Яз.Йовковци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

gvz
новобранец
новобранец

Re: Яз.Йовковци

Мнение от gvz »

Не знам само слънчевки ли има!Ако слушаш продавачите в ловнорибарските магазини имало много щука!Рано сутрин на жива рибка и късно вечер!Уж вадели по една кофа червеноперка на жито!Уж вчера изкарали 2 шарана по 5 кг всеки,обаче ние нищо от това не видяхме!Може мястото да е било кофти или в нас да е грешката кой знае!
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

gvz написа:!Може мястото да е било кофти или в нас да е грешката кой знае!
Не е във Вас грешката.Просто наистина язовира е обезрибен.Единственно червеноперката все още я има долу-горе,но като свърши другото и тя ще изчезне.Преди години имаше много толстолоб и нямаше водорасли.А сега е пълно с водорасли и почти не можеш да видиш толстолоб.Той отдавна е по фризерите или изяден. :evil: :evil:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Илиянка,не е точно така!Писах го и в темата на Павката.Вярно е,че ятата с толупи отдавна се издраха,вярно е за сома,вярно е че бялата се лови поголовно по време на размножаването,но все още има риба!Всяка година излизат хубави шарани,но на определени места!Има хора познаващи язовира,които продължават да си спретват подобаващи излети!Червеноперка,уклей и каракуда може да се лови в промишлени количества!Кефалът и дребната щука също не са за подминаване!
Йовковци не е това което беше,но все още не е за подценяване! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

sapuna написа:уклей и каракуда може да се лови в промишлени количества!Кефалът и дребната щука също не са за подминаване!
Мите ,ела в най-скоро време на язовира да пробваш да хванеш една от тези четири риби. :wink:
Уклей се лови само рано напролет.Каракуда се хваща само случайно,а не целенасочено.За кефала е същото.А дребна щука не видях хваната.Миналото лято началото на Юли имах всеки излет минимум 3 щукички(маломерни) и поне още толкова удара.А сега тази събота и неделя НЯМАМ даже подгонване.И то на 4 различни ръкава по различно време.А аз смея да твърдя че язовира го познавам доста добре.И точно там където обикалях ди следвало да са щукичките.Но НЕ. :cry: :cry:
Дано не съм прав,но язовира е изгубена надежда. :evil:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Дайте едно фреш инфо .За местат около моста .Мерси предварително .Поздрави :mrgreen:
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Снощи се прибрах от Яковци.Излета представляваше семейна разходка от Варна през Елена/разглеждане на музеи/настаняване в хотелче на брега на язовира...около 6 бяхме на вода-района около моста на дълбокото-над 10-15м.дълбочина съдейки по потъването на джига.Лових на джиг и воблер.Пред мен мина лодка от която влачеха близо до брега и точно пред на сим удари бяла рижа около 3 кила.Докато ги зяпах и на мен ми удари по-малка-1.5 кг.на рапала Фат рап глас костурска окраска.на сутринта на същото място в 6 сутринта ми удари отново бяла риба с подобен размер на yo -zuri crank 2.Към 8 си тръгнахме,закусвахме и пихме кафе в хотела и към 9.30 сменихме мястото с по-плитко-под махала бръчковци и обект на риболов -щука.Разкошно място,но пренаселено с палатки.Залива беше много красив и обещаващ,но нищо до обяд и си тръгнахме.
Долволен съм като цяло от краткия риболов.Колегите наоколо бяха трагедия с по десетина червеноперки за цял ден.Всички се оплакваха.Имаше супер много палатки,шатри,каравани...шумни компании.

Според мен риба си има,но е много наплашена от музиката и шума по брега!!!
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Здрасти Симо,
поздравление за резултатната почивка. Ние също бяхме на Яковци преди 3 седмици, но не мога да се похваля с такива риболовни постижения. Наистина евала за белите риби, чувал съм че са доста трудни там. :wink:
Поздрави.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Здрасти,аз мислех да ти звънна да те питам за твоите щукарски места,че ми беше за първи път риболова на Йовковци :oops:
Обадете се другия път като ще ходите натам :drinkers:
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

simbat написа:...твоите щукарски места...
Ооо чак толкова не ги разбирам, просто имах късмет миналата година :oops: . Между другото миналата година хващах от другата страна на моста, до който си бил ти, ама тази година нямам слука там.
Maranzika (той си е майстора там :wink: ) ми показа едни нови места когато бяхме на 4-5.07, ама и там си останах само с красотите на язовира и едно лакомо костурче на блесна №5. :lol: :oops:

Изображение
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

simbat написа:Лових на джиг и воблер.Пред мен мина лодка от която влачеха близо до брега и точно пред на сим удари бяла рижа около 3 кила.Докато ги зяпах и на мен ми удари по-малка-1.5 кг.на рапала Фат рап глас костурска окраска.на сутринта на същото място в 6 сутринта ми удари отново бяла риба с подобен размер на yo -zuri crank 2.
Здравей колега.Браво за бялата риба.Честно казано това е първата бяла риба,която чувам да е хваната след забраната . :roll: :shock: А това на Йовковци да извадиш през лятото бяла риба си е постижение.Вие само на тролинг ли ловихте и на каква дълбочина ви удариха рибите?Защото и аз всеки уикенд рано сутрин пробвам на джиг предимно,но все още нямам и почукване даже.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

З дравей колега.Лових само от брега понеже бяхме отседнали с жена ми в хотел Галпо/махала Бръчковци и беше по-скоро разходка отколкото сериозен риболов.Привечер по препоръки на собствениците на хотелчето отидохме в района на моста,видяхме някoлко паркирани коли и ние също спряхме там.После по една пътека през гората се стиха до няколко скалисти места с отвесен бряг.По-скоро очаквах щука и затова ползвах тумбест воблер-9 см Glass Fat Rap с окраска на костур.Пробвах проводка успоредно на брега но удара дойде при замятане навътре още при първите няколко навивания.Колегите,които влачеха наблизо бяха с бяла твърда лодка с бяла тента и казаха,че им е дурала 3 кг бяла риба на малка синя рапала(не уточниха модела),но много държаха на синия цвят :roll:
На мястото на риболов се запознахме с двойка от Русе,които бяха отседнали в същото хотелче и сутринта с момчето тръгхнахме в 5 сутринта към същото място и хванах още една бяла риба но този път на You Zuri Crank 2 сребрист а резултатния фат рап от предната вечер дадох на момчето с мен да лови,но нямаше успехи.Това е от мен .Иска ми се скоро пак да посетя това място и язовира на разходка.По мои впечатления риболова си струва само привечер и сутрин рано.
Белите риби бяха много охранени и лъскави.Исках да ги пусна,но жената като ценител на вкусовите качества на този вид се възпротиви :oops:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Малко инфо и от мен .На леко излизаха предимно дребни рибки но след обилно захранфане на фидер излезе това :) Изображение
Изображение Около 1 кг 38-40 см
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

simbat написа:Лових само от брега
Благодарско.Това за мене е страхотна информация.Значи все пак има някакво движение бялата риба и има шанс все още да се лови на спининг.Ако идваш пак натам кажи да се видим и да половим заедно.Аз май там съм закотвен.... :wink:
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

Здравейте колеги дайте някакво инфо за язовира защото мисля да направя един 3 дневен излет пък нищо незнам за този язовир :oops:
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ами наблегни на спининга според мене.На въртящи блесни излизат хубави щуки.Иначе можеш да търсиш и червеноперка и каракуда на пружина.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”