Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Каква макара използвате при риболов с Фидър
Модератор: Paublo_Eskobar
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Re: Каква макара използвате при риболов с Фидър
И аз несъм доволен от Exage 4000RA ама едно Shimano Aero GTE Baitrunner може би ще свърши по добра работа 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:45 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
За да бъдем подробни-макарата с която ловя на фидера е тази от тоз линк http://www.exori.de/main.php?menu=1&sub ... &omod=193#,модела 35,забележки нямам... 
А,да пропуснах-байтрънара за условията при които ловя за мен е задължителен.

А,да пропуснах-байтрънара за условията при които ловя за мен е задължителен.
Последно промяна от Д-р Дулитъл на Пет Мар 27, 2009 10:43 am, променено общо 1 път.
Може ли малко доводи към това изказване колега, защото аз пък точно към това Exage 4000RA съм се насочил.MiTKo_Fisher написа:И аз несъм доволен от Exage 4000RA ама едно Shimano Aero GTE Baitrunner може би ще свърши по добра работа
И още един въпрос. Този Shimano Aero GTE Baitrunner не е ли с 5000 най-малък размер и тегло 510 грама. Споменатия горе Exage 4000RA е 370 грама стария модел и 415 грама модела от 2009 г. Та 510 грама макара за фидер .... малко тежичка ми се види

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Размерът е 4000, Quantum Trance RD - http://www.zebco-europe.net/zebco/uploa ... 009_UK.pdf
Моделът е нов, изглежда и работи перфектно.
Осем лагера, двойна дръжка, вместимост 190/035; 5.1:1, с един оборот 87см.;331 гр.
Съотношението цена - качество е отлично. Цената е ок. 80 лв.
Моделът е нов, изглежда и работи перфектно.
Осем лагера, двойна дръжка, вместимост 190/035; 5.1:1, с един оборот 87см.;331 гр.
Съотношението цена - качество е отлично. Цената е ок. 80 лв.
Привет,
ще ползвам таза макара в смисъл още не съм я пробвал....Cormoran Corcast Super Match 4Pi
Лагери: 3 сачмени лагера + 1 иглен лагер
Предавателно отношение: 5.1:1
Капацитет на шпулата: 0.20 мм - 110 м ( аз на трите шпули съм навил по 150 м. влакно 0,20-0,18-0,15) как се побраха 150 м.-0,20 при вместимост 110 м. не разбрах
Обиране на влакно при един оборот на дръжката: 88 см
Поздрави!
ще ползвам таза макара в смисъл още не съм я пробвал....Cormoran Corcast Super Match 4Pi
Лагери: 3 сачмени лагера + 1 иглен лагер
Предавателно отношение: 5.1:1
Капацитет на шпулата: 0.20 мм - 110 м ( аз на трите шпули съм навил по 150 м. влакно 0,20-0,18-0,15) как се побраха 150 м.-0,20 при вместимост 110 м. не разбрах

Обиране на влакно при един оборот на дръжката: 88 см
Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Хм, точно за тая макара във форума доста хора са писали, че при навито влакно почти до ръба на шпулата прави сериозен проблем. А именно - усуква влакното под ръба на шпулата. Не съм я ползвал и не мога да кажа дали е така, ама имам чувството че хората просто и се лъжат да я вземат заради по-големия брой шпули, с които се продава.
Както и да е, да ти е честита! 

В неделя ще я пробвам.....deto_g написа:Хм, точно за тая макара във форума доста хора са писали, че при навито влакно почти до ръба на шпулата прави сериозен проблем. А именно - усуква влакното под ръба на шпулата. Не съм я ползвал и не мога да кажа дали е така, ама имам чувството че хората просто и се лъжат да я вземат заради по-големия брой шпули, с които се продава.Както и да е, да ти е честита!
Влакното ще е до ръба няколко риболова.....
Сдобих се за фидерите с два броя Шимано Технимум 4000-много добре се справят,но е още рано да се каже дали са добри!
IKON 9 лагера,размер 3000,с голям диаметър е шпулата,но плитка.Дистанция лови повече от добре.
-
- разбира нещата
Abu Garcia Cardinal 4000
Ползвам Mitchell 406XFeeder. 5 лагера, 4.6/1, 480 гр. Общо взето мощна макара, доволен съм. Недостатък за мен е , че и двете шпули са графитни. Макар и доста дебелостенни и здрави, нямаше да е лошо поне едната да е метална.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
След време всички осъзнаваме ,че имаме нужда от по нов,качествен и скъп такъмhitthehead написа:Ползвам Mitchell 406XFeeder. 5 лагера, 4.6/1, 480 гр. Общо взето мощна макара, доволен съм. Недостатък за мен е , че и двете шпули са графитни. Макар и доста дебелостенни и здрави, нямаше да е лошо поне едната да е метална.

П.п Едно нещо върши ли ти работа значи си ОК
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И какво щеше да стане като е метална,сама ли ще хваща.Не се вживявайте в подробности.Лови си и да не ти пука.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....