Помощ за училище

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

natrii
разбира нещата
разбира нещата

Re: Помощ за училище

Мнение от natrii »

Аз мога да добавя, че са правили кукички от дърво, бодилчета, от кости... :P Поразрови се за кукички и напиши 1-2 изречения ако искаш :idea:
Успех! :!:

п.п. Например: първите кукички от метал са били медни, после от бронз...и това е от около 5000 г. пр.н.е.. В Европа най-ранните засега са бронзовите кукички, намерени в Ирландия с извивка тип лимерик.
Последно промяна от natrii на Нед Мар 08, 2009 7:55 pm, променено общо 2 пъти.
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

В уикпедията пише за бамбуковите пръчки. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk

Мнение от snegk »

Аз имах двуколена бамбукова,но не от цепен и лепен бамбук а нормален.За водачите,правих ги от медна тел,макарата ми беше нещо голямо и руско,подобие на мухарска,но много по голяма.Захващах и макарата и водачите с тиксо :lol: :lol: :lol: Другите ми въдици бяха от дрян и леска,сушени на огън. :lol: :lol: :lol:
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Приятелю, това не е Есе :)

Каде ще има разсъждения - това да даваш данни е хронология и история....

Недей се занимава с глупости а вземи някое есе на друга тема, в интернет есета - бол :)

Ако не може да си намериш, ще ти пратя откаде да си ги изтеглиш...., но ще баталясаш с есето за риболова :) резултата е 3-

П.С: Трябва да имаш тези и анти теза и да си я докажеш :)

В риболова каква ще ти е тезата - че е нужен за препитание ? и че без него не може ?

Обърни внимание на това:

Правила за писане на есе

1.Първо правило е това че есето винаги се пише по зададена тема.Например имаме тема:Ще победи ли доброто света?
2.Както всяко литературно произведение,било то съчинение или преразказ,така и есето следва трите основни правила:УВОД,ТЕМА(ИЗЛОЖЕНИЕ)и ЗАКЛЮЧЕНИЕ.Темата в есето е всъщност твоето мнение по самия въпрос.
3.Напълно забранено в есето е исползването на фрази от друг текст или произведение.Най-важното е твоето лично отношение.Може да си позволиш исползването на някоя поговорка,но веднага след това трябва да обясниш какво имаш в предвит.
-Например по нашата тема “Ще победи ли доброто в света?” може да исползвате поговорката ”Който добро прави,добро намира”.
4.Важно правило при писането на есе,по-скоро препорачително правило е това да зададеш свой въпрос,на който веднага след това да отговориш.По този начин показваш,че си наясно за какво става въпрос.
-Например,ако темата е “Ще победи ли доброто в света?”.
Ние можем да зададем своя въпрос:”Предоставя ли живота на хората възможността да бъдат добри”? или “Прави ли животът хората по-добри?” и др...
Няма значение в коя част от есето ще бъде зададен въпросът,дали ще бъде в увода,темата(изложението) или заключението.
5.Мислите в средата на есето или в темата трябва да бъдат подредени достатъчно ясно,защото с тях,с твойте мисли ти трябва да убедиш читателя или слушателя,че мнението ти е правилно.Въпреки,че есето изразява твоето лично мислене ти все пак трябва да се стараеш това което казваш да бъде правилно.Това прави есето още по-смислено.
6.В заключението се излага извода който си направил от дадената тема.Той може да се комбинира с две,три заключителни изречения и с това да приключи есето.
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Тези точки не съм си ги мислил :)

Това са канонични правила при писането на ЕСЕ :)

Прочети ги, помисли върху тях, и се опитай да отговориш на всички изисквания.

Ако успееш, ОК, ако ли не мисли друга тема.

