Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Брой Фидери?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Re: Брой Фидери?
извинявам се предварително за въпроса(може да е смешно за някои стари кучета) какво е това "фидер" благодаря ви предварително 

Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
"кошничка"dimi6o написа:извинявам се предварително за въпроса(може да е смешно за някои стари кучета) какво е това "фидер" благодаря ви предварително

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колега е това ще ти помогнеhttp://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=24&t=18624dimi6o написа:извинявам се предварително за въпроса(може да е смешно за някои стари кучета) какво е това "фидер" благодаря ви предварително
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
И това http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=24&t=19842

Ей не разбират от думаbutnik написа:Само някой да е посмял да пита що е фидер след положения труд на колегата.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- научил се да хвърля
Не знам как точно ще се справиш с три ако кълве.Ако нищо не удря може и да се оправиш.Според мен с 1 максимум 2 е най-добре.На платеното на богоров с два не можеш да се оправиш а с 3 си загинал.outsider 59 написа:С три по закон,иначе с две.......
-
- вече хвърля и на тежко
Лично на мен и един ми е предостатъчен. Ако искам да се разсейвам си мятам и директния, ама и това не го практикувам много често

- CERRUTI
- сериозен играч
Утре ще пробвам да комбинирам фидер и боло и ще кажа впечатленив-фидера ще бъде с малко по профилирана стръв(каква ще кажа утре след излета) а болото стандартно...!

Малко да съживим подфорума за риболов с фидер, че позмаря малко
Оказа се, че не е невъзможно

Оказа се, че не е невъзможно

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- учете се от него
Ако ловя с два фидера едновременно, единия винаги е с монтаж и хранилка за едри риби (евентуално)- "метод", инлайн пружина, патерностер и хранилка тип "рамка"... + селектиране на рибите чрез размера на куката и стръвта. За този фидер обикновено ползвам възможно най-твърдия връх и в повечето случаи електронен сигнализатор на кълването, с оптегач. Понякога ползвам и три фидера, като двата са по този начин 

-
- сериозен играч
Хранилка метод,електронен сигнализатор,обтегач,това не го възприемам като фидер риболов.А също и телескопи разни с звънчета за сигнализатори,независимо,че монтажа е с кошничка.
П.П.Това си е мое мнение,не искам някой да помисли,че се заяждам.
П.П.Това си е мое мнение,не искам някой да помисли,че се заяждам.

-
- учете се от него
Начина на индакация е на последно място според мен при Methood feeder- това е английския дънен риболов; ние му казваме " с фидер", англичаните му казват "метода"; това общо понятие не трябва да се бърка с типа хранилки "method"
Според мен, начина на индикация при "аглийския дънен риболов" е последното нещо от цялата методика и принципи на този риболов! Имам в предвид такъми, линии, монтажи, захранване и дохранване; точност, дистанции, размери на петно, презентация на стръвта , поводи, куки...и т.н. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Бачо,само,че не си намерил на кой да обясняваш за метод -фидер, баш на Ники Дончев
Чакай и аз да ти светна
Това фидер със сигнализатор много ми допадна,значи с метод се лови с него,ааааа
стоплих,трябва да си набавя един ,като ловя с метод -хранилките да си слагам фидера на колче със електронно звънче 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
да се намеся и аз между шамарите 
при "метода" тежеста е неподвижна / освен че е тежка
/ помага за самозасичането на рибата
докато при "фидера" знаете как е
Иначе по темата смятам че е дин е достатъчен
няма да Ви казвам какво става в главата ми като видя че ми кълве яко на единия , а в същото време вадя риба с другия

при "метода" тежеста е неподвижна / освен че е тежка

докато при "фидера" знаете как е

Иначе по темата смятам че е дин е достатъчен
няма да Ви казвам какво става в главата ми като видя че ми кълве яко на единия , а в същото време вадя риба с другия
-
- учете се от него
Ако трябва да следя два върха едновременно...се разсейвам и не мога да си пия спокойно ракията
Освен дето и това, че ги паркирвам по в страни от мен, с поразхлабени аванси. Иначе методиката на правенето на две отделни петна за методите и цялата гимнастика и монтажи са си по фидерния тертип