълнен в циферблати на уреди, часовници, светещи мушки, като предизвиква постоянно светене на луминофора в цифеблата.
Светещите ампули за плувки пък са на още по-различен принцип: хемилуминсценция - светят в резултат на химическа реакция на 2 или повече вещества (има различни рецепти). Тази реакция е подбрана така че да протича възможно най-бавно, но въпреки това приключва необратимо след известно време.
Ето защо най-доброто за целта е луминисцентния лак за мерници (мушки). Ето един такъв например:
http://cgi.ebay.com/Luminous-GLOW-IN-TH ... 1|294%3A50
След като исъхне се зарежда на светло и свети известно време след това на тъмно. Още по бързо и качествено се зарежда особено на тъмно и свети малко по-дълго с джобен детектор за банкноти (UV-лампа), продавам една такава за 18 лв. с размери 15x3x3 см. захранвана от 4 батерии АА.
-
Попов,аз го гледах на руския филм.В една тубичка подобнбо на маркер,намазаха селикона и го сложиха на тъмно.Без да му светят.Незнам,видях и питам. 

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Що ми се върти в главата,че вуенните ползваха фосфор за бомби които причиняваха много силни изгарания по кожата можеби 3 степен и мисля,че е забранен за свободна продажба а това което свети не е фосфор ами някъкво друго вещество със същото наименование... спред мен можеш да пробваш да нарежеш тънки лентички от тези светищите играчки и да ги забиеш в силинкона или да ги налепиш по воблера... ама от тук идва и друг проблем,че ако не уцелиш баланса няма да се получи добра игра и сцепление под водата... 

Без риболов няма любов !
- krokibg
- учете се от него
Илийка,имах такова бурканче от лекарство и го потърсих.Намерих го паднало на страни в гаража и цялото истекло от шишенцето а остатъка вътре също втвърден защото е взел въздух.Бях му сложил вътре една две съчми от лагер и преди да намажех антенките на плавките го разклащах и мажех.След като изсъхнеше,когато се стъмни само малко светлинка или проблясък му стигаха за да се види.Взех го навремето от магазина Риболовен Свят при Митака и Ицо но трябва да се обадя и да питам дали още го имат и от къде го бяха взели.Беше с бледо розов цвят а не червен и имаше бял отенък.Има такова нещо което търсиш,дано да ти помогна но утре ще стане че сега е късно да звъня.Поздрав !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Точно за луминисцентна боя говорите. Другото остава да е сместа от светещите ампули, но доста се съмнявам, щото не става за нанасяне на траен слой а вероятно би се разтворила от водата бързо. Така че по-вероятно е да се намери ако я търсите под правилното име: луминисцентана боя (лак) или тривиално наречена фосфоресцираща боя (лак), но е напълно погрешно да и казвате фосфор. Както колегата правилно каза преди години военните са използвали фосфора (белия основно) за запалителни бомби които са причинявали тежки изгаряния и отравяне.
Пуснах по горе линк в ибей където може да се поръча боята (лак) от търговец, пращащ до тук, излиза с доставката 10-тина долара 1 бурканче, ако е трудна за намиране у нас.
Пуснах по горе линк в ибей където може да се поръча боята (лак) от търговец, пращащ до тук, излиза с доставката 10-тина долара 1 бурканче, ако е трудна за намиране у нас.
- krokibg
- учете се от него
Преди две години имах един сайт за фосфорециращи воблери но сега не се сещам.Бяха направени от материал омесен предварително с тази боя.Имаше поне пет цвята които цапочваха от фосфорно бяло,през зеленикаво и жълто до синьо-лилаво.имаше ги цветовете и ги продаваха отделно като артикул след воблерите.Бях го запаметил но не се сещам сега къде съм го наврял този сайт.Ако го намеря ще пиша.Спокойто Илийка ще намерим,затова сме приятели,да си помагаме

-
Момчета благодаря за съветите.За флоресцентна боя Сапуна пусна линк,има ги и в Бургас.
http://www.colmic-bg.com/?page=accessories&cat=17
http://www.colmic-bg.com/?page=accessories&cat=17
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Обърна ли внимание на надписа-ЗА АНТЕНИ НА ПЛУВКИ!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
Обърнахbutnik написа:Обърна ли внимание на надписа-ЗА АНТЕНИ НА ПЛУВКИ!

-
Сега гледах филма подробно,преди само го разглеждах.Значи едни те са с флоресцентна боя,които светят при осветявана с ултравиолетова светлина,във водата се вижда много лек силоет(как става тоя номер незнам)Другото което мислих за маркер е спринцовка,взимат течност от някакви светещи ампули,после мушкат селикона и започват да изцежда като същевремено вади иглата.Демек улея от иглата се пълни със светеща течност,но после сложи и няколко капки отвън,как тези капки не се измиват незнам.Въпреки всичко аз ще направя няколко воблера с прахов разствор и лак.Ще пробвам и номера с иглата. 

- krokibg
- учете се от него
Илийка,течния фосфор от ампулките за нощен риболов ще траят само няколко часа.Не можеш да ги ползваш постоянно.Трябва да се намери начин да се вкара в примамката фосфор,който да се активира при осветявавне и на всяко замятане вечер или на две три замятания да го осветяваш и зареждаш както са някой от воблерите.Радвам се че си намерил боя и мисля че след няколко проби,ще намериш начин да ти свърши работа.Иска се да се поиграеш на проба-грешка

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз съм имал такива фосфорни силикони,но трябва да са били на светлко,не знам колко време траят,ползвал съм ги преди развиделяване на Пясъка за бяла риба.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....