Повярвай ми, имам доста опит с Есетата
Carp Madness Bulgaria
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

monilom написа:
Maverick написа: 3.Напълно забранено в есето е исползването на фрази от друг текст или произведение.
Тука не съм сигорен.Даскала каза че може да си нахвърляме и по-точно аз някой мнения и изрази на специалисти във областа. :wink:
Мнения казани от други хора - са мнения който не са от текст или произведение.... тука говорим за цитати :)
Carp Madness Bulgaria
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Късничко се включвам,ама както чета не е ....
Мони....не знаеш какво искаш братле!
По скоро може би знаеш,ама те мързи да го потърсиш! :wink:

Айде :arrow: ДОЖИВОТНА БОЛЕСТ

И ако пак не се оправиш:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RFzyYYZsxGc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=8393509d" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Не пускай повече подобни теми!Имаш приятели!Питай!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

monilom написа:Митко а ти студент ли си бил че знаеш толкова.Просто ми е любъпитно. :roll:
Мони, сега ме караш да се хваля :lol: :lol:
Завършил съм Езикова Гимназия, знам Италиански, Английски, Немски и Руски език, Учил съм Международни Икономически Отношения в Руски Университет и Руска Филология в България....

Все някак си знам как се пишат Есета :) :lol: :lol:
Carp Madness Bulgaria
snegk

Мнение от snegk »

Maverick написа:
monilom написа:Митко а ти студент ли си бил че знаеш толкова.Просто ми е любъпитно. :roll:
Мони, сега ме караш да се хваля :lol: :lol:
Завършил съм Езикова Гимназия, знам Италиански, Английски, Немски и Руски език, Учил съм Международни Икономически Отношения в Руски Университет и Руска Филология в България....

Все някак си знам как се пишат Есета :) :lol: :lol:
Също като мен :lol: :lol: :lol:
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

:D И аз съм таков :D :D :shock:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Мони,след като те пратих на училище в темата за Севтополис,много бързо го взе при сърце и тръгна ЕСЕТА :shock: :shock: :shock: да пишеш за риболова и такъмите.Вземи са в ръце и наблегни на историята,мисля че ще ти е по-важна в живота от риболова пък и нуждата е очевидна :o :roll: :lol: :lol: :lol: Въртя,сука,хората ти дават линкове и съвети,обаче ти като магаре на лед,искаш "специалистите" по Шимано и Дайва да ти кажат за какво става въпрос.Сто пъти го повтори и явно искаш някой определен човек да ти отговори :mrgreen: Е,аз като "специалист" няма да ти кажа нищо.Помоли Г-н П.Иванов ако има време да ти напише ЕСЕТО :lol: :lol: :lol: :wink:

П.П Мони,не се прави на засегенат и приеми нещата нормално като разумен човек.Мисли -мисли и тази простотия измисли.Направи грешка,като се изхвърли директно на чаршафа,без да помислиш малко,и сега търсиш под вола - ТЕЛЕ :lol: :lol: :lol:.Колкото повече напъни правиш,толкова повече се осираш,това е приятелски съвет и вземи спри че ще сменяш ника май :idea: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

monilom написа:"Риболовните такъми през годините" това заглавие трябва да говари според мен за такъмите....
Момко, кажи на дедо си? :roll: Що си избираш тема, в която си боссс... :roll: Избери си такава в която имаш познания да извадиш добра оценка! С тия такъми няма да впечатлиш никой... :idea:

п.п Аз бих ти предложил супер тема... :roll: Дето може да накара дамите покрай теб да са кото пчелички.... :lol:
"Модерни способи в Пичколовенето!"
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Е квото стане стане колкото толкова укончателната темата по която ще пиша е "Риболова и такъмите през годините" няма да ес утрапя сега.Мерси на всички който се отзоваха. :prayer: :prayer: :prayer:
Тъп и упорит-ще стане човек :wink:
Пп;Без сръдни,така ме докара от вътре :D след обстоен прочит на иначе тази толкова съдържателна тема :wink: :idea:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

monilom написа: .................................
п.п2.Митко аз ако бях на твое място от толкова учене щях да се побъркам.Но иначе браво че си успял да завършиш тази специалност.
Ученето не те кара да се побъркаш, ученето ти дава нужните познания, който в момента ми са страшно необходими.... външна търговия, маркетинг и икономика...

Някой ден, когато завършиш училище.... ще разбереш какво ти говоря :smt023

P.S: А по отношение на Есето ти казах мойте виждания :)
Carp Madness Bulgaria
snegk

Мнение от snegk »

Митак,повечето милионери които познавам са със средно :lol: :lol: :lol: :lol: Не само трябва да имаш знания,но да знаеш и да ги използваш :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”