Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Шабла и Тюленово
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: Шабла и Тюленово
Колеги, за да ви ориентирам, това е рибарското селище "Кария" в гр.Шабла. Минавате през Шабла и от там продължавате само направо за Фара. Непосредствено преди фара в ляво, по чакълен път се стига до лодкостоянката.
Няма как да се объркате. Другия път минава през маршрута Каварна, с.Българево, с.Свети Никола, с.Камен бряг, с. Тюленово и от там по пътя за гр.Шабла - може да се ориентирате по Фара. Остава ви в дясно. Това е.
Няма как да се объркате. Другия път минава през маршрута Каварна, с.Българево, с.Свети Никола, с.Камен бряг, с. Тюленово и от там по пътя за гр.Шабла - може да се ориентирате по Фара. Остава ви в дясно. Това е.
В събота е дало добре сафрид на Тюленово.
Говоря за от брега.
Говоря за от брега.
-
- научил се да хвърля
И ас сам на това мнение "4e4o_71" едни приятели ходиха преди 2 дни на "Мартина" за сафрит и доволни останали

!!!НАСЛУКА!!!
Къде е "Мартина" ,аз там наоколо съм ходил само на ''БОЛАТА'' и щом има в ТЮЛЕНОВО сигурно има и на 'БОЛАТА'',където е и идеално място за пускане на лодки.
п.п.
сори,става дума къде има сафрид
п.п.
сори,става дума къде има сафрид
Мартина' е след Тюленово в дясно но там не можеш
да пуснеш лодка.Замята се от брега.Вчера следобяд
бях там,но слабо,няма и килце.
да пуснеш лодка.Замята се от брега.Вчера следобяд
бях там,но слабо,няма и килце.

Мястото е страхотно и много ми се иска да направим там един есенен риболов (фирмата в която работе има почивна база в Шабла), но не мога да се орентирам дали има място за акустиране на 7м рибарска лодка. Място за пускане не ни трябва , ще отдем по море, но предполагам , че трябава преди това да се говори с рибарите там. Същност прекалено много въпросителни станаха и най-вероятно добрата ми идея ще се провали , но наистина много красиво изглежда на снимките.
Сигурно има вариант.
-
- вече хвърля и на тежко
Разбирам, че доста колеги не са наясно с някой емблематични места за риболов около Шабла, за това си позволявам да дам някой разяснения, за което предварително се извинявам на тези, за които те са до болка познати.
Поясненията са при придвижване по маршрута, Каварна-Българево-Камен бряг-Тюленово.
Преди да влезете в Тюленово, хващате по черен път в дясно, по край селото. Стигате до морето и по ръба на скалите има добри места, като едно от най-добрите е вътре в самото село, до пещерата. Координати - 43°29'32"N, 28°35'07"E
Местността "Света Мартина" се намира на около километър след селото, в дясно от пътя. Ще го откриете лесно, като се има в предвид, че винаги има коли, които са накацали по ръба на скалите. В района има много места за риболов. Координати - 43°30'17"N, 28°35'35"E
На около километър от "Мартина", в посока фара Шабла, се намира "Морския клуб". Ще се ориентирате по голяма корабна котва, която е поставена на разклона за него. Района за риболов е непосредствено преди клуба. След него също има някой добри места, но рискувате да влезете в конфликт с мутрите, които охраняват клуба. Лично аз съм влизал в пререкания. Не е възможно да обясните на дебеловрати, че морското крайбрежие е изключителна държавна собственост и трябва да е достъпна за всеки. Координати - 43°30'44"N, 28°35'52"E
След още един километър в посока фара, се намита паметника. Вижда се от асфалтовия път. Винаги има струпване на коли около него. Местата за риболов не са много, но района северно от него е много удобен за пускане на лодки и от там може да се обходи голям периметър в посока фара или Тюленово . До фара, по море са около 2 км,, а до Тюленово - около 3. Това са и най-добрите места за риболов от лодка на сафрид. В района на паметника спокойно може да се разпънат и палатки. Има малък плаж и е много удобно за къмпингуване при диви условия. Имайте на предвид, че лятно време там става малко стълпотворение, така, че не очаквайте да сте сами, особено юли и август. Координати - 43°31'15"N, 28°36'06"E
Относно дебаркиране с голяма лодка по море. В района на фара Шабла, от двете страни на естакадата има две рибарски селища, с много лодки. Предполагам, че няма да има проблем с престоя на лодка за няколко дни, но все пак не съм се интересувал. Почивната база за която колегата А.С. говори, най-вероятно е в района на къмпинга Шабла. Там няма място за акустиране на такава лодка. С кола, от къмпинга, до рибарските селища е около десеттина мин. път - около 8 км. По черно, покрай брега са около 3.5 - 4 км., но пеша.
Дано не съм Ви оттекчил.
Иначе 
Поясненията са при придвижване по маршрута, Каварна-Българево-Камен бряг-Тюленово.
Преди да влезете в Тюленово, хващате по черен път в дясно, по край селото. Стигате до морето и по ръба на скалите има добри места, като едно от най-добрите е вътре в самото село, до пещерата. Координати - 43°29'32"N, 28°35'07"E
Местността "Света Мартина" се намира на около километър след селото, в дясно от пътя. Ще го откриете лесно, като се има в предвид, че винаги има коли, които са накацали по ръба на скалите. В района има много места за риболов. Координати - 43°30'17"N, 28°35'35"E
На около километър от "Мартина", в посока фара Шабла, се намира "Морския клуб". Ще се ориентирате по голяма корабна котва, която е поставена на разклона за него. Района за риболов е непосредствено преди клуба. След него също има някой добри места, но рискувате да влезете в конфликт с мутрите, които охраняват клуба. Лично аз съм влизал в пререкания. Не е възможно да обясните на дебеловрати, че морското крайбрежие е изключителна държавна собственост и трябва да е достъпна за всеки. Координати - 43°30'44"N, 28°35'52"E
След още един километър в посока фара, се намита паметника. Вижда се от асфалтовия път. Винаги има струпване на коли около него. Местата за риболов не са много, но района северно от него е много удобен за пускане на лодки и от там може да се обходи голям периметър в посока фара или Тюленово . До фара, по море са около 2 км,, а до Тюленово - около 3. Това са и най-добрите места за риболов от лодка на сафрид. В района на паметника спокойно може да се разпънат и палатки. Има малък плаж и е много удобно за къмпингуване при диви условия. Имайте на предвид, че лятно време там става малко стълпотворение, така, че не очаквайте да сте сами, особено юли и август. Координати - 43°31'15"N, 28°36'06"E
Относно дебаркиране с голяма лодка по море. В района на фара Шабла, от двете страни на естакадата има две рибарски селища, с много лодки. Предполагам, че няма да има проблем с престоя на лодка за няколко дни, но все пак не съм се интересувал. Почивната база за която колегата А.С. говори, най-вероятно е в района на къмпинга Шабла. Там няма място за акустиране на такава лодка. С кола, от къмпинга, до рибарските селища е около десеттина мин. път - около 8 км. По черно, покрай брега са около 3.5 - 4 км., но пеша.
Дано не съм Ви оттекчил.

