Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

От каква риба са тези белези ?
Модератор: emo vasilev
Re: От каква риба са тези белези ?
Мрежата, каквато и да е, ще свали само люспите, няма да остави толкова разрези по кожата, и то- несиметрични от двете страни на тялото.. Пък и от къде толкова сила у таз рибка, че да се освободи с борба, и с толкова белези.. Това са само зъби, ама от какво...Старите рибари говорят, че някога имало щука, ама...източвания,... мрежи...Може пък като "онова", от Лох Нес, да са оцелели някои бройки...Като се погледне разстоянието между най-крайните белези, можете да си представите и размерите на "устата"...BACHO написа:100% оплетена в мрежа
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Като гледам посоката на сряза на белега ... Давам разяснение и ако се замислите ще разберете,че е тъка няма почти риба която да напада плячката си отдолу нагоре както е в случея или отгоре надолу всички хищници нападат или от към гкавата или от към опашката,от към опашката по-вероятно а тук нарезите са или на птица което ще е по-добрия вариант а по-лошия и по-вероятния са мрежи ... мрежи мрежи ама който е виждал да се вади мрежа е забелязал,че уклея,перките и бабушките са умряли освен ако не са престояли повече от час...... което обезмисля по-горе написаното от мен и се сещам,че един хищник напада тъка обаче от неговата уста трудмо се измъква плячката и това е сома... зъбите на възрастен сом биха направили тъкива белези и ако са наистина от сом направо му се чудя на тоя уклей как е вазирал от смъртоносната за него захапка ако бях президент на рибното общество в тоя водоем бих му дал медал за геройчно бягство от врага
Умотах са яко .... преценете вие кое е по-вероятното

Без риболов няма любов !
Има логика във тия думи!ExTaZzY написа:Като гледам посоката на сряза на белега ... Давам разяснение и ако се замислите ще разберете,че е тъка няма почти риба която да напада плячката си отдолу нагоре както е в случея или отгоре надолу всички хищници нападат или от към гкавата или от към опашката,от към опашката по-вероятно а тук нарезите са или на птица което ще е по-добрия вариант а по-лошия и по-вероятния са мрежи ... мрежи мрежи ама който е виждал да се вади мрежа е забелязал,че уклея,перките и бабушките са умряли освен ако не са престояли повече от час...... което обезмисля по-горе написаното от мен и се сещам,че един хищник напада тъка обаче от неговата уста трудмо се измъква плячката и това е сома... зъбите на възрастен сом биха направили тъкива белези и ако са наистина от сом направо му се чудя на тоя уклей как е вазирал от смъртоносната за него захапка ако бях президент на рибното общество в тоя водоем бих му дал медал за геройчно бягство от врага![]()
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
От лефер са. 
или търмък

или търмък

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- кандидат преподавател
Ся са сетих,това са виетнамци на тех са и ситни и остри зъбите,мене една ме е апала.

- lina
- ще става разбирач
МОМЧЕТА, не се сърдете, ама не съм съгласна с никои от вас. Първо колегата, пуснал темата, споделя за риби от 2 поредни излета, второ друг колега споделя за много риби на пазара, я сега да видим дали всички риби са нападнати от хищници /възможно ли е наистина да има толкова много спасени от зъбите им???/ или пък това с мрежите - ако е от мрежи - няма да са пострадали само гърбовете и идва пак същия въпрос - толкова много ли са спасените???
Я сега да ви изложа най-вероятната теза /и според мен единствената правилна/ Когато рибата си хвърля хайвера /особено дребните видове/ се набива във саса и не рядко излиза отгоре, а после има голяма борба да намери дупка и да се върне обратно във водата, уклеят е нежна рибка и е нормално да има такива хаотични резки след шаването из саса.
Я сега да ви изложа най-вероятната теза /и според мен единствената правилна/ Когато рибата си хвърля хайвера /особено дребните видове/ се набива във саса и не рядко излиза отгоре, а после има голяма борба да намери дупка и да се върне обратно във водата, уклеят е нежна рибка и е нормално да има такива хаотични резки след шаването из саса.
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Напълно съм сагласен сас колежката
- balky
- научил се да хвърля
100% е от мрежа
-
- ще става разбирач
Изчетох всички предполжения и наистина има доста логични.Обаче според мен това е дело на баба Видра 

Хващал съм червеноперки с подобни белези. Моето мнение е че това са белези от дребна бяла риба която е хапала многократно уклея но не е успяла да го убие и глътне и той е избягал. Казвате че няма бяла риба в този язовир така че или това не е вярно или аз греша.
Мрежи 300% 

-
- научил се да хвърля
според мен това не са мреци защото ако забележите има белези чак до края на опашката където е доста тясна и не се заглавят там рибите.Най ветоятно е от някакви малки птици които са го накълвали многократно и това според мен е единствения логичен вариант.Щука не е 100% в това съм сигурен
"За ден на риба, господ два дава"-Мир Богев
- snejeco
- новобранец
- Обратна връзка:
Колкото и да ни се ще белезите да са от друго същество , за което уклея е предимна храна ( хищна риба или птица ) все пак остава намесата на най-големият хищник ЧОВЕКА ( БРАКОНИЕРА ГАДЕН ). Според мен твърдо белезите са от мрежа.