риболов с МЪНИСТО

Модератор: sapuna

ppetrov84
новобранец
новобранец

Re: риболов с МЪНИСТО

Мнение от ppetrov84 »

Искам да благодаря на всички колеги за инфото. Този метод е нов за мен. Ще се пробва.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Този метод е нов и за мен.Напоследък чета много теми за риболов с мънисто и си закупих ето тези
Изображение
Изображение
как мислите,ще стават ли за риболов?
Никога не съм ловил така,ще ми е интересно да коментирате още по темата?
Поздрави!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

колега,риболова с мънисто е малко пипкава работа,но в някои случаи дава добър резултат.Първо трябва да си избереш подходяща кука в зависимост от мънистото.Аз слагам куки с по-широк захват,за да има жилото по-свободно пространство.Второ-винаги замятай в течащата част на реката,или в затайки където има водовъртежи.Мънистото иска движение,помпене,дразнене за да привлече рибата.Трето-засичай при всяко странно поведение на плувката или рязко забиване.Четвърто-сменявай цветовете и големините на мънистите,ако не ще да кълве.Аз по-често ги комбинирам...бяло с червено,жълто с бяло,сребристо с перлено и т.н.Не е проблем да комбинираш и жива стръв с мънисто...например миналата зима подпуках кефалите на оранжево мънисто с торен червей.Зимата е по удачният сезон за риболов на мънисто.Айде наслука.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение

аз ги почнах вече -> http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=40898
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Привет колеги, таз събота ще пробвам да ловя на мънисто, за пръв път, реката която ще пробвам е софийска, малка, държи предимно кефали... някой от софия пробвал ли е да лови на мънисто в тукашните реки и имал ли е супех, ако имам супех в събота ще споделя излета.. :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Някой пробвал ли е през зимата дали има ефект пиниза с мънистата на язовир?За незамръзващи дълбоки места от порядъка на 10-15 м,където през зимата се концентрира различна риба-едри уклеи,бабушки с различен размер,разнокалибрени костури,морунаж и кефал?
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Не вярвам да имаш успехи на язовир.Но това не ти пречи да пробваш. :wink:
За мънистото според мен е важно точно течението и когато мънистото премине покрай рибата тя се дразни от отблясъка му.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Сега като помисля,най-вероятно ще излезеш прав.Все пак там дълбочината е голяма и не вярвам долу да прониква чак толкова светлина,че да прави отблясък върху мънистото.Даже и да има придърпвания на стръвта,с цел някакво дразнещо раздвижване.Ама така и така имам вече навързани двадесетина повода с различни куки с монтирани мъниста-златисти,сребристи,зелени,перлени и червени,така,че нищо не пречи да пробвам дали така ще има по-гъсто кълване. :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”