!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Колега nikgeo, много благодаря за изчерпателната информация.Все още не съм се отказала от идеята ,особено като ми ставам все по- наясно за какво става дума.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Капитана знай ли че му вземаш лодката ?A. C. написа:Колега nikgeo, много благодаря за изчерпателната информация.Все още не съм се отказала от идеята ,особено като ми ставам все по- наясно за какво става дума.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Не, ама не му казвай.КИРО написа:Капитана знай ли че му вземаш лодката ?
От Бургас съм и много много за Шабла и риболова там не съм информиран, ноо ако отивате до Шабла (фара и разрушения кей непременно посетете кръчмата на брега на Бай Пешо (така го знаят всички) и опитайте рибената чорба - невероятна е .
-
- научил се да хвърля
Да!Ресторанчето е много готино ... Познавам се даже лично с Бай Пешо понеже ходя много често там ...смисал имаме вила на около 300м от ресторанта му ... Много е яко там само че за жалост падна моста( нема кои да го подаржа разбира се ) но има буна и става добър риболов

!!!НАСЛУКА!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Само внимавайте да не Ви приседне, когато предяви сметката.lefera1 написа:От Бургас съм и много много за Шабла и риболова там не съм информиран, ноо ако отивате до Шабла (фара и разрушения кей непременно посетете кръчмата на брега на Бай Пешо (така го знаят всички) и опитайте рибената чорба - невероятна е .

Ценоразписа е на око, според визуалната му представа за клиента.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
-
- новобранец
колеги,
въпреки обявеното лошо време, мисла да намокря дупето (на дъжда) около Тюленово и Шабла идните 3 дни!
Някой има ли поглед как е положението там със сафрида, заргана и кандидат-леферите?
Мисля да бъда на брега, около Мартината и Паметника
въпреки обявеното лошо време, мисла да намокря дупето (на дъжда) около Тюленово и Шабла идните 3 дни!
Някой има ли поглед как е положението там със сафрида, заргана и кандидат-леферите?
Мисля да бъда на брега, около Мартината и Паметника