Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

БЪЛГАРИ, ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
Re: БЪЛГАРИ, ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!
Не ми отваря линк-а към петицията?!?! 

"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн
При мене стана-номер 106968 -подписах 

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
Нещо и официалния сайт не ми отваря!!!Толкова петиции съм подписал баш тая да не подпиша малее!!! 

"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн
А бе набра скорост бая докато ме зачете ама не от тоя форум 

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
zorod написа:Едва ли ти си инстанцията която ще каже как пишат всички които подписват , такива обобщения много ги обичам .GODzillata написа: ..........
А всички, които подписвате петицията, ВИЕ как пишете?![]()
.................
Правописът няма да се оправи с петиция, а с учене...особено от 1-7 клас!
Какво предлагаш - да мълчим , и да чакаме тихомълком да видим докъде можем да паднем ?
Не бе, приятелю, грешно си ме разбрал!
Не видя ли поста, който бях цитирал? 5 думи, две от които грешни. Това си е демагогия отвсякъде. Все едно да вървиш из парка и да чоплиш семки, да хвърляш фасове и хартии, а през това време да скандираш за опазване на околната среда.
Сега, когато правописните норми са задължителни и не се спазват от 90% от населението, к'во от това? Пречи ли ни да сме приятели и да ходим заедно за риба?

Я си представи правописната полиция на Марко ако санкционираше всеки пост с правописи и пунктуационни грешки?! На ден едва ли щеше да има повече от 4-5 поста.

Но така си е по цял свят, всеки език си има правила за писане, но масово не се спазват. Ако трябва да пиша диктовка редом с редови англичанин, бас държа, че той ще има повече грешки от мен.
В ерата на интернет и масовата чатерица, която тийнейджърите ползват, просто няма как да се запази правописа в бг езика..., а то не опира само до правопис, к'во ще кажеш за правоговора...за всичките диалекти...има ли човек да говори и пише на 100% правилен български?

Последно промяна от GODzillata на Чет Апр 23, 2009 1:03 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Съгласен съм с GODzillata-няма на 100% правилно говорещи.Но това не пречи да се стараем повече 

НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
GODzillata написа:ПЕТЪР vasilev написа:... т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктоационни правила.
![]()
Че сега като се "изисква" - к'во от т'ва?КОЙ, аджеба, го спазва (освен професионално-деформирано малцинство)?
![]()
А всички, които подписвате петицията, ВИЕ как пишете?![]()
Ето така, а?:Правописът няма да се оправи с петиция, а с учене...особено от 1-7 клас!onzi112 написа:НЕКА ПОМНИМ КОЯ Е МАЙКА БЪЛГАРИЯ И СЪМОЖЕРТВАТА НА НЕИНИТЕ ДЕЦА

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Николай Неделков
- учете се от него
Като включиме 3 години детска градина + 1 предучилищна подготовка + 2 вишо + 12 начално , основно и средно училище , вече уча 18 години и ще започна 19-та и не мога да пиша СУПЕР грамотно , а Вие искате 1-7 клас само
Може ли да накараш или да научиш някой , който е учил до 4 или 8 клас и цял живот бачка на строежа да пише правилно - НЯМА ШАНС. Дори и да иска , ще му е "малко" трудно. Така , че не виждам смисъл в тази ПиТИЦИЯ.
А и онези , които преди бяха малцинство , вече почти станаха мнозинство , а те не искат да учат ПРАВИЛЕН БЪЛГАРСКИ , щото някак си не им е според характеро , разбираш ли , значи

Може ли да накараш или да научиш някой , който е учил до 4 или 8 клас и цял живот бачка на строежа да пише правилно - НЯМА ШАНС. Дори и да иска , ще му е "малко" трудно. Така , че не виждам смисъл в тази ПиТИЦИЯ.
А и онези , които преди бяха малцинство , вече почти станаха мнозинство , а те не искат да учат ПРАВИЛЕН БЪЛГАРСКИ , щото някак си не им е според характеро , разбираш ли , значи

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Подписах 108495!