Дължина на повод за директен телескоп

Модератор: sapuna

Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Дължина на повод за директен телескоп

Мнение от Kroumoff »

IDA, вкарваш се в прилючение ;)
Catch & Release Club
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

крумофф ,нали разбираш много езици преведи си това-tomar por culio,marica!Извън играта съм,тук се измислят нови техники за ловене.Nedved,един отговор ти бе достатъчен да се ориентираш правилно :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

IDA написа:
butnik написа:.......,какво като е невидим.Punto!
Ами нищо, освен дето кълвът по усърдно :D 8)
Намали малко градуса,За какво ти пиша бе ,Хансе за дължина на повода 70-80-см с дропер на него,не за ползата от невидимо и видимо. :idea: Бачо,мислех нещо груго за теб,но ме разочарова.Дотук бях с писането.Ти си голям експерт в преводите,голям фотограф,ей с крумофф се съберете,пък може да излезе нещо.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Сега си направих една бърза статистика - от началото на годината имам 12 излета, от които 6 излета с фидер и пикер и 6 излета с директна осмица. От тези с осмицата: един е на аренден (дето бяхме надърпали 80 кила шарани), два са на Душанци- за уклеи и три са на Домлян за кефал, костур и бабушки; всички излети са надлежно документирани във Форума. Ползвал съм една единствена линия за всичките, без да сменям повода - основно 0.12(лазер-шогун), повод -60см 0.112мм, флуорокарбон; плувка 1.5гр, "морковче" с антена 3мм. Утежнението е: три дропера 0.1гр, непосредствено над възела между повода и основното и още 12 дропера 0.1гр на 60см над първите три. На повода имам малко дроперче номер 9- 0.05гр, което варира на разстояние от 10 до 30см от куката. Риболова е варирал от 1.50м (за уклеи),през риболов в средните слоеве и на 3см над дъното до 6.50 дълбочина, с легнал на дъното малък дропер 8) По-долу, снимки:

Изображение

Мисля да половя още няколко пъти с тази линия :D Ластика е 1.3, на трето коляно

Аренден:
Изображение

Душанци:
Изображение

Домлян:
Изображение

Изображение
Изображение
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Бачо,що пълниш темата със тея кадри бре :idea: ...нали сме ги виждали вече 100 пъти :idea:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Погледни за тия плувки тип морковче какво сме коментирали.Ти явно се правиш на алтаф и неискаш да разбереш за какво ти пиша.Обясни ми на повод 60-70 см защо слагаш дропер,хайде така да те подсетя. :idea:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:Погледни за тия плувки тип морковче какво сме коментирали.Ти явно се правиш на алтаф и неискаш да разбереш за какво ти пиша.Обясни ми на повод 60-70 см защо слагаш дропер,хайде така да те подсетя. :idea:
Изобщо не ме интересува какво сте коментирали; аз също съм ги коментирал и ловя с директните, основно с тях- и денем, и нощем. Колкото до описания по-горе монтаж, може да се брои за универсален за директна линия с повод- хваща навсякъде, всякакви риби, при всякакви условия (при валати, наоколо) Колегата попита за дългите поводи и аз съм си постнал реалния монтаж, с реалните резултати в три различни водоема, с различни видове риби и коренно различни условия :wink: В края на краищата, всеки чете, прави си изводи, правят се и "проби" (който не го мързи) :idea:
butnik написа:...Ти си голям експерт в преводите,голям фотограф,ей с крумофф се съберете,пък може да излезе нещо.
Относно фотографските ми дарби и експертните преводи, аз нещата си ги имам и без да ги снимам и поствам, отделно дето си чета на руски и без да превеждам и да поствам. Ако толкова ти е крива "фотографската тема".... , то още един-два такива поста и ще изтрия материалите, дето съм ги събирал последните десетина години :?
Последно промяна от Бачо Илия на Пет Апр 10, 2009 1:26 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

IDA написа: В края на краищата, всеки чете, прави си изводи, правят се и "проби" (който не го мързи) :idea:
:smt023 :smt023 :smt023

Моя повод е най-често около 30см.(Точно 28см)
Ловя предимно дребна риба в стояща вода и чисто дъно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Няма конкретен отговор,защо слагаш дропера,обясни го пред всички,не бягай.Темата е за дължина на повода,а не да се коментира ,че нямой ловял без такива.А само да ти подскажа-баща ми е руснак,та аз изобщо не знам руски.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:Няма конкретен отговор,защо слагаш дропера,обясни го пред всички,не бягай.

Ей, сега ще се разобяснявам, особено при така "поднесен" въпрос- ми сети се :wink: Който е наясно, сигурно се е сетил, пък и то го пише по-горе в постовете :idea:

п.п. доста хора знаят руски, доста знаят и английски; със сигурност обаче, всички знаят и български 8)
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ида,като те хванат натясно и бягаш,70см. повод и нуждата от дропер,това ще е новата тема която ще пусна,майсторе на директните въдици.При тая дължина и имаща съчма на тоя повод отстоящ примерно на 30см. от куката,колко е дълъг повода?Крумофф,ти си в приключение,страдащ от нарцисизъм :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Моля,модераторите да поизметат мненията,които са извън темата
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:Ида,като те хванат натясно и бягаш,70см. повод и нуждата от дропер,това ще е новата тема която ще пусна,майсторе на директните въдици.При тая дължина и имаща съчма на тоя повод отстоящ примерно на 30см. от куката,колко е дълъг повода?.......
Ами, аз не връзвам като улав, предварително десетки и стотици поводи и куки; като трябва да сменя повода с по-къс или по-дълъг, нищо не сменям- просто местя дропера. Освен това, възела който ползвам за свързване на повода с основното, предполага- първо да се връзва повода, а чак след това- куката, като отделно и това че куката се връзва много по-лесно на вече вързан към линията, повод :idea: . По-горе в темата, много простичко съм го показал със снимки; надявам се не мислиш че дължината на повода при риболов на червеноперки, костури, кефали, каракуди платики и шарани е една и съща....е, при мен повода е един и същ, само дропера си сменя мястото :idea: Освен това, когато се връзва с воден възел и се наложи да се сменя повода, основната линия се скъсява с поне 10 см, всеки път. При уплитания или късане на поводи и връзването 2-3 пъти на нови поводи, аз съм стигал и до 100см, за да не ми се скъсява общата дължина на линията и да не сменям целия монтаж :wink:

п.п. що ли ми се струва че нещата нещо отиват на заяждане... или само така ми се струва :roll:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Патент,това си е за патент,бях убеден ,че си гениален.Водния дух те е обладал,не водния възел,точно заяждане си е.И.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:.......точно заяждане си е.И.....
И.....нищо, керванът си върви...... 8)
Изображение
Заключено

Обратно към “Монтажи за риболов”