От каква риба са тези белези ?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: От каква риба са тези белези ?

Мнение от Herodot »

BACHO написа:100% оплетена в мрежа
Мрежата, каквато и да е, ще свали само люспите, няма да остави толкова разрези по кожата, и то- несиметрични от двете страни на тялото.. Пък и от къде толкова сила у таз рибка, че да се освободи с борба, и с толкова белези.. Това са само зъби, ама от какво...Старите рибари говорят, че някога имало щука, ама...източвания,... мрежи...Може пък като "онова", от Лох Нес, да са оцелели някои бройки...Като се погледне разстоянието между най-крайните белези, можете да си представите и размерите на "устата"...
Аватар
oldi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldi »

мрежи.
пазете природата чиста.....
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Мрежа или цапало!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Като гледам посоката на сряза на белега ... Давам разяснение и ако се замислите ще разберете,че е тъка няма почти риба която да напада плячката си отдолу нагоре както е в случея или отгоре надолу всички хищници нападат или от към гкавата или от към опашката,от към опашката по-вероятно а тук нарезите са или на птица което ще е по-добрия вариант а по-лошия и по-вероятния са мрежи ... мрежи мрежи ама който е виждал да се вади мрежа е забелязал,че уклея,перките и бабушките са умряли освен ако не са престояли повече от час...... което обезмисля по-горе написаното от мен и се сещам,че един хищник напада тъка обаче от неговата уста трудмо се измъква плячката и това е сома... зъбите на възрастен сом биха направили тъкива белези и ако са наистина от сом направо му се чудя на тоя уклей как е вазирал от смъртоносната за него захапка ако бях президент на рибното общество в тоя водоем бих му дал медал за геройчно бягство от врага :lol:
Умотах са яко .... преценете вие кое е по-вероятното :P
Изображение
Без риболов няма любов !
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

ExTaZzY написа:Като гледам посоката на сряза на белега ... Давам разяснение и ако се замислите ще разберете,че е тъка няма почти риба която да напада плячката си отдолу нагоре както е в случея или отгоре надолу всички хищници нападат или от към гкавата или от към опашката,от към опашката по-вероятно а тук нарезите са или на птица което ще е по-добрия вариант а по-лошия и по-вероятния са мрежи ... мрежи мрежи ама който е виждал да се вади мрежа е забелязал,че уклея,перките и бабушките са умряли освен ако не са престояли повече от час...... което обезмисля по-горе написаното от мен и се сещам,че един хищник напада тъка обаче от неговата уста трудмо се измъква плячката и това е сома... зъбите на възрастен сом биха направили тъкива белези и ако са наистина от сом направо му се чудя на тоя уклей как е вазирал от смъртоносната за него захапка ако бях президент на рибното общество в тоя водоем бих му дал медал за геройчно бягство от врага :lol:
Умотах са яко .... преценете вие кое е по-вероятното :P
Има логика във тия думи!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

От лефер са. :smt017

или търмък :smt102
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Ся са сетих,това са виетнамци на тех са и ситни и остри зъбите,мене една ме е апала. :lol: :lol:
Аватар
lina
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lina »

МОМЧЕТА, не се сърдете, ама не съм съгласна с никои от вас. Първо колегата, пуснал темата, споделя за риби от 2 поредни излета, второ друг колега споделя за много риби на пазара, я сега да видим дали всички риби са нападнати от хищници /възможно ли е наистина да има толкова много спасени от зъбите им???/ или пък това с мрежите - ако е от мрежи - няма да са пострадали само гърбовете и идва пак същия въпрос - толкова много ли са спасените???
Я сега да ви изложа най-вероятната теза /и според мен единствената правилна/ Когато рибата си хвърля хайвера /особено дребните видове/ се набива във саса и не рядко излиза отгоре, а после има голяма борба да намери дупка и да се върне обратно във водата, уклеят е нежна рибка и е нормално да има такива хаотични резки след шаването из саса.
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

Напълно съм сагласен сас колежката
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

100% е от мрежа
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

Изчетох всички предполжения и наистина има доста логични.Обаче според мен това е дело на баба Видра :D
St!
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от St! »

Хващал съм червеноперки с подобни белези. Моето мнение е че това са белези от дребна бяла риба която е хапала многократно уклея но не е успяла да го убие и глътне и той е избягал. Казвате че няма бяла риба в този язовир така че или това не е вярно или аз греша.
Twobeer
новобранец
новобранец

Мнение от Twobeer »

Мрежи 300% :axe:
mitko__05
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitko__05 »

според мен това не са мреци защото ако забележите има белези чак до края на опашката където е доста тясна и не се заглавят там рибите.Най ветоятно е от някакви малки птици които са го накълвали многократно и това според мен е единствения логичен вариант.Щука не е 100% в това съм сигурен
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
Аватар
snejeco
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от snejeco »

Колкото и да ни се ще белезите да са от друго същество , за което уклея е предимна храна ( хищна риба или птица ) все пак остава намесата на най-големият хищник ЧОВЕКА ( БРАКОНИЕРА ГАДЕН ). Според мен твърдо белезите са от мрежа. :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”