пъстърва или лефер като вкус

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Re: пъстърва или лефер като вкус

Мнение от valeri »

Двете риби Аз ги разделям, като речна и морска и не могат да се сравняват ,това го показва и наблюдението на колегите .
Павел Иванов написа:Абе според мене и двете бледнеят пред свинска вратна примерно ама кво ли знам аз :oops:

starcho написа:не искам да сбивам колегите,но ми омръзна високопланинските джентълмени да ми натрапват мнението си,пробвайте всичко що се яде и дето плива :smt056 я сум полвин маке но сум морски :supz:

Тя темата е не ,кой от къде е а кой какво е ял и да си изкаже мнението за вида риба. А не родото му място.

Павле,замисляйки се в спомените си назат , може и вратната да бледне пред агнешко котлетче на фурна .
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Hristo
новобранец
новобранец

Мнение от Hristo »

За мен също лефера е номер 1 имал съм удоволствието да го ловя и приготвям доста години.Няма място за сравнение между двете риби, искам да вметна само че лефера който се предлага във вътрешноста на страната не е черноморски идва предимно от Гърция и вкусът му е съвсем друг!
Хубаво нещо е риболова,обаче трябва да се работи!
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

niko0004 написа:Все още не съм опитвал нещо по-добро от балканаката,особено когато е хваната в някоя високопланинска рекичка,така че замен балканката е номер 1.
А Лефер опитвал ли си ? Лефера, лефераааааа....
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

valeri написа:...може и вратната да бледне пред агнешко котлетче на фурна .
Въх , като каза тъй ако знаеш в къф размисъл ме хвърли :lol: Пред мен изплува кат мираж едно забулено агнешко по Гергьовски , гарнирана с дроб сърма с дресинг от биволско мяко и в добавка зелена салата с репички и краставици . Къмто това топла погачка с масло и сиренце + трилитрова каничка с маврудец :D ЕееееееееееееееееХ !!! Е.ал съм ти и рибата начи :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Павел Иванов написа:Въх , като каза тъй ако знаеш в къф размисъл ме хвърли :lol: Пред мен изплува кат мираж едно забулено агнешко по Гергьовски , гарнирана с дроб сърма с дресинг от биволско мяко и в добавка зелена салата с репички и краставици . Къмто това топла погачка с масло и сиренце + трилитрова каничка с маврудец :D ЕееееееееееееееееХ !!! Е.ал съм ти и рибата начи :lol: :lol: :lol:
Ми тъй :cry: който не идва на Дуранкулак , само ще си представя :lol: :drinkers:
sashko71
новобранец
новобранец

Мнение от sashko71 »

Павел Иванов написа:
Въх , като каза тъй ако знаеш в къф размисъл ме хвърли :lol: Пред мен изплува кат мираж едно забулено агнешко по Гергьовски , гарнирана с дроб сърма с дресинг от биволско мяко и в добавка зелена салата с репички и краставици . Къмто това топла погачка с масло и сиренце + трилитрова каничка с маврудец :D ЕееееееееееееееееХ !!! Е.ал съм ти и рибата начи :lol: :lol: :lol:
Стига че мазнотииката потече по масата :D :D :D
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Обърнете внимание че 99% от колегите които предпочитат лефера са от Черноморието :) Пичове не искам ни най-малко да подценявам кулинарните ви вкусове но признайте си колко от вас са опитвали прясно уловена балканска пъстърва от чиста високопланинска река?Аз съм бургаски зет и съм опитвал лефер наистина е вкусен НО....онзи вкус не се забравя,Балканската пъстърва(подчертавам балканска и уловена при условията който написах по горе) според мен е победителката е тоя спор!
И за край ще пожелая на кой каквото обича през тая година много лефери,балканки и всички останали,айде и наздраве :)
Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

CERRUTI ... страхотен аватар :D
Точно това каах и аз а балканката уловена при такива условия .Но не мога да отхвърля с лека ръка и лефера.На мен всичко ми е вкусно :D Даже смятам че тревното попче е едно страшно вкусно нещо , както и червеноперката от чист водоем.
Мисля , че тази тема е малко чесане на езици защото "ВКУС , -казало кучето и се облизало под опашката" :drinkers: :lol: :lol: :lol:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

Преди няколко години /когато все още прибирах по някоя пъстърва/ направих следният експеримент ..... Бяхме на палатка в Родопите. В един ден хванах балканки ...от язовира /дълбок ,чист ,високопланински/ на който лагерувахме, ....от реката под язовира .... и надвечер успях да хвана две едри балканки от едно разлато тревясало и плитко /нещо като водоем/. Вечерта ги опържих с царевично брашно и всеки опита /само аз знаех коя-къде е хващана / единодушно за най-вкусна посочиха балканките уловени в реката..... Но когато става дума за черноморска риба, подчертавам черноморска и най - дръгливото попче хванато днес и леко препържено с царевично брашънце е с пъти по вкусно от речната пъстърва, а да не говорим за царя на печената риба... ЛЕФЕРА
:rolleyes: :roll: :rolleyes: :roll: :lol:
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
петър василев

Мнение от петър василев »

Аз пък да ви кажа,че едрата каракуда има много по- добри вкусови качества от пъстървата :wink:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,в крайна сметка всичко е въпрос на вкус - при мене и пъстървата /ама не бройлерната/,и лефера са силно харесвани блюда и никога не би ми дошло на ум да им сравнявам вкусовите качества.Не виждам смисъл.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Верно малко са рибите дето нямат ОТЛИЧНИ вкусови качества, но ако трябва кат на едни избори да посоча само една риба - тва е лефера.
Павел Иванов написа:
Павле, само пресен чесън да добавя. :D
Последно промяна от наблюдател на Пон Мар 16, 2009 9:18 pm, променено общо 1 път.
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Павел Иванов написа:

Хайде малко да си припомним;

Малко и крехко забелило е кълки :D

Изображение

Изображение

Изображение

Аз готвя диви патици с прясно зеле..

Изображение
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
ТАРАЛЕЖ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ТАРАЛЕЖ »

Мисля,че доста от "писателите" тук..,дори не са опитвали от черноморския чернокоп, лефер или лаврак!!
..с това мнение оставам от прочетеното.
Поне опитайте вкуса!! Не може да се сравняват,РАЗБЕРЕТЕ!!!!!!!!
Който е пуснал темата е виновен!!
AC/DC
harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

И аз мисля ,че няма по-вкуна риба от лефера!!!Също така мисля,че е не сериозно да се сравнява морска с речна риба!Но все пак на вкус и на цвет тавареши нет!!! Така че това е от мен---Лефера
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”