Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Яз.Йовковци
Модератор: sapuna
Re: Яз.Йовковци
Не знам само слънчевки ли има!Ако слушаш продавачите в ловнорибарските магазини имало много щука!Рано сутрин на жива рибка и късно вечер!Уж вадели по една кофа червеноперка на жито!Уж вчера изкарали 2 шарана по 5 кг всеки,обаче ние нищо от това не видяхме!Може мястото да е било кофти или в нас да е грешката кой знае!
- maranzika
- сериозен играч
Не е във Вас грешката.Просто наистина язовира е обезрибен.Единственно червеноперката все още я има долу-горе,но като свърши другото и тя ще изчезне.Преди години имаше много толстолоб и нямаше водорасли.А сега е пълно с водорасли и почти не можеш да видиш толстолоб.Той отдавна е по фризерите или изяден.gvz написа:!Може мястото да е било кофти или в нас да е грешката кой знае!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Илиянка,не е точно така!Писах го и в темата на Павката.Вярно е,че ятата с толупи отдавна се издраха,вярно е за сома,вярно е че бялата се лови поголовно по време на размножаването,но все още има риба!Всяка година излизат хубави шарани,но на определени места!Има хора познаващи язовира,които продължават да си спретват подобаващи излети!Червеноперка,уклей и каракуда може да се лови в промишлени количества!Кефалът и дребната щука също не са за подминаване!
Йовковци не е това което беше,но все още не е за подценяване!
Йовковци не е това което беше,но все още не е за подценяване!

- maranzika
- сериозен играч
Мите ,ела в най-скоро време на язовира да пробваш да хванеш една от тези четири риби.sapuna написа:уклей и каракуда може да се лови в промишлени количества!Кефалът и дребната щука също не са за подминаване!

Уклей се лови само рано напролет.Каракуда се хваща само случайно,а не целенасочено.За кефала е същото.А дребна щука не видях хваната.Миналото лято началото на Юли имах всеки излет минимум 3 щукички(маломерни) и поне още толкова удара.А сега тази събота и неделя НЯМАМ даже подгонване.И то на 4 различни ръкава по различно време.А аз смея да твърдя че язовира го познавам доста добре.И точно там където обикалях ди следвало да са щукичките.Но НЕ.

Дано не съм прав,но язовира е изгубена надежда.

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Дайте едно фреш инфо .За местат около моста .Мерси предварително .Поздрави 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Снощи се прибрах от Яковци.Излета представляваше семейна разходка от Варна през Елена/разглеждане на музеи/настаняване в хотелче на брега на язовира...около 6 бяхме на вода-района около моста на дълбокото-над 10-15м.дълбочина съдейки по потъването на джига.Лових на джиг и воблер.Пред мен мина лодка от която влачеха близо до брега и точно пред на сим удари бяла рижа около 3 кила.Докато ги зяпах и на мен ми удари по-малка-1.5 кг.на рапала Фат рап глас костурска окраска.на сутринта на същото място в 6 сутринта ми удари отново бяла риба с подобен размер на yo -zuri crank 2.Към 8 си тръгнахме,закусвахме и пихме кафе в хотела и към 9.30 сменихме мястото с по-плитко-под махала бръчковци и обект на риболов -щука.Разкошно място,но пренаселено с палатки.Залива беше много красив и обещаващ,но нищо до обяд и си тръгнахме.
Долволен съм като цяло от краткия риболов.Колегите наоколо бяха трагедия с по десетина червеноперки за цял ден.Всички се оплакваха.Имаше супер много палатки,шатри,каравани...шумни компании.
Според мен риба си има,но е много наплашена от музиката и шума по брега!!!
Долволен съм като цяло от краткия риболов.Колегите наоколо бяха трагедия с по десетина червеноперки за цял ден.Всички се оплакваха.Имаше супер много палатки,шатри,каравани...шумни компании.
Според мен риба си има,но е много наплашена от музиката и шума по брега!!!
Здрасти Симо,
поздравление за резултатната почивка. Ние също бяхме на Яковци преди 3 седмици, но не мога да се похваля с такива риболовни постижения. Наистина евала за белите риби, чувал съм че са доста трудни там.
Поздрави.
поздравление за резултатната почивка. Ние също бяхме на Яковци преди 3 седмици, но не мога да се похваля с такива риболовни постижения. Наистина евала за белите риби, чувал съм че са доста трудни там.

