Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир Йовковци
Модератор: sapuna
Re: Язовир Йовковци
Привет на всички колеги- боляри. Аз съм от Варна и другата седмица ми предстои няколко дневен престой в района на язовир Йовковци. Смятам да отседна в село Шилковци и да се опитам да хвана някоя местна риба, та мисълта ми е да ми дадете инфо за рибите и техните нрави в региона. Риболовствам само на леко (фидер. мач или директен). Благодаря педварително на отзовалите се на молбата ми и желая успех на всички риболовци
.

- maranzika
- сериозен играч
В селото има Комплекс "Пристан в планината".Тръгваш по тоя път който минава отпред и стигаш чак долу до водата.От там вляво през поляната,та чак на носа.Обикаляш заливчето вляво и отиваш отсреща в горичката на сянка.Там е твоето място.Стръв сладка царевица и бял червей.Вероятен улов-шаранета,каракуда и червеноперка.
Наслука и дано останеш доволен от риболова там.
Под самото село районът е забранен и охраната ще ти правят проблеми.Затова западно от селото.

Под самото село районът е забранен и охраната ще ти правят проблеми.Затова западно от селото.

[quote="maranzika"][color=#0000BF]В селото има Комплекс "Пристан в планината".Тръгваш по тоя път който минава отпред и стигаш чак долу до водата.От там вляво през поляната,та чак на носа.Обикаляш заливчето вляво и отиваш отсреща в горичката на сянка.Там е твоето място.Стръв сладка царевица и бял червей.Вероятен улов-шаранета,каракуда и червеноперка.
[/quote][/
Благодаря колега за инфото. Ще спазя указанията и се надявам на добър риболов.

Благодаря колега за инфото. Ще спазя указанията и се надявам на добър риболов.

-
- вече хвърля и на тежко
През уикенда ще съм в Еленския балкан. Варненци лятоска сме на планина.
Колеги моля дайте актуална информация за яз.Йовковци. Смятам да си пробвам късмета на Яковския ръкав или около моста. Ако има други по-подходящи места моля дайте инфо. Смятам да посетя и някоя от реките наоколо, но не знам коя. Боляри помагайте!!!

-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря ви колеги за инфото!!! На язовира много народ, едвам си намираш сносно място с подходящата дълбочина. Основно се лови слънчева рибка. Ако си на подходяща дълбочина - над 3.5-4 метра излизат впечатляващи уклеи но сравнително редки, някоя и друга бабушка и каракудки. Имах един удар на щука, но само ми открадна рибето. Колеги с дънни въдици за шаран три дни подред бяха капо. И те така. Хайде до догодина.
Здравейте колеги!Искам да попитам след приемането на новият закон какво е положението със нощният риболов и изобщо дава ли някаква риба?Защото смятам другата седмица да го посетя.Благодаря предварително!
- maranzika
- сериозен играч
Ами то там както и на всички други големи язовири в БГ си се лови нощно време и никой не се съобразява със закона.Друг въпрос е що закона е такъв.Но поне досега не съм чул на някой да са му написали акт за това че е ловил там нощно време..
Лови се хищна риба ,както и червеноперка и каракуда(по 200-300гр.).Но не очаквай големи резултати.
Лови се хищна риба ,както и червеноперка и каракуда(по 200-300гр.).Но не очаквай големи резултати.
Благодаря колега!Аз смятм да съм около моста ако има вода ще бъда със бяла Тоьота комбиЕВ6383АР ако минаваш ела да почерпя за информацията.
- maranzika
- сериозен играч
В събота ще има еко-акция на язовира.Нека всеки който е там по това време да си почисти около него и да изнесе боклука на удобни места за извозване.Камионът ще мине на Моста,на Вълчевци и на Яковци.

- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Здравейте,
Тази зима по време на един риболов на Лефеджа едни колеги от Елена споменаха, че яз. Йовковци е забранен за риболов, защото открили цинк във водата?!?!?!?
Има ли нещо вярно в това?
Тази зима по време на един риболов на Лефеджа едни колеги от Елена споменаха, че яз. Йовковци е забранен за риболов, защото открили цинк във водата?!?!?!?
Има ли нещо вярно в това?
- maranzika
- сериозен играч
ДА.Вярно е...Страшни отрови намерили във водите му и даже имало смъртни случай там..Хич недей да ходиш там...

- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Не схванах иронията тиmaranzika написа:ДА.Вярно е...Страшни отрови намерили във водите му и даже имало смъртни случай там..Хич недей да ходиш там...![]()
![]()
![]()
![]()

maranzika написа:ДА.Вярно е...Страшни отрови намерили във водите му и даже имало смъртни случай там..Хич недей да ходиш там...![]()
![]()
![]()
![]()
Брях, пък аз се чудя що ме цепи главата от 'Болярка'

-
- ще става разбирач
Ами тез хора, като пият от тази вода - малиииий............

- maranzika
- сериозен играч
Дето викаше един познат-"На тъп въпрос -тъп отговор"....EXPLOSIVE написа:Не схванах иронията тиmaranzika написа:ДА.Вярно е...Страшни отрови намерили във водите му и даже имало смъртни случай там..Хич недей да ходиш там...![]()
![]()
![]()
![]()

Ти лично прочете ли някъде за това или просто някой ти е казал?Аз вярвам на нормативната уредба в БГ и според нея тази година яз.Йовковци не фигурира в заповедта за целогодишна забрана.И толкова...Който иска идва и лови,който не иска слуша глупости от разни клюки...
Нищо лично,ама 230 000 души пият вода от там и такъв слух е меко казано ПРЕСТЪПЕН!