Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

пъстърва или лефер като вкус
Модератор: sapuna
- valeri
- разбира нещата
Re: пъстърва или лефер като вкус
Двете риби Аз ги разделям, като речна и морска и не могат да се сравняват ,това го показва и наблюдението на колегите .
Тя темата е не ,кой от къде е а кой какво е ял и да си изкаже мнението за вида риба. А не родото му място.
Павле,замисляйки се в спомените си назат , може и вратната да бледне пред агнешко котлетче на фурна .
Павел Иванов написа:Абе според мене и двете бледнеят пред свинска вратна примерно ама кво ли знам аз
starcho написа:не искам да сбивам колегите,но ми омръзна високопланинските джентълмени да ми натрапват мнението си,пробвайте всичко що се яде и дето пливая сум полвин маке но сум морски
Тя темата е не ,кой от къде е а кой какво е ял и да си изкаже мнението за вида риба. А не родото му място.
Павле,замисляйки се в спомените си назат , може и вратната да бледне пред агнешко котлетче на фурна .
За мен също лефера е номер 1 имал съм удоволствието да го ловя и приготвям доста години.Няма място за сравнение между двете риби, искам да вметна само че лефера който се предлага във вътрешноста на страната не е черноморски идва предимно от Гърция и вкусът му е съвсем друг!
Хубаво нещо е риболова,обаче трябва да се работи!
-
- вече хвърля и на тежко
А Лефер опитвал ли си ? Лефера, лефераааааа....niko0004 написа:Все още не съм опитвал нещо по-добро от балканаката,особено когато е хваната в някоя високопланинска рекичка,така че замен балканката е номер 1.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Въх , като каза тъй ако знаеш в къф размисъл ме хвърлиvaleri написа:...може и вратната да бледне пред агнешко котлетче на фурна .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ми тъйПавел Иванов написа:Въх , като каза тъй ако знаеш в къф размисъл ме хвърлиПред мен изплува кат мираж едно забулено агнешко по Гергьовски , гарнирана с дроб сърма с дресинг от биволско мяко и в добавка зелена салата с репички и краставици . Къмто това топла погачка с масло и сиренце + трилитрова каничка с маврудец
ЕееееееееееееееееХ !!! Е.ал съм ти и рибата начи
![]()
![]()

Стига че мазнотииката потече по масатаПавел Иванов написа:Въх , като каза тъй ако знаеш в къф размисъл ме хвърлиvaleri написа:...може и вратната да бледне пред агнешко котлетче на фурна .Пред мен изплува кат мираж едно забулено агнешко по Гергьовски , гарнирана с дроб сърма с дресинг от биволско мяко и в добавка зелена салата с репички и краставици . Къмто това топла погачка с масло и сиренце + трилитрова каничка с маврудец
![]()
![]()

- CERRUTI
- сериозен играч
Обърнете внимание че 99% от колегите които предпочитат лефера са от Черноморието
Пичове не искам ни най-малко да подценявам кулинарните ви вкусове но признайте си колко от вас са опитвали прясно уловена балканска пъстърва от чиста високопланинска река?Аз съм бургаски зет и съм опитвал лефер наистина е вкусен НО....онзи вкус не се забравя,Балканската пъстърва(подчертавам балканска и уловена при условията който написах по горе) според мен е победителката е тоя спор!
И за край ще пожелая на кой каквото обича през тая година много лефери,балканки и всички останали,айде и наздраве

И за край ще пожелая на кой каквото обича през тая година много лефери,балканки и всички останали,айде и наздраве

-
- сериозен играч
CERRUTI ... страхотен аватар
Точно това каах и аз а балканката уловена при такива условия .Но не мога да отхвърля с лека ръка и лефера.На мен всичко ми е вкусно
Даже смятам че тревното попче е едно страшно вкусно нещо , както и червеноперката от чист водоем.
Мисля , че тази тема е малко чесане на езици защото "ВКУС , -казало кучето и се облизало под опашката"

Точно това каах и аз а балканката уловена при такива условия .Но не мога да отхвърля с лека ръка и лефера.На мен всичко ми е вкусно

Мисля , че тази тема е малко чесане на езици защото "ВКУС , -казало кучето и се облизало под опашката"

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Преди няколко години /когато все още прибирах по някоя пъстърва/ направих следният експеримент ..... Бяхме на палатка в Родопите. В един ден хванах балканки ...от язовира /дълбок ,чист ,високопланински/ на който лагерувахме, ....от реката под язовира .... и надвечер успях да хвана две едри балканки от едно разлато тревясало и плитко /нещо като водоем/. Вечерта ги опържих с царевично брашно и всеки опита /само аз знаех коя-къде е хващана / единодушно за най-вкусна посочиха балканките уловени в реката..... Но когато става дума за черноморска риба, подчертавам черноморска и най - дръгливото попче хванато днес и леко препържено с царевично брашънце е с пъти по вкусно от речната пъстърва, а да не говорим за царя на печената риба... ЛЕФЕРА

Аз пък да ви кажа,че едрата каракуда има много по- добри вкусови качества от пъстървата 

-
- кандидат преподавател
Е,в крайна сметка всичко е въпрос на вкус - при мене и пъстървата /ама не бройлерната/,и лефера са силно харесвани блюда и никога не би ми дошло на ум да им сравнявам вкусовите качества.Не виждам смисъл.
-
- разбира нещата
Верно малко са рибите дето нямат ОТЛИЧНИ вкусови качества, но ако трябва кат на едни избори да посоча само една риба - тва е лефера.

Павле, само пресен чесън да добавя.Павел Иванов написа:Въх , като каза тъй ако знаеш в къф размисъл ме хвърлиvaleri написа:...може и вратната да бледне пред агнешко котлетче на фурна .Пред мен изплува кат мираж едно забулено агнешко по Гергьовски , гарнирана с дроб сърма с дресинг от биволско мяко и в добавка зелена салата с репички и краставици . Къмто това топла погачка с масло и сиренце + трилитрова каничка с маврудец
![]()
![]()

Последно промяна от наблюдател на Пон Мар 16, 2009 9:18 pm, променено общо 1 път.
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
- valeri
- разбира нещата
Павел Иванов написа:Въх , като каза тъй ако знаеш в къф размисъл ме хвърлиvaleri написа:...може и вратната да бледне пред агнешко котлетче на фурна .Пред мен изплува кат мираж едно забулено агнешко по Гергьовски , гарнирана с дроб сърма с дресинг от биволско мяко и в добавка зелена салата с репички и краставици . Къмто това топла погачка с масло и сиренце + трилитрова каничка с маврудец
![]()
![]()
Хайде малко да си припомним;
Малко и крехко забелило е кълки

Аз готвя диви патици с прясно зеле..
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Мисля,че доста от "писателите" тук..,дори не са опитвали от черноморския чернокоп, лефер или лаврак!!
..с това мнение оставам от прочетеното.
Поне опитайте вкуса!! Не може да се сравняват,РАЗБЕРЕТЕ!!!!!!!!
Който е пуснал темата е виновен!!
..с това мнение оставам от прочетеното.
Поне опитайте вкуса!! Не може да се сравняват,РАЗБЕРЕТЕ!!!!!!!!
Който е пуснал темата е виновен!!
AC/DC
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
И аз мисля ,че няма по-вкуна риба от лефера!!!Също така мисля,че е не сериозно да се сравнява морска с речна риба!Но все пак на вкус и на цвет тавареши нет!!! Така че това е от мен---Лефера