Поздрави.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здрасти,аз мислех да ти звънна да те питам за твоите щукарски места,че ми беше за първи път риболова на Йовковци
Обадете се другия път като ще ходите натам

Обадете се другия път като ще ходите натам

Ооо чак толкова не ги разбирам, просто имах късмет миналата годинаsimbat написа:...твоите щукарски места...

Maranzika (той си е майстора там

- maranzika
- сериозен играч
Здравей колега.Браво за бялата риба.Честно казано това е първата бяла риба,която чувам да е хваната след забраната .simbat написа:Лових на джиг и воблер.Пред мен мина лодка от която влачеха близо до брега и точно пред на сим удари бяла рижа около 3 кила.Докато ги зяпах и на мен ми удари по-малка-1.5 кг.на рапала Фат рап глас костурска окраска.на сутринта на същото място в 6 сутринта ми удари отново бяла риба с подобен размер на yo -zuri crank 2.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
З дравей колега.Лових само от брега понеже бяхме отседнали с жена ми в хотел Галпо/махала Бръчковци и беше по-скоро разходка отколкото сериозен риболов.Привечер по препоръки на собствениците на хотелчето отидохме в района на моста,видяхме някoлко паркирани коли и ние също спряхме там.После по една пътека през гората се стиха до няколко скалисти места с отвесен бряг.По-скоро очаквах щука и затова ползвах тумбест воблер-9 см Glass Fat Rap с окраска на костур.Пробвах проводка успоредно на брега но удара дойде при замятане навътре още при първите няколко навивания.Колегите,които влачеха наблизо бяха с бяла твърда лодка с бяла тента и казаха,че им е дурала 3 кг бяла риба на малка синя рапала(не уточниха модела),но много държаха на синия цвят
На мястото на риболов се запознахме с двойка от Русе,които бяха отседнали в същото хотелче и сутринта с момчето тръгхнахме в 5 сутринта към същото място и хванах още една бяла риба но този път на You Zuri Crank 2 сребрист а резултатния фат рап от предната вечер дадох на момчето с мен да лови,но нямаше успехи.Това е от мен .Иска ми се скоро пак да посетя това място и язовира на разходка.По мои впечатления риболова си струва само привечер и сутрин рано.
Белите риби бяха много охранени и лъскави.Исках да ги пусна,но жената като ценител на вкусовите качества на този вид се възпротиви

На мястото на риболов се запознахме с двойка от Русе,които бяха отседнали в същото хотелче и сутринта с момчето тръгхнахме в 5 сутринта към същото място и хванах още една бяла риба но този път на You Zuri Crank 2 сребрист а резултатния фат рап от предната вечер дадох на момчето с мен да лови,но нямаше успехи.Това е от мен .Иска ми се скоро пак да посетя това място и язовира на разходка.По мои впечатления риболова си струва само привечер и сутрин рано.
Белите риби бяха много охранени и лъскави.Исках да ги пусна,но жената като ценител на вкусовите качества на този вид се възпротиви

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Малко инфо и от мен .На леко излизаха предимно дребни рибки но след обилно захранфане на фидер излезе това

Около 1 кг 38-40 см

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- maranzika
- сериозен играч
Благодарско.Това за мене е страхотна информация.Значи все пак има някакво движение бялата риба и има шанс все още да се лови на спининг.Ако идваш пак натам кажи да се видим и да половим заедно.Аз май там съм закотвен....simbat написа:Лових само от брега

Здравейте колеги дайте някакво инфо за язовира защото мисля да направя един 3 дневен излет пък нищо незнам за този язовир 

- maranzika
- сериозен играч
Ами наблегни на спининга според мене.На въртящи блесни излизат хубави щуки.Иначе можеш да търсиш и червеноперка и каракуда на пружина.